> מאפינס בננות, שיבולת שועל ואגוזי לוז | Morcake

28 ביוני 2017

מאפינס בננות, שיבולת שועל ואגוזי לוז

בננה זה פרי די מעורר מחלוקת, לא? או שמתים עליו, או שסולדים ממנו.


בתור בחורה מאד בעייתית באוכל, גם אני קצת מופתעת לפעמים מזה שאני לחלוטין מתה על בננות. למעשה, זה הפרי האהוב עלי, ורשימת הקניות השבועית שלנו תמיד כוללת אותו.


בחורף הכל טוב -- קונים בננות בשישי בבוקר, הן מבשילות להן לאטן במהלך השבוע, מדהים.

בקיץ? קונים בננות בשישי בבוקר, בשבת הן עדיין ירקרקות, בראשון אני קוטפת לי אחת צהבהבה ובשלה-אך-עדיין-לא-רכה-מדי, מושלמת לאכילה... ובשני כל הנותרות כבר מלאות כתמים, גוססות, זועקות לרחמים.


בכל שבוע אני נותנת להן צ'אנס נוסף, וכל פעם הן מאכזבות אותי מחדש.


היות שאין לי לב לזרוק את הבננות הבשלות מדי (חוץ מכשהן באמת באמת באמת באמת בשלות מדי, רוצה לומר איכס), זה כמעט תמיד נגמר בלחם בננות.

אבל עם כמה שאני אוהבת את לחם הבננות הקבוע שלי - והו, כמה אני אוהבת - בשלב מסוים חשתי צורך לגוון.


אז פעם אחת הכנתי את הלחם כמאפינס. בפעם אחרת הוספתי קינמון ושוקולד צ'יפס. אחר כך החלטתי שהגיע הזמן לשלב קצת קמח מלא, אולי גם סוכר חום.

כמה נסיונות כאלה נשלחו לעבודה של אסף וזכו להצלחה מסחררת, כולל בקשות למתכון. עקב העובדה שאלתרתי, ולא ידעתי מה בדיוק עשיתי שונה בכל פעם, הפניתי אותם למתכון ההוא, של לחם הבננות, הראשון בבלוג.


אבל עמוק בפנים ידעתי שהמתכון ההוא - נהדר שכמותו - הוא לא בדיוק מה שהם טעמו. הוא היה לחמי יותר, דחוס יותר. והמאפינס האלה שהם טעמו? אווריריים ופלאפיים ונהדרים. נהדרים בצורה אחרת. נהדרים בצורה שהצדיקה פוסט חדש.


אז הכנתי אותם שוב. שילבתי קצת קמח מלא, גם סוכר חום. זרקתי פנימה שיבולת שועל (אבל הפעם בדקתי בדיוק כמה, לא "לפי העין") וקצצתי כמה אגוזי לוז.


לקחתי כמה לחברים, אבל אחרי שטעמתי אחד, הבנתי שהשאריות לא הולכות לעבודה של אסף. לא לעבודה שלי.

רק רק רק אלי. ובום, יש לי ארוחת בוקר לכל השבוע. אולי בעצם גם לשבוע הבא.


לא נעים לי כמה לומר כמה פעמים אמרתי את המשפט "אני בדרך כלל לא עפה על עצמי ככה, אבל וואו, איזה מאפינס טעימים הכנתי!". לחברים. לאנשים בעבודה. לאנשים זרים ברחוב.

(סתם)

(לא סתם)

(סתם סתם, כן סתם. אני לא מדברת עם אנשים זרים ברחוב. הם מפחידים אותי.)


בכל אופן.

אני לא לגמרי יודעת איך, אבל יש לי היום מתכון למאפינס בננות כל כך טובים שאני לא יודעת מה לעשות עם עצמי -- הם גם טעימים להפליא, מתוקים אבל לא מדי, כאלה שמתאימים לארוחת בוקר אבל גם כקינוח קל.. גם בעלי מרקם פחות או יותר מושלם... וגם יחסית-יחסית-יחסית לא מושחתים ומזיקים (אני לא רוצה לומר "בריאים", אבל.. כמעט?).


אה, ומכינים אותם בקערה אחת.

בום.


טוב, לכו לקנות בננות. מאמינה שעד שתחזרו הביתה הן כבר יהיו מספיק בשלות ומוכתמות כדי שתוכלו לאפות איתן. הידד!

