> קאפקייקס שוקולד לרציניים בלבד | Morcake

7 ביולי 2017

קאפקייקס שוקולד לרציניים בלבד

עד לפני מספר חודשים, בכלל לא שמעתי על יום השוקולד העולמי. ואז "רגע מתוק" סיפרו לי עליו וביקשו ממני לפתח מתכון שוקולדי במיוחד.



אבל עם כל הכבוד, לא יכולתי לוותר על חגיגת היום הנהדר הזה גם בבלוג. לכן התחלתי לחשוב על משהו שוקולדי-שוקולדי-שוקולדי.

האמת היא שזה התחיל קצת במקרה.


ביום ההולדת של אסף לפני שנה, שלחתי אותו לעבודה עם מיני קאפקייקס שוקולד שקושטו בכובע בראוניז. כאלה. הם היו סוג של אלתור מאד מוצלח, ורשמתי לעצמי בראש לשחזר אותם מתישהו.

נגיד.. נגיד ביום ההולדת שלו השנה.


ואז עשיתי טעות. אתם יכולים לקרוא לזה טפשת, אם תרצו --

התכנון היה שהקאפקייקס יילקחו לעבודה ביום חמישי. אני ניסיתי להיערך מראש ולהתחיל להכין אותם כבר בשבת.


"קאפקייקס שוקולד בציפוי גנאש שוקולד מוקצף ומיני בראוניז?" חשבתי לעצמי, "אין בעיה, אכין את הקאפקייקס מראש ואת הבראוניז מראש, ויום קודם רק אכין קרם וארכיב".

מעולה.


ואז מצאתי את עצמי ממיסה שמנת מתוקה ושוקולד. לגנאש. אותו הגנאש שהייתי אמורה להכין רק ביום רביעי. לא בשבת.

אופס.


אחרי עשר דקות של מלמולי "סתומה סתומה סתומה", החלטתי לאלתר. דחפתי את הגנאש למקרר למספר שעות, נתתי לו להתייצב, הכנתי את בלילת הקאפקייקס, ובתוך כל מנז'ט הנחתי בלילה-גנאש קר (אוקיי, זה כבר היה טראפלס בשלב הזה)-בלילה.

יצא היסטרי.


קאפקייק רך, מילוי טראפלי-קרמי-שווה, אסף היה מאושר.

ואז הקצפתי את שאר הגנאש לציפוי. ושברתי אותו.


הקאפקייקס נלקחו ונאכלו על ידי החברים של אסף בעבודה, אפילו נאכלו בשמחה, אבל אני הייתי מבואסת.

"אכלו הכל?" שאלתי את אסף, "אתה בטוח? אף אחד לא התלונן על הקרם הגרגרי? לא אמרו לך שאשתך מביכה ומזעזעת ואיך העזת להביא לעבודה גנאש שבור?"

"אכלו. בטוח. לא התלוננו. את מופרעת."

זו, פחות או יותר, היתה התשובה של אסף.


אבל אני עדיין לא השתכנעתי. אז חיכיתי חודשיים, והכנתי שוב את המתכון.


היו לי כל מיני דברים באותו יום שישי, אז נוצר מצב שהגנאש שלי נח במקרר כולה שעה לפני שהשתמשתי בו כמילוי לקאפקייקס. ידעתי שהוא עדיין נוזלי, ראיתי את זה עליו. כן, ניסיתי לשלוח אותו לקירור מהיר בפריזר, אבל הרבע שעה הנוספת הזו לא באמת עזרה.

בעקרון, הבלילה של הקאפקייקס והגנאש היו באותו המרקם, וזה היה סימן לא טוב. לא טוב בכלל.


בלילה-גנאש-בלילה. אפיה. הקצפה של שאר הגנאש. הקרם יצא אפילו יותר גרוע הפעם. מזל שלפחות על הבראוניז שלי אפשר תמיד לסמוך שיצאו סבבה, ככה זה כשחוזרים על אותו המתכון בערך פעם בשבועיים.


