> מאפינס גילמור | Morcake

24 בנובמבר 2016

מאפינס גילמור

אני לא חושבת שיש בחורה בשנות העשרים-שלושים-ארבעים שלה שלא היתה מכורה לבנות גילמור כשהיא שודרה במקור, אי שם בתחילת שנות האלפיים. זאת אומרת, יש אחת כזאת, אבל היא מיעוט.. מיעוט נרדף.


כולנו רצינו להיות רורי, כולנו קיווינו שתהיה לנו אמא מגניבה כמו לורליי*.

*אמא שלי, את הכי מגניבה שיש! אפילו קראת לי כמעט על שמך, כמו לורליי ורורי.


רצינו לפגוש מישהו כמו ג'ס (אבל קיווינו שהוא יתנהג אלינו יותר טוב), לא הבנו מה רורי מוצאת בדין הכלבלב (טוב, ייאמר לזכותו שהוא גבוה, ובתור מישהי שבדיעבד התחתנה עם אחד כזה, האמינו לי כשאני אומרת לכם -- לחלוק דירה עם סולם אנושי זה מאד נוח), וכמובן כמובן חיכינו שלוק יאזור כבר אומץ ויעשה עם עצמו משהו, כדי שהוא ולורליי יוכלו להפוך לפאואר קאפל המיוחל "לוקליי" (המממ אני עוד צריכה לעבוד על השם).

רצינו שסוקי תבשל לנו ארוחה שווה, רצינו לחפש עתיקות בחנות של מיסיז קים, רצינו לבקר באולד פאשנד סודה שופ (עם דאבל p!) של טיילור, ויותר מהכל רצינו להיות חברים של אמילי גילמור (לא? רק אני?).


ואז עברו השנים, רובנו כבר היינו יותר קרובות לגיל של לורליי בתחילת הסדרה (חלקנו כנראה אף עברו אותו) מאשר זה של לורליי. האם והבת שכולנו רצינו להיות, אלה שגרו בעיירה הדמיונית הכי ציורית בארה"ב ודיברו בקצב של שלוש מאות מילה לדקה, הפכו לזכרון רחוק.

עד עכשיו.


תשע שנים לאחר סיומה של הסדרה, בנות גילמור חוזרות לעונה קצרצרה, וההתרגשות בשיאה.


האם הן היו צריכות לפרוש בשיא, במאי 2007? האם העונה החדשה תאכזב ותגרום לנו להתחרט על הקאמבק המיוחל? אולי. נקווה שלא. כך או כך, אני כרגע בהתרגשויות. ובדריכות לקראת כל הדמעות שבוודאות אזיל בסצנת הלוויה של סבא ריצ'רד גילמור.

בכל אופן.


איך חוגגים את חזרתן לחייכם של חברות שלא ראיתם מזמן?

קודם כל, עם מרתון מטורף של צפיה מחדש בכל פרקי הסדרה לפני עליית העונה החדשה. כלומר, רציתי לצפות בהכל. בפועל, רק אתמול סיימתי את העונה הרביעית (איזה סוף עונה דרמטי!), אז.. כשלון.


איך עוד חוגגים?

עם עוגה, כמובן!


חשבתי וחשבתי, איך אוכל לקדם את פניהן של הבנות. קפה היה העוגן שלי. מה שזה לא יהיה, ברור שזה יהיה קפה. כי אמרת בנות גילמור, אמרת קפה.


לרגע שקלתי פנקייקים. ואז ויתרתי. המח שלי עבר לדונאטס, והלב שלי מחא כפיים, כי דונאטס זה הכי בנות גילמור, ודונאטס גם לחלוטין יכול להתאים לחנוכה הסוג-של-בא-עלינו-לטובה (כן, אני יודעת שיש עוד חודש שלם) --

ואז נזכרתי שדונאטס צריך לטגן. וטיגון זה מלא פצקריי. ובעצם לא כזה בא לי להכין דונאטס.


בשניה הראשונה עוד התאכזבתי מעצמי, אבל אז הזכרתי לעצמי שלורליי בחיים לא היתה מכינה בעצמה דונאטס, אז זה בסדר.


לבסוף הגעתי למסקנה המתבקשת: מאפינס.

זאת אומרת, בפועל צורת ההכנה היא יותר קאפקייקסית, אבל אני בוחרת לקרוא לזה מאפינס, אז מאפינס.


הכנתי בלילה של מאפינס מחוזקת בשוט אספרסו. ערבבתי פנימה שוקולד צ'יפס ופולי קפה מצופים שוקולד. פיזרתי מלא מלא שטרויזל קפה מלמעלה, והכנסתי לתנור.

זה יצא בצקי. זה יצא רע. אסף נזף בי שמשהו קורה למאפים שלי בזמן האחרון, ספציפית אלה עם הקפה, אחרי שכמה ימים קודם לכן הצלחתי להחריב את קוביות הקפה הקלילות שלי (עד עכשיו אני לא בטוחה מה קרה שם. אני מאשימה את התבנית), ועכשיו הכנתי בצק בטעם קפה.


הייתי עצובה, זרקנו הכל לפח, נסענו להורים שלו לצהריים, וכשחזרנו אזרתי כוחות שבחיי שלא ידעתי שהיו בי, ואפיתי עוד נגלה. בלי שטרויזל. בלי פולי קפה (בזבזתי את כולם על הניסיון הראשון, הכושל). עם מספר שינויים במרכיבים (נגיד.. חשבתי שלהשתמש בחלב מוקצף שנשאר לי מהקפה של הבוקר זה רעיון מגניב ומיוחד, בפועל זה כנראה היה רעיון מטופש ומטופש) ומהפך מוחלט באופן ההכנה.

