> קאפקייקס מייפל ושוקולד לבן עם הפתעה | Morcake

31 בדצמבר 2017

קאפקייקס מייפל ושוקולד לבן עם הפתעה

וודקה.

ההפתעה היא וודקה.


אוי, הרסתי את ההפתעה.

אופסי.


בכל אופן, ביי ביי שנת 2017! ברוכה הבאה, 2018! אפשר לעניין אותך בקאפקייקס?

כדאי לך, יש בהם סירופ מייפל וקצפת וניל. וטראפלס שוקולד לבן עם וודקה.

וכל. הזהב. שבעולם.


ברצינות, בערך כל הספריי זהב-סוכריות זהב-אבקת זהב שהזמנתי אונליין וסנג'רתי את ההורים שלי לסחוב לי מארה"ב פעם, כשעוד חשבתי שאכין לעצמי עוגת חתונה (מה שכמעט גרם לאסף לאיים עלי בביטול החתונה) -- כל אלה מקשטים את הקאפקייקס.


ומנז'טים מוזהבים.

הו, הם כל כך מוזהבים ויפים. האמת היא שאני לא זוכרת איפה ומתי בדיוק קניתי אותם, אבל הם מה שהתחילו את כל הדבר הזה.


מנז'טים מזהב נראו לי כמו כלי הקיבול המושלם לקינוח השנה החדשה שלי, ומה הולך טוב במנז'טים?

נכון, קאפקייקס.


מה מתאים לקינוח של ניו יירז?

נכון, אלכוהול.


מפה לשם, התגלגלתי עם הרעיון, זרמתי ואלתרתי תוך כדי, ומצאתי את עצמי עם קאפקייקס מייפל במילוי טראפלס שוקולד לבן ווודקה.

גילוי נאות: הם היו מכוערים ממש, אבל בשביל זה ברא אלוהים את הקצפת. מיכל שמנת, קצת אבקת סוכר, טיפה וניל -- הופ! קצפת מהממת שאפשר לזלף מעל כל קאפקייק ולהסתיר את הכיעור שלו.

בום.


ואם במקרה יש לכם מלא ספריי זהב-סוכריות זהב-אבקת זהב, מה טוב. או במילים אחרות, בלינג בלינג.

אוי, אבל מה אני מגלה לכם את כל הסודות שלי, על הקאפקייקס המכוערים ועל הטריקים שלי לגרום לאיפור עוגות?

אני אמורה בכלל לדבר אתכם על השנה שמסתיימת וזו שמגיעה ולערוך כל מיני סיכומים וחשבון נפש ואלוהים יודע מה.


אפשר לעשות את זה, אם אתם מתעקשים, אבל זה יהיה די קצר:

2017 שלי, כפי שמגלה סיכום האינסטגרם השנתי שלי, היתה מורכבת מאפיית עוגות ואפיית תינוק בחציה הראשון, ומאכילת עוגות וטיפול בתינוק בחצי השני.


בעצם רגע.

עזבו, הבלוג חוגג יום הולדת עוד שבועיים, בואו נתאפק קצת עם הסיכומים, טוב?

לבינתיים, בואו נדבר על קאפקייקס. בואו נדבר על וודקה בתוך טראפלס, וטראפלס בתוך קאפקייקס.


בואו נדבר על מלא בלינג בלינג.

בואו נדבר על זהב.


בואו נדבר על זה שהשנה עוד שניה 2018 -- אנחנו חיים בעתיד, למען השם!

כאילו.. זה ההווה. אבל הוא מרגיש כמו העתיד.


בואו לא נדבר על זה שהשתמשתי בשדכן ומחורר כדי לצלם את הקאפקייקס שלי. זה בכלל לא קרה. אתם מדמיינים. יכול להיות שאכלתם מלא טראפלס עם וודקה, והאלכוהול עלה לכם לראש?

בואו נדבר על זה שזה אחד הפוסטים המעייפים והמעצבנים שלי, ואני לא מאמינה שכך הולכת להסתיים פה שנת 2017, ושעם הטקסט המעיק הזה אני הולכת לקבל את 2018.

הממ. במחשבה שניה, בואו לא נדבר על זה.


בואו נחזור לדבר על וודקה.

***
קאפקייקס מייפל, שוקולד לבן ווודקה
מקור המתכון: הקאפקייקס מבוססים על אלה.

כמות: 18-20 קאפקייקס קטנים-בינוניים. לי יצאו 19 קאפקייקס שכל אחד מהם הכיל 40-45 גרם בלילה + טראפלס. 19 זה מספר מעט מבאס, אבל אני בוחרת לראות את זה כ-18(20) קאפקייקס ועוד אחד לשנה הבאה.

