> עוגיות מסיבת כיתה | Morcake

1 באפריל 2016

עוגיות מסיבת כיתה

איך אני אוהבת במבה.

ואפרופו (תקשיבו, אפרופו הוא חטיף שלחלוטין לא מעריכים מספיק, אם אתם שואלים אותי. וגם אם לא).

אוווו בייגלה, כמובן.

גם ביסלי זה אחלה. ביסלי גריל. בעצם.. לא יודעת, נראה לי שגם ביסלי פלאפל זה סבבה? לא זוכרת, עברו שנים.


בקיצור.


חטיפים מלוחים זה טעים.

וחטיפים מלוחים ישר גורמים לי לחשוב על מסיבת כיתה. או.. או מסיבת יום הולדת של ילדים.


עם חטיפים. ועוגת שוקולד עם סוכריות. ונרות. ובלונים. ושקיות הפתעה.

איך אני אוהבת שקיות הפתעה!!!!


אהמ.

כן.


בכל אופן.


אחד באפריל שמח!


איזו דרך טובה יותר יש לחגוג את יום המתיחות העולמי (או וואטאבר) מאשר עם עוגיות מתוקות עם חטיפים מלוחים?


הכי מיינד בלואן, לא?


ובכלל -- יש דרך טובה יותר לחגוג את היום הזה מאשר עם כל מיני מתוקים שמסתתרים בהם חטיפים מלוחים?


מה זאת אומרת, "איפה אפשר למצוא כל מיני מתוקים כאלה"? בחודש החטיפים המלוחים של כחומר ביד הבלוגר, כאילו דא.


אתם ממש לא עוקבים, אה?


מביך. סופר מביך.


סתם סתם. צוחקת אתכם. אחד באפריל!


רגע, לא צוחקת לגבי המתוקים המלוחים. צוחקת לגבי זה שאתם מביכים.


אוף. הסתבכתי.


בואו נשים את השיחה הלא נעימה הזאת בצד לרגע, ונחזור לדבר על עוגיות.


עוגיות שיבולת שועל. קריספיות מבחוץ. רכות מבפנים.


עם אפרופו. וביסלי גריל. ודוריטוס. ותפוצ'יפס. ובייגלה.


בלי במבה, כי הרגיש לי שבמבה עלולה להתפורר מדי בתוך העוגיות ו/או לתת להן טעם בוטנימי חזק מדי, וזה אמנם תמיד דבר טוב, אבל הפעם זה לא ממש הרגיש לי כמו דבר טוב.


מבולבלים? גם אנחנו.

בקיצור.


עוגיות כאלה שלוקחות את כל מה שטוב במסיבות של הילדות..


ודוחפות את זה לתוך, ובכן, עוגיות.


וכן, יש גם כמה עם ציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות. הכי מסיבה.


עכשיו אתם ודאי תוהים -- תגידי מור, זה טעים בכלל? מתוק. מלוח. בייגלה. דוריטוס.


אז קודם כל, כן. ותתביישו לכם שאתם בכלל צריכים לשאול.


דבר שני, תלוי. רוב הטועמים אהבו. היו מי שטענו שצריך להוסיף סוכר. היו מי שטענו שמרגישים בעיקר את האפרופו (לדעתי האישית, מה שהורגש היה בעיקר הדוריטוס, כי היו פירורים ממש קטנים שלו, אז הם נכנסו כמעט לכל ביס וביס). והיתה גם דעת "לא טעים" סוררת.


אבל עזבו, אם תכינו את העוגיות ומישהו יתלונן, פשוט התעלמו ממנו. better yet, נתקו איתו קשר לגמרי.


אתם לא צריכים שליליות כזו בחיים שלכם.


ואם מישהו במקרה יגיד לכם שאתם עוד רגע בני שלושים, ושזה לא הגיוני שאתם מדברים ללא הפסקה על מסיבות של ילדים עם צלחות חד פעמיות כאלה של חטיפים ושקיות הפתעה ואיזה כיף?


וואו, נתקו. איתו. קשר.


כזו שליליות אתם באמת לא צריכים בחיים שלכם.


(ולא, במסיבה הכיפית שאנחנו מדמיינים ומתכננים בראש שלנו - טוב, בראש שלי, אבל גם אתם מוזמנים - אין חצאי פיתות עם חומוס, חס וחלילה, כמו שאולי היו בחלק מהמסיבות שאתם זוכרים מפעם. כי איכס, חומוס)


***
עוגיות מסיבת כיתה
מקור המתכון: העוגיות מבוססות על מתכון של סמיטן עם שינויים, ובעיקר תוספת של מלא חטיפים.

כמות: לי יצאו 23 עוגיות בקוטר של כ-5 ס"מ. ולא, לא נשנשתי חצי מהבצק לפני האפיה. זה היה רק.. לא יודעת, רבע?