***
מאפינס בננות, שיבולת שועל ואגוזי לוז
מקור המתכון: הבסיס הוא לחם הבננות האולטימטיבי שלי.

כמות: 18-20 מאפינס בינוניים-גדולים (לי יצאו 19 מאפינס, כל אחד הכיל 75 גרם בלילה)

מצרכים:
6 בננות בינוניות, בשלות מאד, מעוכות
100 ג' (1/2 כוס) סוכר חום דמררה
100 ג' (1/2 כוס) סוכר לבן
180 מ"ל (3/4 כוס) שמן קנולה
4 ביצים גדולות
210 ג' (1/2 1 כוסות) קמח לבן
125 ג' (1 כוס) קמח מלא
35 ג' (1/4 כוס) שיבולת שועל שלמה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
50 ג' (כ-1/3 כוס) אגוזי לוז, קצוצים גס

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית שקעים במנז'טים. לחילופין, מכינים מנז'טים חזקים שעומדים בפני עצמם.
2. מניחים בננות, שני סוגי סוכר, שמן וביצים בקערה גדולה. מערבבים היטב עם מטרפה.
3. מוסיפים שני סוגי שמח, שיבולת שועל, סודה, אבקת אפיה ומלח. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה (בשלב זה, רצוי לעבור ללקקן).
4. מקפלים פנימה אגוזי לוז קצוצים.
5. מחלקים את הבלילה לתבנית השקעים. אם רוצים, מפזרים מעט שיבולת שועל מעל כל מאפין.
6. אופים 20-23 דקות, עד שהמאפינס תופחים ומתייצבים, וקיסם הננעץ במרכז כל אחד יוצא נקי. אם אופים בשתי תבניות, רצוי להחליף ביניהן לאחר כעשר דקות, כך שהעליונה תהיה בחלק התחתון של התנור, ולהיפך.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • כמובן שאפשר לאפות את המאפינס גם כמיני מאפינס ולקבל כמות הרבה יותר גדולה. לחילופין, אפשר גם לאפות כעוגה אחת גדולה. זמן האפיה יתקצר/יתארך בהתאם.
  • בגירסא שלי, בכל מאפין יש נוכחות של אגוזי לוז, אבל האגוזים לא מאד מאד דומיננטיים. אם רוצים, אפשר להגדיל את כמות האגוזים למאה גרם.
  • אני חושבת שאגוזי הלוז עובדים טוב מאד במאפינס האלה, אבל אם בא לכם, אני בטוחה שגם פקאנים יתאימו. אולי גם אגוזי מלך, אם כי באופן אישי, אני פחות מתחברת.
  • ולהוסיף חופן שוקולד צ'יפס? זה תמיד רעיון טוב ;-)


ותודה לאינסטגרם שהביאני עד הלום.

6 תגובות:

לינדוש - כי עוגות זה לא רק טעם אמר/ה...

נראה מעולה !!
שאלה לי אני רוצה להוציא את הקמח המלא (במקום כמה קמח רגיל ניתן להוסיף)
תודה מראש !!
שבת שלום
לינדוש.

Ayelet Edry אמר/ה...

החלטתי להפסיק לקנות בננות לפני שבועיים כי באמת בכל פעם הם סיימו כעוגת בננות (בפעם האחרונה הוספתי להן פטל וזה היה מעולה!)
שוקלת ברצינות לחזור לקנות....

Mor אמר/ה...

תודה לינדוש! אם את רוצה להכין רק מקמח לבן, הייתי מוסיפה עוד 140 גרם, כלומר כוס אחת. בהצלחה :-)

איילת, תקני תקני. כדאי לך.

אנונימי אמר/ה...

גיליתי את הבלוג בטעות ומאז אני מאוהבת. או כמו שהסברתי אתמול לבן-זוג: זאת מישהי חדשה, עוד לא אפיתי מהמתכונים שלה, אבל היא מצחיקה ומהממת, אני חייבת לנסות את המאפינס האלה.

הוא מצידו עף על זה שאת לא רק מוכשרת, אלא גם מצחיקה.
אז בפעם הראשונה אי פעם אילתרתי ממצרכים שפשוט היו בבית (הישג גדול בשבילי) - הבננות "דבש" נוצלו למטרות טובות ותוך כלום זמן עמדו מאפינס עם ריח ששובר אותך מבפנים, טעם אלוהי ומרקם שאתה לא יודע איך לכנות אותו חוץ לטעום ענן.

עכשיו גם הוא מאוהב. בך.

אנונימי אמר/ה...

קוראת את הבלוג שלך כבר שנים ומתפקעת מצחוק. גרמת למאפינס האלה להישמע כל כך טוב שכיתתי רגלי הוירטואליות כדי למצוא תחליפים לבננות שלא היו בבית ושאני לא משתגעת עליהן במאפים. הפור נפל על 100 גר טחינה גולמית במקום כל בננה. הכנתי רבע כמות, הוספתי קצת שיבולת שועל והשתמשתי בכוסמין מלא במקום חיטה מלאה, הגדלתי טיפונת את כמות הסוכר והן יצאו פשוט אליפות. מרקם משגע ומתיקות מאוד מאוד מעודנת. התבנית רק יצאה מהתנור וכבר נעלמו שתיים, אני חושדת שהיעלמויות נוספות בדרך.
עכשיו צריך לנסות את זה עם טחינת שקד/בוטנים/כל סוג אגוז שיתחשק לי ולהוסיף הפתעות כיפיות כמו פירות מיובשים או שוקולד.
אחלה ארוחת בוקר, במיוחד לחופשת לידה כשהפיצית לא רוצה לרדת מהידיים וצריך לאכול ביד אחת :)

Mor אמר/ה...

YAY אילו תגובות כיפיות, תודה אנונימית #1 ואנונימית #2!!

הוסף רשומת תגובה