> פנקייקים מושלמים וקלים ופשוטים | Morcake

23 באפריל 2018

פנקייקים מושלמים וקלים ופשוטים

כבר שנים שאני מכינה לעצמי פנקייקים.


הם התחילו מזעזע - במקום פנקייקים, יצאו לי קרעים. סוג של מקושקשת פנקייק, אם תרצו. וזה אולי נשמע טוב בתיאוריה, אבל.. טוב, זה לא באמת כזה רע, תכלס.


אבל עדיין, אלה לא היו פנקייקים. לא הפנקייקים היפים האלה שתמיד ראיתי בתמונות של אחרים - ג'ינג'ים-זהובים כאלה, פלאפיים, כאלה שאת מתלבטת אם את רוצה לאכול אותם או להניח עליהם ראש ולנמנם.

ופתאום את מבינה שהפתרון הוא להניח עליהם ראש לדקה-שתיים. ואז לאכול אותם.

"תפסיקי להכין פנקייקים - בואי הנה לשעשע אותי תכף ומיד!"

בכל אופן.

באיזשהו שלב אסף נכנס לחיים שלי, והתחלתי להכין גם לו פנקייקים.


בהתחלה הוא עוד היה מנומס. פחד לומר לי את האמת. אפשר להבין אותו - כמעט נפרדתי ממנו פעם אחרי שהוא עשה לי ספוילר לפרק בסדרה, אין לדעת מה היה קורה אם הוא היה אומר לי ישר את האמת.

והאמת היתה - שהפנקייקים שלי לא היו משהו.


אני לא יודעת מה בדיוק גרם לזה, לדעתי שילוב של כל מיני דברים: בהתחלה ניסיתי להכין אותם בריאים יחסית, אז לקחתי כל מיני מתכונים ובלי למצמץ - או לפחות לנסות אותם פעם אחת בלי לשנות כלום - קרעתי אותם לגזרים והפכתי למשהו אחר לגמרי.

הם לא אהבו שעשיתי להם את זה.


חוץ מזה, הייתי חסרת סבלנות. התחלתי לטגן לפני שהמחבת התחממה, ואז כדי לזרז את העניינים הפעלתי אותה על חום גבוה מדי. בקיצור, כל מה שאסור לעשות. אלא אם אתם מעוניינים בפנקייקים שרופים מבחוץ ולא מספיק עשויים בפנים.

אני לא הייתי מעוניינת.


אבל בסוף, לאחר שנים של טעויות מטופשות, עצרתי לרגע. חשבתי. מצאתי מתכון אחד שנראה מספיק טוב (וקל ופשוט ומורכב מכל החומרים הכי בסיסיים במטבח, אפילו אפשר להשתמש בחלב ולא בבאטרמילק המטופש, או באחיו הישראלי, רוויון) -- והשקעתי בו.


הכנתי.

הכנתי שוב.


נתתי לבלילה לעמוד כמה דקות בצד כדי לחשוב על מה שהיא עשתה.

טיגנתי על חום נמוך, גג נמוך-בינוני.


בפעמים האחרונות אפילו עשיתי את מה שאני לא עושה אף פעם -- ניפיתי את הקמח, למען השם.

וזה עבד.


יצאו לי פנקייקים טובים. יפים. טעימים.

בפעמיים האחרונות הם יצאו פחות או יותר מושלמים - אני טוענת שזה שילוב של ניפוי הקמח והאנרגיות החיוביות בדירה החדשה שלנו (או.. כאילו.. אולי האנרגיות החיוביות של הכיריים החדשות בדירה החדשה שלנו).


אני אהבתי.

אסף אהב.

יונתן אהב.. את הגירסא הקטנה והבכל זאת טיפה יותר בריאה שהכנתי לו.

"אמא, איזה טעים הטלפון שלך, יאמי"

מה שמביא אותי לבשורה החגיגית השניה של הפוסט הזה.

