> עוגת עוגיות בראוניז | Morcake

6 במאי 2017

עוגת עוגיות בראוניז

בראשית היו בראוניז.


ואז שעמם לי*, אז נוצרו עוגיות בראוניז.

*זאת אומרת, אסף ביקש שאכין לו עוגיות בראוניז..


לבסוף, אחרי עשרות - אולי מאות - נגלות של בראוניז ועוגיות, החלטתי שהדבר הנכון ביותר לעשות יהיה --

עוגת עוגיות בראוניז.


כי מה יותר הגיוני מלקחת בראוניז, להקטין אותם ולהפוך לעוגיות, ואז להגדיל את העוגיות מאד, לאפות שתיים כאלה, למלא אותן בקצפת וניל וקרם שוקולד, ולקרוא לזה עוגה?


אה, כל דבר אחר בעולם יותר הגיוני מזה? אה.


בקיצור.


הרעיון הזה עלה לי כבר אי שם בספטמבר האחרון - הכנתי שתי עוגיות בראוניז ענקיות, הנחתי אותן אחת על השניה, ובאמצע מילאתי בקצפת וניל וקצפת קקאו, חצי חצי כזה, כמו קסטה. הנה, תראו.


הבעיה היתה כפולה:

קודם כל, הקרמים לא יצאו לי מספיק יציבים. חוץ מזה, רעיון הקסטה היה נחמד, אבל בפועל המשמעות היתה שכל מי שאכל פרוסת עוגה, זכה לקבל רק קצפת וניל או רק קצפת שוקולד, לא גם וגם (חוץ מכמה חתיכות ספציפיות באמצע). שזה, כאילו, קצת פחות כיף.


היה לי ברור שעוגת הבראוניז שלי צריכה לעבור מקצה שיפורים, ומהר.


אז חיכיתי למעלה מחצי שנה, כי זה היה הדבר ההגיוני לעשות.


אה, כל דבר בעולם יותר הגיוני מזה? אה.


שקרנים! לפני כמה שורות אמרתם לי שכל דבר בעולם יותר הגיוני ממשחקי ה"מותק! כיווצתי את הבראוניז" שלי, אז אולי תחליטו כבר?


שותקים, מה? טוב בסדר, מזל שלי יש מלא דברים לומר.


בקיצור #2.


עברו אי אילו חודשים, היתה לי שבת פנויה, לא היתה ברירה אלא להכין שוב את עוגת העוגיות.

ולשפר אותה.


ייצבתי את הקרמים.

זילפתי אותם יחדיו, זה לצד זה, בין העוגיות.


היו מלא התרגשויות באוויר.

הפעם העוגה יצאה כמו שצריך.


אפילו אני אהבתי אותה. ואני הבחורה שאמנם אוהבת מאד בראוניז, אבל בשום צורה לא מתחברת לעוגיות בראוניז.

(לכו תבינו)

(אני תעלומה. בחורה אניגמטית למדי)


אסף טען שיש עליה יותר מדי ספרינקלז (נו באמת, כאילו שיש דבר כזה), אבל חוץ מזה היה מרוצה. מאד.


זאת אומרת, הוא אכל אותה גם לארוחת בוקר וגם כקינוח בערב, אז.. אני משערת שזה אומר שהוא היה מרוצה, נכון?


אבל ברצינות שניה, מה זה "יותר מדי ספרינקלז"? לא הבנתי.


***
עוגת עוגיות בראוניז
מקור המתכון: תכלס, העוגיות האלה.

כמות: שתי עוגיות גדולות בקוטר של כ-20 ס"מ (אפשר גם עוגיות קצת יותר קטנות או גדולות) המרכיבות עוגה דו שכבתית אחת.

