> מילקי נוטלה | Morcake

5 בפברואר 2017

מילקי נוטלה

אני אופה די הרבה. עוגות, עוגיות, רעיונות שקופצים לי לראש ובא לי לנסות, דברים שאסף רומז-מבקש-דורש שאכין לו.


בכל הפעמים האלה, אני לרוב לא מרוצה.


"כן, העוגה טעימה, אבל הקישוט יצא לי מכוער"
"העוגיות סבבה, אבל משהו מוזר לי במרקם"
"נכון שהלחמניות יצאו מהתנור לפני חמש דקות וכבר הספקתי לאכול שלוש, אבל אוף, הלוואי שהן היו רכות יותר"


בסך הכל, כיף איתי.


בכל אופן, נדיר שאני ממש עפה על עצמי ועל המתכון ועל התוצאה הסופית. הפעם הקודמת שזה קרה היה עם בראוניז הג'ינג'רברד ההיסטריים (הכנתם אותם? הכנתם? נו, אולי תכינו כבר?).


אבל היום? את המתכון של היום אני אשכרה מגדירה כמושלם. ואני (כמעט) אף פעם לא קוראת לשום דבר מושלם.


אבל שניה, בואו נדבר על משהו רגע --

אתם יודעים איזה יום היום, נכון? החג האהוב על כולנו? נו? נזכרתם? עוד לא?


יום הנוטלה העולמי, ביצ'ז. אחד הימים הכי טובים בשנה. יום שמצדיק חגיגה. יום שמצדיק --

פם פם פם

-- מילקי נוטלה.


ניסיתי לחשוב מה להכין ליום הנוטלה. עוגיות? הכנתי כברפעמיים. שלוש, אם אתם מחשיבים פיננסייה.

שמרים? Been there, baked that.


לא היתה ברירה, הדבר ההגיוני היחיד היה להכין מילקי נוטלה: פודינג נוטלה קרמי ועשיר, מצופה קצפת וניל* עדינה ומתקתקה.

*האמת היא שבהתחלה רציתי שגם הקצפת תהיה מחוזקת בנוטלה, אבל אסף שכנע אותי שזה מוגזם, ועדיף להישאר עם הווניל הקלאסי של המילקי. אל תראו אותו ככה, הוא בחור חכם, האסף הזה.


בקיצור.


מכינים פודינג נוטלה בכלום זמן, מחלקים לכוסות, מצננים.


מקציפים שמנת עם וניל וסוכר, מניחים מעט בכל כוס, מקשטים במה שרוצים.


טועמים, צועקים "יואו, אני לא מאמין/ה, זה אשכרה מרגיש כמו מילקי בטעם נוטלה, איזו התרגשות!!! וואו, כמה זמן לא אכלתי מילקי, איזה כיף", עפים על עצמכם ו...

כן, הגענו לשלב הזה.


עפתי על המתכון. עפתי על עצמי.


איזה טעים זה מילקי נוטלה.


היי, שטראוס! עשיתם מילקי וניל, עשיתם מילקי קרמל מלוח, עשיתם כל מיני דברים. אתם לא חושבים שהגיע הזמן למילקי נוטלה?


אה רגע, בעצם ויקיפדיה טוענת שכבר היה מילקי אגוזים פעם. אז שכחו מזה.


בעצם, עזבו אתכם משטראוס. אתם לא צריכים אותם. חלב, נוטלה, מלח, קורנפלור, שמנת מתוקה, וניל וסוכר -- יש לכם את כל אלה בבית?


מעולה. עוד שעתיים-שלוש אתם יכולים כבר להתענג על מילקי נוטלה ביתי.


אז שיהיה לכם יום נוטלה שמח.


פססססט "להתענג" זו מילה קצת דוחה, לא?


***
מילקי נוטלה (מושלם!)
מקור המתכון: פודינג הנוטלה מבוסס על הפודינג הזה, עם שינויים קלים.

כמות: מאד תלוי איזו כמות רוצים שכל כוס תכיל. הייתי ממליצה על משהו באזור ה-10-12 כוסות. לי יצאו 11 כוסות, כאשר בכל אחת הנחתי 80 גרם פודינג, ו-15-25 גרם קצפת.

מצרכים:
לפודינג נוטלה
720 מ"ל (3 כוסות) חלב
300 ג' (כ-1 כוס) נוטלה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית מחית וניל/1 כפית תמצית וניל
40 ג' (4 כפות) קורנפלור

לקצפת וניל
250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
1 כפית מחית וניל/2 כפיות תמצית וניל
25 ג' (2 כפות) סוכר לבן

אבקת נוגט/פולי קקאו גרוסים/פניני שוקולד/מה שמתחשק לכם

אופן ההכנה:
1. להכנת הפודינג: מערבבים 120 מ"ל (חצי כוס) חלב עם קורנפלור בקערה קטנה, עד להמסת הקורנפלור. מניחים בצד.
2. מניחים את שאר החלב (600 מ"ל/שתי כוסות וחצי) בסיר בינוני. מוסיפים מלח ונוטלה. מבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד להמסת הנוטלה.
3. מוסיפים את תערובת החלב והקורנפלור. ממשיכים לבשל ומביאים לרתיחה עדינה, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל למשך כדקה נוספת, תוך כדי ערבוב, עד להסמכה.
4. מחלקים לכוסות הגשה ומצננים לגמרי במקרר, משהו כמו שעתיים.
5. להכנת הקצפת: מניחים שמנת, וניל וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים על מהירות גבוהה עד לקצפת יציבה אך רכה, כלומר מעט יותר יציבה ממרקם יוגורט, אך עדיין רכה מדי לזילוף.
6. בעזרת כף/כפית, מניחים מעט קצפת מעל הפודינג בכל אחת מהכוסות. מיישרים לשכבה אחידה.
7. מקשטים באבקת נוגט, פולי קקאו גרוסים, פניני שוקולד או כל תוספת מגניבה שבא לכם לפזר מעל המילקי שלכם.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • כפי שציינתי בסעיף ה"כמות", אפשר לחלק את המילקי לכמה יחידות שרוצים. מבחינתי כמות של בערך מאה גרם (שמונים גרם פודינג + כעשרים גרם קצפת) הרגישה כמו הכמות המושלמת לקינוח שמצד אחד, אפשר לחלוטין להתמודד איתו לבד, ומצד שני, לא יוצאים ממנו מעולפים.
  • סתם זורקת פה משהו לאוויר: לחלוטין אפשר להכין חצי כמות של המילקי, אפילו פחות, ולקבל קינוח מעולה לוולנטיינז דיי. או להכין את הכמות המלאה ולאכול כוס אחת במשך כל יום, מעכשיו ועד ולנטיינז. וקצת אחרי. ווהו.
  • אוווו פסח! זה גם קינוח טוב לפסח.
  • שאלה: אני יכולה להגדיר את הפודינג כפודינג ללא סוכר, נכון? :-)


תקשיבו. לא צוחקת אתכם. מושלם.


2 תגובות:

נטלי אמר/ה...

באמת מושלם! איך אני אוהבת מילקי, נראה מעולה ♥

Unknown אמר/ה...

שאלה של מעצבנים - הפודינג בלי הקצפת טעים לדעתך? אני פשוט לא מסוגלת לעכל שמנת משום סוג (גם לא צמחית, קרם קוקוס וכו') בלי להתפתל מכאבי בטן במשך יומיים אחר כך, ודווקא בא לי על החלק הנוטלי (נוטלאי?).

הוסף רשומת תגובה