> עוגת שוקולד-אבוקדו ללא גלוטן | Morcake

1 באפריל 2015

עוגת שוקולד-אבוקדו ללא גלוטן

נטלי, את חייבת לעזור לי! חומר הגלם הבא של "כחומר" הוא אבוקדו, ואיכס איכס איכס, אז אני באה אלייך ונכין משהו מגעיל ביחד. יאללה?

"אבוקדו? בקינוח? למה? לא מבינה, מה הקטע? אז פשוט אל תשתתפי החודש."


מה? לא. אבל.. לא. אני חייבת להשתתף. השתתפתי בכל החודשים עד כה. נווווווו נטלי.

"אוף. בסדר. בואי."


..


עבר חודש. נסעתי לחו"ל. חזרתי. נטלי חשבה ששכחתי.

סליחה, נטלי קיוותה ששכחתי.


ואז, יום אחרי שחזרתי, התקשרתי אליה והודעתי לה בחגיגיות שלא שכחתי, גברת. תאמרי לי מתי את פנויה ---> אני באה.

נראה לי שהיא עוד ניסתה להתחמק פעם-פעמיים, אבל בסוף הבינה שאין ברירה. זה הולך לקרות.


את. אני. אבוקדו. יהיה דוחה.


מה גרם לי להתעקש, אתם תוהים? האם לא היו לי דברים יותר טובים לעשות עם עצמי מאשר לנסות למצוא שני מתכונים מתוקים להכין עם אבוקדו? ובאופן כללי, מה לא בסדר איתי?

מלא דברים. אבל זה לא רלוונטי כרגע.


העניין הוא כזה --

האחד באפריל.


מכירים?


בדיחות. מתיחות. ג'ימייל בלו. איזה כיף!


בשנה שעברה חגגנו במנטקה עם מלא מתכוני ירקות שורש. הפעם החלטנו ללכת על כיוון דוחה קצת יותר.

אבוקדו.


כלומר, כאן תוכלו למצוא כל מיני מתכונים שונים ומשונים עם אבוקדו. חלקם מלוחים, חלקם מתוקים. תודו שהסתקרנתם.


בואו נדבר שניה על המתכון שלי. או.. המתכונים של נטלי ושלי.


קודם כל, אני רוצה למחות: בניגוד לרצח האופי שנטלי עושה לי בפוסט שלה, לא אני בחרתי את האבוקדואים שלא הבשילו. סנג'רתי את אסף ללכת לקניות, אז הוא אשם בכל.

(סתם סתם. אסף, אם אתה במקרה קורא, אפילו שאסור לך, תודה על כל הקניות!!)


קיצור, המתכונים.


הגעתי לנטלי. גילינו שחומר הגלם העיקרי לו נזקקנו באותו היום, הכוכב הגדול, היה לא בשל. הבאתי ארבע יחידות בלתי שמישות בעליל. אין דבר, מחר נקנה עוד אבוקדו.

זאת אומרת, אין דבר - לפני שבוע וחצי קנינו עוד אבוקדו.


משם זה הלך די מהר.


בכל הפעמים שהייתי אצל נטלי עד כה, שרפנו ארבע-חמש שעות על כלום לפני שבכלל נכנסנו למטבח (לא כולל קפה).

הפעם? הידד לזריזות ותקתוק העניינים:


תוך עשר דקות הכנסנו פודיינג טבעוני.

אבוקדו, חמאת בוטנים, קקאו, בננה ועוד כמה שחקני משנה נכנסו למעבד המזון.


ורום ורום ורום.

(ככה עושה מעבד מזון)


טה דה!

שלום לך, פודינג שוקולד-חמאת בוטנים-בננות-אבוקדו טבעוני.


וואו, איזה שם טוב.


בכל אופן, את הפודינג שמנו במקרר, שינוח ויתייצב קצת.


בינתיים עברנו להכנת עוגת שוקולד-אבוקדו פרווה, ללא גלוטן.


התרגשויות.


אבוקדו, שוקולד מריר, שמן קוקוס, ביצים, שקדים טחונים ושוב - עוד כמה דברים קטנים..


תנור.


ארבעים ושמונה דקות מאוחר יותר --


עוגה!


את הפודינג עיטרנו בקצפת ושבבי שוקולד.


העוגה? היא הכי יפה כשנוח לה. טבעי זה המפונפן החדש.


(איזו מילה נוראית זו "מפונפן"?)


קצת אבקת סוכר, והופ - מי זאת, המהממת הזאת, שמוכנה להצטלם?


הייתי נותנת לכם עכשיו את הנאום הקבוע שלי על "אוף, כמה יפות התמונות של נטלי ואוף, למה שלי נראות כמו פח?", אבל ארבעים הפעמים הראשונות ששומעים את הנאום הזה עוד מעניינות, בפעם הארבעים ואחת זה כבר "די כבר, מור. פשוט.. פשוט די כבר".


לגיטימי. מבינה אתכם.


בואו נדבר על דברים חשובים יותר במקום.


