> קרמבל אגסים וג'ינג'ר | Morcake

9 באוגוסט 2014

קרמבל אגסים וג'ינג'ר

כמה דברים טעימים הכנו בקורס הקונדיטוריה שלי.
מלא.


עוגות ועוגיות ומאפי שמרים - הו, השמרים - והמון המון דברים שווים.


ומבין כל אלה, אחד המתכונים שהכי היו זכורים לי - לטוב, כמובן - היה קרמבל האננס וג'ינג'ר האישי שהכנו בשיעור הקינוחים האישיים.


הסופלה שהכנו בשיעור הזה תפח (ומיד צנח) לפי התכנון, הפונדנט היה נוזלי בפנים, כמו שהוא אמור, אבל הקרמבל? הקרמבל הרס אותי.


מעולם לא הכנתי משהו עם אננס לפני כן (למעשה, היתה תקופה שחשבתי שאני לא מתה על אננס, אבל אני חושבת שאפשר לומר די בוודאות שזה עבר לי. תודה לך, תאילנד), וגם בשיעור עצמו איכשהו התחמקתי מכל מלאכת החיתוך. אז... עד היום אני לא באמת יודעת לחתוך אננס. טרו סטורי.


גם עם ג'ינג'ר אף פעם לא עבדתי קודם. יש מצב שגם לא ממש טעמתי. ואני כמעט משוכנעת שבדרך נס הצלחתי לא לקלף ולחתוך גם אותו, כמו האננס, בשיעור.

(קונדיטורית פח)


כך שנוצר מצב שהכנתי קינוח מעולה, התחייבתי לעצמי להכין אותו שוב מתישהו, אבל בעצם עדיין לא ידעתי איך להתמודד עם החומרים העיקריים בו, אז.. מה אני אמורה לעשות? איזה פחד משתק!


וכך עברו להן כמעט שנתיים*.

*מאז סיום הקורס, לא מתחילת הסיפור שלי. אני יודעת שזה מרגיש ככה. נסו להחזיק מעמד, אפילו שלא קל.


עד שהסתיים חודש הלימון במנטקה והכרזתי חגיגית על ג'ינג'ר כחומר הגלם הבא של הפרויקט.


כולם שמחו, במידה כזו או אחרת, אבל אני לא ידעתי מה לעשות. לא עם עצמי, ולא עם הג'ינג'ר.


ג'ינג'רברד? עוגיות ג'ינג'ר בנאליות כאלה עם מולסה וזה וזה? הממ. אולי. אפשר. לא זורם לי.


עד שנזכרתי בקרמבל. ושמחתי קצת.
אבל במקביל פחדתי. שכחתי את כל מה שבעצם מעולם לא באמת ידעתי, אבל העמדתי פנים שאני קצת יודעת בקורס.


מאיפה אני משיגה אננס עכשיו? ואיך אני מטפלת בו?
מה לגבי ג'ינג'ר - איך אני מתמודדת עכשיו עם ג'ינג'ר?


כאילו.. בשלב מסוים חיפשתי תמונה של ג'ינג'ר במחשב שלי, מצאתי תמונה של (כנראה) ארטישוק ירושלמי, ולמשך כמה דקות ממש לא הייתי בטוחה. היתה לי תחושה שזה לא ג'ינג'ר, אבל קצת חשבתי שאולי כן.


עכשיו - אם את לא יודעת איך משהו נראה, איך את אמורה לאפות איתו?!


אבל לא נורא.
אני בחורה אסרטיבית (חה). ואמיצה (חה). ולא מפחדת מאתגרים (חה חה חה חה חה חה).


אז קניתי ג'ינג'ר.
אני חושבת.
יש מצב שזה ארטישוק ירושלמי.
אבל אממ.. בואו נניח שזה ג'ינג'ר.


לאננס לא הגעתי. זה כבר היה יותר מדי בשבילי.


אבל היו לי במקרר שני אגסים, אז.. אתם יודעים. למה לא, בעצם?


