> שושני שמרים במילוי כדורי שוקולד | Morcake

25 באוגוסט 2016

שושני שמרים במילוי כדורי שוקולד

לפני שנתיים וקצת, כשאחי וגיסתי לקחו את האחיינים החמודים שלי ועברו לארה"ב, נסענו איתם לשדה התעופה.


נסענו בשלוש מכוניות - הם באחת, ההורים שלי בשניה, אסף ואני בשלישית.


ארבעת הילדים התפצלו בין המכוניות (גם המזוודות שלהם), ולפני שיצאנו לנתב"ג עשינו סיבוב פרידה במושב שלהם.

כן, כל שלוש המכוניות. בגדול, זו היתה תהלוכת פרידה.


עברנו בין הבתים של החברים שלהם, הילדים נכנסו לומר שלום, כל התהליך לקח בערך יומיים.

סתם סתם. שלושה.


אסף ואני זכינו לארח אצלנו ברכב את אוריקי המהממת, ואני אומרת "זכינו" לא רק כי היא מהממת, אלא גם כי היא דאגה לנו.


מאחד הבתים היא הביאה לנו שתי כוסות מים, ומבית אחר היא יצאה עם כדורי שוקולד וכיבדה אותנו.


ואנחנו, שכבר יומיים -- סתם, שלושה -- הסתובבנו בתוך המושב שלהם ועזרנו להם בסבב הפרידה, מאד הערכנו את המים ומאד מאד הערכנו את כדורי השוקולד.

כי איך אפשר שלא להעריך כדורי שוקולד?


בכל אופן, אסף ואני לא שכחנו לאוריקי את כדורי השוקולד האלה, וכשאחי, גיסתי והילדים באו לבקר לפני כמעט שלושה חודשים, נסענו לקבל אותם בשדה התעופה. מצוידים בכדורי שוקולד.


הומאז' לכדורי השוקולד של אוריקי מלפני שנתיים.


אין לי תיעוד של אוריקי עם שקית כדורי השוקולד, אבל תראו כמה שיר שמחה לקבל אותם. וכשאני אומרת "שמחה", אני מתכוונת המומה. אבל כל כך יפה.


האח, הגיסה והאחיינים היו פה חודש וחצי, והיה סופר כיף איתם, אבל הם חזרו לאמריקה לפני יותר מחודש, וכך נוצר מצב שאני שוב נאלצת לחגוג לאוריקי יום הולדת וירטואלי*.

*זוכרים שחגגתי לה פה יום הולדת חמש פעם? היא בת אחת עשרה היום.  א ח ת  ע ש ר ה .


במקרה, לפני כמה שבועות קפץ לי לראש הרעיון של בצק שמרים ממולא בכדורי שוקולד. לא יודעת מאיפה זה הגיע, לא יודעת למה, אבל הרעיון נכנס לראש וסרב לצאת משם.


אסף טען שזה עלול לצאת מוזר. אני הסכמתי. זה, כמובן, לא מנע ממני לנסות.


לקח אמנם זמן, אבל בסוף הגעתי לזה אתמול בבוקר.


הכנתי בצק שמרים. עשיר כזה, עם חמאה וביצה.


המסתי שוקולד ודברים טובים. טחנתי ביסקוויטים. ערבבתי. אכלתי חצי מהתערוב--

אה, אתם לא מכינים ככה כדורי שוקולד? מעניין..


רידדתי את הבצק. סידרתי מעליו את תערובת כדורי השוקולד.

גלגלתי. פרסתי לשושנים.


התפחתי. אפיתי. התעלפתי מהריח.

ברחתי מהבית כדי לאכול צהריים עם אמא שלי ועם רותם, אחיינית מהממת נוספת שלי (כל האחיינים שלי מהממים, אתם כבר אמורים לדעת את זה בשלב הזה).

חזרתי הביתה. התעלפתי מהריח. טעמתי. התעלפתי מהטעם.


מיהרתי לשלוח תמונה לאסף וכתבתי לו שהוא חייב לחזור הביתה ולאכול הכל מהר...

לפני שאני עושה את זה.


...

הוא אכל שושנה אחת עד כה. גם אני. נשארו ארבע עשרה. אני קצת מפחדת ממה שהולך לקרות בהמשך.


אני אמורה לנסוע לאילת בחודש הבא, מישהו במקרה יודע אם מוכרים בגדי ים עם גומי? או מבד מתרחב כלשהו?

כן? לא?


אוי אוריקי, למה את כל כך רחוקה ממני? איך איך איך הייתי רוצה להעניק לך את העוגה הזו פיזית ולתת לך לאכול את כולה*, במקום לחגוג לך וירטואלית.

*היא בת אחת עשרה, לילדים יש חילוף חומרים משוגע, זה כמעט בריא בשבילה לאכול עוגת שמרים שלמה!


בכל אופן, מי נמצא באזור המרכז ביום-יומיים הקרובים ופנוי לאכילה? נראה לי שאסף הולך להזדקק לעזרה.


***
שושני שמרים במילוי כדורי שוקולד
מקור המתכון: הבצק מבוסס על המתכון הזה, כדורי השוקולד על זה.

כמות: שש עשרה שושנים - אני אפיתי את המאפה בצורת עיגול שתחמתי ברינג בקוטר 24 ס"מ.