למשל.. למשל העובדה שלא תכננתי לטעום מהקינוחים שלנו, כי איכס אבוקדו, אבל בסוף לא הצלחתי להתאפק. הפודינג היה טעים, העוגה היתה טעימה. מודה ומתוודה, נטלי ואני הרגשנו טעם של.. לא ברור מה, משהו, שונה. אבל שתינו משוכנעות בזה שזה רק כי ידענו מה יש בפנים.


לפני שהלכתי הביתה, חצינו את העוגה. אני לקחתי את החצי שלי לעבודה, נמרוד של נטלי לקח את החצי השני לעבודה שלו. בשני המקומות אנשים התלהבו ולא ניחשו בשום צורה מה המרכיב הסודי, אז הידד.


עכשיו.. לא יודעת אם שמתם לב, אבל הפודינג נטול גלוטן וטבעוני והכי מתאים לפסח.


אם אתם תוהים מה האבוקדו כן נותן פה (חוץ מאת אפקט הגועל כשאתם חושבים על זה שיש אבוקדו בעוגה שלכם), זה מרקם קרמי ופאדג'י ונהדר. גם בפודינגים, גם בעוגה.


תכלס, זה הגיוני. האבוקדו הוא בכל זאת סוג של בן דוד של בננה אהובתי, לא?


טוב, תראו. אני די כותבת מתוך שינה, אז אין לי כל כך מושג מה כתבתי עד עכשיו. אני די בטוחה ששכחתי תשעים אחוז ממה שרציתי לומר, וכתבתי מאה ועשרים אחוז ממה שלא רציתי לומר, אז בואו נסיים את זה מהר, לפני שזה נהיה מביך.

(או מביכס, שזה כמו מביך.. רק איכס. כי בכל זאת, אבוקדו. איכס)


בשורה התחתונה, אפילו הילדה הבעייתית שהיא אני חשבה שקינוחי האבוקדו האלה טעימים. זה אומר, כמובן, שאתם חייבים לנסות אותם בעצמכם.


ספרו לאנשים שיש בפנים אבוקדו, אל תספרו. מה שמרגיש לכם נכון.


העוגה? נטולת גלוטן ופרווה ולא תאמינו, אבל הכי מתאימה לפסח.


אבל נסו אותם. טוב?


טוב?


טוב?


אה, אמרתי כבר שהם כשרים לפסח?


אחד באפריל שמח ופסח מבדח!


רגע. הפוך, לא?

הפוך, הפוך.


אוי, אני כל כך עייפה.


אוי #2, כמעט שכחתי! הפודינג המהמם אצל עוגיו.נט, העוגה הפאדג'ית הנהדרת פה עוד שניה ממש.


***
עוגת שוקולד-אבוקדו ללא גלוטן
מקור המתכון: התבססנו על המתכון הזה, אבל שינינו אותו (ונטלי פישטה את צורת ההכנה, כפרה עליה).

כמות: תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ - יוצאת עוגה גבוהה למדי, אז אפשר להשתמש בתבנית בקוטר מעט גדול יותר ולקבל עוגה נמוכה יותר.

מצרכים:
200 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס
100 ג' שמן קוקוס
4 ביצים גדולות, מופרדות
1/4 כפית מלח
200 ג' (1 כוס) סוכר לבן
2 אבוקדואים בשלים, ללא קליפה וגלעין וכל זה
1 כפית תמצית וניל
200 ג' (2 כוסות) שקדים טחונים

לקישוט
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית (אם משתמשים ברינג, מרפדים בנייר אפיה ונייר כסף).
2. ממיסים שוקולד מריר ושמן קוקוס במיקרוגל או על בן מארי.
3. מניחים חלבונים ומלח בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומתחילים להקציף על מהירות נמוכה-בינונית.
4. כאשר מתחילות להיווצר בועות, מגבירים את המהירות לגבוהה ומוסיפים סוכר בהדרגה - שלוש-ארבע הוספות. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
5. מניחים אבוקדו, וניל, שקדים טחונים וחלמונים במעבד מזון, יחד עם השוקולד ושמן הקוקוס המומסים. מעבדים לתערובת חלקה ואחידה.
6. מעבירים את התערובת השוקולדית לקערה גדולה. יוצקים פנימה כשליש מקצף החלבונים ומקפלים בעזרת לקקן. לא מאחדים לגמרי.
7. מקפלים פנימה  את שאר החלבונים עד לקבלת בלילה אחידה.
8. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים.
9. אופים 45-50 דקות (אנחנו אפינו ארבעים ושמונה דקות, אבל מי סופר) עד שהעוגה תופחת ומתייצבת בשוליים, אך עדיין רוטטת קלות במרכז.
10. מצננים לגמרי. מחלצים מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה וזורים אבקת סוכר.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • תקשיבו, לא יודעת מה לומר לכם. העוגה לא צריכה שום שדרוג לדעתי, ולדעתי גם אין יותר מדי מה לשנות.
  • אם אתם בכל זאת מתעקשים, אפשר להמיר את שמן הקוקוס בחמאה.
  • אה, תגידו - קראתם כבר את הפוסט של עוגיו.נט? ואת כתבת האבוקדו של מנטקה, עם כל המתכונים האבוקדיים ה.. מיוחדים?