(היו לי גם תפוחים, אבל בסדר - קרמבל תפוחים, שמענו עליך, תפסיק כבר.. יש עוד פירות בעולם! נניח אגסים, שהם אולי הפרי הכי לא מוערך מספיק שיש. כל כך צנוע, כל כך שקט, אף אחד לא שם לב אליו, והוא פשוט יושב שם.. מהמם ונהדר ולא מודע לנפלאות של עצמו. אח, איזה אגס זה)


אני לא יודעת לומר לכם אם הקרמבל היה טעים כמו הקרמבל עם האננס. אני כבר לא ממש זוכרת את הטעם שלו.


אני כן יודעת לומר לכם שהקרמבל היה טעים ממש. כי אגסים זה אדיר. והג'ינג'ר לגמרי עובד (אמרה אחת שלא אוהבת חריף, אבל החריפות של הג'ינג'ר היא אחרת. היא חריפות שמגיעה כחלק מקינוח, וזה לגיטימי לגמרי). ואם תצליחו להתאפק שניה, לא לאכול ישר מהתנור, אלא תשקיעו ותניחו כדור גלידה קרה* מעל הקרמבל החם, זה בכלל יהיה אחד מרגעי השיא בחיים שלכם (או שרק לי יש חיים כל כך עצובים, שזה היה אחד מרגעי השיא שלהם?). ורי טרו סטורי.


*תתפלאו לשמוע, אבל גםם גלידת קוקיז אנד קרים מתאימה במקרה הזה -- אחת שיודעת יותר מדי טוב 


אגב, יתרון/חסרון של הקרמבל האישי הזה הוא העובדה שיוצאות ממנו שתי מנות (אמורה לצאת מנה אחת, אבל מפה לשם יצאו שתיים): בדיוק מספיק לכם ולעוד מישהו, כקינוח של ארוחה שווה, או סתם כי יום שבת.


ואם המישהו בסביבתכם לא אוהב קינוחי פירות והג'ינג'ר לא עושה לו את זה, ובאופן כללי הוא מסתובב בעולם כמו היצור המוזר שהוא ופולט מדי פעם "שוקולד!!!" בקול רם?


אז תדאגו מראש לקינוח שוקולדי עבור המישהו הזה (ההצעה האישית שלי: הפונדנט מהספר הכי-יפה-בעולם-וידעתם-שיש-בו-מתכון-על-שמי-? של אפרת ונטלי), ותשמחו על זה שהוא לא מבין כלום ולכם יש שני קרמבלים לעצמכם.


אה, ודבר אחד אחרון - אני כמעט אף פעם לא מקלפת פירות כשאני אופה איתם (לא כולל בננות, חכמולוגים). אני אוהבת קליפות. גם הפעם לא קילפתי את האגסים שלי. אבל הפעם קצת הצטערתי.


אז עשו לי טובה אישית: קלפו את האגסים שלכם.


תודה וזה וזה.

 ***
קרמבל אגסים וג'ינג'ר
מקור המתכון: מבוסס על מתכון מקורס הקונדיטוריה שלי, עם שינויים.

כמות: שני קרמבלים אישיים

מצרכים:
2 אגסים בינוניים
ג'ינג'ר טרי - כמה שרוצים, אני השתמשתי באצבע קטנה.. זה יצא 10 ג' בלי קליפה
30 ג' (2 כפות) סוכר חום כהה
25 ג' חמאה קרה
25 ג' אבקת שקדים
25 ג' (1/2 2 כפות) קמח לבן
25 ג' (2 כפות) סוכר לבן
1 כפית ג'ינג'ר טחון
שקדים פרוסים, לקישוט

