> משקה אספרסו אגוזי לוז עם שוקולד לבן וקצפת | Morcake

28 בינואר 2018

משקה אספרסו אגוזי לוז עם שוקולד לבן וקצפת

"הפוך גדול חלש", כך כתבתי פעם* שאני אוהבת את הקפה שלי.

*בפוסט ההוא יש את אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי EVER**, ואם עוד לא ניסיתם אותה, לכו להכין אותה עכשיו. עכשיו. אני אמתין.

**ובאופן לא-ממש-פלאי-או-מקרי, אני הולכת להשתמש באותו שילוב טעמים היום, התרגשויות!


בזמנו אמנם אמרתי שאין לי העדפה לגבי סוג הספל, והיום אני לחלוטין מעדיפה זכוכית (אסף ביקש ממני לא לבקש קפה בכוס זכוכית כשאנחנו יושבים יחד בבתי קפה, כי זה פלצני ומביך. אני משתדלת לכבד את בקשתו אך טוענת שזו בקשה לגיטימית לגמרי. מי צודק? אני, נכון? אתם חייבים לחשוב שאני, ולו רק כי אני אמחק כל תגובה שתחלוק עלי. **צחוק מרושע**).


אבל חוץ מזה, שום דבר לא השתנה. הפוך גדול חלש, בלי סוכר, בלי תוספות, בלי התחכמויות.


זאת אומרת..

זאת אומרת, עד לא מזמן.


באחד מאותם הבקרים של חופשת הלידה -- כלומר, עם ילד מקטר וללא זמן להכין עוגה או משהו מעניין ממש -- החלטתי שהגיע הזמן לעשות מעשה: אולי אין לי יכולת להכין עוגה שווה, אבל אני כן יכולה להשקיע עוד דקה-שתיים בקפה שלי ולנסות לשדרג אותו איכשהו.


פתאום הקופסא של השוקולד הלבן עשתה לי עיניים ומשם הכל הידרדר.


תוך כמה ימים, כמעט כל כוס קפה שניה שלי הכילה שוקולד לבן -- לפעמים זרקתי כמה קוביות לתחתית הספל לפני שמזגתי פנימה את הקפה, לפעמים המסתי קצת שוקולד עם החלב לפני שהקצפתי, לפעמים נשנשתי כמה קוביות ליד הקפה.

טוב, לגבי האחרון הגזמתי. לא לפעמים -- תמיד.


בכל אופן, ברגע שמתרגלים לשלב שוקולד - לבן או אחר - בקפה, כבר קשה לחזור אחורה.


פתאום את רגילה להתחיל את הבוקר עם מוקה לבנה, וזה כבר הולך להיות ה"רגיל" שלך.


ואז את שומעת שלעלית יש קפסולות חדשות בטעם אגוזי לוז (!), ומידות המוסר שלך דועכות עוד קצת.


טוב, בסדר. אני אכין קפה אגוזים. אערבב פנימה חלב בטעם שוקולד לבן. אווווו רגע, מה זה? למה יש לי כל כך הרבה קופסאות של שמנת מתוקה במקרר? אולי אנסה להקציף אחת מהן ונראה מה קורה? נכון, תמיד טענתי שאני לא אדם של קצפת במשקאות חמים, אבל היי, אני אמא עכשיו -- אולי התבגרתי כבר ואני מוכנה להוסיף קצפת לקפה שלי.


נחשו מה --

אני מוכנה להוסיף קצפת לקפה שלי.

(וגם כמה וכמה קילוגרמים למשקל שלי)


מפה לשם, מבחורה שהתגאתה בזה שמגיל שלוש עשרה או ארבע עשרה (למה שתיתי קפה בגיל שלוש עשרה, בעצם?!) הקפה שלה נטול כל ממתיקים, הפכתי לבחורה ששותה משקה אספרסו אגוזים עם שוקולד לבן וקצפת על בסיס שבועי.

היי, לפחות זה לא על בסיס יומי.


