> מרץ 2016 | Morcake

14 במרץ 2016

פאי בראוניז חמאת בוטנים

איזה נדוש וקלישאתי זה להתחיל פוסט בתלונה ומרמור על הזמן, וכמה מהר הוא עובר, נכון?



אבל וואו. הזמן. כמה מהר הוא עובר!



נכון?



אני מרגישה כאילו אני עדיין מתאוששת מראש השנ-- טוב, אולי הלכתי רחוק מדי, אבל נגיד.. חנוכה? כן, חנוכה.



אוקיי.


אני מרגישה כאילו אני עדיין מתאוששת מחנוכה, ופתאום בום! פורים כבר מתדפק על הדלת.



והנה יום הפאי, התגנב לו כמו היום האי רציונלי שהוא, בלי להודיע.



פשוט. יום אחד. "היי, הגעתי. אני פה. בואו נחגוג אותי."



מה נחגוג אותי? אני עדיין בג'ט לג נפשי מפראג*, יום פאי, למה בדיוק אתה מצפה ממני?


*פראג. עוד פוסט, או טרילוגיית פוסטים, אם אנחנו כנים עם עצמנו, שאני חייבת לכם. ולי. ובעיקר לאסף, שמאד לא מרוצה מזה שלא כתבתי עדיין. הוא כנראה שכח שבכלל אסור לו לקרוא את הבלוג, המצחיק הזה.


קיצור.


פוסט ליום הפאי?

עם.. עם מתכון לפאי?



יום פאי, יא גנוב אחד, איך אתה מצפה ממני להספיק להכין פאי כשאני צריכה לאפות משלוחי מנות רוב הסופ"ש, ולהיות נחמדה וסוציאלית לכל מיני משפחה וחברים בשאר הזמן?


חוץ מזה, אתה לא יודע שאיטס קומפליקייטד ביני לבין בצק פריך?




ואז, ממש כשיום הפאי התחיל להזיל מלא דמעות אי רציונליות, נזכרתי שחברה שלי התחתנה לפני שבועיים וחצי.




"קשור", אתם חושבים לעצמכם. "מאד רלוונטי, מור. תודה על הסיפור המעולה".




ברור שקשור. שימו לב:




לפני שהיא התחתנה, נערכה לה מסיבת רווקות.




המשימה שלי היתה להכין שני קינוחים. הבאתי ארבעה.


מן הסתם.

1. עוגת וניל תלת קומתית עם שרשרת דגלונים שהכנתי בעצמי מוושי טייפ, ויש מצב שהייתי יותר גאה בה מאשר בעוגה עצמה. אם כי.. גם בעוגה הייתי גאה למדי, היא כמעט נראתה ייצוגית!





2. ממתקי שוקולד תלת קומתיים אף הם (היי, זו היתה מסיבת רווקות!) שהכנתי בתבנית השקעים התלת קומתית שלי. בעצם, "ממתקי שוקולד" זה קצת האדרה של הדברים האלה. בגדול - המסתי שוקולד לבן. זילפתי לשכבה אחת של התבנית. קיררתי. המסתי שוקולד חלב. זילפתי לשכבה נוספת. קיררתי. המסתי שוקולד מרי. זילפתי. קיררתי. חילצתי. שמחתי. הו, כמה שמחתי. אבל, כאילו, ממתקי שוקולד? גושי שוקולד שהומסו והתייצבו מחדש.





3. קאפקייקס קינמון וקלואה עם גנאש שוקולד לבן וקפה מוקצף. זה נשמע הרבה יותר טוב מאיך שזה יצא. אבל לפחות הם היו חמודים. זאת אומרת, אלה מהם ששרדו את זה שניסיתי לשים אותם במקרר על צלחת מסתובבת, ואז הצלחת סובבה חלק מהקאפקייקס לרצפה, ואחרים סובבה לתוך עצמם. כמובן שכל התקרית הזו קרתה ממש כמה דקות אחרי שחשבתי לעצמי על כמה יוצא דופן ולא הגיוני זה שהכנתי ארבעה קינוחים, וכולם יצאו לי פחות או יותר כמו שרציתי, ומעניין איך קארמה תנקום. קארמה, כפרה עליה, הפגינה נוכחות מהר מאד. אבל לפחות הם היו חמודים...




4. פאי בראוניז חמאת בוטנים.


טה דה!


רואים? קשור :-)


עכשיו אתם ודאי תוהים, למה אני מתכוונת כשאני אומרת "פאי בראוניז חמאת בוטנים".



אז ככה --


אני שקרנית.


זה לא באמת פאי. אין פה בצק פריך (ימח שמו). אין קלתית, אין מילוי.


יש בראוניז.


יש בראוניז בתבנית של פאי. הא!


יש בראוניז במילוי חמאת בוטנים בתבנית של פאי.


