> עוגת שוקולד-קפה של גדולים-קטנים | Morcake

18 ביולי 2016

עוגת שוקולד-קפה של גדולים-קטנים

אז.. שלושים.


שנות העשרים שלי מאחוריי.


אני בעשור הרביעי לחיי.


וואו, זו רק אני, או שנהיה פה חם פתאום?


הייתי בטוחה שיהיו לי מלא דברים לומר בנושא, אני בכל זאת מכינה את עצמי - ואת עצמכם - לזה כבר..


חודשים?


שנים?


לא יודעת, לפעמים גם אני מפסיקה להקשיב לעצמי, אין לי מושג כמה זמן.


בכל אופן, היום הוא היום --


ואני לא ממש יודעת מה לומר.


אני יכולה לנסות לשכנע את כולנו ששלושים זה העשרים החדש.


אני יכולה לחזור על המנטרה הקבועה שלי ש"איך יכול להיות שאני כבר בת השלימו-את-הגיל-הנוכחי-שלי, אני עדיין מרגישה ילדה בת עשר", אבל...


אין לי מושג איך באמת אמורה להרגיש בחורה (אשה, נכון? אני כבר אשה? כי.. כי אני גם נשואה וזה? אתם אף פעם לא שומעים אנשים אומרים "בחורה נשואה", זה תמיד "אשה נשואה") בת שלושים. בכל זאת, מעולם לא הייתי בת שלושים עד כה (אפילו שנולדתי בגיל הנפשי של שמונים ושתיים), זו די הפעם הראשונה שלי.


אז כן.


שלושים.


זה גיל של גדולים. ואני לא מרגישה גדולה.


אני כנראה אחזור על זה גם בגיל הפיזי של שמונים ושתיים (טפו טפו, שאגיע וכו', כרגע אני מטפחת קשר בן שבוע וחצי עם התקף שיעול משוגע שכנראה הולך להרוג אותי בקרוב. הילד בן שלושים, יש לו חום גבוה? ביץ' פליז -- הילדה בת שלושים, היא לא מצליחה לנשום. אני עדיין עובדת על הלחן..), כי זה כנראה בכלל לא עניין של גיל, זה עניין של אופי.


כשהייתי ילדה, אמרו שאני בוגרת לגילי. ועכשיו כשאני כבר לא ילדה, אני מרגישה ילדותית לגילי.


עדיין מוזר לי שאני לא גרה עם ההורים, ושיש לי בעל משלי, ושאנשים מתחילים לשאול אותי על ילדים, ו--

בשיא הרצינות שניה, אני עדיין לא עושה לעצמי כביסה (תודה, אמא!), אתם באמת חושבים שאני מוכנה לילדים?


אני כבר חמש שנים אחרי התואר הראשון (תואר שני? עזבו, זה לגדולים) ועמוק בתוך העבודה-במשרה-מלאה-שלי, אבל אם אני אעצור ואחשוב על זה רגע, יותר הגיוני לי לחשוב בכלל על בגרויות ועל מה אני הולכת לעשות אחרי הצבא.


לפני שלוש שנים כתבתי פוסט יום הולדת שהרגיש לי מעט עצוב, או מדכא, בדיעבד. אמרתי שאני מרגישה ש-I don't have my shit together (אמא, סליחה ששוב קיללתי) ושדברים בגיל עשרים ושבע לא נראו כמו שציפיתי מהם להיראות כשהייתי ילדה.


אז עברו שלוש שנים. חלק מהדברים השתנו. חלק לא. עדיין אין לי מושג מה אני עושה עם החיים שלי.

צלחת העוגה המהממת -- (חלק קטן מ)מתנת יום ההולדת שלי מאחי וגיסתי

אבל אני זורמת.


והגעתי למסקנה שאני לא צריכה לנסות להתאמץ להיות אדם מבוגר, כי חלק מהדברים פשוט קורים מעצמם, למשל כשאסף מכריח אותי לדבר על קניית דירה ומשכנתא ו.. לא יודעת, הפסקתי להקשיב לו בשלב הזה, זה היה רציני מדי בשבילי.


או כשהאחיינים שלי מתייחסים אלי כאחת מ"הגדולים", כי בשבילם אני גדולה, אז לכו תתווכחו איתם.


בחלק מהמקרים אני פשוט אמשיך להעמיד פנים שאני אדם מבוגר, למשל בשיחות עם רופאים או בנקים או סתם אנשים זרים.

דוגמן הבית סונג'ר. כרגיל..

ובשאר הזמן, אני אדבר בהתרגשות על ממתקים ולקים ועוגות ואעשה פרצופים ילדותיים ואספר בדיחות מטופשות ועדיין אבכה לאמא כשאני מרגישה לא טוב ואבקש מאבא לעזור לי כשאני צריכה לעשות דברים של גדולים שאין לי כח לעשות.