טוב, בסדר -- היה יום אחד ששתיתי את המשקה הזה גם בבוקר וגם אחר הצהריים. I regret nothing.

(I regret everything)


לסיכום: קפה טעים בכל צורה, אבל במיוחד עם שוקולד לבן; קצפת זה גן העדן והגיהנום גם יחד; וחברים לא נותנים לחברים לעשות דברים מטופשים לבד, אז אני אתן לכם מתכון למשקה הזה, ואתם תכינו אותו ותחשבו עלי בזמן שתלגמו אותו בהנאה מהולה בשנאה עצמית.


עשינו עסק?

***
משקה אספרסו אגוזים חם עם שוקולד לבן וקצפת
מקור המתכון: כאילו.. בגדול זה קפה עם קצפת, אבל בואו נגיד שזה פרי מוחי הקודח. סליחה, החופר.

כמות: כוס קפה אחת, מושחתת במיוחד.

מצרכים:
1 קפסולה אספרסו אגוזי לוז של עלית
20 ג' שוקולד לבן, קצוץ גס
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב
125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
1/2 כפית תמצית וניל

לקישוט
קינמון טחון
אגוזי ברס
שוקולד לבן מגורר/פירורי מקופלת לבנה

אופן ההכנה:
1. מכינים שוט של אספרסו במכונת קפה (אפשר גם שוט כפול, למי שאוהב קפה חזק יותר).
2. מניחים שוקולד לבן וחלב בסיר קטן. מבשלים על אש נמוכה-בינונית, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד להמסת השוקולד.
3. מוזגים כמחצית מהחלב מעל האספרסו.
4. מקציפים את שאר החלב לקצף יציב. יוצקים לתוך הספל.
5. מקציפים שמנת מתוקה ווניל לקצפת יציבה במיקסר או בעזרת מיקסר ידני.
6. מעבירים את הקצפת לשק זילוף קטן עם צנתר משונן (אפשר גם חלק). מזלפים מעל הקפה.
7. זורים קינמון טחון ומקשטים בברס ופירורי שוקולד לבן.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • המשקה מעולה עם קפה אגוזי לוז, אבל כל קפסולה תעבוד (נסו גם וניל! מניסיון ;-) ).
  • עקרונית אפשר לחמם את החלב והשוקולד הלבן במיקרוגל, אבל לי זה התערבב פחות טוב, אז העדפתי להשתמש בסיר קטן.
  • חלב סויה, אגב, עובד מעולה במקום חלב רגיל. הקצף שלו אפילו יותר יציב ומקבל בצורה יותר טובה את עומס הקצפת מעליו.
  • לא חייבים לזלף את הקצפת, אפשר פשוט לערום אותו בעזרת כף/כפית, אבל אז איך תצלמו לאינסטגרם?!
  • אגב, יש סיכוי טוב שחלק מהקצפת תשקע לכם לתוך המשקה. זה בסדר, לכן משתמשים בהרבה קצפת, כדי שחלק ממנה יישאר גבוה מעל המשקה. וגם כי קצפת זה טעים.
  • אתם המומים מכמות ההערות שיש לי על מתכון לקפה? זה בסדר, גם אני.


גילוי נאות: המתכון והפוסט נכתבו במסגרת שיתוף פעולה עם קפה עלית. והגילוי הוא שאני חושבת שלקפה האגוזים החדש שלהם יש ריח לא פחות מחלומי, וקצת בא לי להשתמש בו כבושם לא פחות ממה שבא לי לשתות אותו.


2 תגובות:

נטלי אמר/ה...

הרגת אותי מצחוק! נראה טעים ומושחת לגמרי :)

יעלי אמר/ה...

א. ברור שבכוס זכוכית.
ב. "הפוך גדול חלש, בלי סוכר, בלי תוספות, בלי התחכמויות". איתך בכל התיאור מלבד ה"חלש", בטח ובטח מאז יונתן!
ג. יאמי.

הוסף רשומת תגובה