> עוגיות בראוניז | Morcake

13 בדצמבר 2015

עוגיות בראוניז

אין לי מתכון לחנוכה בשבילכם.


תכלס - גם אם היה לי מתכון, זה היה קצת מאוחר מדי, לא?


אני משערת שרובכם הדלקתם כבר את הנר השמיני הערב. חלקכם אולי אפילו קוראים את הפוסט הזה מחר בבוקר, כשחנוכה זה הכי פאסה.


הראש שלכם כבר בט"ו בשבט, אה?

ואתם שם, בפינה, אל תעמידו פנים שלא התחלתם לחשוב על התחפושת שלכם לפורים.

ידעתי. קוראת אתכם כמו ספר פתוח. אפשר להציע לכם משהו שקשור לסטאר וורז? נראה לי שזה חזר לאופנה שוב.


בכל אופן.


חנוכה מיצה את עצמו, נכון?


עם כל השמן והטיגון והשמן והטיגון...


עדיף ללכת על משהו קצת יותר צנוע.


ודיאטתי.


משהו בקטנה כזה, מתכון שנמצא ממש על גבול הבריא.


בריאות שוקולדית.

בריאות חמאתית.

בריאות מסוכרת.


היי, מספיק עם הפרצופים, סוכר חום זה בריא!


בקיצור.


סופגניות ולביבות --

אאוט.


עוגיות שוקולד בראוניז עם שוקולד צ'יפס לבן --

אין.

הכי אין.


זאת אומרת, לא לדעתי, כי אני לא כזה עפתי על העוגיות האלה.


לא בפעם הראשונה, כשהכנתי אותן גדולות ושמנמנות.


לא בפעם השניה, כשהן היו קטנות ודי דקות.


בראוניז? מתה על זה!

עוגיות בראוניז? נה.. פחות עושה לי את זה.


אבל אני במיעוט, אז אתם לא צריכים להקשיב לי.


כי באמת שחוץ ממני, כולם עפו עפו עפו על העוגיות.


אסף התעלף.

בעבודה שלו התעלפו.


אפילו הבחורה הטבעונית שעובדת איתו הסכימה להפסיק להיות טבעוניות ליום אחד ולאכול עוגיה אחת. או שתיים? לא יודעת, אני לא שופטת, אני סתם שמחה לדרדר אנשים ולגרום להם לסטות מהאידאולוגיה שלהם לטובת שוקולד.


ואז הכנתי אותן שוב, ואסף התעלף שוב.


ואני חייבת להודות שאמנם בראוניז בצורת עוגיות לא ממש עושה לי את זה, אבל העוגיות האלה כן יפות.

חומות כאלה, כהות, עם שכבה עליונה במרקם של נייר, וסדקים, כמו שלבראוניז אמיתיים צריך להיות.


אז בבקשה, זו כבר סיבה להכין את העוגיות -- תמיד טוב להסתכל על הקנקן, ולא על כמויות השוקולד הצ'יפס (הלבן!) בתוכו.


...


אני? באופן אישי? אם זה היה תלוי בי, הייתי מוכנה לתת לכם את כל עוגיות הבראוניז בעולם תמורת סופגניית אשל אחת של סבתא דסי, אבל אולי זה קשור לזה שלא זכיתי לטעום אפילו סופגניה אחת במהלך כל החג (גיבורה!).


סתם, תכלס הייתי מוכנה לוותר על העוגיות האלה גם לטובת כמעט כל עוגיה אחרת בעולם. חוץ ממך, מקרון. את עוגיה מרושעת ומיותרת ומטופשת, מקרון. אני לא צריכה אותך בחיים שלי.


טוב טוב, די.


באמת שאתם לא צריכים להקשיב למיעוט שהוא אני. כבר אמרתי את זה, אבל זה נכון.

אם אתם אוהבים עוגיות ושוקולד ובראוניז -- אתם תאהבו את העוגיות האלה.