(הראשונה היתה שסוף סוף למדתי להכין פנקייקים מושלמים)

"אני לא מצליח להחליט מה בא לי לקרוא קודם"

הבשורה השניה היא שרחלי המוכשרת להחריד בראה עוד אתר והוא עולה היום ואין לי שום ספק שהוא הולך להיות רב מכר או.. המקבילה האינטרנטית של רב מכר. ויראלי? שובר רשתות?


בכל אופן, האתר החדש של רחלי נקרא "צוציקים" והוא מכיל המון מתכונים מגניבים לילדים.


הסקופ הוא (אמרה בצניעות) שאם תחפשו טוב טוב (או שתלחצו על הלינק שתכף הולך להופיע פה), תוכלו למצוא גם טור מתכונים והגיגים (יש לקרוא: אכילת ראש) שלי. היום, נגיד, תוכלו לקרוא על המיני פנקייקים שאני מכינה ליונתן - כמו הפנקייקים שלנו, רק קצת יותר בריא והרבה יותר קטן.

בסך הכל - לא מפחיד, נכון?

טוב טוב, הסקופ האמיתי הוא שיש שם תמונה (!) שלי. ואני מאד לא מרוצה מהעניין. אז כשתלחצו על הלינק, בבקשה זכרו שאני רק תשעה חודשים אחרי לידה ושהמצלמה מוסיפה שנים עשר קילו. ודעו לכם שמאחורי החיוך של יונתן - שבדיוק התאושש מחום בזמן הצילום - עומדים אבא, סבתא וסבתא רבתא שעשו הכל כדי לגרום לו לחשוב שהוא נהנה מהסיטואציה ולשכוח שהוא מת לקפוץ לי מהידיים.


שמישהו ישיג לי את המועצה לשלום הילד בטלפון.


אם כן, לסיכום:


1. שנים של אימונים והתמדה הובילו אותי למסקנה שכדי להכין פנקייקים מושלמים, צריך דירה חדשה, כיריים חדשות ומטבח כפרי מהמם (רוצים תמונות? מעניין אתכם לראות? מזהירה אתכם, אתם עלולים להתאהב באי שלי ולרצות לעזוב את בן/בת הזוג שלכם עבורו).


2. אל תעשו לי ספוילרים אם אתם לא רוצים להכיר את הצד האפל שלי.


3. האתר החדש של רחלי הוא ה-מקום החדש שלכם למתכונים לילדים (ובכלל).

4. המצלמה מוסיפה עשרים ואחד קילו.


5. יונתן מהמם בצהוב. ובכל צבע אחר. אובייקטיבית.


6. אחרי הפוסט הזה, אנחנו הולכים להעמיד פנים שמעולם לא חשפתי בפניכם את שם המשפחה הכה גנרי שלי ואת הפרצוף העגלגל שלי שפשוט יושב לו שם, בתמונה, קבל עם ורשת, משמין מנחת. כלומר מפחד. כלומר מלחץ. רגע, על מה דיברתי?


7. טוב, שכחו מהכל. תחשבו רק על פנקייקים. פנקייקים פנקייקים פנקייקים.

***
פנקייקים מושלמים וקלים ופשוטים
מקור המתכון: התבססתי על המתכון הזה, עם שינויים מאד קלים.

כמות: כ-14-15 פנקייקים בגודל של 8-10 ס"מ, כלומר גודל בינוני.

מצרכים:
140 ג' (1 כוס) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
25 ג' (2 כפות) סוכר לבן
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב/חלב סויה/חלב שקדים/...
1 ביצה גדולה
25 ג' חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל

שמן/חמאה לטיגון

אופן ההכנה:
1. מנפים קמח לקערה בינונית.
2. מוסיפים אבקת אפיה, מלח וסוכר. מערבבים היטב.
3. טורפים פנימה חלב, ביצה, חמאה ווניל. מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. מניחים בצד לחמש-עשר דקות.
4. מחממים מעט שמן או חמאה במחבת. מניחים כף-שתיים של התערובת (אני אוהבת להשתמש בכף גלידה קפיצית גדולה) במחבת ומטגנים על אש נמוכה-בינונית למשך דקה-שתיים, עד שמתחילות להיווצר בועות על פני הפנקייק. הופכים בזהירות לצד השני ומטגנים עוד כחצי דקה-דקה. מעבירים לצלחת.
5. ממשיכים לטגן באופן דומה את שאר הבלילה.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • יש כל מיני אופציות "להבריא" קצת את המתכון, כנסו כנסו.
  • אפשר להוסיף כל מיני טעמים לפנקייקים - חצי כפית קינמון (אם בא לכם ללכת על פנקייקים ממש מתובלים, התפרעו גם עם ג'ינג'ר, ציפורן, אגוז מוסקט), חופן שוקולד צ'יפס, אולי אפילו כף-שתיים של אבקת קקאו. אווו אולי אוכמניות? בקיצור, זה הבסיס - אתם יכולים לקחת את זה רחוק.
  • לפנקייקים יש מתיקות, אבל יחסית עדינה. אפשר להשתמש בחצי מכמות הסוכר לקבלת פנקייקים ממש נייטרליים, או להוסיף עוד קצת סוכר לארוחת בוקר ממש מתוקה. אבל אני אוהבת אותם ככה. את תוספת המתיקות הם מקבלים מהממרחים והתוספות ליד (נוטלה/ממרח קליק/ממרח פסק זמן/כל ממרח שוקולדי בעצם לאסף, חמאת בוטנים-סירופ מייפל-פרוסות בננה בשבילי).
  • אם במקרה נשארו לכם שאריות (מה? איך?) (סתם, גם לנו תמיד נשאר), הפנקייקים נשמרים בכיף יום-יומיים במקרר ואפילו יותר מזה בפריזר.
  • אני, אגב, משתדלת לא לטגן יותר משני פנקייקים בבת אחת במחבת די גדולה, אבל אני אוהבת שיש לי מספיק מקום כדי להפוך את הפנקייקים שלי בקלות. יותר מזה והם מתחילים להתהפך לי אחד על השני (לפעמים זה קורה אפילו כשיש שם רק שניים). כן, זה אומר שההכנה לוקחת מעט יותר זמן, אבל אני יודעת שכמות ה"תאונות" שלי קטנה יותר. נסו וגלו איך הכי נוח לכם.
  • אה אה! וכמה קריטי זה לנפות את הקמח? לא יודעת. עשיתי את זה רק בפעמיים האחרונות, והפנקייקים יצאו הכי טוב שהם יצאו לי אי פעם. אז מעכשיו אני הולכת לנפות אותו תמיד.



מממ פנקייקים. מממ פנקייקים ולא שום דבר אחר בעולם. אוף, אני מזיעה מלחץ. המצלמה מוסיפה שני קילו זיעה, לא?

5 תגובות:

נטלי אמר/ה...

את מושלמת ♥

סיסי אמר/ה...

מזל טוב לדירה החדשה. פוסט מהמם, יונתן פשוט בונבון אמיתי, לאכול אותו מהתמונות שאת מעלה. ורוב תודות על המתכון של הפנקייק, סופסוף הבנתי למה הפנקייק שלי לא מצליח אף פעם.

נוגה אמר/ה...

את מהממת.
וכיף לקרוא אותך!
והילד שלך פשוט קסם❤
והלוואי ונלמד לאהוב את עצמנו גם כשאנחנו לא שדופות...

אנונימי אמר/ה...

שמחה שאפשר לקרוא אותך בעוד מקום, ובשבילי תמיד תהיו משפחת קייק
אשמח לדעת איפה מצאת את התבנית המהממת למיני-פאנקייק

Mor אמר/ה...

תודות!

מחבת הפופרטייס המאד שווה היתה מתנה מנטלי, שסחבה אותה כל הדרך מאמסטרדם. אפשר למצוא מחבתות דומות באמזון. חפשי poffertjes pan.

הוסף רשומת תגובה