אופן ההכנה:
1. קולפים את האגסים וחותכים לקוביות בינונית - לא קטנות מדי, כדי שלא יהפכו לרסק. מניחים בסיר קטן.
2. קוצצים ג'ינג'ר דק מאד ומוסיפים לסיר.
3. מוסיפים לסיר גם סוכר חום כהה ומבשלים על אש בינונית למשך מספר דקות, תוך כדי ערבוב עם לקקן מדי פעם, עד שהסוכר נמס והפרי מתרכך. מסירים מהאש ומניחים בצד.
4. מחממים תנור ל-170 מעלות ומכינים שני קוקוטים.
5. להכנת הפירורים: חותכים חמאה לקוביות קטנות ומניחים בקערת המיקסר.
6. מוסיפים אבקת שקדים, קמח, סוכר וג'ינג'ר. מחברים וו גיטרה ומערבבים במהירות בינונית, עד לקבלת פירורים במרקם של חול.
7. מסננים את האגסים והג'ינג'ר, ושומרים בצד את הנוזל שנשאר מהבישול.
8. מחלקים את הפרי המבושל בין שני הכלים.
9. יוצרים גושים קטנים מפירורי הבצק - לא מהדקים יותר מדי, על מנת שהקרמבל יהיה אוורירי וקל לאכילה. מניחים מעל קוביות האגסים.
10. מפזרים מעט שקדים פרוסים מעל ובין גושי הבצק.
11. אופים כ-15 דקות (אני אפיתי 16), עד שהבצק משחים והריח גורם לכם לאובדן עשתונות קל.
12. בזמן שהקרמבל נאפה, מחזירים את נוזל האגסים לסיר ומצמצמים על אש נמוכה, על מנת שיסמיך מעט.
13. מגישים עם כדור גלידה מעל, ומעל הכל מעט סירופ אגסים.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • אם אתם לא בקטע של ג'ינג'ר, אפשר להשמיט אותו גם מהמילוי וגם מהבצק. אבל בבקשה אל, כי זה כל הקטע של הקרמבל הזה.
  • את האגסים אפשר להחליף בתפוחים, אננס, תכלס כמעט כל פרי שאתם יכולים לחשוב עליו.
  • אם לא אוכלים את שתי המנות מיד, אפשר לשמור במקרר ולחמם מעט בתנור לפני ההגשה.
  • אם נשאר לכם מלא ג'ינג'ר בעקבות הקרמבל הזה, אתם יכולים פשוט להכין את העוגיות המעולות האלה (כמוני!). או שפשוט תכפילו/תשלשו/תרבעו כמויות ותכינו קרמבל אחד גדול (או מלא אישיים) לכל המשפחה ו/או החברים שלכם. כי אתם נחמדים.



אוקיי, עכשיו לכו תראו עוד כל מיני מתכונים ג'ינג'ריים שווים ומגניבים.

10 תגובות:

adva fartouk אמר/ה...

איזה הורס!
רצה להכין.. שיהיה ריח נפלא בבוקר שבת!
רק שאלה: חייבים ג'ינג'ר טרי או שאפשר גם קפוא?

נטלי אמר/ה...

וואו, זה נראה כל כך טעים! ואוף כמה בא לי עכשיו למרות שאני בכלל לא אוהבת קינוחים בשעות הבוקר.

עומר אמר/ה...

נראה טעים וגי׳נג׳רי בטירוף!!

פנפן אמר/ה...

זה נראה פשוט מעולה :-) אגסים וג'ינג'ר זה שילוב נהדר.

Zoe אמר/ה...

אפשר את הקראמבל השני שנשאר? :D

boobele אמר/ה...

יש מצב שאני אנסה את זה- ואני עדיין לא סגורה על היחס שלי לג'ינג'ר

אנונימי אמר/ה...

הלינק למנטקה לא עובד (והכתבה האחרונה שמופיעה ב"כחומר ביד הבלוגר" היא זו על הלימון).

Doreen Hakak אמר/ה...

הקראמבל נראה טובב! ומסכימה לגבי האגס, הכי לא מוערך בעולם ;)

Mor אמר/ה...

אדוה, אני לא בטוחה, אבל יש מצב שקפוא יעבוד. תכלס, אני הקפאתי את מה שנשאר מהג׳ינג׳ר שלי, אז למה לא, בעצם? :-)

alma אמר/ה...

נראה טוב! אני ממעריצי הג'ינג'ר והאגס, וגם התמונות יצאו הפעם ממש טובות

הוסף רשומת תגובה