אלא אם אתם אני, ואז פחות תתלהבו.

אבל אני די בטוחה שאתם לא אני, אז הכל בסדר.

אתם לא אני, נכון?


...


וואו, עשיתי עבודת שיווק ממש טובה לעוגיות האלה.


בואו ננסה שוב:

תכינו אותן! תכינו אותן! תכינו אותן!


ותתעלמו מכל הקטע הזה שלי לחזור שוב ושוב על זה שאני מעדיפה מאכלים אחרים (סופגניות של סבתא!) ועוגיות אחרות (שוקולד צ'יפס! ביסקוטי! ופל לימון! ממממממ בא לי ופל לימון!) --

אני לא אוכלת כמעט שום דבר כרגע (גלוטן, אתה החבר הכי טוב שלי בעולם כולו, ואני מתגעגעת אליך געגועים עזים. אל תגלה לאסף, אבל אם היית מבקש את ידי עכשיו, היתה לי דילמה ממש ממש קשה, ויש סיכוי לא רע שהייתי בוחרת בך), אני לא מדברת בצורה רציונלית, אין טעם לדבריי (ואין גם טעם לחיי, כי מהם חיים ללא פיצה, מה?), עדיף שפשוט תמשיכו הלאה ותקחו מהפוסט הזה רק את המתכון לעוגיות הבראוניז.


כי באמת שהן טובות.


נסו לא לחשוב, אפילו למחוק מהראש את כל מה שאמרתי לכם קודם.


אולי תרשו לי פשוט לטעון לאי שפיות נפשית רגעית-לא-רגעית?


אה, ואל תדאגו לגבי עניין היחסים שלי עם גלוטן ושות'. כרגע אנחנו בשלב ה-it's complicated, מקווה לחזור ל-in a yummy, healthy relationship בקרוב מאד.

נדבר על זה מתישהו, אם זה יעניין אתכם.

(הא! כאילו שמעניין אותי אם זה מעניין אתכם. נדבר על זה אם אני אחליט שמתחשק לי לדבר על זה, אתם לא תגידו לי מה לעשות!)


בינתיים תכינו עוגיות בראוניז.


ואם אתם בכל זאת נתקלים בסופגניות בזמן הקרוב -- אבל רק סופגניות אשל, לא משעממות כאלה של הסופר, או מוגזמות של רולדין -- תאכלו אחת גם בשבילי, טוב?


טוב. תודה.


וגם --

עוגיות בראוניז. כי מזמן לא אמרתי את זה.


שלום.

***
עוגיות בראוניז
מקור המתכון: המתכון מבוסס על המתכון הזה, עם שינויים קלים.

כמות: כ-16 עוגיות גדולות למדי, או משהו כמו 43 עוגיות קטנות.

מצרכים:
225 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס
50 ג' חמאה
95 ג' (3/4 כוס פחות 1 כף) קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אבקת נס קפה (לא חובה)
2 ביצים גדולות
150 ג' (3/4 כוס) סוכר חום דמררה
1 כפית תמצית וניל
125 ג' שוקולד לבן צ'יפס