אסף טעם. יצא נחמד, לטענתו. הקאפקייקס מעט יבשים. המילוי הטראפלי לא מורגש בכלל. "נחמד.. אבל למה את מתעקשת לאפות דברים תחת לחץ?!"

צודק. טיפשה. סתומה-סתומה-סתומה.


יש לציין שלקחתי את הקאפקייקס לעבודה (הפעם לשלי), כולם אהבו והתלהבו ולא הבינו מה אני רוצה מהחיים שלהם, ולמה אני מתחקרת אותם עשרים פעם אם טעים להם - כן, טעים, תניחי לנו - אבל אני ידעתי שזה עדיין לא זה.

אין ברירה. נשאר רק דבר אחד שאפשר לעשות בשיא הקיץ, בסוף חודש תשיעי:

מה אמרתם? לוותר? מצחיק. אהבתי את התמימות.


אז בוקר אחד, ממש לפני כמה ימים, קמתי אסרטיבית. הבטתי במראה ואמרתי בקול רם "את חזקה. את גיבורה. את יכולה לעשות את זה. את הולכת להכין קאפקייקס מעולים ולצלם אותם ו.. וואו, את בטוחה שאת בסוף חודש תשיעי? את נראית נהדר."

טוב, זה לא באמת קרה, אבל איזה סיפור וונדר וומני מעצים זה יכול היה להיות אם כן, נכון?


מה שכן קרה זה שקמתי בבוקר. הכנתי גנאש. זרקתי אותו למקרר והלכתי להעסיק את עצמי בכל מיני דברים אחרים - עוגיותמאפי שמרים, מלא מלא מלא כלים - רק כדי שלא אתפתה לנסות לעבוד עם הגנאש מוקדם מדי.

על הדרך הכנתי בראוניז (יצא טוב, בדיוק באותו הבוקר אסף אכל את שלוש קוביות הבראוניז האחרונות שהיו בפריזר מהפעם הקודמת).


ולבסוף הכנתי את בלילת הקאפקייקס. מילאתי כל מנז'ט בבלילה-גנאש טראפלי (הוא התייצב הפעם!)-בלילה. אפיתי. ציננתי.

הקצפתי את שאר הגנאש עם קצת שמנת. לא יצא גרגרי!

זילפתי קרם מעל כל קאפקייק. קישטתי בבראוניז.

צילמתי.

והמתנתי שאסף יחזור הביתה ויטעם.


רגע האמת.

מוזיקה דרמטית. תופים. התרגשויות.

אסף טועם...

"מושלם."


כן??? לא יבש? לא גרגרי? יש מרקם טראפלי בתוך הקאפקייק??? תראה לראות!

הוא הראה לי. היה מרקם אחר. אפילו הצבע קצת שונה -- יש חום קאפקייק, ויש חום טראפלס.

למה אף אחד לא מוציא ספר בשם "חמישים גוונים של חום"? אה, כי זה שם דוחה. הבנתי. אוקיי.

בקיצור.


מה המסקנה?

אם משהו לא עובד בפעם הראשונה, נסו שוב. אם זה עדיין לא עובד? לכו עם הראש בקיר ונסו בשלישית. לכו תדעו, אולי זה יצליח לכם.

סתם, המסקנה האמיתית היא שאם בחורה זרה ומוזרה אומרת לכם "היי, רוצים לשמוע על קאפקייקס השוקולד שהכנתי?", פשוט סרבו בנימוס.

ברצינות רגע, הסיפור הזה.. בטופ 10 של הסיפורים הכי גרועים שאי פעם שמעתם? טופ 5?


טופ 3?!

oh well. יום שוקולד שמח לכולם!

***
קאפקייקס שוקולד לרציניים בלבד
מקור המתכון: הקאפקייקס מבוססים דווקא על עוגת הווניל הקבועה שלי, הבראוניז על הבראוניז הקבועים שלי.