מצרכים:
לבצק
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב חמים
50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן
6 ג' (2 כפיות) שמרים יבשים
50 ג' חמאה רכה
1 ביצה גדולה
350 ג' (1/2 2 כוסות) קמח לבן
קורט מלח

למילוי
50 ג' חמאה
100 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס
50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן
10 ג' (1 כף) אבקת קקאו
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
150-160 ג' (2/3 שרוול, כ-20 יחידות) פתי בר (או עוגיות/ביסקוויטים אחרים)

1 ביצה טרופה, למריחה לפני האפיה

אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הבצק: מניחים חלב, סוכר ושמרים בקערה קטנה. מערבבים ומניחים בצד למשך מספר דקות, עד לתסיסת השמרים.
2. כאשר התערובת תוססת, מניחים בקערת המיקסר. מוסיפים חמאה, ביצה, קמח ומלח.
3. מחברים וו לישה ולשים למשך שמונה-עשר דקות, עד לקבלת בצק אחיד: מתחילים במהירות נמוכה, וכאשר הבצק מתחיל להתאחד, מגבירים מהירות.
4. מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת קלות. מכסים במגבת נקיה או ניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. כאשר הבצק כמעט הכפיל את נפחו, מכינים את תערובת כדורי השוקולד: מניחים חמאה, שוקולד, סוכר, קקאו וחלב בסיר. מבשלים, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש.
6. מעבדים ביסקוויטים לאבקה בעזרת מעבד מזון - זה בסדר, אפילו רצוי, שיישארו כמה חתיכות קטנות.
7. מוסיפים פירורי פתי בר לתערובת השוקולד. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. משתדלים לא לאכול הכל כבר בשלב זה (זה בסדר לאכול בערך חצי מהכמות.. אחת שיודעת).
8. מחלקים את הבצק שתפח לשניים. מרדדים כל חלק למלבן בגודל של כ-35X40 ס"מ (לא חייבים לדייק).
9. מורחים חצי מכמות המלית על כל מלבן בצק ומיישרים עם פלטה, כך שהתערובת מגיעה לכל הבצק.
10. מגלגלים לרולדה ומחלקים לשמונה יחידות שוות גודל, עד כמה שניתן.
11. מניחים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה. אם רוצים, אפשר לתחום בתוך רינג/תבנית עגולה.
12. מתפיחים רבע שעה-עשרים דקות, ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
13. לפני האפיה, מורחים את פני המאפים בביצה טרופה.
14. אופים 18-22 דקות (אני אפיתי עשרים דקות), עד שהשושנים משחימות קלות והריח הורג אתכם (בהצלחה עם זה).

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • טיפ קטן לגבי הביצים: לא היו לי ביצים גדולות בבית, אז טרפתי שתי ביצים בינונית יחד, השתמשתי בכמות של בערך ביצה ושליש (לפי משקל) עבור הבצק, ובמה שנשאר למריחה על הבצק לפני האפיה. סתם שתדעו.
  • אם רוצים שכבה אפילו יותר דומיננטית של מלית, אפשר להכין כמות וחצי של כדורי שוקולד, אבל המילוי מורגש היטב גם במצב הנוכחי.
  • גם אתם תוהים אם זה יעבוד להשתמש באוראו במקום/בנוסף לפתי בר בכדורי השוקולד? גם אני! נסו וספרו? תודה :-)


יום הולדת הכי שמח בעולם כולו לאוריקי המהממת! שנה הבאה בת מצווה - יא אללה, אני מרגישה זקנה...


וגם -- אל תעמידו פנים שאתם לא מקנאים בשרשרת שאוריקי (המהממת) קיבלה במתנה (מוקדמת) ליום ההולדת שלה.

9 תגובות:

נטע ליבנה אמר/ה...

הורסת, אחלה עוגה!

נטלי אמר/ה...

מזל טוב לאוריקי!!! והעוגה נראית אשששש!

מורן אמר/ה...

נראה מוש!
מה הכתובת? אני באה לעזור בחיסול ממוקד.. :)

מורן אמר/ה...

נראה מוש!
מה הכתובת? אני באה לעזור בחיסול ממוקד.. :)

Yotam:) אמר/ה...

מזל טוב! וזה מושלם, לגמרי להכין את זה (למרות שזה שמרים!) :)

עפרה גור אמר/ה...

שתיים וחצי כוסות קמח

Mor אמר/ה...

תודה לכולם :-)

עפרה, צודקת. תיקנתי, תודה!

Tamar odeya Applebaum אמר/ה...

שאלה חשובה רגע - אם אין לי מיקסר (כלומר, זה לא שממש אין, הוא פשוט כל כך לא בשימוש)... אין לי תקווה ולותר על זה או שזה איכשהוא הגיוני בידיים?

Mor אמר/ה...

תמר, כמובן שאפשר -- פשוט יקח הרבה יותר זמן ותפתחי שרירי ידיים הרבה יותר רציניים בלי מיקסר. בהצלחה ;-)

הוסף רשומת תגובה