> עוגת טבעות אולימפיות | Morcake

4 באוגוסט 2016

עוגת טבעות אולימפיות

איך יודעים כמה זמן פנוי יש לכם? אם יש לכם מספיק זמן כדי לאפות עוגה גדולה, לקרוץ ממנה עיגולים, מתוכם לקרוץ עוד עיגולים, לקשט בגנאש וסוכריות צבעוניות, ואז להרכיב מכל הטבעות האלה את הסמל האולימפי -- יש לכם מספיק זמן פנוי. או שאין לכם באמת, אבל אתם מנסים להתחמק מכל מיני דברים אחרים, שזה לגיטימי לחלוטין, המשיכו ככה.


איך יודעים כמה ברצינות אתם לוקחים את הפרויקטים המטופשים שלכם, ומשקיעים בהם הרבה יותר מדי זמן (טוב, יש לכם מספיק זמן פנוי..) ומחשבה? אם אתם מזכירים לעצמכם שהאולימפיאדה הקרובה הולכת להתקיים בברזיל, אז אתם בודקים בגוגל, בפרט בוויקיפדיה, אילו קינוחים ברזילאיים יש, ואתם רואים ששוקולד וקוקוס חוזרים שם לא מעט, לכן אתם מחליטים שהטבעות שלכם יהיו בטעמים של קוקוס ושוקולד, כדי לקרוץ לברזיל -- אתם לוקחים את הפרויקטים המטופשים שלכם ברצינות. יותר מדי ברצינות. אבל כל הכבוד לכם על ההשקעה, אתם די גיבורים.


איך יודעים כמה אתם מופרעים ואובססיביים, או בהסתכלות מעט יותר חיובית, איך יודעים כמה אתם מלאי מוטיבציה וחדורי מטרה? אם אתם מגלים תוך כדי עבודה - טוב, קצת לפני - שאין לכם סוכריות אדומות, אז אתם לוקחים סוכר לבן וצובעים אותו בצבע מאכל אדום -- אתם מופרעים ואובססיביים, או.. מוטיבציה ומטרה, מה שתרצו.


איך יודעים כמה טוב הקשבתם לשיר מפרפר נחמד, ההוא על הצבעים? אם אתם מגלים שאין לכם גם סוכריות ירוקות, וגם לא צבע מאכל ירוק, אבל אתם מחליטים לנסות לערבב צבע מאכל צהוב וכחול יחד עם סוכריות לבנות -- הקשבתם טוב לשיר, ההוא על הצבעים.


התבלבלו לו לו לו לו.
השתוללו לו לו לו לו.
התגלגלו לו לו לו לו.

וכך נולד הצבע הירוק.


אממ כן...


איך יודעים כמה חזקים הנישואים שלכם? אם אתם מתחילים להרכיב את הסמל האולימפי ומגלים תוך כדי חיתוך והרכבה שעשיתם בלאגן גדול וכל הקרם נמרח וכל הסוכריות התערבבו והסמל בכלל לא יצא כמו כל התמונות שבהיתם בהן בטלפון שלכם, אז אתם מתחילים להתעצבן ממש ומוציאים את זה על בן הזוג שלכם וצועקים עליו שהוא אשם (הוא לא, הוא בסך הכל אמר שהעוגות היו יותר יפות כטבעות נפרדות, לפני שהן הפכו לטבעת אחת גדולה ומלוכלכת), אבל בסופו של דבר אתם מתנצלים אחרי חמש דקות והוא סולח לכם -- הנישואים שלכם חזקים. טוב, כדאי מאד שהם יהיו, הם עוד לא בני חודשיים!


איך יודעים שאתם לא ממש חושבים יותר מחמש דקות קדימה? אם היתה לכם מספיק עוגה כדי לקרוץ שש טבעות, אז אמרתם לעצמכם שהטבעת השישית תהיה טבעת גיבוי, למקרה שאחת הראשונות תתקלקל, אבל אז לא היה צורך בה, אז החלטתם לקשט אותה בסוכריות זהב ולצלם אותה כמדליית זהב, אבל אז נזכרתם שהמדליות הן עיגולים שלמים, ולא טבעות, אז בעצם יצאתם קצת סתומים ואין באמת טעם לצלם את טבעת הזהב, כי היא בכלל לא מדליה - אתם לא ממש חושבים יותר מחמש דקות קדימה. אבל תראו איזו טבעת זהב יפה יש לכם :-)


איך אתם יודעים שאתם קצת נטולי השראה ואתם לא ממש יודעים מה לכתוב על עוגות הווניל-קוקוס-שוקולד שהכנתם בצורת טבעות, לכבוד אולימפיאדת ריו שנפתחת ממש מחר? אם אתם כותבים פוסט שלם בסגנון של שאלות ותשובות, ובו בעצם אתם מפרטים בדיוק את כל תהליך ההכנה והמיני-התמוטטות עצבים (והכמעט-מיני-משבר בנישואים) שעברתם תוך כדי -- כנראה שאתם קצת נטולי השראה. ולא, אתם לא ממש יודעים מה לכתוב.


לא נורא, אני לא פה כדי לשפוט. אז הכנתם עוגות וניל-קוקוס-שוקולד בצורת טבעות לכבוד אולימפיאדת ריו, קישטתם אותם במלא סוכריות (חלקן כאלה שצבעתם בעצמכם!) והרכבתן אותן - טוב, ניסיתם - בצורת הסמל האולימפי?


וואו. מגניב. סחתיין עליכם. הלוואי שאני הייתי חושבת על פרויקט כל כך מטופ--

מגניב. התכוונתי מגניב.


