> עוגיות הנקה | Morcake

7 בספטמבר 2017

עוגיות הנקה

מה אם הייתי אומרת לכם - טוב, לכן - שיש לי תירוץ עבורכם - טוב טוב, עבורכן - לאכול מלא עוגיות שוקולד צ'יפס? מה אם הייתי אומרת שאתן חייבות לאכול עוגיות?


טוב, לא חייבות, אבל.. רצוי. זה יעשה לכן טוב. זה יעשה לתינוק שלכן ט--


אה כן, אני מדברת כרגע רק לאמהות מניקות.



כן, העוגיות של היום הן עוגיות - פם פם פם - הנקה.



לא סתם עוגיות שוקולד צ'יפס.. עוגיות הנקה.



עם שמרי בירה וזרעי פשתן טחונים ושיבולת שועל וכל מיני דברים שאמורים לעזור הנקה ו/או סתם לעשות לכן טוב, אמהות חדשות ומניקות.


רגע, אבל זה יוצא קצת לא הוגן כלפי האמהות הלא מניקות, ואני לא פה בשביל לשפוט.


אוקיי, אז אמהות לא מניקות, אני מדברת גם אליכן. בעצם.. מה עם בנות שיש להן חברות מניקות? גם הן יכולות להיות קהל פוטנציאלי למתכון הזה, כדי להכין לחברות ואולי לגנוב איזו עוגיה אחת לעצמן.


שניה, גברים! גם גברים אופים. גם גברים מכירים אמהות. ג--



אההההההה!!



הרשו לי להתחיל מחדש.



יש לי תירוץ לכווווולכם לאכול מלא עוגיות שוקולד צ'יפס.



איפשהו בעולם, מישהי מניקה כרגע. וכפי שהרגע הבנו יחדיו, זה אומר שאתם צריכים לאכול עוגיית שוקולד צ'יפס לכבודה.


או סתם כי עוגיות שוקולד צ'יפס זה טעים.



אם במקרה יש לכם חברה שהרגע ילדה (היי ל-Mrs. שביתה איטלקית!), הכינו לה את העוגיות האלה, ואל תשכחו להשמיט את הקינמון שהופיע במתכון המקורי, כדי שגם האב הטרי יוכל לנשנש אותן ולא יצטרך לצעוק "אבל למה קינמווווון?".



ואם במקרה במקרה גם את ילדת לפני שני רגעים (היי לעצמי!), יצא לך לגנוב עוגיה אחת מהקופסא ששלחת לחברה, ועפת עליה, ומלמלת "אבל למה לא הכנתי נגלה גם לעצמי?" -- אל תתבאסי. הכיני נגלה גם לעצמך (הרגישי חופשי לשנות את העוגיות לגמרי בפעם השניה).


הסיבה הרשמית: העוגיות האלה אמורות לסייע בהנקה, להגביר את ייצור החלב, לשפר את האיכות שלו, לגרום לתינוק שלך להפסיק לבכות. טוב, האחרון היה שקר.



הסיבה הלא רשמית: הן כל כך טעימות!!


ואף מילה על כמות החמאה במתכון. אנחנו מניקות, אנחנו גיבורות, אנחנו לא מסתכלות על כמה חמאה יש בעוגיות שלנו כרגע.


(חוץ מזה, הנקה זה מרזה, לא?)


***
עוגיות הנקה, או עוגיות שוקולד צ'יפס ממש טובות
מקור המתכון: התבססתי על המתכון של ג'סיקה, בלי יותר מדי שינויים, לפחות בפעם הראשונה: קצת פחות סוכר, קצת יותר קמח מלא, בלי קינמון.

כמות: כשלושים עוגיות די מסיביות (קוטר 5 ס"מ, והן יוצאות עבות למדי), או הרבה יותר עוגיות קטנות יותר