התבנית השניה יצאה טוב. עכשיו כל שנותר לעשות הוא לרמות אתכם, להראות לכם מלא תמונות של התבנית הראשונה, הכושלת, אבל לתת לכם את המתכון של הניסיון השני.


וכל שנותר לכם הוא להכין את המאפינס האלה לקראת מחר בבוקר, יחד עם קנקן ענק של קפה. ארבעת הפרקים משודרים בארה"ב הלילה, מה שאומר שהם כנראה יהיו זמינים לצפיה אצלנו מחר בבוקר. יש לכם שש שעות צפיה לפניכם, אתם הולכים להזדקק לכל הקפה שתוכלו להשיג.


קפה. כי כפי שלורליי אמרה פעם, Oh I can't stop drinking the coffee; I stop drinking the coffee, I stop doing the standing and walking and the words putting into sentence doing.

זה מאפין של נגלה א'. מרקם לא משהו, רואים?

בכל אופן. מתי "חברים" חוזר לאיזה מפגש מחזור קטן?

***
מאפינס גילמור, או מאפינס קפה עם שטרויזל קפה
מקור המתכון: המאפינס עצמם מבוססים על המתכון הזה, עם שינויים רבים מאד (לא ברור לי איך המתכון הזה הצליח לי בצורתו המקורית בזמנו). השטרויזל מבוסס על בצק העוגיות מכאן.

כמות: 16-17 מאפינס בגודל בינוני

מצרכים:
לשטרויזל
100 ג' חמאה רכה
25 ג' (2 כפות) סוכר לבן
30 ג' (2 כפות) סוכר חום כהה
140 ג' (1 כוס) קמח לבן
1 כפית אבקת נס קפה

למאפינס
100 ג' חמאה רכה
100 ג' (1/2 כוס) סוכר לבן
30 ג' (2 כפות) סוכר חום כהה
2 ביצים בינוניות
315 ג' (1/4 2 כוסות) קמח לבן
35 ג' (1/4 כוס) קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
60 מ"ל (1/4 כוס) אספרסו/קפה חזק
150 ג' שוקולד צ'יפס (אני שילבתי גם פולי קפה מצופים שוקולד וכדורי קליק שהיו לי בבית)

אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הפירורים: מניחים חמאה ושני סוגי סוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים היטב.
2. מוסיפים קמח וקפה. מערבבים עד לקבלת פירורים. מניחים בצד.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים במנז'טים.
4. להכנת המאפינס: מניחים חמאה ושני סוגי סוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים היטב.
5. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב בין הוספה להוספה, עד להיטמעות מלאה.
6. בינתיים מערבבים קמח, קורנפלור, אבקת אפיה ומלח בקערה בינונית.
7. מערבבים חלב וקפה בקערה קטנה.
8. מנמיכים את מהירות המיקסרומוסיפים מצרכים יבשים ורטובים בהדרגה: מתחילים בשליש מהיבשים, לאחר מכן חצי מהרטובים, שליש נוסף מהיבשים, שאר הרטובים, ולבסוף שאר היבשים. בין לבין מערבבים קלות, עד להיטמעות חלקית.
9. מקפלים פנימה שוקולד צ'יפס - ידנית או על ידי הפעלה איטית וקצרה של המיקסר.
10. מחלקים את הבלילה בין שקעי התבנית (לי היה הכי נוח לעשות את זה בעזרת כף גלידה קפיצית די גדולה).
11. מחלקים את פירורי הקפה בין המאפינס, כך שכל אחד מקבל שכבה יפה של שטרויזל.
12. אופים 20-25 דקות, עד שהמאפינס תופחים ומשחימים, וקיסם הננעץ במרכז כל אחד יוצא נקי.
13. אוכלים לצד כוס קפה ומתפללים שבעונה החדשה לוק ולורליי לא נפרדים.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • בפירורים אפשר להשתמש באבקת נס קפה (למשל עלית), אני השתמשתי בטייסטרז צ'ויס. כן, היו לי גרגרי קפה בתוך השטרויזל. אני אהבתי את זה, אבל לשיקולכם.
  • אם לא בא לכם על מאפינס, אני לא רואה סיבה שהמתכון לא יעבוד גם כעוגה. כמובן שזמן האפיה יתארך באופן די משמעותי.


סליחה על זה שהשתמשתי בלשון נקבה לאורך רוב הפוסט, אני פשוט לא מכירה הרבה בנים שרואים (מרצון) ואוהבים את בנות גילמור (היי, גיל!).


ולנושא אחר ורציני הרבה יותר: תושבי חיפה וכל מי שנפגע מהשריפות המשוגעות האלה -- אוף אוף אוף! הלוואי שזה ייגמר בקרוב וכולכם תחזרו לבתים שלכם במהרה.

3 תגובות:

Hotmess אמר/ה...

נו? ראית? מה חשבת?
(אני סיימתי רק את הפרק הראשון... ושעמם אותי קצת :( )

Mor אמר/ה...

ראיתי. את הראשון אפילו ראיתי פעמיים, כי ככה יצא.
אני.. לא החלטתי עדיין. היו חלקים שמאד אהבתי, היו חלקים שהרבה פחות, אבל נראה לי שאני צריכה לצפות שוב ולהחליט (מיד אחרי שאסיים את המרתון שלי -- אני כבר עמוק בתוך עונה חמש!).

Yotam :) אמר/ה...

יותר התגעגעתי לפוסטים הארוכים שלך מאשר לכל סדרה, סיריאסלי

הוסף רשומת תגובה