> מאפה שמרים עם גבינה וקפה | Morcake

15 במאי 2018

מאפה שמרים עם גבינה וקפה

תקשיבו.


מכל הדברים הגבינתיים שהכנתי לאחרונה - העוגה השוקולדית הקרמיתהקינוח הלימוני - המאפה הזה הוא הדבר היחיד שכמעט כמעט השתכנעתי לטעום.

זאת אומרת, כמעט שכנעתי את עצמי לטעום.



כי בגבינה אני אולי לא מאמינה, אבל בשמרים אני מאמינה מאד. אמונה אמיתית, חזקה.


וגם בקפה. ובפצפוצי שוקולד.


בסוף הייתי חזקה, הבנתי שאם אין לי את שנאת הגבינה שלי, אין לי כלום.


אז לא טעמתי.


אסף היה גיבור וטעם.


"זה לא הסגנון שלי", הוא אמר. "אבל רגע, רצית להכין מאפה שמרים במילוי של עוגת גבינה? אם כן, הצליח לך. זה בדיוק מה שזה. לא יודע, קחי לעבודה ותראי מה הם אומרים."


לקחתי לעבודה. ביקשתי דעות כנות.


אמנם אחד או שניים קצת פחות התחברו, אבל הדעה הרווחת היתה שטעים! ווהו!


עכשיו תראו.



המאפה הזה כנראה לא הולך להיות הקינוח בארוחת השבועות שלכם.


זו לא עוגה מרשימה ויפהפיה כזאת, דוגמנית שוויצרית.


זה מאפה. שמרים. עם נוכחות ואופי וציפוי שחום מהמם, אבל בסך הכל - לא מלך היופי.



לא קינוח.



הוא יותר מתאים כארוחת בוקר, אולי לבראנץ' שבועות, נגיד?



אבל הבצק? מטורף. לא הייתי צריכה אפילו לטעום כדי לדעת, רואים את זה עליו. נוגעים בו ומרגישים כמה הוא מוצלח.


המילוי? לא טעמתי, נכון, אבל אמרו לי שגבינתי. אמרו לי שחמצמץ. אמרו לי שעדין. אמרו לי שטעם הקפה לא מאד מורגש (רוצים יותר? תוסיפו עוד!). אמרו לי שטעים.



בקיצור, אם כבר נסגרתם על עוגה לשבועות, אבל עדיין בא לכם לגוון עם משהו קצת אחר, קצת שונה, קצת שמרים -- בבקשה.

ואם אתם מכינים, יש מצב שתשימו בצד חתיכה של בצק בשבילי ותאפו אותה בלי הגבינה? או אולי אפילו תמלאו בשוקולד?


לא בלחץ. רק אם יוצא לכם.


תנקס.


חג שמח, חמודים! מי יתן ולא נשמע על עוגות גבינה עעעעעעד שבועות הבא.


אמן.

"מה את עושה, אמא? אפשר להצטרף אלייך?"

***
מאפה שמרים עם גבינה וקפה
מקור המתכון: הבצק מבוסס על מאפי הקינמון שלי (איך בא לי עליהם עכשיו!!!).

כמות: תבנית ריבועית בעלת צלע של 20 ס"מ, או תבנית עגולה בקוטר דומה.

מצרכים:
לבצק
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב חמים
50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן
6 ג' (2 כפיות) שמרים יבשים
50 ג' חמאה רכה
1 ביצה גדולה
1/2 כפית תמצית וניל
350 ג' (1/2 2 כוסות) קמח לבן
קורט מלח

למילוי
425 ג' (1/2 חבילה) בלילה להכנת עוגת גבינה של השף הלבן
1 ביצה גדולה
20 ג' (2 כפות) קמח לבן
2 כפיות אבקת נס קפה
3-4 כפיות פצפוצי שוקולד של דה רויטרס (או פצפוצי שוקולד/שוקולד צ'יפס אחרים)
1 ביצה טרופה

לזיגוג
2 כפיות אבקת נס קפה
60 מ"ל (1/4 כוס) מים
50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן

אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הבצק: מניחים חלב, סוכר ושמרים בקערה קטנה. מערבבים ומניחים בצד למשך מספר דקות, עד לתסיסת השמרים.
2. כאשר התערובת תוססת, מניחים בקערת המיקסר. מוסיפים חמאה, ביצה, קמח ומלח.
3. מחברים וו לישה ולשים למשך חמש-עשר דקות, עד לקבלת בצק אחיד: מתחילים במהירות נמוכה, וכאשר הבצק מתחיל להתאחד, מגבירים מהירות.
4. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, משומנת קלות. מכסים במגבת נקיה או ניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. בינתיים מכינים את המלית: מניחים בלילה להכנת עוגת גבינה, ביצה, קמח וקפה בקערה בינונית. מערביבם לבלילה אחידה.
6. מוסיפים פצפוצי שוקולד ומקפלים פנימה עד לפיזור אחיד.
7. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות. מרדדים למלבן באורך של כ-35X45-50 ס"מ.
8. מורחים את המלית מעל הבצק ומיישרים לשכבה אחידה ודקה.
9. מגלגלים ומקפלים את הבצק לתוך עצמו: מתחילים לגלגל את החלק הארוך לרולדה. כאשר זה נהיה קשה והמלית כבר לא משתפת פעולה, מגלגלים את הבצק מהכיוון השני. אם צריך, מקפלים את הבצק על עצמו. לסיום, מקפלים את החלק הימני והשמאלי של הבצק פנימה, עד לקבלת סוג של מלבן בצק ממולא, עם התפרים כלפי מעלה.
10. מניחים תבנית/רינג ריבועי על תבנית תנור גדולה. הופכים את מלבן הבצק כך שהתפרים כלפי מטה ומניחים בתוך התבנית.
11. לוחצים מעט את הבצק כלפי מטה, כך שהוא כמעט ממלא את התבנית. מכסים במגבת או ניילון נצמד ומתפיחים למשך כעשרים דקות.
12. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
13. מברישים את פני המאפה בביצה טרופה.
14. אופים למשך 30-35 דקות, עד שהמאפה תופח ומזהיב בחלקו העליון.
15. להכנת הזיגוג: מניחים קפה, מים וסוכר בסיר קטן. מבשלים ומביאים לרתיחה, עד שכל הסוכר נמס, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.
16. מחלצים את מאפה מהתבנית ומברישים את חלקו העליון בזיגוג.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • טוב, תראו. וידוי: המלית שלי יצאה קצת יותר נוזלית ממה שרציתי. התכנון המקורי היה להכין שושני שמרים, אבל עקב המלית הנוזלית, נאלצתי לאלתר וכך נוצר המאפה הזה. אבל זו טעות טובה, אם אתם שואלים. מה שכן הייתי עושה זה אולי לקפל קצת יותר את הבצק על עצמו במקום לגלגל אותו. פשוט קפלו למעלה, למטה, ימינה, שמאל, עד שתגיעו למלבן בצק בערך בגודל הרצוי. אם תחשבו על זה, כך בעצם יווצרו לכם שכבות של בצק ומלית, כמו אצלי - אבל אולי אפילו יותר.
  • הקפה, כך שמעתי, לא מאד מורגש במאפה שלי. אם תרצו טעם יותר חזק של קפה, פשוט השתמשו בכמות גדולה יותר. אתם מוזמנים לטעום את המלית עד שתגיעו לטעם שיספק אתכם.
  • במקום הבלילה המוכנה להכנת עוגת גבינה, אפשר לערבב יחד 250 גרם גבינה לבנה 5%, 110 גרם (או חצי קופסא) גבינת שמנת 25% (נפוליאון), 25 גרם (2 כפות) סוכר לבן וחצי כפית תמצית וניל.

טוב, אני חייבת להכין לי גירסא לא גבינתית של הדבר הזה. כולל קפה ופצפוצי שוקולד והכל.

אגב, פוסט זה נכתב במסגרת שיתוף פעולה עם השף הלבן. זה די מגניב, אם חושבים על זה. הם עזרו לי לנסות להתמודד עם הפחד שלי מגבינות. אנשים טובים יש שם, תכלס.


"אמא, נכון שאני יותר מתוק מהעוגה שהכנת?"
לא יודעת, יונתן. לא טעמתי את העוגה.
":-("
סתם סתם, אתה הכי מתוק בעולם, יותר מכל עוגה!

1 תגובות:

טושטוש אמר/ה...

אני נתקעתי על התמונות של יונתן.
הוא ממש מתוקי!

הוסף רשומת תגובה