> מאפינס תפוזים ווניל | Morcake

21 באוקטובר 2017

מאפינס תפוזים ווניל

אוקיי, החגים מאחורינו, כן?

אין צורך לדבר יותר על תפוחים ודבש?


רגע, אבל עבר כבר מספיק זמן כדי שכולם יתגברו על דיאטת אחרי החגים? חזרנו לאכול מתוק? הפסקנו כבר עם השטויות האלה של "אוי, אבל אני רוצה שהבגדים יעלו עלי בלי שאצטרך לפתוח כפתור"?

יופי. אני שמחה.

זה היה קצת לא נעים, כל השבוע הזה שכולם היו חזקים וגיבורים ומלאי מוטיבציה.

מעולה שחזרתם לעצמכם והבנתם שתזונה נכונה זה לחלשים.


(אני הולכת להיות מודל לחיקוי כל כך טוב לילד שלי. עדיף שפשוט אמשיך להניק אותו עד גיל חמש עשרה, נכון?)

(כן, אני יודעת, זה יהיה עדיף בעיקר לפסיכולוג העתידי שלו)


בקיצור.


אפשר לחזור לדבר על מתוקים. אבל יותר מזה, אפשר לדבר על תפוזים.

אל תבינו לא נכון, זה לא שאני נגד שוקולד. אני בעד שוקולד, ואנחנו הולכים לדבר עליו המון בזמן הקרוב (עוגות! עוגיות! כדורי שוקולד לא כדוריים!).


מממ שוקול--

רגע, לא! די! הסחתם את דעתי.

תפוזים.


אחרי החגים + סוף אוקטובר = אפשר לדבר על תפוזים.

ואני ממש צריכה לדבר אתכם על תפוזים. ספציפית, על מאפינס תפוזים. ווניל.


תקשיבו, אני יודעת שהם לא נראים מי יודע מה בתמונות.

כאילו.. סבבה. מאפינס. אחלה. לא הכי יפים בעולם.

אבל הם הו-כה-טעימים.


הכנתי אותם המון פעמים בשנה האחרונה, וכמעט תמיד הם נשלחו לעבודה של אסף.


התוצאה? מחיאות כפיים, קריאות שמחה, דרישות למתכון.

זאת אומרת, אני לא יודעת אם באמת מחאו כפיים, לא הייתי שם כשהמאפינס הגיעו, אבל אני בוחרת להאמין שהיו מחיאות כפיים.


הם כל כך טעימים, כל כך רכים, כל כך אווריריים, כל כך תפוזיים, ואם - כמוני - תשתמשו בחלב סויה בטעם וניל*, גם כל כך וניליים.

*בפעם הראשונה שהכנתי אותם, היה לי בבית רק חלב סויה בטעם וניל, אז השתמשתי בו, והוא נתן למאפינס טעם מאד ונילי, בנוסף לטעם התפוזי, לכן מאז אני מכינה אותם רק כך.


רגע, דעתי הוסחה.

אה כן, היינו במחיאות כפיים ודרישות למתכון.


אז סבבה, הבטחתי מתכון. רק ש.. תפוזים זה פרי של חורף, לא?


נכון, הכנתי את המאפינס גם בקיץ, כי היו תפוזים (אני רוצה להודות להתחממות הגלובלית בזה שאפשר להשיג את כל הפירות כל הזמן, אבל אני מרגישה שזה לא ממש נכון, אז לא משנה), אבל זה הרגיש לא נכון לפרסם מתכון תפוזי בקיץ.

לא פוליטיקלי קורקט. או.. לא אקלימיקלי קורקט.

הממ. לא משנה.


אז המתנתי בסבלנות עד שיעבור הקיץ, לפחות רשמית (אני עדיין לובשת גופיה בזמן כתיבת שורות אלה). חיכיתי עד לאחרי החגים (אתם יודעים שליל הסדר נופל על יום שישי השנה? גם אתם בדכאון מזה?).

ועכשיו, שניה לפני שעוברים לשעון חורף והבאסה הופכת לעמוקה במיוחד (אנשים שאוהבים חורף, אני שונאת אתכם. אין לכם לב), בואו לפחות נמתיק את הגלולה עם איזה מאפין או שניים.


מאפין שתוכלו לאכול לארוחת בוקר (בתקווה שתצליחו למצוא אותו בחושך שתכף יהיה בשעות הבוקר).

מאפין שתוכלו לאכול לקינוח (אם הוא לא יירטב לכם בגשם).

