> עוגת שוקולד-בורבון | Morcake

20 ביוני 2015

עוגת שוקולד-בורבון

כל הילדים רוצים להיות גדולים, נכון?


לגור לבד ולהחליט החלטות לעצמם ולהרוויח כסף ולבזבז אותו על מה שבא להם.

אני לא.


כל חיי, אהבתי להיות הכי צעירה בכל מקום בו הייתי.


בבית הספר הייתי מרוצה מלהיות בכיתה הכי נמוכה בחטיבה או בתיכון (ביסודי עדיין לא הייתי מאופסת על עצמי, אתם יודעים..).


שמחתי כשחברות שלי היו גדולות ממני, אפילו בכמה חודשים.


מוזר להסביר את זה, אבל הידיעה שאנשים סביבי היו מבוגרים יותר נתנה לי תחושת בטחון, סוג של "יש לך עוד זמן להחליט מה את רוצה לעשות ולהגיע לכל מיני הישגים מטורפים".


אני עדיין זוכרת את הצריבה שחשתי בלב כשקראתי על כל מיני מתמטיקאים בזמן הלימודים באוניברסיטה והבנתי שהם היו צעירים ממני בשנה-שנתיים לפחות, אם לא יותר (היי, גלואה!), כשהם גילו את כל התגליות המרעישות שלהם.

ואני? אני עוד נאבקתי בטוריה פורייה (בינינו? עד היום לא מצליחה להבין מה לעזאזל קורה שם) והתפללתי לעבור כל מבחן ומבחן. רחוקה שנות אור מתגליות מרעישות.


אני לא בטוחה למה, אבל לחלוטין נאחזתי בילדות וב"להיות צעירה".


באופן אירוני משהו, תמיד נחשבתי ילדה בוגרת למדי (בשלב מסוים רמת הבגרות שלי נעצרה, ולעומת זאת הגיל שלי המשיך לגדול. כך נהפכתי לבחורה בת כמעט 29 שמסתובבת עם עגילים בצורת עוגיות שוקולד צ'יפס), אז אולי פשוט ידעתי כמה אחריות וחובות ומטלות יש לאנשים מבוגרים.


צריך לעבוד ולשלם חשבונות. קניות (חבר שלי אחראי על זה). כביסה (עדיין שולחת לאמא). נקיונות (יש לנו מישהו שבא פעם בשבועיים).

אוקיי, נראה לי שעדיין יש לי מה ללמוד בכל התחום הזה של להיות אדם מבוגר.


בכל אופן, לא פשוט..


לא פלא שלא התלהבתי להגיע לשלב הזה בחיים בתור ילדה. מסתבר שהייתי חכמה פעם.


מצד שני.


כאדם מבוגר עם דירה (מושכרת) משלי, אני יכולה למלא צנצנות בסוכריות ולהחליט שזה קישוט לגיטימי לבית.


אני יכולה..

אממ.

לא יודעת.


עוד כל מיני דברים שמבוגרים עושים.

(החיים שלי זה בעיקר עוגות ו-VH1, תעזרו לי עם דוגמאות!).


**כדי לזרז את העניינים ולקדם את העלילה, בואו נעמיד פנים שהעליתי כל מיני דוגמאות טובות, יאללה?**


...


ואחרי כל הדברים הנכונים והמדויקים שאמרתי עכשיו --


כאדם מבוגר אני יכולה גם להחליט שאני מכניסה אלכוהול לעוגות שלי.


למשל, בורבון שגנבתי מאבא שלי.

(סתם, הוא נתן לי אותו בידיעה ובהסכמה)


(אוווו כן, זו עוד דוגמא! לא צריך להסתיר מההורים שאתם שותים אלכוהול לפעמים)


(אה, על מי אני עובדת. הייתי בת 18 כששתיתי בריזר, שזה כמו ספרייט, רק עם פחות אחוזי אלכוהול. את הבירה הראשונה שלי טעמתי בגיל 21)


בכל אופן, בורבון.


הייתי יכולה לדבר פה שעות על זה שאין דרך לומר בורבון בעברית בלי לצאת אדם בלתי נסבל שדופק מבטאים מיותרים (בRRRRRבון) או עילג מטופש ועילג (בUUUUUררררבון*), אבל אנחנו במוד של זירוז תהליכים, זוכרים?


*הגיע הזמן להוסיף פיצ'ר של קטעי קול לבלוג, לא? זה לא ממש עובד ככה..


אז לחברה שלי היה יום הולדת שלושים לפני מספר שבועות (הידד, היא גדולה ממני בשנה וקצת, אני מרגישה צעירה וכל החיים עוד לפניי!).


בתור אדם מבוגר, היא יכלה להחליט איך ומתי היא חוגגת, והפור נפל על אחר הצהריים בים - מוזיקה, אוכל ואלכוהול. וכיף כיף כיף.


אז הכנתי לה עוגה. כי אין אין אין חגיגה בלי עוגה.


עוגת שוקולד, כי יום הולדת = עוגת שוקולד = יום הולדת = ... ---> אני יכולה להמשיך ככה עוד הרבה, בואו נתקדם.


ובורבון, כי יום הולדת שלושים!!!!


וגנאש שוקולד ובורבון, כי.. הבנתם, כן?


אה, וקצת קונפטי מסביב לעוגה. כי עוגה ויום הולדת וקונפטי ואני באמת צריכה להסביר לכם הכל?


מזל טוב*!


*לא מזל טוב לחברה שלי -- יום ההולדת שלה כבר עבר מזמן. מזל טוב לי, על הפוסט המשעמם בהיסטוריה של היקום כולו.