מצרכים:
לטראפלס
300 ג' שוקולד לבן, קצוץ
125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
קורט מלח
1/2 כפית מחית וניל/1 כפית תמצית וניל
20 מ"ל (2 כפות) וודקה

לקאפקייקס
100 ג' חמאה רכה
100 ג' (1/2 כוס) סוכר לבן
2 ביצים גדולות
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
85 ג' (1/4 כוס) סירופ מייפל אמיתי
175 ג' (1/4 1 כוסות) קמח לבן
20 ג' (2 כפות) קורנפלור
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח

לקצפת
250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
1/2 כפית מחית וניל/1 כפית תמצית וניל
10 ג' (1 כף) אבקת סוכר

ספריי זהב/סוכריות זהב/אבקת זהב, לקישוט

אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הטראפלס: מניחים שוקולד לבן, שמנת מתוקה, מלח ווניל בסיר בינוני. ממיסים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת גנאש חלק. מסירים מהאש.
2. מוסיפים וודקה ומערבבים היטב.
3. יוצקים לתבנית או קופסא קטנה ומקפיאים למשך ארבע שעות לפחות (אני הקפאתי למשך יומיים).
4. להכנת הקאפקייקס: מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. מניחים חמאה וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים על מהירות בינונית-גבוהה למשך שלוש-חמש דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
6. מוסיפים ביצים, אחת אחת, וטורפים למשך כדקה לאחר כל הוספה, עד להיטמעות.
7. בינתיים מערבבים חלב ומייפל בקערה קטנה.
8. במקביל מערבבים קמח, קורנפלור, אבקת אפיה ומלח בקערה נפרדת.
9. מנמיכים את פעילות המיקסר ומוסיפים חומרים יבשים ורטובים לסירוגין: מתחילים בשליש מהיבשים, לאחר מכן חצי מהרטובים, שליש נוסף מהיבשים, שאר הרטובים, ולבסוף שאר היבשים. מערבבים קלות בין הוספה להוספה, ובסוף מערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
10. מחלקים לגביעים, או לתבנית שקעים מרופדת במנז'טים. מטביעים כפית מתערובת הטראפלס בתוך כל קאפקייק.
11. אופים כ-15 דקות, עד שהקאפקייקס תופחים ומשחימים קלות, וקיסם הננעץ במרכז כל קאפקייק יוצא נקי, או עם מעט פירורים לחים עליו. שימו לב: ייתכן שהטראפלס יבעבעו וינזלו מעל הקאפקייק -- אל דאגה, עוד מעט נצפה הכל בקצפת.
12. להכנת הקצפת: מניחים שמנת, וניל ואבקת סוכר בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים על מהירות גבוהה לקצפת יציבה מאד.
13. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק/משונן כרצונכם, ומזלפים תלוליות קרם מעל כל קאפקייק.
14. אם רוצים, מקשטים בספריי זהב/סוכריות/אבקת זהב, מה שזורם לכם.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • טעם הוודקה בטראפלס די עדין. אם רוצים, אפשר להגדיל את הכמות אפילו לרבע כוס. לחילופין, אפשר גם לוותר.
  • הקצפת לא מאד מתוקה, אבל הקאפקייקס עצמם מתוקים, בטח עם מילוי הטראפלס, אז רציתי שהקצפת טיפה תמתן את המתיקות. מי שלא בענין של מתוק-מתוק יכול אולי אפילו לוותר על הסוכר בציפוי לגמרי.
  • אני ניסיתי לערבב כל מיני זהבים ונצנצים לתוך הטראפלס והקאפקייק. זה פחות עבד, אז לא הצעתי לכם את זה.
  • אגב, כנראה תישאר לכם לא מעט תערובת טראפלס. אפשר לגלגל טראפלס ממה שנשאר ולקשט את הקאפקייקס גם מלמעלה (ואת הטראפלס האלה כבר תוכלו לגלגל בנצנצים ואשכרה יראו את זה, ווהו!). אני שקלתי לעשות את זה, אבל אסף שכנע אותי ש-less is more.
  • בלי הקצפת, אפשר לשמור את הקאפקייקס בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר. עם הקצפת, שומרים במקרר.
  • אני בטוחה שאפשר להכין את הטראפלס גם עם שוקולד חלב או מריר, ואז גם יהיה אפקט מגניב של שני צבעים, בניגוד ללבן-על-לבן הנוכחי שיש אצלי.


ושתהיה לכם שנה זוהרת ומנצנצת ומוזהבת!



אגב, איזה זוהר ומנצנץ ומוזהב סטודיו הצילום שלי, אה?

3 תגובות:

נטלי אמר/ה...

קנית אותי עם כל הזהב הזה!

אריאלה חן אמר/ה...

אז באמת מאיפה הכוסיות החד פעמיות האלו, כי אם כבר אז כבר...
ושנה טובה ומוצלחת עם המון מתכונים חדשים כי אני after you....

Mor אמר/ה...

יואו, אני לא זוכרת, אוף :-(
או ממקס סטוק כלשהו או מאיזו חנות בכפר סבא, סורי. אבל אני בטוחה שאפשר למצוא בכל מיני מקומות.

הוסף רשומת תגובה