***
עוגת טבעות אולימפיות
מקור המתכון: התבססתי קשות על המתכון הזה (הוא גם שלי, אז מותר לי), עם שינויים קלים.

כמות: עוגה שנכנסת בתבנית תנור גדולה, ממנה ניתן ליצור שש טבעות בקוטר 9.5 ס"מ (החלק הפנימי שהוצאתי מכל טבעת היה בקוטר 6 ס"מ), ויישארו מלא שאריות. מה עושים עם השאריות? ראו הערה בהמשך, ווהו!

מצרכים:
לעוגה
250 ג' (1/4 1 כוסות) סוכר לבן (ראו הערה בהמשך)
180 מ"ל (3/4 כוס) שמן קנולה
4 ביצים גדולות
240 מ"ל (1 כוס) קרם קוקוס
1/2 כפית מחית וניל/1 כפית תמצית וניל
350 ג' (1/2 2 כוסות) קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח

לגנאש שוקולד
150 ג' שוקולד מריר
120 מ"ל (1/2 כוס) קרם קוקוס

סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפיה.
2. מניחים סוכר, שמן, ביצים, קרם קוקוס ווניל בקערה גדולה. מערבבים היטב.
3. מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומלח. מערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
4. יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים כעשרים דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים.
5. כאשר העוגה קרה, קורצים חמישה עיגולים בקוטר 9.5 ס"מ. מתוך כל עיגול כזה, קורצים עיגול של 6 ס"מ, לקבלת טבעת חלולה.
6. להכנת הגנאש: קוצצים גס שוקולד ומניחים בקערה בינונית. ממיסים חלקית במיקרוגל או על בן מארי.
7. מניחים קרם קוקוס בסיר קטן. מביאים לסף רתיחה.
8. כאשר קרם הקוקוס מתחיל לבעבע, יוצקים מעל השוקולד. ממתינים שתיים-שלוש דקות ומערבבים לגנאש חלק ואחיד. מצננים חלקית.
9. טובלים כל טבעת עוגה בגנאש השוקולד - רצוי להפוך את העוגות ולטבול דווקא את החלק התחתון, החלק יותר, בשוקולד.
10. מקשטים בסוכריות צבעוניות לפי צבעי הטבעות האולימפיות - כחול, צהוב, אדום, ירוק ושחור.
11. חותכים ומרכיבים את הטבעות לפי הסמל האולימפי. בהצלחה ;-)

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • כדי ליצור עוגה יציבה, שלא תתפורר כאשר קורצים ממנה עיגולים, הוספתי 35 גרם (רבע כוס) קמח למתכון המקורי. העוגה באמת יוצאת יציבה יותר ומעט דחוסה יותר - אם רוצים להכין עוגה אחת גדולה ולא לקרוץ צורות, אפשר לוותר על תוספת הקמח.
  • העוגה לא יוצאת מאד מתוקה - יחד עם ציפוי השוקולד, זה אחלה, אבל כעוגה, אפשר להוסיף עוד כ-50 גרם (רבע כוס) סוכר לבלילה.
  • בניגוד לרוב המתכונים המשתמשים בקרם קוקוס, כאן אין צורך לקרר את הקרם מראש כדי להפריד בין החלק הקרמי לנוזל הקוקוס. רצוי כן להשתמש בעיקר בחלק הקרמי עבור הגנאש, אבל זה לא סופר קריטי כמו בהכנת קצפת מקרם קוקוס.
  • אם תרצו להוסיף עוד טעם ומרקם קוקוסי לעוגה, אפשר לחזק אותה בחצי כוס קוקוס טחון, אבל אז הייתי מוותרת על תוספת הקמח שהזכרתי קודם.
  • כמובן שגדלי הטבעות שציינתי הם אלו שאני השתמשתי בהם - אפשר להכין טבעות קטנות יותר או גדולות יותר, תלוי בכם.
  • כפי שציינתי בפוסט עצמו - אם אין לכם סוכריות צבעוניות באחד הצבעים הרצויים, אפשר לאלתר על ידי סוכר וצבע מאכל או סוכריות לבנות וצבע מאכל. הסוכריות הלבנות הצבועות יוצאות די דביקות וקצת פחות נוח לעבוד איתן, אבל זה אפשרי.
  • כמובן שאם לא רוצים להכין טבעות אולימפיות, אפשר פשוט לאפות את העוגה בתבנית גדולה ולצפות את כולה בגנאש. לחילופין, אפשר לאפות גם בתבנית עגולה בקוטר 20-24 ס"מ (הגובה וזמן האפיה ישתנו בהתאם לגודל התבנית).
  • אם בכל זאת הכנתם טבעות אולימפיות ונשארו לכם מלא שאריות, מה אפשר לעשות? קחו את העוגה, פוררו אותה לתוך צנצנ(ו)ת, שפכו פנימה גם קצת גנאש (אל תדאגו, יישארו שאריות גם ממנו), וצרו לכם קינוח צנצנת שווה. אם בא לכם, זרקו פנימה גם כמה ביסקוויטים שבורים וצרו את מה שאסף קרא לו "קינוח כדור שוקולד בצנצנת". טעים!
  • אגב, אם יש לכם מתכון אהוב לעוגה יציבה ונוחה לקריצה, הרגישו חופשיים להשתמש בה כדי להכין את הטבעות. אני לא אכעס. טוב, אולי רק קצת.

העיקר הכוונה?

אבל ברצינות, העיקר הכוונה?

1 תגובות:

עמרי אמר/ה...

ואוו, זה הכי מטורף שהיה עד עכשיו?

הוסף רשומת תגובה