> בראוניז קקאו זוגיים | Morcake

13 בפברואר 2017

בראוניז קקאו זוגיים

אז ולנטיינז דיי.


אל תראו אותי ככה, אני לא איזו רומנטיקנית או קיטשית גדולה.


אבל ולנטיינז ==> תירוץ לאפות. והיות שמטרת העל שלי היא להשמין את כל הסביבה שלי, אז ולנטיינז ==> תירוץ לאפות לאסף. כי רוב הזמן, הוא הסביבה שלי.


ולנטיינז שקול בראש שלי לשוקולד. קינוח לאסף גם שקול בראש שלי לשוקולד, אז הכיוון היה ברור:

אגוזים.

סתם, שוקולד.


בגדול, יש לי בראוניז קבועים שמבחינתי, אין לי בעיה להכין אותם כל יום-כל יום-כל יום, אבל אם כבר ולנטיינז*, אז למה שלא נעשה ניסוי קטן?

*מה זאת אומרת, "ולנטיינז זה חג האהבה ולא חג הניסויים"? מי אמר? אה, כל העולם? אה. אממ. אה.


כאמור, יש לי בראוניז שאני מאד אוהבת להכין, והם שוקולדיים ופאדג'יים ונהדרים, ואני חושבת שבראוניז תמיד צריכים להכיל שוקולד ורק שוקולד (אוקיי, כמעט תמיד), אבל כבר מלא זמן שאני קוראת בשלל מקומות על בראוניז עם קקאו של אליס מדריץ', אז החלטתי לנצל את חג הניסויים -- אולי תזרמו איתי על זה שניה ותפסיקו לעשות פרצופים?! -- כדי לבדוק אותם.


ואם אני כבר אופה משהו שוקולדי להפליא לכבוד הוולנטיינז, אז שזה יהיה כבר בתוך תבנית לב אדומה שאמא קנתה לי בוורשה (תודה, אמא!), ושהכל יקושט בהמון ספרינקלז לבבות. לא?


כאילו.. זה חג האהבה (והניסויים). צריך לחגוג אותו כמו שצריך.

כמו שצריך = להכין קינוח חגיגי ארבעה ימים לפני החג, לצלם אותו, לכתוב עליו, ואז להישאר בלי שום דבר קונקרטי ליום עצמו. אופס וזה.


סתם סתם, אסף מתכנן ארוחת ערב ביתית (דיברנו לעשר שניות על לצאת ואז צחקנו וצחקנו וצחקנו), ואני מתכננת לראות אילו שאריות יש לי בבית ולהרכיב מהן משהו מתוק/טעים/אכיל.

אשת חיל מי ימצא.


אז איך אתם מתכננים לחגוג את החג הכי מיותר בשנה? אם התשובה שלכם כוללת את המילה פיצה, בבקשה תכתבו גם כתובת -- אני רוצה להצטרף לחגיגות שלכם.

***
בראוניז קקאו זוגיים
מקור המתכון: התבססתי על המתכון הזה, ושיניתי קצת (כולל הקטנת כמויות משמעותית, לקבלת קינוח זוגי).

כמות: אני הכנתי בתבנית לב קטנה, אני מאמינה שאפשר לאפות בתבנית עגולה בקוטר של כ-12 ס"מ (או קצת יותר/קצת פחות).

מצרכים:
לבראוניז
50 ג' חמאה
75 ג' (6 כפות) סוכר לבן
30 ג' (3 כפות) אבקת קקאו
קורט מלח
1 ביצה בינונית קרה
20 ג' (2 כפות) קמח לבן

להפתעה בתוך הבראוניז (לא חובה)
1 כפית גדושה מחית פרלינה
20 ג' שוקולד צ'יפס לבן/שוקולד לבן קצוץ

לגנאש שוקולד-קפה
60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
40 ג' שוקולד מריר
1/4 כפית אבקת נס קפה

