> פאי בראוניז קליק של רמאים | Morcake

30 בנובמבר 2017

פאי בראוניז קליק של רמאים

כולם אוהבים פאי, נכון? זה מין קונצנזוס כזה.



אבל להכין פאי? בבקשה תגידו לי שלא כולם אוהבים להכין פאי.


עם כמה שאני מחבבת את השפה האנגלית, יש בה ביטוי מטופש בואכה מכעיס:


easy as pie.


סליחה רגע, כן, אבל פאי זה ממש לא כזה איזי. צריך להכין את הבצק ולקרר אותו ולרדד אותו ולהדק אותו לתבנית ולאפות אותו כמו שצריך ו..


טוב, הזכרתי את זה כבר עשרות פעמים, אבל היחסים שלי עם פאי מאד סבוכים.


מאד.


אבל אם אני יכולה לקחת משהו פשוט, משהו שאני יכולה לעשות כמעט מתוך שינה (שזה, פחות או יותר, המצב שלי בשבוע האחרון -- "מתוך שינה". איזה כיף זה כשלתינוק מתחילים כאבי שיניים, אה?! אה? נכון? סליחה, אני צריכה ללכת לבכות שניה. או לישון. עדיף לישון), נניח - היפותטית לגמרי - בראוניז..


אם אני יכולה לקחת בלילת בראוניז ולדחוף אותה לתוך תבנית פאי, או! אז מתחילות ההתרגשויות. אז מתקבל פאי של רמאים. בלי בצק פריך, בלי קירורים ורידודים והידוקים, רק בראוניז. בצורה של פאי. התרגשויות, כבר אמרתי?


("אבל מור", אתם ודאי אומרים בשלב זה, "כבר פרסמת פעם פאי בראוניז של רמאים, את לא זוכרת?" אני כן. אני לחלוטין כן. האמת היא שקצת קיוויתי שאתם לא..)



בכל אופן.


בשלב מסוים, אחרי שהכנתי פאי בראוניז של רמאים שוב ושוב, פתאום חשבתי -- היי, מה יקרה אם אדחוף פנימה כל מיני חטיפי קליק קצוצים, ספציפית קליק ביסקוויט? איך זה יצא?


חישוב מהיר הביא אותי למשוואה הבאה:


פאי בראוניז של רמאים + קליק ביסקוויט = פאי שמרגיש כמו כדור שוקולד אחד גדול = יא-מי!


ותודה לתואר במתמטיקה* שהביאני עד הלום.



*כן, אני אוהבת להזכיר את התואר שלי במתמטיקה. אתם חייבים להבין, אני לא עושה בו שום שימוש ביום יום מלבד לנצלו לטובת השווצה מדי פעם, על מנת לחלץ "אווו" ו"אההה" מכל מיני אנשים שחושבים לשניה שאני חכמה. האנשים האלה לא צריכים לדעת את האמת, קרי שאני לא כזאת חכמה.


(לא, אתם לא טועים. כרגע טענתי שבזכות התואר שלי במתמטיקה אני יודעת לעשות תרגילי חיבור. חיבור. אמרתי לכם שאני לא חכמה במיוחד)


אז איפה היינו?


נכון, דחפנו פנימה מלא קליק ביסקוויט לתוך בלילת בראוניז, ואפינו בתבנית של פאי.


קיררנו. ציפינו בגנאש. קישטנו בעוד מלא קליקים כאלה ואחרים.


וחיינו באושר ועושר עד עצום היום הזה.


***
פאי בראוניז קליק של רמאים
מקור המתכוןהפאי הזה.

כמות: פאי אחד בקוטר 24-26 ס"מ (אני הכנתי בתבנית 26).

מצרכים:
300 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס
125 ג' חמאה
4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
175 ג' (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר לבן
175 ג' (1/4 1 כוסות) קמח לבן
1/2 כפית מלח
2 שקיות קליק ביסקוויט שוקולד חלב/לבן/שילוב (או קליק אחר)
1 כף גדושה ממרח קליק, או ממרח שוקולד אחר (לא חובה)

לגנאש
60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
50 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס
1-2 כפיות ממרח קליק, או ממרח שוקולד אחר (לא חובה)

לקישוט
1-2 שקיות קליק ביסקוויט שוקולד חלב/לבן/שילוב (או קליק אחר)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מניחים שוקולד מריר וחמאה בסיר בינוני. ממיסים על אש בינונית. מניחים בצד למספר דקות.
3. מניחים ביצים וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים היטב, שלוש-ארבע דקות, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
4. מוסיפים שוקולד וחמאה ומערבבים היטב, עד להיטמעות מלאה.
5. מוסיפים קמח ומלח. מערבבים על מהירות נמוכה, עד לקבלת בלילה אחידה.
6. קוצצים קליק באופן גס (לא חובה, אפשר גם להשאיר אותם שלמים). מוסיפים לקערת המיקסר יחד עם ממרח הקליק ומקפלים פנימה, עד לפיזור אחיד.
7. יוצקים לתבנית. אופים עשרים דקות, עד שהפאי מתייצב. מצננים לגמרי ומחלצים מהתבנית.
8. להכנת הגנאש: מניחים שמנת מתוקה ושוקולד מריר בקערה קטנה. מחממים במיקרוגל בפולסים של 15-30 שניות, ומערבבים עם לקקן קטן בין לבין, עד לקבלת קרם חלק.
9. מוסיפים ממרח קליק ומערבבים היטב. מצננים את הגנאש מעט בטמפרטורת החדר, עד להסמכה חלקית (אפשר גם להעביר למקרר, על מנת לזרז את התהליך).
10. יוצקים את הגנאש מעל הפאי, כך שהוא מכסה את כל חלקו העליון. אם צריך, עוזרים לקרם לצפות את כל פני הבראוניז בעזרת לקקן.
11. לקישוט, קוצצים את הקליק לחתיכות בגדלים משתנים, ומשאירים חלק מהיחידות שלמות. מפזרים מעל הפאי.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אם רוצים, אפשר להוסיף רבע-חצי כפית אבקת נס קפה לבלילת הבראוניז להעצמת הטעם השוקולדי.
  • רצוי לשמור את את הפאי במקרר אך להוציא החוצה ולהביא אותו לטמפרטורת החדר לפני ההגשה, על מנת להקל על החיתוך.


פוסט זה נכתב במסגרת שיתוף פעולה עם קליק, אבל אני חושבת שקליק זה דבר נהדר בלי קשר, ספציפית קליק ביסקוויט. והגיע הזמן לקליק ביסקוויט קפה. וקליק ביסקוויט חמאת בוטנים. זהו, אמרתי את זה.



4 תגובות:

נטלי אמר/ה...

נראה ממש טעים! ואם כבר - הגיע הזמן גם לקליק נשיקות מרנג וקליק טראפלס :)

בצק אלים אמר/ה...

קליק ביסקוויט זה באמת אחד הדברים!!!!!

The Cookie Fairy אמר/ה...

נשמע אדירררררר! ומצטרפת להצבעה על קליק קפה וחמאת בוטנים לאלתרררר

קורא נאמן אמר/ה...

מור! את תמיד כזאת מצחיקה! וכל כך הרבה זמן לא ראיתי פוסטים שלך, לא יודע מה קרה.
כאבי שיניים? לתינוק? אפילו לא ידעתי!
מזל טוב!!
בטוח שהוא מתוק

הוסף רשומת תגובה