כמות: 25-30 מיני קאפקייקס, תלוי בגודל (אני הכנתי 24 קאפקייקס שהכילו 30 גרם של בלילה + טראפלס ושניים של 50 גרם)

מצרכים:
לקאפקייקס
100 ג' חמאה רכה
100 ג' (1/2 כוס) סוכר לבן
60 ג' (1/4 כוס) סוכר חום כהה
2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
140 ג' (1 כוס) קמח לבן
35 ג' (1/4 כוס) אבקת קקאו
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב

למלית טראפלס
200 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס
קורט מלח
250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
1 כפית אבקת נס קפה

לגנאש מוקצף
125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

לבראוניז
250 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס
100 ג' חמאה
125 ג' (3/4 כוס פחות 2 כפות) סוכר לבן
3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
130 ג' (1 כוס פחות 1 כף) קמח לבן
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הטראפלס: מניחים שוקולד ומלח בקערה בינונית.
2. מניחים שמנת מתוקה וקפה בסיר קטן. מבשלים על אש בינונית ומביאים לסף רתיחה.
3. יוצקים את השמנת מעל השוקולד. ממתינים שלוש-ארבע דקות ולאחר מכן מערבבים היטב, עד לקבלת גנאש אחיד, מבריק וחלק. מצפים את פני הקרם בניילון נצמד ומצננים למשך ארבע שעות, עד לקבלת מרקם טראפלי.
4. בינתיים מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית ריבועית בעלת צלע של 20 ס"מ בנייר אפיה.
5. מניחים שוקולד מריר וחמאה בסיר בינוני. מבשלים, תוך כדי ערבוב, עד להמסה מלאה. מניחים בצד למספר דקות.
6. מוסיפים סוכר ומערבבים היטב.
7. מוסיפים ביצים ומערבבים היטב, עד להיטמעות מלאה.
8. מוסיפים קמח ומלח ומקפלים פנימה עד לקבלת בלילה אחידה.
9. יוצקים לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה עם לקקן. אופים עשרים דקות, עד שהבראוניז מתייצבים בחלקם החיצוני. מצננים לגמרי לפני החיתוך (רצוי אף להעביר למקפיא למשך כחצי שעה, לטובת התייצבות).
10. עוברים להכנת הקאפקייקס: משאירים את התנור על 180 מעלות ומכינים מנז'טים עומדים, או שמרפדים תבנית שקעים במנז'טים.
11. מניחים חמאה ושני סוגי סוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים היטב למשך שלוש-חמש דקות.
12. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב בין הוספה להוספה.
13. בינתיים מערבבים בקערה קטנה קמח, קקאו, אבקת אפיה ומלח.
14. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים חלב וחומרים יבשים לסירוגין: מתחילים בשליש מכמות היבשים, לאחר מכן חצי מהחלב, שליש נוסף מהיבשים, שאר החלב ושאר היבשים. מערבבים קלות בין הוספה להוספה, ובסוף מערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
15. מניחים מעט בלילה בכל מנז'ט, בערך כפית-כפית וחצי. מניחים חצי כפית טראפל (הכי נוח לעבוד עם כף גלידה קפיצית קטנטנה, אבל לא חובה) מעל הבלילה, ומצפים בכפית-כפית וחצי נוספת של בלילה, כך שהמנז'ט מלא עד כשלושת רבעי מגובהו (אם משתמשים במנז'טים גדולים יותר, כמות הבלילה והטראפלס תגדל אף היא).
16. אופים כ-15 דקות לקאפקייקס קטנים, או 15-20 לקאפקייקס בינוניים, עד שהקאפקייקס תופחים, וקיסם הננעץ במרכז כל אחד מהם יוצא כמעט נקי. מצננים.
17. להכנת הגנאש המוקצף: מניחים את מה שנשאר מהגנאש הטראפלי בקערת המיקסר ומוסיפים שמנת מתוקה. מחברים וו בלון ומקציפים היטב, על מהירות גבוהה, עד לקבלת קרם אחיד ויציב.
18. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר לבחירתכם (אני השתמשתי בצנתר משונן בקוטר 10 מ"מ). מזלפים גנאש מוקצף מעל כל קאפקייק.
19. חותכים את הבראוניז לקוביות קטנטנות ומניחים מעל כל קאפקייק.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • שימו לב -- יישארו לכם שאריות של בראוניז. בוודאות. הניחו אותם בקופסא והקפיאו לימים קשים. תאמינו לי, יכולות להיות צרות גדולות יותר מיותר מדי בראוניז...
  • רוב הסיכויים שיישארו לכם גם גנאש מוקצף (אלא אם תזלפו כמות משוגעת על כל קאפקייק), אז אתם יכולים להכין לכם קינוח שאריות ממנו ומהבראוניז, ווהו!
  • מלית הטראפלס והגנאש המוקצף מקבלים טעם די חזק של קפה (בנוסף לשוקולד, כמובן). זה דבר נהדר, אבל אם אתם לא בקטע, אפשר להשתמש בחצי כפית קפה, או להשמיט אותו לגמרי, ולקבל קאפקייק על טהרת השוקולד.
  • ואם בא לכם קאפקייק עם טעם קצת יותר קליל ומתוק, יש לי תחושה ששוקולד חלב יעבוד לא רע במקום השוקולד המריר במילוי ובקרם.
  • בבקשה אל תשתמשו במלית הטראפלס לפני שהיא ממש מתייצבת. מניסיון, היא פשוט נטמעת בתוך הבלילה אם היא נוזלית מדי לפני השימוש.
  • אני יודעת שהמתכון קצת ארוך, אבל כל החלקים שלו מאד פשוטים, ובסוף מתקבלים קאפקייקס סופר שווים ומגניבים (אמרה הבחורה הצבועה שבכלל לא טעמה את הקאפקייקס בשתי הפעמים האחרונות שהיא הכינה אותם, כי הם שוקולדיים לה מדי).
  • אה, וכמובן שאם בא לכם להשקיע בקאפקייקס שלכם, אתם תקשטו אותם - ספציפית, את הבראוניז למעלה - במעט אבקת זהב. כי דא.