מאפין שתוכלו לנשנש לפני השינה (אם תצליחו לקלף את המנז'ט, בעודכם רועדים מקור מתחת לשמיכה).


וואו.

בחיי שהייתי בטוחה שאני במצב רוח טוב כשהתחלתי לכתוב.

טוב, רגע -- פחות חורף ושעון חורף, יותר מאפינס תפוזים ווניל.


אגב, זה יהיה מוגזם לזרוק לאוויר את זה שהם תוספת מעולה לכל משלוח מנות?

***
מאפינס תפוזים ווניל
מקור המתכון: התבססתי על עוגת הלימון הזו.

כמות: 16-18 מאפינס בגודל בינוני (40-50 גרם כל אחד, למי שרוצה לשקול)

מצרכים:
150 ג' (3/4 כוס) סוכר חום דמררה
זסט מתפוז אחד
2 ביצים גדולות
60 מ"ל (1/4 כוס) מיץ תפוזים
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב סויה וניל
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה
1/2 כפית מלח
210 ג' (1/2 1 כוסות) קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מניחים סוכר חום וזסט בקערת המיקסר. משפשפים היטב את הזסט לתוך הסוכר בעזרת האצבעות (זה מוציא ממנו את כל הטעם).
3. מוסיפים ביצים. מחברים וו גיטרה ומערבבים היטב, על מהירות בינונית, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
4. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים היטב.
5. מוסיפים חלב סויה, שמן, מלח, קמח ואבקת אפיה. מערבבים על מהירות נמוכה, רק עד לקבלת בלילה אחידה.
6. מחלקים לתבנית שקעים מרופדת במנז'טים או לגביעי אפיה יציבים.
7. אופים 15-20 דקות, עד שהמאפינס תופחים, מתייצבים, וקיסם הננעץ במרכז כל אחד יוצא נקי, או עם פירורים לחים עליו.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • לי בדרך כלל מספיק תפוז בינוני אחד לכמות הזו של המיץ, אבל הכינו שניים, ליתר בטחון.
  • כמובן שאם אתם רוצים להשתמש בחלב סויה רגיל, אפשר -- פשוט הוסיפו כפית של תמצית וניל לבלילה.
  • אם אין לכם מיקסר, או אם אין לכם כח להשתמש בו, אפשר להכין בקערה, עם מטרפה -- רק שימו לב שאתם מערבבים היטב כך שלא יישארו גושים בבלילה.


תקשיבו תקשיבו. פורים יוצא מוקדם השני. זה לא כזה מופרך לדבר על משלוחי מנות, סבבה? היי, מי אתם שתשפטו אותי? אתם כבר שברתם את דיאטת אחרי החגים שלכם, חוצפנים.


3 תגובות:

נורית אמר/ה...

א. זה נפלא להתחיל שבוע במאפינס תפוז. התלבטתי הבוקר אם לקנות תפוזים והחלטתי שלא. אז... אני אחזור לשם.
ב. אני אוהבת חורף מושבעת. בבקשה אל תשנאי אותי. אני בת אדם טובה בסה"כ, חומלת ואנושית, רק אוהבת עננים אפורים וגשם. בארץ קל לאהוב את העונה הזו, כי למעשה אין בה הרבה ימים גשומים וקרים באמת. לא ממש.
ג. בעניין שמן הקנולה. יש טענה שהוא ממש לא בריא בגלל האופן שבה מפיקים אותו. שווה בדיקה. אני באופן אישי מעדיפה שמן חמניות או תירס, וכשאני מוצאת לא מזוככים אני קונה כאלה. צריך רק לדעת שהטעם הרבה יותר עז.
ד. ד"ש לתינוק המתוק שלך. לא, הוא לא מכיר אותי, אבל הוא מקבל קרדיט בהיותו בנך :-)

אנונימי אמר/ה...

מתכון מעולה !
בא לי בדיוק בזמן !
את חושבת שאפשר לאפות כעוגה ?
תודה ויום נפלא

Mor אמר/ה...

נורית: א. לגבי ההתלבטות הזו, התשובה היא תמיד כן לקנות תפוזים. מקסימום מכינים מיץ.
ב. אני סולחת לך. כאלה אנחנו, אנשי הקיץ -- טובי לבב וסלחניים.
ג. לקחתי לתשומת לבי, טוב לדעת :-)
ד. הוא מנמנם כרגע, אבל אמסור לו. תודה!

אנונימי/ת, כמעט בטוחה שאפשר לאפות כעוגה. זמן האפיה יתארך בהתאם, כמובן. בהצלחה!

הוסף רשומת תגובה