מצרכים:
300 ג' (3 כוסות) שיבולת שועל שלמה
140 ג' (1 כוס) קמח לבן
60 ג' (1/2 כוס) קמח מלא
15 ג' (כ-5 כפות) שמרי בירה
15 ג' (כ-3 כפות) זרעי פשתן טחונים
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
170 ג' חמאה רכה
40 ג' (4 כפות) שמן קוקוס מומס
150 ג' (3/4 כוס) סוכר לבן
120 ג' (1/2 כוס) סוכר חום כהה
1 ביצה גדולה
1 חלמון גדול
1 כפית תמצית וניל
250 ג' שוקולד צ'יפס/שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה (או שתיים) בנייר אפיה.
2. מניחים שיבולת שועל, שני סוגי קמח, שמרי בירה, זרעי פשתן, אבקת אפיה, סודה ומלח בקערה בינונית. מערבבים היטב.
3. מניחים חמאה ושמן קוקוס בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומערבבים על מהירות בינונית, עד להתאחדות.
4. מוסיפים שני סוגי סוכר ומקרימים על מהירות בינונית-גבוהה למשך ארבע-חמש דקות.
5. מוסיפים ביצה, חלמון ווניל. מערבבים היטב.
6. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים על מהירות נמוכה, עד לקבלת בצק אחיד.
7. מקפלים פנימה שוקולד צ'יפס, עד לפיזור אחיד שלהם בבצק.
8. יוצרים עוגיות מהבצק בעזרת הידיים/כפית/כף גלידה קפיצית. מניחים במרווח של מספר סנטימטרים זו מזו בתבנית ומשטחים קלות עם האצבעות.
9. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להתייצב (עוגיות קטנות יותר יזדקקו לאפיה קצרה יותר, כמובן). מצננים מספר דקות בתבנית ומעבירים לרשת, לטובת צינון מלא.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • איפה קונים שמרי בירה, אתם שואלים? בחנויות טבע (אני קניתי באניס טבע). יש מצב שאפשר למצוא אותם גם בחנויות בישול/אפיה (אני חושבת שראיתי אותם גם בספייסס פעם). בעקרון, שמרי בירה יכולים להגיע כפתיתים (ואז יקראו להם פתיתי בירה) או כאבקה; אני קניתי את הפתיתים. אני יודעת שמשתמשים בהם לפעמים כסוג של תחליף לטעם גבינתי בבישול טבעוני, אבל אני מודה שבתוך העוגיות עצמן, קשה ממש להרגיש אותם. וזה דבר די טוב מבחינתי, כי ממש לא רציתי טעם של גבינה בעוגיות שלי..
  • לגבי זרעי פשתן -- עדיף לקנות אותם שלמים ולטחון במקום, כל פעם קצת, רק כשצריך אותם, אבל אם כמוני, גם לכם אין מטחנת תבלינים או משהו בסגנון בבית, אפשר לקנות אותם כבר טחונים (גם אותם מצאתי באניס) ולשמור את השקית במקפיא.
  • אם תרצו להכין את העוגיות רק מקמח לבן, אפשר להשתמש ב-210 גרם (כוס וחצי).
  • ברמת העקרון, אמורים להכין את העוגיות משיבולת שועל שלמה, אבל רק כשהתחלתי להכין את העוגיות, גיליתי שאין לי מספיק, אז שילבתי 230 גרם שיבולת שועל שלמה עם 70 גרם אינסטנט.
  • ואז הכנתי את העוגיות בפעם השניה: השתמשתי במאתיים גרם שיבולת שועל אינסטנט (בלי שלמה בכלל), הפחתתי קצת את כמות הסוכר, הוספתי לבצק כף גדושה של חמאת בוטנים, השתמשתי רק בחופן שוקולד צ'יפס, וזרקתי פנימה גם פקאנים קצוצים, פיסטוקים וזרעי צ'יה. אה וקצת קינמון וג'ינג'ר. אז, בגדול, עוגיות אחרות לגמרי. תשמחו לשמוע שגם בפעם השניה הן יצאו טוב.
  • אז בגדול, אפשר להשתמש במתכון הבסיס ולשחק איתו איך שבא לכם - הוסיפו אגוזים, תבלינים, כל מיני סוגי שוקולד, מה שזורם לכם.


ושתהיה לכן או למישהו שאתם מכירים הנקה נעימה!


10 תגובות:

Unknown אמר/ה...

את באמת אדירה!!!

גילוש אמר/ה...

גם אני בדיוק מניקה.. גם ברגע זה ודואגת תמיד שמישהו ימלא את
קוספת העוגיות

אנונימי אמר/ה...

אשה אחרי לידה ממש לא צריכה לאכול דברים רויים חמאה וסוכר. אשה אחרי לידה ומניקה זקוקה לאוכל מזין להנקה והכי יעשה לה טוב זה לרדת הא המשקל העודף המכביד ולחזור לעצמה. הכמות המזערית של של שמרי בירה לא משפיעה עלי ובטח לא זרעי פשתו שבחימום מאבדים את כל ערכם ומוסיפים עוד שומן רווי. אולי הן טעימות. הן לא להנקה בוודאות

גילוש אמר/ה...

טוב אבל למה את כבדה. כולה עוגיות בבלוג של מתוקים.
ולא כולנו חושבות איך לרדת במשקל אחרי הלידה. חלקינו חושבות איך לשמר את המשקל אחרי תשעה חודשים של בעעע

The Cookie Fairy אמר/ה...

בחיי שהבלוג והאינסטוש שלך רק השתבחו מאז שאת אמא :)
והעוגיות נראות אדירות

Mor אמר/ה...

תודות לכמעט כולם!

אנונימי(ת, אני משערת) -- גם כעס לא טוב להנקה ;-) אבל אני מעריכה את זה שמצאת את הזמן והכח להגיב. והעוגיות באמת מאד טעימות, ממליצה עליהן בחום.

Tamar odeya Applebaum אמר/ה...

טוב, רגע, שמן קוקוס. אין לי בבית ואין לי רצון לקנות במיוחד. במה אני מחליפה?

נטע ליבנה אמר/ה...

לא מור, הנקה זה לא מרזה......
אבל העוגיות נראות סוף, מעניין אם גם הריוניות יאהבו אותן ;)
אני מייד אבדוק ואעדכן <3

אנונימי אמר/ה...

היי! אני מכינה מלא מתכונים שלך, אבל בד"כ לא מגיבה.. (אבל הם תמיד יוצאים נהדר) .
למניקה שרגישה לחלב,במה אפשר להמיר את החמאה? שמן קוקוס?

Mor אמר/ה...

נטע, זה כן מרזה! אל תהרסי לי, מה אכפת לך? ;-)

תמר ואנונימית, אפשר להשתמש רק בחמאה במקום שמן הקוקוס, כלומר 210 גרם חמאה (מאמינה שגם מאתיים גרם יהיו בסדר). לחילופין, אפשר להשתמש רק בשמן קוקוס במקום החמאה, אבל העוגיות כנראה יתפשטו הרבה יותר ויהיו פחות עבות. לא בטוחה, כי אני לא מדברת מניסיון, אבל יכול להיות שבמקרה הזה יעזור להקפיא אותן לפני האפיה, אבל לדעתי הן עדיין יתפשטו די הרבה. בהצלחה!

הוסף רשומת תגובה