איך אני מפחדת שבשנה הבאה יכריחו אותי להכריז על עגבניות כחומר הגלם החודשי של האחד באפריל.

16 תגובות:

Liron Mcley אמר/ה...

קרעת אותי עם המשפט הראשון!! "...נכין משהו מגעיל ביחד..." אכן נשמע כמו דרך נהדרת להעביר את הזמן :)
העוגה אדירה, אני חייבת לנסות :)

פנפן אמר/ה...

תקשיבי גברת מור, עצם הירך שלי לא תחזיק מעמד אם תמשיכי להפיל אותי מהכסא מרוב צחוק כל פעם מחדש!!! העוגה והמוס נראים מעולה. נותרו לי עוד כמה אבוקדו אז העוגה תנוסה בהקדם. חג שמח יקירה

טליה אמר/ה...

חוץ מכך שהעוגה נראית פשוט הורסת (במיוחד התמונה שבה את מראה את הבפנוכו), אני מרגישה שהחיים שלי עכשיו קצת טובים יותר בזכות הגילוי על ג'ימייל בלו. חייבת כזה!

The Cookie Fairy אמר/ה...

טרנד האבוקדו בעוגות מדליק אותי כבר מזמן
מודה שאפילו חשבתי להרים את הכפפה לא פעם,
אבל בנזוגי רק שמע על הרעיון והתחלחל לגמרי, אז ויתרתי...
כל הכבוד על הכוח הנפשי להרמת הכפפה,
ולאתגר החודשי שדרדר אותך לעשות זאת-
ת'כלס? נראה מעולה :)

נ.ב.
אני מכורה למילה מפונפן. לא נעלבתי

נטלי אמר/ה...

יופי, עכשיו בא לי להכין אותה שוב. ואגב. רק שתדעי שהאבוקדו שהבאת עוד נשארו אצלנו בקערה עד אתמול. הם לא התרככו בכלל. ללא ספק משהו בהם היה מוזר.

Liyon geva אמר/ה...

היי מור, העוגה נראית טוב...אני אנסה בהזדמנות לטבען אותה עבור הטבעוני....מה שכן אני אשמח לשמוע ממך איך יצא המרקם הסופי, נימוח או אחר ואם אהבת את התוצאה. אחלה ניסוי ...אני הולכת לגלגל את אפלס השוקולד אבוקדו שלי
חג שמח :)

ארנבת אמר/ה...

אם עגבניות יהיה חומר הגלם בשנה הבאה תזכרי שלפייר הרמה בכבודו ובעצמו יש מתכון למקרון קטשופ :-)

מיכל אמר/ה...

הכנתי , יצא מדהים !! העוגה הייתה נימוחה בטירוף, מיד שהיא יצאה מהתנור טרפתי רבע ממנה. כדי להפחית במעט מהמתיקות המרתי את הסוכר בסוכר קוקוס .

אנונימי אמר/ה...

מה בערך המשקל של 2 אבוקדו? יש לי אחד ממש גדול ואני תוהה אם הוא יספיק

Mor אמר/ה...

ליון (ליאון?), המרקם הסופי נימוח, כן. כמעט פאדג'י-מוסי כזה. מאד מוצלח.

ואנונימי/ת, אני לא לגמרי זוכרת מה היה המשקל של האבוקדו, אבל אני מאמינה שאחד גדול יספיק.

אנונימי אמר/ה...

נראה מעולה! מבחינת הטעם היה מספיק מוצלח או שעדיף להוסיף עוד שוקולד לטעמך? תודה :-)

Mor אמר/ה...

העוגה מאד שוקולדית. אני הרגשתי קצת טעם "אבוקדי", אבל רק כי ידעתי שהוא שם. אף אחד אחר לא ניחש, כולם פשוט אמרו שזו עוגת שוקולד מאד מוצלחת.

שלי גונן אמר/ה...

היי מור את מעולה!! שאלה- האם ניתן להחליף את הסוכר הלבן בסוכר חום/דמררה?

Mor אמר/ה...

תודה, שלי!
במצב רגיל, הייתי אומרת "לכי על זה, דמררה בכיף" (לא חום כהה, כי המרקם שלו שונה), אבל בגלל שמקציפים פה את הסוכר עם החלבונים לסוג-של-מרנג, אני קצת חוששת שאולי הסוכר החום (גם הדמררה) לא ייטמע מספיק טוב ויישאר גרגרי.
אני לא בטוחה שזה יקרה, אז אולי שווה לנסות, אבל הייתי אומרת תנסי.. עם כוכבית.
אבל אם זה יוצא טוב, אל תשכחי לעדכן!

שני בוסי אמר/ה...

היי מור, נראה מעולה ומסקרן ממש להכין, אפשרי להמיר את השקדים בקמח? אם כן, כמה?

Mor אמר/ה...

היי שני, אמנם לא מניסיון, אבל אני מאמינה שאפשר להמיר את השקדים באותה כמות של קמח.

הוסף רשומת תגובה