> מאפינס וניל ותותים עם שטרויזל שוקולד לבן | Morcake

26 בדצמבר 2017

מאפינס וניל ותותים עם שטרויזל שוקולד לבן

טוב, חנוכה עבר. סימנו וי.


וכמו כל שנה -- ברגע שמסתיים חג אחד, מתחילים להתכונן לחג הבא. נכון?

(נכון)


אז הנה אני, מוכנה, עם מתכון לחג הבא.


לא, מצחיקים שכמוכם, אני לא מדברת על ט"ו בשבט. גם לא על פורים*.


*אגב, יש למישהו רעיונות לתחפושת משפחתית? ומה לגבי תחפושת זוגית? הצילו את הבחורה שתמיד רוצה להתחפש למשהו שווה בפורים ובסוף אף פעם לא עושה את זה! זאת אומרת, חוץ מהשנה ההיא בה התחפשתי לעיתון של בית הספר, פעם, מזמן. אה, ושנה שעברה, כשהתחפשתי יחד עם הבנות בעבודה ל-m&m's. אה אה אה, והפורים ההוא שנפל על יום הפאי, אז התחפשתי לפאי שוקולד. היי, מסתבר שאני דווקא סבבה בתחפושות, ווהו.


בקיצור.


אני, מן הסתם, מדברת על חג התותים.


ואל תגידו לי שזה לא חג. כל שנה, בערך בתקופה הזו, קצת לפני חנוכה, אולי קצת אחרי, כולם מתחילים להתרגש ולצהול: "התותים פה! התותים הגיעו! תותים תותים תותים תותים!"


אני? אני בכלל לא אהבתי תותים עד לפני שנה-שנתיים. רגע, בעצם.. תנו לי לבדוק עד מתי בדיוק.


הממממ אני רואה שבאפריל 2013 חפרתי עד צאת הנשמה על זה שאני לא אוכלת תותים, אז כנראה שזה קרה מתישהו בארבע וחצי השנים האחרונות.


מתישהו בזמן הזה התחלתי לאכול תותים - התרגשויות התרגשויות התרגשויות! - אבל אני עדיין לא מחשיבה את עצמי כאובססיבית תותים כמו שאר הבלוגרים והפודיז (<-- span="">


אבל בהיותי בחורה זורמת, שלא לומר הולכת אחרי העדר, שלא לומר נגררת אחרי כל טרנד*, החלטתי גם אני לחגוג את בואם של התותים יחד עם כולם.


*חוץ מהשימוש בביטוי "X זה החיים", כאשר X יכול להיות כל דבר. בעיקר אוכל, אבל לא רק. לא יכולה לסבול את הביטוי הזה ולא רואה את עצמי משתמשת בו אי פעם.


(תזכירו לי את הפוסט הזה עוד כמה חודשים, כשבטח אכנע ואתחיל לומר על דברים שהם החיים, ככל הנראה באיחור, וכך אצא גם שקרנית וגם ווירדו שחיה את החיים באיחור לא אופנתי)

(בעצם.. אולי אל תזכירו לי את הפוסט הזה)


בכל אופן.


התותים פה!


התותים הגיעו!


תותים תותים תותים תותים!


שנכין מאפינס וניל ותותים עם שטרויזל שוקולד לבן כדי לחגוג את המאורע?


נשמע לי כמו רעיון מצוין.


אה ופססססט אל תתנו לזה שלתותים אפויים יש נטיה להיראות - בתמונות שלי, בכל אופן - כמו משהו מת, ולא בקטע טוב, טוב? המאפינס האלה ממש רכים וטעימים וכיפיים. מתוקים, חמצמצים, מרקמיים (היי, זו מילה אמיתית!) (אוקיי, אולי זו לא מילה אמיתית). וחוץ מזה, אתם יודעים..


התותים פה! התותים הגיעו!


אמרו זאת יחד איתי:


תותים תותים תותים תותים!

***
מאפינס וניל ותותים עם שטרויזל שוקולד לבן
מקור המתכון: התבססתי בכלל על עוגת השיש המצוינת (!) של נטלי, שהפכה להיות הבסיס שלי לכל מיני מתכונים בזמן האחרון. כמובן ששיניתי כל מיני דברים במתכון המקורי כדי להגיע לאן שרציתי.

כמות: 20 מאפינס די קטנים, כל אחד מכיל כ-35 גרם בלילה (וכפית-שתיים של פירורים). אפשר גם להכין 12 מאפינס בגודל בינוני.