סוכריות צבעוניות, לקישוט

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. ממיסים חמאה, סוכר, קקאו ומלח בסיר בינוני. מבשלים עד לקבלת תערובת אחידה, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מסירים מהאש.
3. מוסיפים ביצה וטורפים היטב, עד להיטמעות מלאה.
4. מערבבים פנימה את הקמח, עד לקבלת תערובת חלקה.
5. יוצקים כמחצית מהבלילה לתבנית.
6. מניחים מחית פרלינה ושוקולד לבן במרכז התבנית.
7. מכסים בשאר הבלילה.
8. אופים כ-15 דקות, עד שעוגת הבראוניז מתייצבת, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא מעט רטוב. מניחים בצד -- היות שלא חותכים לקוביות אלא אוכלים את הבראוניז כמו עוגה, אין באמת צורך לצנן.
9. להכנת הגנאש: מניחים שמנת מתוקה, שוקולד מריר וקפה בקערה קטנה. מחממים במיקרוגל בפולסים של חמש עשרה-שלושים שניות, ומערבבים היטב בין לבין, עד לקבלת גנאש חלק.
10. יוצקים את הגנאש מעל הבראוניז.
11. אם רוצים, מקשטים בסוכריות צבעוניות.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אז מה דעתי לגבי בראוניז הקקאו לעומת בראוניז השוקולד? תקשיבו. יש להם קטע. הטעם קצת מזכיר יותר עוגת שוקולד, אבל המרקם הרבה יותר דחוס -- מאד מריר, מאד עשיר, אבל בקטע טוב.
  • אגב, אם אתם כבר מכינים בראוניז קקאו, השקיעו והשתמשו בקקאו טוב. אני, באופן אישי, השתמשתי בקקאו בארי.
  • האם אפשר להניח כדור גלידת וניל (או כל טעם אחר) מעל הבראוניז החמימים לפני ההגשה? בהחלט!
  • האם אפשר לחמם מעט במיקרו/תנור את הבראוניז לאחר שהם התקררו והגנאש התייצב, ואז להניח עליהם כדור גלידה? בהחלט! במקרה הזה, הגנאש יהפוך לסוג של רוטב שוקולד חם, וממתי בדיוק זה דבר רע?
  • כמובן שאפשר לוותר על הפתעת הפרלינה ושוקולד לבן, אבל למה שתרצו לעשות דבר כזה?
  • וכן, אפשר להכפיל - אולי אפילו לשלש - כמויות ולאפות כמות רגילה של בראוניז, נגיד בתבנית 20X20 ס"מ.
  • עכשיו תקשיבו, אני השקעתי ופרסמתי את המתכון הזה יום לפני ולנטיינז, ולא בחג עצמו, כדי שלכם יהיה זמן להתארגן על עצמכם ולהכין אותו. אז אל תאכזבו אותי, אוקיי? אוקיי.

דוגמן הבית

אוף, הלוואי שאסף ימצא כבר דרך לארגן לי זר של צ'יפס לוולנטיינז. הא, על מי אני עובדת -- שישחזר את הצ'יפס הזה, ואני אהיה המאושרת באדם.

דוגמנית הבית

4 תגובות:

נטלי אמר/ה...

מרי כריסמס!
אופס, חג אחר. לרגע פספסתי מה יש מחר ;)
קיצר נראה טעים! אוהבת בראוניז על בסיס קקאו, התוצאה תמיד מפתיעה אותי בשוקולדיותה (יש מילה כזאת, בטוח).

מיטל קנר אמר/ה...

פוסט משעשע
הזדהיתי (;
(גם עם הצ׳יפס) ,
אגב לבראניז עם קקאו כיף לשדך סוכר חום דחוס
זה הופך אותו לפאג׳י יותר.

Yotam Dahan אמר/ה...

מור מור מור, הכיני לי בראוניז קקאו.
מור מור מור, יש לי בגרות בהיסטוריה עוד יומיים ואני לא מוצא חרוז.
יום האהבה שמח :) מתגעגע!

אנונימי אמר/ה...

היי מור

יש לך מתכונים קלים ומומלצים לחרישה בתקופת מבחנים? ):

הוסף רשומת תגובה