מצרכים:
100 ג' חמאה רכה
150 ג' (3/4 כוס) סוכר חום דמררה
1 ביצה גדולה
105 ג' (3/4 כוס) קמח לבן
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
100 ג' (1/2 כוס) שיבולת שועל אינסטנט
1/2 2 כוסות (כ-130 ג') חטיפים מלוחים, שבורים גס (אני השתמשתי באפרופו, בייגלה, תפוצ'יפס, ביסלי גריל ודוריטוס)

אופן ההכנה:
1. מניחים חמאה, סוכר חום וביצה בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
2. מוסיפים קמח, סודה ומלח לקערה. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
3. מוסיפים שיבולת שועל וחטיפים מלוחים. מערבבים על מהירות נמוכה, רק עד לפיזור של התוספות בבצק.
4. יוצרים עוגיות בעזרת כף גלידה קפיצית (או כפית, או סתם עם הידיים אם בא לכם להתלכלך) ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, כאשר שומרים על מרווח של 2-3 ס"מ בין עוגיה לעוגיה.
5. מצננים את התבנית במקרר למשך שעה-שעתיים (אפשר אפילו שלוש-ארבע. אני המתנתי קצת יותר מארבע שעות, כי ככה יצא).
6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
7. מעבירים את התבנית, ישר מהמקרר, לתנור. אופים למשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בקצוות, אך עדיין נראות לא אפויות לגמרי במרכז. מצננים לגמרי (או שלא, ואוכלים עוגיות קצת מתפרקות. בינינו, יש דברים יותר גרועים בעולם..).

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • ראשית, לגבי החטיפים המלוחים - אתם יכולים להוסיף מה שבא לכם. לא אוהבים אפרופו? סבבה. רוצים לנסות במבה? מגניב, אבל אני לא לוקחת אחריות.. אמרתי לכם, זה עלול להתפורר מדי. מעדיפים ביסלי בצל? אוקיי, זה מוזר. שקלתם טיפול?
  • לחילופין, אפשר גם להשמיט את החטיפים המלוחים לגמרי (אבל אז זו לא מסיבת כיתה!!!!), אולי אפילו להוסיף להם/להחליף אותם בשוקולד צ'יפס או, כמו במקור, צימוקים (איכס). אבל בבקשה תנו לחטיפים צ'אנס, טוב?
  • קירור הבצק לפני האפיה מונע מהעוגיות להתפשט במהלך האפיה, ולהישאר עבות, ווהו. אפשר, אגב, לצנן את הבצק לפני יצירת העוגיות, אבל לדעתי האישית יש מצב שיהיה יותר קשה ליצור את העוגיות מבצק קר.
  • אם אתם ממהרים ולא אכפת לכם שהעוגיות יתפשטו קצת, ותרו על הקירור. מה 'כפת לי.
  • אני חושבת, באופן אישי, שהעוגיות מושלמות כמו שהן. בקושי מתוקות, עם מליחות מהחטיפים, כמעט עוגיות שמתאימות לארוחת בוקר (אה, אתם לא אוכלים עוגיות לארוחת בוקר? אה). אבל אם אתם רוצים, אפשר להגדיל ב-25-50 גרם (כלומר, עד רבע כוס) את כמות הסוכר.
  • אני השתמשתי בשיבולת שועל אינסטנט, כי רציתי שהיא תשתלב יותר בבצק, ופחות תרגיש כמו עוד אחת מהתוספות, אבל תרגישו חופשיים להשתמש בשיבולת שועל שלמה.
  • אם בא לכם להיות מוזרים, אתם יכולים להמס קצת שמנת מתוקה ושוקולד ביחד, לטבול את כל, או חלק מהעוגיות, ולפזר למעלה סוכריות צבעוניות. כי אם כבר עוגיית מסיבת כיתה, אז למה לא ציפוי של עוגה כושית? אמנם מי שטעם את זה, חוץ ממני, חשב שזה קצת משונה, אבל אני אהבתי את זה, אז לכו תתווכחו עם דעה שקולה והגיונית כמו שלי.


עכשיו רוצו לראות מה הכינו שאר הבלוגרים במסגרת חודש החטיפים המלוחים (אני יודעת שזה נראה כאילו זה היה חודש הבמבה, אבל oh well) ואולי אפילו תפרגנו להם באיזו מילה טובה לגבי היצירתיות שלהם. חוץ מטל. הוא גנב לי את השם של המתכון, ואני אוסרת עליכם לפרגן לו! טוב נו, אני אהיה בוגרת. תפרגנו לו -- אבל אני לא רוצה לדעת על זה כלום. תעשו את זה מאחורי הגב שלי, טוב? טוב.


4 תגובות:

ההנאות שבדרך אמר/ה...

לא יודעת מה יותר מופלא - העוגיות האלה או הכתיבה שלך :)
מקסים(ה) !

tali marcu אמר/ה...

היה לי פעם חבר שטען שמאוד קל לשמח אותי. אחרות מבקשות תכשיטים יקרים, אני רק רוצה שקית במבה וחפיסת שוקולד מריר.
כל כך אהבתי חטיפים שליום הולדתי ה-26 הוא הכין לי שקית הפתעה כמו של ילדים.
בקיצור, הפוסט שלך ממש עשה לי חשק לאיזו מסיבת יומולדת!

קטי אמר/ה...

מורקייק , זאת חויה לקרוא את הפוסטים שלך ...
אי- אפשר לקרוא בלי לצחוק ...

קטי אמר/ה...

מורקייק , זאת חויה לקרוא את הפוסטים שלך ...
אי- אפשר לקרוא בלי לצחוק ...

הוסף רשומת תגובה