יש בראוניז במילוי חמאת בוטנים, עם שוקולד צ'יפס במילוי חמאת בוטנים (כן! יש כזה! תראו!) שכתבתי איתו את המילה "כלה", אבל אף אחד לא באמת ראה את זה, חוץ ממני, כי שאר הבלילה של הבראוניז כיסתה את זה, אבל העיקר שאני ידעתי שזה שם. בתבנית של פאי.

עובדת נקי, כהרגלי

במילים אחרות, אם אתם רוצים ללכת עם ולהרגיש בלי, או במילים אחרות אחרות, אם אתם רוצים להכין פאי בלי באמת להכין פאי ---

כה, כה נקי

פאי בראוניז!


מכינים בלילה של בראוניז. יוצקים לתבנית פאי, אבל לא שוכחים לדחוף פנימה שכבת חמאת בוטנים. אולי גם כמה שוקולד צ'יפס. אופים. מחלצים מהתבנית. מצפים בגנאש שוקולד. וחמאת בוטנים. ומקשטים בשלל קישוטים שוקולדיים. וחמאת בוטנימים.


בום. פאי בראוניז.


פאי בראוניז חמאת בוטנים.


אז שיהיה לכם יום פאי שמח ואי רציונלי!


אה, ובבקשה אל תשאלו אותי על מסיבת הרווקות של חברה שלי. היה כיף גדול, אבל היו שם כל מיני אלמנטים קישוטיים ש.. עזבו, אני נבוכה בקלות. עזבו. רוצים לשאול אותי אולי על החתונה שלה במקום?


***
פאי בראוניז חמאת בוטנים
מקור המתכון: התבססתי על הבראוניז הקבועים שלי, עם הגדלת כמויות מסוימת, ושינוי של צורת ההכנה.

כמות: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.

מצרכים:
לבראוניז
300 ג' שוקולד מריר
125 ג' חמאה
4 ביצים גדולות
175 ג' (3/4 כוס + 2 כפות) סוכר לבן
175 ג' (1/4 1 כוסות) קמח לבן
1/2 כפית מלח
100 ג' חמאת בוטנים חלקה/עם שבבים
50-100 ג' שוקולד צ'יפס/חמאת בוטנים צ'יפס/שילוב (לא חובה)

לגנאש
125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
130 ג' שוקולד חלב
1 כף ממרח ריסז (או "סתם" חמאת בוטנים, רצוי חלקה)

לקישוט
ריסז קאפס, חצאי בוטנים/בוטנים קצוצים, שוקולד/חמאת בוטנים צ'יפס, מה שיוצא - אני מרוצה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מניחים שוקולד מריר וחמאה בסיר בינוני. ממיסים על אש בינונית. מניחים בצד למספר דקות.
3. מניחים ביצים וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים היטב, שלוש-ארבע דקות, עד לקבלת קצף שווה כזה.
4. מוסיפים שוקולד וחמאה ומערבבים היטב.
5. מוסיפים קמח ומלח. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
6. יוצקים כמחצית מבלילת הבראוניז לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה.
7. מחממים חמאת בוטנים במיקרוגל למשך 15-30 שניות, על מנת לקבל מרקם נוח יותר למזיגה.
8. יוצקים את חמאת הבוטנים לתבנית ומיישרים.
9. אם רוצים, מפזרים שוקולד/חמאת בוטנים צ'יפס מעל חמאת הבוטנים.
10. יוצקים את שאר בלילת הבראוניז מעל חמאת הבוטנים ומיישרים, כך שכל חמאת הבוטנים מכוסה.
11. אופים עשרים דקות, עד שהפאי מתייצב. מצננים לגמרי, מחלצים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
12. להכנת הגנאש: מניחים שמנת מתוקה בסיר קטן. מבשלים לסף רתיחה.
13. בינתיים קוצצים גס שוקולד ומניחים בקערה. מוסיפים כף ממרח ריסז/חמאת בוטנים.
14. כאשר השמנת מתחילה לבעבע, יוצקים מעל השוקולד וחמאת הבוטנים. ממתינים שתיים-שלוש דקות, ומערבבים לגנאש אחיד.
15. מצננים את הגנאש לטמפרטורת החדר. יוצקים מעל הפאי, על מנת שיכסה את כולו.
16. מקשטים איך שאתם רואים לנכון.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אפשר, אולי אף רצוי, להמס חלקית את השוקולד החלב של הגנאש לפני הוספת השמנת. בגלל היחס בין השמנת לשוקולד, יש מצב שהוא לא ימס לגמרי רק מהחום של השמנת.
  • אפשרות נוספת לשילוב חמאת הבוטנים היא פשוט להעביר את כל בלילת הבראוניז לתבנית ואז לשייש פנימה את חמאת הבוטנים, כך שהיא לא תסתתר בתוך הבראוניז, אלא תבצבץ גם מלמעלה.
  • קיצור, מה עוד אפשר להעיר על בראוניז עם חמאת בוטנים? מה נשאר להוסיף? איך תשדרגו?!


אוקיי, אז אני רמאית, וזה לא באמת פאי. אבל לפחות שוקולד + חמאת בוטנים, יס?