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
2. ממיסים שוקולד מריר וחמאה בסיר בינוני. מניחים בצד.
3. מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח וקפה בקער בינונית.
4. מניחים ביצים וסוכר חום בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים על מהירות גבוהה למשך שלוש-ארבע דקות, עד לקבלת קצף שווה כזה, או פשוט תערובת תפוחה וקרמית.
5. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שוקולד וחמאה מומסים.
6. מוסיפים חומרים יבשים וממשיכים לערבב על מהירות נמוכה, עד לקבלת בצק אחיד.
7. מוסיפים שוקולד לבן ומערבבים רק עד לפיזור אחיד.
8. בעזרת כף גלידה קפיצית, או סתם כף/כפית, מניחים עוגיות בתבנית. מקפידים לשמור על מרווח של מספר סנטימטרים, כיוון שהעוגיות מתפשטות במהלך האפיה.
9. אופים 12-15 דקות לעוגיות גדולות, 8-10 לעוגיות קטנות - בגדול, עד שהעוגיות מתחילות להתייצב בקצוות. חשוב לא לאפות יותר מדי, על מנת לא לייבש את העוגיות, אז תוציאו אותן כשהן מתחילות להתייצב בקצוות. מצננים מספר דקות בתבנית, ולאחר מכן מעבירים לרשת לטוב צינון מלא.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אני יודעת שאתם תוהים איך נראו העוגיות הגדולות. אז בהנחה שיש לכם אינסטגרם, ככה.
  • אפשר להשמיט את השוקולד הלבן, אבל הוא כן מוסיף לטעם ולמראה. אם כי - מודה - גם למתיקות. אפשר לשחק עם הכמויות, כמובן, אבל במקור אני השתמשתי בכמות יותר גדולה, והעוגיות היו מתוקות מדי, לטענתו של אסף.
  • אגב, אני חושבת שהעוגיות הגדולות מאד מרשימות, אבל מן הסתם מאד קשה לאכול יותר מאחת (ולאנשים מסוימים, אפילו אחת היא אתגר רציני). אני קצת התבאסתי על זה שהן היו דקות יותר כשהן היו קטנות, אבל אסף ומר שהוא חד משמעית העדיף אותן. כלומר, את הקטנות.
  • זהו. קצר, נכון? תראו אותי, תמציתית במיוחד. זה נס חנוכה אמיתי.


הו, הימים הטובים בהם עוד יכולתי לפחות לשתות חלב סויה. גוד טיימז.

12 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

באיזה שוקולד צ'יפס לבן את משתמשת? של אופנהיימר ומימונס די מגעילות בעיני, יש בכלל אלטרנטיבות? :O

אנונימי אמר/ה...

אני לא קטנונית אבל, סופגניות של סבתא שאמא הכינה

אולגה אמר/ה...

טוב, העוגיות האלה נראות פגז!

Sharon Peled אמר/ה...

איך שאני אוהבת שאת מתחילה להתווכח עם עצמך :) העוגיות נראות פגזיות!

גילוש אמר/ה...

אני ממש שמחה שנתקלתי בבלוג שלך
למישהי קלאמזי כמוני ממש קשה להתמודד עם כל בלוגי האפייה שנראים כל כך בלתי אפשריים ...
תודה מור! גם על המתכון המצוין לעוגיות (?)שוקולד בייגלה

אנונימי אמר/ה...

נראה טעים בטירוף..
והשיווק שעשע כרגיל :)
אנסה ברגע של חולשה שוקלדית :)

חיה אמר/ה...

נראה מושלם

Meirav Figenbaum אמר/ה...

ל 1. אנונימי - למיסטר קייק יש שוקולד צ'יפס לבן מעולה

Mor אמר/ה...

תודה לכם, נחמדימים!
אנונימי/ת #1 -- מודה שאני משתמשת בשוקולד צ'יפס הלבן של אופנהיימר, וזה מספיק טוב לי לעוגיות. אני לא בררנית מדי כשזה מגיע לשוקולד ;-)

yael almog אמר/ה...

אז מסתבר שהמתכון פורסם כמה ימים אחרי החתונה שלי, מה שגרם למחדל נוראי ופספסתי אותו! אפשר יהיה להחליף את השוקולד הלבן בנטיפי חמאת בוטנים?

Mor אמר/ה...

אללי, יעל, לא מאמינה שפספסת! וגם מזל טוב! אפשר בהחלט להחליף את השוקולד הלבן בחמאת בוטנים. איזו באסה שאת כבר נשואה ואני בדרך, אחרת הייתי כורעת ברך כאן ועכשיו, רק על הרעיון הזה.

Ayelet Edry אמר/ה...

כמה צחקתי
תודה

הוסף רשומת תגובה