> עוגת משולש בראוניז עם קצפת | Morcake

23 בנובמבר 2015

עוגת משולש בראוניז עם קצפת





יום הולדת שמונה.


שמונה!!!


ארה"ב :-(


חגיגות וירטואליות.


עוגה!


בראוניז.


עם פתי בר.


וקצפת וניל.


פצפוצי שוקולד.


הולנדיים.


דא.


אה, וגנאש.


בצורת משולש עומד.


(העוגה, לא הגנאש)


(זאת אומרת, עוגת הבראוניז)


כן, משולש.


כי זה מגניב, מה זאת אומרת למה?


כי עגול זה פאסה.


וגם מרובע.


אז משולש.


ומלא מלא מלא ספרינקלז.


כי יום הולדת.


התרגשויות.


מזל טוב, תאומים חמדמודים!


מתגעגעת ומחכה לתחילת יוני ובינתיים אוכלת מלא עוגת בראוניז* (עם פתי בר וקצפת וניל ופצפוצי שוקולד וגנאש ומלא מלא מלא ספרינקלז),


דודה מור


*טוב, זה שקר - טעמתי ביס אחד - טוב, שניים - ושלחתי את כל השאר לעבודה. יש לי חתונה על הראש, חבובים. ובעיקר על הגוף.


טוב, שלושה.


***
עוגת משולש בראוניז (עם פתי בר וקצפת וניל ופצפוצי שוקולד וגנאש ומלא מלא מלא ספרינקלז)

מקור המתכון: הבראוניז הם הגירסא החמאתית של הבראוניז הקבועים שלי, עם קצת פחות סוכר. ההשראה לעוגה המשולשת הגיעה מ-Sprinkle Bakes המהממת.

כמות: תבנית ריבועית אחת עם צלע של 20 ס"מ.

מצרכים:
לבראוניז
250 ג' שוקולד מריר
100 ג' חמאה
1/4 כפית אבקת נס קפה (לא חובה)
100 ג' (1/2 כוס) סוכר לבן
3 ביצים גדולות
140 ג' (1 כוס) קמח לבן
1/2 כפית מלח
6-8 ביסקוויטים (פתי בר) - אני השתמשתי בשמונה ביסקוויטים של שופרסל (זו לא פרסומת סמויה, זה פשוט מה שהיה לי בבית)

לקצפת
250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
20-30 ג' (2-3 כפות) סוכר לבן
1/2 כפית מחית וניל/1 כפית תמצית וניל
פצפוצי שוקולד (לא חובה)

לגנאש
50 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס
50 מ"ל שמנת מתוקה

סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הבראוניז: מחממים תנור ל-מ180 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית ריבועית בנייר אפיה.
2. מניחים שוקולד, חמאה וקפה בסיר בינוני. ממיסים על אש נמוכה-בינונית, עד לקבלת תערובת שוקולדית חלקה. מסירים מהאש.
3. מוסיפים סוכר ומערבבים היטב.
4. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה.
5. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה לגמרי.
6. שוברים גס ביסקוויטים לתוך הבלילה ומערבבים עד לפיזור אחיד.
7. יוצקים לתבנית. אופים עשרים דקות, עד שהבראוניז מתייצבים אך עדיין פאדג'יים מאד. מצננים לגמרי - אפשר אפילו, ורצוי, להעביר למקפיא לחצי שעה-שעה.
8. להכנת הקצפת: מניחים שמנת מתוקה, סוכר ווניל. מחבירם וו בלון ומקציפים לקצפת יציבה מאד.
9. מתחילים בהרכבה: חוצים את הבראוניז לשני משולשים שווים על ידי חיתוך של אחד מאלכסוני הריבוע.
10. מורחים שכבה נאה של קצפת וניל על כל משולש ומיישרים. אם רוצים, אפשר לפזר מעט פצפוצי שוקולד מעל הקצפת.
11. מעמידים את שני משולשי הבראוניז כך שהצד מצופה הקצפת פונה פנימה, כלומר מצמידים את שני המשולשים לקבלת הר משולש שווה.
12. מצפים את משולש הבראוניז בשאר הקצפת, ומעבירים את העוגה למקרר, לטובת התייצבות הקרם. אפשר להשתמש בכל הקצפת ולצפות בשכבה ממש אחידה, אבל אפשר גם ללכת על המראה העירום חלקית, מה שיותיר לכם קצת שאריות של קצפת ונילית טעימה. מרגיש לי שתמצאו כבר מה לעשות איתה..
13. להכנת הגנאש: מניחים שמנת מתוקה בסיר קטן. מביאים לסף רתיחה.
14. בינתיים קוצצים גס שוקולד מריר בקערה. כאשר השמנת מתחילה לבעבע, יוצקים מעל השוקולד. ממתינים שתיים-שלוש דקות ומערבבים לגנאש חלק לגמרי. מניחים בצד לעשר דקות-רבע שעה, על מנת לאפשר לגנאש להסמיך מעט (פססססט אפשר גם לחמם שמנת ושוקולד בקערה במיקרו, חמש עשרה-שלושים שניות כל פעם, ולערבב בין לבין, עד לקבלת גנאש חלק).
15. יוצקים את הגנאש מעל הבראוניז עם הקצפת ועוזרים לו, בעזרת לקקן או פלטה קטנה, לצפות את כל החלק העליון של המשולש + לזלוג קצת לצדדים.
16. משתוללים עם מלא מלא מלא ספרינקלז מעל הגנאש. שומרים בקירור.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • בואו נדבר על הפילפילון בחדר -- זו לא העוגה הכי נוחה לחיתוך. קצת קשה להוציא ממנה פרוסות אחידות. אבל זה לוק שונה וכיפי, ובתכלס? הכי כיף פשוט לתקוף את העוגה כולה בכפית (רק קחו בחשבון שהבראוניז מתקשים במקרר, כך שתצטרכו להחזיק חזק את הכפית ולהפעיל כח כדי להצליח לחלץ משם משהו).
  • הקפה? לא חובה. הפתי בר? לא חובה. פצפוצי השוקולד בקצפת? לא חובה. בקיצור, שחקו עם המתכון ושנו אותו כמה שתרצו!
  • אגב, בפעם הראשונה שהכנתי את העוגה הזו, ממש זרמתי עם הת'ר מספרינקל בייקס והלכתי על משולש ארבע שכבתי. לא שיתפתי פעולה עם הגחמה הגבינתית שלה, אלא הכנתי סוג של בלונדיז-עוגיית שוקולד צ'יפס גדולה. יצא מאד טעים, אבל אפילו פחות נוח לחיתוך. אז.. זאת אופציה, אבל לטעמי אפשר "להסתפק" בעוגה ריבועית אחת שהופכת למשולש כפול.


(זו לא פרסומת סמויה לאיקאה, זו פשוט הספה שהיתה לי בבית)

3 תגובות:

טל אמר/ה...

נראה מעולה!!! מזל טוב לאחיינימים

אישה הולכת לקולנוע אמר/ה...

הולי מאמא. בא לי להתייחד עם הדבר הפירמידתי הזה, חתונה או לא חתונה :) אחיינים ברי מזל שכאלה!

נטלי אמר/ה...

מזל טוב!!! בא לי עוגה כזאת עכשיו!

הוסף רשומת תגובה