מצרכים:
למאפינס
2 ביצים גדולות
250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל/1/2 כפית מחית וניל
100 ג' (1/2 כוס) סוכר לבן
קורט מלח
140 ג' (1 כוס) קמח לבן
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
200 ג' תותים

לשטרויזל
15 ג' חמאה
30 ג' (3 כפות) קמח לבן
קורט מלח
25 ג' (2 כפות) סוכר לבן
10 ג' (1 כף) שיבולת שועל שלמה
20 ג' שוקולד לבן, קצוץ/שוקולד צ'יפס לבן

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מניחים ביצים, שמנת מתוקה, וניל, סוכר ומלח בקערה גדולה. טורפים היטב עם מטרפה.
3. מוסיפים קמח ואבקת אפיה. מערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
4. שוטפים תותים, מסירים את העוקץ וחותכים לחתיכות קטנות, נניח 1-2 ס"מ כל אחת.
5. מקפלים תותים לתוך הבלילה -- קיפול קצר ומהיר, לטובת פיזור אחיד. לא מערבבים יותר מדי, על מנת שהתותים לא יכתימו את הבלילה באדום.
6. מחלקים את הבלילה בין גביעי אפיה העומדים בפני עצמם, או תבנית שקעים מרופדת במנז'טים.
7. להכנת השטרויזל: ממיסים חמאה, הכי נוח בקערה קטנה במיקרוגל, אבל אפשר גם בסיר קטן.
8. מוסיפים קמח, מלח, סוכר ושיבולת שועל. מערבבים - אפשר עם הידיים - עד לקבלת פירורים.
9. מוסיפים שוקולד לבן ומערבבים.
10. מפזרים כפית-שתיים של פירורים מעל כל מאפין.
11. אופים 15-20 דקות (שלי היו מוכנים אחרי 18 דקות), כאשר המאפינס תופחים ומזהיבים קלות, כמו גם השטרויזל, וקיסם הננעץ במרכז כל מאפה יוצא נקי, או עם מעט פירורים לחים עליו.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אני הוספתי מעט אבקת תותים מיובשים לבלילה שלי, אבל זה ממש לא הכרחי.
  • אם רוצים, אפשר להשמיט את השיבולת שועל בשטרויזל, או אולי להמיר אותה בכמות זהה של קמח.
  • אני אוהבת את השילוב של תותים ושוקולד לבן, אבל אני בטוחה שגם שוקולד מריר או אפילו חלב יעבוד טוב בשטרויזל. אפשר להוסיף שוקולד גם למאפינס עצמם.
  • אני לא מדברת פה מניסיון, אבל מאמינה שאפשר להכין גירסת פרווה של המאפינס על ידי המרת השמנת המתוקה בקרם קוקוס והחמאה שבשטרויזל בשמן קוקוס, או אפילו שמן קנולה/זית.
  • דבר אחד אחרון: אפשר גם לאפות את המאפינס כעוגה אחת גדולה. זמן האפיה יתארך ל-35-40 דקות, ורצוי להוריד את כמות אבקת האפיה לכפית אחת.


תותים תותים תותים תותים! איך עוד לא כתבו על הפרי הזה שיר?


אה.

4 תגובות:

נטלי אמר/ה...

מוש! תותים זה החיים ;) חחחח
ואני זוכרת שהתחלת באמת לאהוב תותים, זה היה בגלל אתגר של מנטקה לדעתי :)

Tamar odeya Applebaum אמר/ה...

יאמי תותים!!
ולא מתאפקת - תחפושת משפחתית עם תינוק: פרת משה רבנו. התינוק חיפושית וההורים, אחד פרה ואחד משה. (התחפשנו לזה שנה שעברה עם הפעוטה שלנו)

אנונימי אמר/ה...

נשמע מעולה וינוסה בקרוב. דרך אגב- יכול להיות שיש טעות בכמות הסוכר? כוס סוכר שוקלת 200 גרם

Mor אמר/ה...

נטלי, זה היה תהליך הדרגתי -- קודם קניתי תותים, אז התחלתי להכין איתם דברים ולטעום על הדרך, ולדעתי באתגר של מנטקה כבר קיבלתי את זה שתותים זה אחלה.

תמר, רעיון מעולה!

אנונימי/ת, אכן היתה טעות -- בטעות נשמט לי ה-"2/", תוקן. תודה!

הוסף רשומת תגובה