(כפי שאולי שמתם לב, זו תקופה מעט עצלה ונטולת השראה עבורי. בתור אדם מבוגר וכן יתר על המידה, אני חשה צורך לשתף אתכם בזה ולקוות שתוכלו לסלוח לי על הקושי בכתיבה, הן מבחינת הזמנים, הן מבחינת התכנים המשמימים. תודה לכם על ההבנה, אתם חמודים פלוס)


***
עוגת שוקולד ובורבון
מקור המתכון: העוגה עצמה מבוססת על עוגת השוקולד-וויסקי של Love & Olive Oil, עם מעט פחות סוכר. הגנאש לא :-)

כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

מצרכים:
350 ג' (1/2 1 כוסות) סוכר לבן
280 ג' (2 כוסות) קמח לבן
105 ג' (3/4 כוס) קקאו הולנדי (אם אין, גם רגיל יעבוד)
2 כפיות אבקת סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית מלח
240 מ"ל (1 כוס) רוויון
2 ביצים גדולות
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
180 מ"ל (3/4 כוס) קפה חם
60 מ"ל (1/4 כוס) בורבון/וויסקי

לגנאש
250 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס
250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
1-2 כפות בורבון/וויסקי

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
2. מניחים סוכר, קמח, קקאו, סודה, אבקת אפיה ומלח בקערה גדולה. מערבבים היטב.
3. מוסיפים רויון, ביצים, שמן ווניל. מערבבים היטב לבלילה אחידה.
4. מוסיפים קפה ובורבון. מערבבים רק עד להיטמעות.
5. יוצקים לתבנית. אופים 50-55 דקות (לי הספיקו חמישים), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, אפילו עם פירורים לחים עליו. מצננים לגמרי ומעבירים לצלחת הגשה.
6. להכנת הגנאש: קוצצים שוקולד ומניחים בקערה.
7. מביאים שמנת לסף רתיחה בסיר קטן.
8. כאשר השמנת מתחילה לבעבע, מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד. ממתינים שתיים-שלוש דקות ומערבבים לגנאש אחיד.
9. מוסיפים בורבון ומערבבים היטב.
10. מצננים את הגנאש עד שהוא מסמיך מעט ומגיע למרקם שהוא כמעט ניתן למריחה (אפשר להעביר את הקערה למקרר למספר דקות, על מנת לזרז את התהליך). יוצקים מעל העוגה. עוזרים לקרם להגיע לכל העוגה, כולל הצדדים, בעזרת לקקן. שומרים בקירור עד להגשה.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אם אתם לא רוצים אלכוהול בעוגה שלכם, או אם יש ילדים בסביבה, אפשר להמיר את הבורבון בעוגה עצמה במים/חלב/עוד קפה ולהשמיט אותו מהגנאש, ולקבל יופי של עוגת שוקולד.
  • אם אין לכם בבית רוויון, אפשר להכין לבד - מערבבים חלב עם כף-שתיים מיץ לימון ומניחים בצד למספר דקות, עד להיווצרות סוג-של-רוויון.
  • בינינו? אפשר גם להשתמש בחלב רגיל, וזהו.
  • בשביל הכיתוב על העוגה המסתי ארבעים גרם שוקולד לבן במיקרוגל, העברתי לשקית זילוף קטנה, גזרתי חור בקצה, וכתבתי.
  • אם רוצים, אפשר לקשט את העוגה כולה או הדפנות בסוכריות, או קונפטי אכיל, כמוני.
  • ולגבי הגנאש: בחייאת, חכו שהוא יסמיך ויתייצב קצת. אני, חסרת סבלנות שכמותי, לא חיכיתי מספיק והוא פשוט נזל על פני כל העוגה, המשיך אל המגש עליו הנחתי אותה, ולא חשב לעצור גם כשהגיע לשיש. היה.. מאתגר. צננו! את! הגנאש! טוב? טוב.


אה ו... אל תתנו לילדים לטעום מהעוגה הזאת, טוב? אני לא צריכה להיות אחראית למלא ילדים שיכורים. תנקס.

3 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מעולם לא כתבת פוסט שהתחברתי אליו והזדהיתי איתו כל כך.
את לא צריכה "לבדר" אותנו כל הזמן- הראית עכשיו שאת יודעת לנסח ביופי רב את הרגשות שלך וזה דבר שהרבה יותר מעניין מעוד פוסט קליל.

תרפיה באפייה אה? איזו קלישאה ;-)

The Cookie Fairy אמר/ה...

דווקא כשהייתי צעירה התחשק לי קצת להרגיש יותר מבוגרת,
טעות של צעירים.
עכשיו בגילי "המופלג" זה כמובן עבר לי
וכרגע הפיתרון הנוכחי שאני מצאתי הוא פשוט הכחשה. והחלטה שאני בעצם עדיין בת 27. לנצחחחחחח נצחים.
אז לא אאחל לך בקרוב אצלך, תהני מה-טרום 30 שלך, ותזללי הרבה עוגות שוקולד שוות

יעל אמר/ה...

נראה לי שאין בעיה לתת לילדים לזלול - האלכוהול מתנדף באפייה ונשאר הטעם, לא?

ואני איתך במאבקך הצודק. העוגה הזו כבר מזמן לא עדכנית לגילי בשנים, אבל הגיל המנטלי (שזה מונח יפה לחוסר בגרות כנראה) נשאר נמוך, ומכור לשוקולד.

הוסף רשומת תגובה