מצרכים:
לעוגיות
225 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס
50 ג' חמאה
95 ג' (3/4 כוס פחות 1 כף) קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אבקת נס קפה (לא חובה)
2 ביצים גדולות
150 ג' (3/4 כוס) סוכר חום דמררה
85 ג' (1/2 כוס) שוקולד צ'יפס
סוכריות צבעוניות (לא חובה)

לקצפת וניל
125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
10 ג' (1 כף) אבקת סוכר
1/2 כפית מחית וניל/1 כפית תמצית וניל

לקצפת קקאו
125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
10 ג' (1 כף) אבקת סוכר
10 ג' (1 כף) אבקת קקאו

אופן ההכנה:
1. להכנת העוגיות: מחממים תנור ל-180 מעלות. מציירים שני עיגולים בקוטר 20 ס"מ על שני ניירות אפיה והופכים על תבנית תנור גדולות, כך שהצד המצויר כלפי מטה.
2. ממיסים שוקולד מריר וחמאה בסיר בינוני. מניחים בצד.
3. מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח וקפה בקערה בינונית.
4. מניחים ביצים וסוכר חום בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים על מהירות גבוהה למשך שלוש-ארבע דקות, עד לקבלת קצף אחיד.
5. מוסיפים שוקולד וחמאה מומסים. מערבבים עד להיטמעות מלאה.
6. מוסיפים את כל החומרים היבשים, ומערבבים על מהירות נמוכה, עד לקבלת בצק אחיד ודי נוזלי.
7. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים רק עד לפיזור אחיד.
8. מחלקים את הבצק בין שתי התבניות ומיישרים לשני עיגולים שווי גודל (בשביל זה ציירנו על הניירות, כן?). אם רוצים, מפזרים ספרינקלז מעל כל עוגיה.
9. אופים את שתי התבניות למשך 10-15 דקות (אצלי הספיקו 12 דקות), עד שהעוגיות מתייצבות ומופיעים עליהן סדקים יפים כאלה. מצננים לפחות עשר דקות בתבניות, ומעבירים לרשת לטובת צינון מלא.
10. להכנת קצפת הווניל: מניחים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ווניל בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים לקצפת יציבה: מתחילים במהירות נמוכה ומגבירים בהדרגה עד למהירות מקסימלית, עד שמתקבלת קצפת יציבה מאד.
11. מעבירים לשק זילוף עם צנתר לבחירתכם ומניחים בצד (אפשר לשמור במקרר בינתיים).
12. להכנת קצפת הקקאו: מניחים שמנת מתוקה, אבקת סוכר וקקאו בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים לקצפת יציבה, בדומה לקצפת הווניל.
13. מעבירים את הקצפת לשק זילוף נוסף.
14. להרכבת העוגה: מניחים עוגיה אחת בצלחת הגשה. מזלפים את שני סוגי הקצפת מעל העוגיה, לסירוגין. מניחים את העוגיה השניה מלמעלה. אם נשאר קרם, אפשר לזלף עוד קצת מלמעלה, לקישוט.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • אם העוגיות רכות מאד אחרי האפיה, ויש חשש שהן יתפרקו כשתנסו להסיר את נייר האפיה, אפשר להעביר אותן למקפיא למשך כחצי שעה (או יותר, שלי בילו שם כמה וכמה שעות), עד שהן מתייצבות ואפשר לקלף מהן את נייר האפיה בקלות.
  • אני השתמשתי בצנתר עגול בקוטר 10 מ"מ לקצפת הווניל וצנתר משונן בקוטר 10 מ"מ גם כן לקצפת הקקאו.
  • אגב, אם מתחילים בקצפת הווניל ואחר כך עוברים לקקאו, בתכלס לא באמת צריך לנקות את הקערה בין לבין, אולי רק לנגב אותה קצת עם מגבת נייר או משהו, ווהו!
  • כמובן שאם אהבתם את הרעיון של קסטת חצי-חצי, אפשר לזלף את הווניל על צד אחד של העוגה ואת קצפת הקקאו בצד השני, אבל אני העדפתי לערבב ביניהם ולקבל את שני הטעמים בכל פרוסת עוגה.


טוב, אז מה השלב הבא באבולוציה? מיני עוגות עוגיות בראוניז? או שזה פשוט חוזר להיות עוגיות בראוניז? אני מבולבלת.


2 תגובות:

חנהפ אמר/ה...

תודה על רעיון נהדר לעוגה שלא הפסיקו ליישר

Mor אמר/ה...

איזה כיף, שמחה לשמוע!

הוסף רשומת תגובה