שני פוסטים, יום אחרי יום? נראה לי שאתם צריכים הפסקה ממני. שנקבע להיפגש פה שוב מתישהו ב-2018-2019?

4 תגובות:

טל אמר/ה...

נכנסתי כדי להכין את הפחזניות, וכל כך שמחתי לגלות פוסט חדש!
בזכות הנחישות שלך זכינו בעוד מתכון שינוסה בקרוב..
ומקווה שאת שורדת את ההריון עם החום הזה..

דפנה קפח מורג אמר/ה...

הצחקת אותי ואת באמת וונדר וומן ואני מתה על הבלוג שלך, סוף הריון קל וקריר, לידה אם עדיין לא התרחשה קלה כמה שניתן והכי חשוב מלא שעות שינה.

אשמח לעזרה :) אמר/ה...

אפשר במילוי להמיס נוטלה במקום שוקולד מריר? או פשוט לשים כף נוטלה באמצע במקום?
אם אני רוצה קצפת יותר וניל אפשר להמיס שוקולד לבן במקום מריר ולהקציף עם שמנת מתוקה? רעיון אחר?
תודה!

Mor אמר/ה...

היי, מצטערת על התגובה המאוחרת, אני מאשימה את חופשת הלידה :-)
בהחלט אפשר להשתמש בנוטלה במקום המילוי הטראפלי. כף זה אולי מעט מדי (אלא אם מכינים את הקאפקייקס בגודל מלא), הייתי הולכת על כפית-שתיים.
לגבי הקצפת, אין בעיה פשוט להקציף שמנת עם כף-שתיים סוכר ומעט תמצית וניל, אפשר לוותר על השוקולד לגמרי וכך לקבל קצפת וניל. בהצלחה!

הוסף רשומת תגובה