> מאפינס בננות, קפה ושוקולד צ'יפס | Morcake

30 באוקטובר 2016

מאפינס בננות, קפה ושוקולד צ'יפס

תראו, אין לי בשורה קולינרית כלשהי היום.


זאת אומרת, יש לי מתכון למאפינס בננות. הם טעימים ומעולים ויש בהם גם קפה ושוקולד, כן? אל תבינו לא נכון, אני ממליצה עליהם בחום. פשוט..

מאפינס. יש לי מאפינס.


העניין הוא שסתם רציתי לומר שלום. לשאול לשלומכם, להתעניין איך עבר החג (וזה שאחריו, וזה שאחריו). להשמיע קול, כדי שלא יהיה פה חודש קלנדרי שלם נטול פוסטים לחלוטין.


רציתי לעדכן אתכם שחזרתי מירח הדבש שלי ולספר לכם שהיה מעולה (טוב, בטח עקבתם באינסטה, לא?).


רציתי לבקש מכם להחזיק אצבעות יחד איתי שיהיה לי כח לכתוב פוסט(ים) (רבים) על הטיול, ובינתיים לעדכן אתכם על הגרלת הממתקים השווה בפייסבוק.

בקיצור.


סתם חיפשתי תירוץ לדבר אתכם.


ואם אנחנו כבר מדברים, אפשר לעניין אתכם במתכון למאפינס בננות? כדאי לכם, יש בהם גם קפה ושוקולד. הם טעימים ומעולים.


(עכשיו זה זמן טוב להתחיל להחזיק אצבעות. אני אעדכן אתכם כשאפשר יהיה לשחרר)

***
מאפינס בננות, קפה ושוקולד צ'יפס
מקור המתכון: לחלוטין התבססתי על לחם הבננות הקבוע שלי. אמרתי לכם שסתם חיפשתי תירוץ לדבר אתכם..

כמות: 14 מאפינס בינוניים, כל אחד במשקל 70-75 גרם.

מצרכים:
100 ג' (1/2 כוס) סוכר לבן
25 ג' (2 כפות) סוכר חום דמררה
3 בננות גדולות/4 בננות בינוניות, מעוכות
120 מ"ל )1/2 כוס) שמן קנולה
60 מ"ל (1/4 כוס) קפה (1 כפית גדולה קפה מומסת במים חמים)
3 ביצים בינוניות
140 ג' (1 כוס) קמח לבן
125 ג' (1 כוס) קמח מלא
20 ג' (2 כפות) קורנפלור
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
100 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס

25 ג' (2 כפות) סוכר חום דמררה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מערבבים סוכר לבן, סוכר חום, בננות, שמן, קפה וביצים בקערה גדולה.
3. מוסיפים שני סוגי קמח, קורנפלור, סודה, אבקת אפיה ומלח. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
4. מקפלים פנימה שוקולד מריר קצוץ, רק עד לפיזור אחיד.
5. מחלקים למנז'טים/לתבנית שקעים.
6. לפני האפיה, זורים מעט סוכר חום מעל כל מאפין.
7. אופים 10-15 דקות, עד שהמאפינס משחימים, וקיסם הננעץ במרכז כל אחד יוצא נקי. המאפינס שלי היו מוכנים אחרי שלוש עשרה דקות.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • טוב, המאפינס האלה מבוססים על לחם בננות, אז כמובן שאפשר לאפות כעוגה אחת (זמן האפיה יתארך).
  • הטעם של הקפה במאפינס מאד עדין (זה תלוי גם בחוזק הקפה), אבל למי שלא רוצה, אפשר פשוט להשתמש במים. או בחלב, מה שיהפוך את המאפינס לחלביים.
  • אל תוותרו על הסוכר החום, טוב? הוא נותן ציפוי מתפצפץ כיפי למאפינס. אל תוותרו, טוב? טוב? טוב.


עכשיו, מי יודע איך מתמודדים עם דכאון של אחרי ירח דבש?

5 תגובות:

Tamar Shalem אמר/ה...

ברוכים השבים. התגעגענו. וכמובן שמחזיקים לך אצבעות (וגם לי, שאולי אזכה בהגרלה)

אנונימי אמר/ה...

שאלה כללית - את ממליצה לאפות מאפינס/קאפקייקס בתבניות ייעודיות או בגביעי הנייר? איכשהו לא משנה כמה אני משמן את התבנית, הם פשוט נדבקים אליה ונהרסים כשמוציאים אותם /:

אנונימי אמר/ה...

היי מור,

בדרך כלל אני רק קוראת ולא מגיבה, אבל נתקלתי במתכון ברשת שאני בטוחה שתעופי עליו:

http://www.metukimsheli.com/2013/07/6074

ובלי קשר, את מקסימה ואמיתית וכיף לקרוא מה שאת כותבת!

טל אמר/ה...

אתמול הכנתי ויצא מעולה, כל מי שטעם התלהב. תודה רבה :)

Mor אמר/ה...

תודה על התגובות, וטל - שמחה שיצא טוב!

אנונימי, לשאלתך -- אני (כמעט) תמיד משתמשת במנז'טים (גביעי נייר). אם המנז'טים עמידים מספיק, כלומר יכולים לעמוד בפני עצמם, אני משתמשת בהם. אם מדוברים במנז'טים פשוטים מנייר, אני מניחה אותם בתבנית שקעים ואופה.
אם אתה רוצה לאפות ישירות בתבנית, אגב, בלי מנז'טים, אתה יכול לנסות לשמן את השקעים ממש טוב, זה אמור לעזור.
בכל אופן, גם אצלי המאפינס הרבה פעמים נדבקים לנייר בתום האפיה, אבל כשהם מתקררים קצת, אפשר לחלץ אותם די בקלות.

הוסף רשומת תגובה