לסיכום:


כלפי חוץ -- לצערי, אני חושבת שאני נראית כמו אדם מבוגר (אשכרה יש קצת קמטים, והתחילו לצאת לי כל מיני ורידים החוצה).


מבפנים -- ילדה. רוב הזמן ילדה. ילדה שלא מבינה איך החיים טסים סביבה והיא אמורה לטוס איתם ופשוט לשתף פעולה.


אז הכנתי עוגה. היא הפוכה ממני. בפנים היא עוגה עם מלא שוקולד מריר וקרם קפה. עוגה של גדולים.


בחוץ? מלא מלא סוכריות צבעוניות וכפתורי שוקולד (אחד הדברים שהכי אהבתי כשהייתי ילדה, ואמנם הם נורא תעשייתיים ודהויים ולא הכי אסתטיים בעולם, אבל הילדה שבי תמיד תאהב אותם) צבעוניים וכיף כיף כיף.


אז הכנתי לעצמי עוגת יום הולדת, אבל בתכלס אסף הולך לאכול את כולה, כי להיות אשה (!) בת שלושים זה להבין שהדבר הכי נכון לנישואין הטריים שלך זה להכין עוגה שבעלך הולך לאהוב במיוחד.


סתם, להיות אשה בת שלושים זה להבין שלאכול את רוב עוגת יום ההולדת שלך בעצמך הולך להיות לא טוב לבגדים שלך, וזה יהיה לא טוב לחשבון הבנק שלך (כי צריך לקנות בגדים חדשים, דא), וזה הולך להיות ממש לא טוב למשכנתא העתידית שלך.


זאת אומרת, אולי. לא בטוח. לא יודעת, הפסקתי להקשיב בערך בשלב המילה "משכנתא". על מה דיברנו? ממתקים?


***
עוגת שוקולד-קפה של גדולים-קטנים
מקור המתכון: העוגה עצמה מבוססת על עוגת השוקולד בצבע פינק, עם שינויים מסוימים (השתמשתי בשוקולד מריר והפכתי אותה לפחות מתוקה).

כמות: עוגת ארבע שכבות (אחת לכל עשור, הא!) עגולה בקוטר 16 ס"מ. אפשר להכין גם כעוגה דו/תלת שכבתית גדולה יותר.

מצרכים:
לעוגה
250 ג' שוקולד מריר
100 ג' חמאה רכה
300 ג' (1/2 1 כוסות) סוכר חום דמררה
3 ביצים גדולות
280 ג' (2 כוסות) קמח לבן
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
40 ג' (4 כפות) אבקת קקאו
240 מ"ל (1 כוס) חלב
240 מ"ל (1 כוס) אספרסו/קפה חזק

לקרם קפה
250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
1 כף אבקת נס קפה
10 ג' (1 כף) אבקת סוכר

לגנאש שוקולד-קפה מוקצף
375 מ"ל (1/2 1 כוסות) שמנת מתוקה
1 כף אבקת נס קפה
200 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס

250-300 ג' כפתורי שוקולד
סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הקרמים - אפשר להתחיל להכין אותם ביחד: מניחים 500 מ"ל שמנת מתוקה ושתי כפות נס קפה בסיר בינוני. מבשלים ומערבבים פנימה את הקפה עד להיטמעותו בשמנת. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
2. בינתיים קוצצים גס שוקולד מריר לתוך קערה בינונית.
3. כאשר השמנת מתחילה לבעבע, יוצקים חצי ממנה לתוך קערת השוקולד. ממתינים שתיים-שלוש דקות ומערבבים לגנאש אחיד וחלק.
4. את החצי השני של שמנת הקפה מעבירים לקערה קטנה. מכסים את שתי הקערות בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך ארבע שעות לפחות.
5. להכנת העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים שתי תבניות עגולות בקוטר הרצוי.
6. ממיסים 150 גרם שוקולד מריר במיקרוגל או על בן מארי. מניחים בצד.
7. מניחים חמאה וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים על מהירות בינונית למשך שלוש-חמש דקות.
8. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב, עד להיטמעות. ממתינים כדקה בין הוספה להוספה.
9. מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
10. בינתיים מערבבים קמח, סודה, מלח וקקאו בקערה נפרדת.
11 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים מצרכים יבשים וחלב לסירוגין: מתחילים בשליש מכמות היבשים, לאחר מכן חצי מהחלב, שליש נוסף מהיבשים, שאר החלב, ולבסוף שאר המצרכים היבשים. מערבבים מעט בין הוספה להוספה.
12. מוסיפים קפה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
13. קוצצים גס את שאר השוקולד (100 גרם) ומערבבים לתוך הבלילה, עד לפיזור אחיד.
14. מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות. אופים כ-30-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, או עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים לגמרי, מחלצים מהתבניות וחוצים כל עוגה לשניים, לקבלת ארבע פרוסות עוגה (אפשר - ורצוי - להקפיא את העוגה לפני ההרכבה, על מנת לאפשר לה להתייצב ולהקל על מלאכת הציפוי).
15. כאשר מוכנים להרכיב את העוגה, מניחים את שמנת הקפה הקרה בקערת המיקסר יחד עם אבקת סוכר. מחברים וו בלון ומקציפים לקצפת יציבה.
16. מניחים פרוסת עוגה אחת על צלחת הגשה. מצפים בקרם קפה. חוזרים על הפעולה עם שאר השכבות. אם נשאר מעט קרם - או בכלל לא - עבור החלק העליון והחיצוני של העוגה, גם ככה תכף נצפה אותו בגנאש מוקצף.
17. מעבירים את העוגה להתייצבות במקרר, משהו כמו חצי שעה.
18. מסיימים את הכנת הגנאש המוקצף: מניחים גנאש שוקולד קר ושאר השמנת (125 מ"ל) בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים היטב.
19. מצפים את העוגה בגנאש המוקצף ומיישרים.
20. מקשטים את היקף העוגה בכפתורי שוקולד ואת חלקה העליון בסוכריות צבעוניות.
21. חותכים ומקבלים את זה שהעוגה הזו לא באמת נחתכת בצורה מסודרת, אז פשוט דוחפים כפית או מזלג לתוך העוגה ואוכלים בכיף.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • דבר ראשון, בואו נשים את זה על השולחן -- העוגה הזו צבעונית וכיפית, אבל היא בהחלט מיועדת למבוגרים. היא לא מתוקה מאד, יש לה טעם שוקולדי מריר חזק, וקרם הקפה אף הוא מאד חזק ובקושי מתוק.
  • אם קרם הקפה חזק מדי לטעמכם, אפשר להוסיף עוד כף של אבקת סוכר.
  • כפי שניתן לראות בתמונות, אני פיזרתי פצפוצי שוקולד (ספציפית, פצפוצי שוקולד-קפה של דה רויטרס) מעל אחת משכבות העוגה, אבל זה ממש לא חובה.
  • בעוגה עצמה מופיע השוקולד המריר פעמיים: מומס (השתמשתי בשוקולד מריר 53% של קליבו), וקצוץ (השתמשתי במריר 72% של גודייבה). ההפתעה של צ'אנקס השוקולד בעוגה כיפית ממש, אבל אם אתם מעדיפים עוגה ללא פצפוצים, אפשר לוותר.
  • אם אתם קצת מתבאסים מהמראה האנמי של כפתורי השוקולד התעשיייתיים, תמיד אפשר להכין לבד בבית -- אפשר לטמפרר שוקולד ולקשט בסוכריות, או אפילו סתם להמס אותו. העוגה נשמרת במקרר בכל מקרה, אז הסיכוי שכפתורי השוקולד ימסו די נמוך.
  • אתם יודעים מה טוב בלכסות את כל העוגה בסוכריות ושוקולד? זה עוזר לטשטש את המראה הגרגרי של הגנאש המפורק שנשבר בטעות. אופס?

עקום-דהוי זה הישר-צבעוני החדש?

 
אחותי הביאה לי בלוני 30 עצומים לפיקניק משפחתי ביום שישי האחרון.
זה התיעוד היחיד שיש לי שלהם, שלוש דקות אחרי שקיבלתי אותם :-(

נ.ב
אם במקרה פספסתם, יש הגרלה שווה בפייסבוק, של עגילי גלידה הורסים, מהממים, מושלמים. היא מסתיימת היום, אז רוצו רוצו רוצו!

4 תגובות:

נטלי אמר/ה...

אהובתיייי מזל טוב! מאוד אוהבת לקרוא אותך, והבלונים הרגו אותי :) כמו שכבר אמרתי לך אתמול, העוגה פשוט יפהפיה ונשמעת כל כך טעימה. יום הולדת שמח ♥

טל אמר/ה...

אוהבתותך !!!!

The Cookie Fairy אמר/ה...

העוגה פשוט מושלמת! שומרת למשבר גיל 40 :)
מאחלת לך חיים מלאים בכיף, בנצנצנים ובג'ארות של חמאת בוטנים עד קצה האופק
מזל טובבבב

Yotam Dahan אמר/ה...

את מדהימה, והגיל המספרי לא משקף כלום, הגיל שאת מרגישה זה הגיל האמיתי והחשוב! מאחל לך שתמיד תהיי שמחה כמו ילדה קטנה ושתמיד תהיי מאושרת ושלמה עם עצמך! מזל טוב <3

הוסף רשומת תגובה