> עוגיות שיבולת שועל, מייפל ושוקולד לבן טעימות רצח | Morcake

14 ביוני 2014

עוגיות שיבולת שועל, מייפל ושוקולד לבן טעימות רצח

לפני כמה חודשים נטלי חגגה יום הולדת לבלוג וערכה מפגש לקוראים, אליו כל אחד צריך היה להביא משהו שהוא הכין. משהו מהבלוג שלה.


לאחר התלבטות בת מספר ימים - בכל זאת, מדובר בהחלטה הרת גורל - נפל הפור על עוגיות אנזאק.


קודם כל, הן היו קלות ומהירות. ואני לחלוטין חיפשתי קל ומהיר באותו הזמן.


(אוקיי, אני תמיד מחפשת קל ומהיר)


חוץ מזה, זכרתי שאחותי הכינה אותן פעם והתלהבה, ואני נוטה לסמוך על אחותי בדברים כאלה. אמנם כשהזכרתי את העוגיות בפניה היא לא ממש זכרה אותן, אבל אני זכרתי שהיא דיברה עליהן פעם, וזה הספיק לי.


אה כן, גם ממש חפרתי לנטלי על זה, ואחרי שהצגתי בפניה משהו כמו שמונה מתכונים שלה וביקשתי ייעוץ, היא כיוונה אותי לכיוון האנזאק.


אז אנזאק.


הכנתי את העוגיות. הן היו קלות. הן היו טעימות. הן היו אדירות.


אסף היה אצלי כשהכנתי אותן, ונוצר מצב שהכנתי כמות נוספת, בשבילו. עם שוקולד צ'יפס, כי הן היו "בריאות" מדי וכאילו.. שוקולד. העוגיות היו מעולות כמו שהן, אבל שוקולד משפר הכל. זה ידוע. זה מדעי.


אז הכמות הנוספת של העוגיות הלכה לבית של אסף. הוא תכנן לאכול את הכל לבד, אבל אחותו בדיוק חזרה לשבת מהטירונות (או הקורס? אולי זה היה הקורס. לא משנה..).


אחותו, שכמעט ולא מתקרבת למתוקים. אחותו, שלא אוכלת כמעט שום דבר משמין. אחותו, ש... תתכוננו, זה אחד קשה:


אחותו, שבכלל לא אוהבת שוקולד. רק לבן.


וואו. זה באמת היה קשה.


קיצור, אחותו של אסף, שהיתה בצבא ולא אכלה כלום כל השבוע, חזרה הביתה ועפה על העוגיות.


שבוע אחר כך הכנתי כמות נוספת בשבילה. שתקח איתה לצבא. שיהיה לילדה מה לאכול.


לדעתי היתה לפחות עוד פעם אחת שהכנתי למשפחה שלו את העוגיות האלה. ואני לא אדם שנוטה לחזור על מתכונים.


בקיצור.


באחת הארוחות אצל אסף, נוצר מצב שהבטחתי לכל מבני המשפחה משהו אחר:


לאמא שלו הבטחתי עוגת גבינה לשבועות. זה היה מחריד, אבל בסוף עמדתי במשימה ואסף ואמא שלו קיבלו עוגה שלצערי הרב, כנראה לא ישכחו לי בקרוב (אוף, בלי שידורים חוזרים!).


לאבא שלו הבטחתי שטרודל, או עוגת תפוחים כלשהי, ליום ההולדת, מתישהו בקיץ.


ולאחותו החיילת הבטחתי ליום ההולדת, באמצע יוני, עוגיות. בריאות יחסית. עם שוקולד לבן, לא רגיל.


בתור בחורה שמקיימת הבטחות (גם אם מדובר בהבטחות גבינתיות דוחות) ורק מחפשת תירוצים לאפות, התייצבתי אתמול במטבח, מוכנה למשימה.


וכשאני אומרת "במטבח", אני מתכוונת "מול המחשב". כי רגע.. מה אני הולכת להכין בעצם?


האמת היא שזה היה די פשוט.


היות שעוגיות האנזאק היו הצלחה כל כך מסחררת בעבר, החלטתי שהן יהיו העוגן שלי. אז התחלתי עם המתכון הזה ועשיתי את מה שאני עושה הכי טוב - או הכי רע, חבר המושבעים עוד לא פסק בנושא הזה:


שיניתי הכל.


סתם, לא הכל. אבל...


הוצאתי את הקוקוס.

השחמתי את החמאה.

המרתי סירופ תירס במייפל.

הוספתי קינמון.

שיחקתי קצת עם אופן ההכנה.

דחפתי פנימה שוקולד לבן.

התעקשתי על שיבולת שועל שלמה ולא על דקה.

החלפתי חלק מהקמח הלבן למלא (כי הבטחתי בריאות!).

קיצור.. הרגתי את המתכון.


היה בלאגן, כמובן. זה לא באמת הלך חלק.

(ולמה שילך חלק? שיניתי את כל המתכון, זה לא באמת היה הגיוני לצפות לתוצאה זהה, אפילו דומה)


הבצק לא באמת התגבש לי מספיק ושבבי השוקולד שהוספתי היו אשכרה חתיכות של שוקולד, ולא שוקולד צ'יפס, כלומר הכל נמס תוך כדי ערבוב ולא החזיק מעמד יפה, כמו ששוקולד צ'יפס בדרך כלל מחזיק.


הבצק הלא מגובש סרב להיאסף בצורה נוחה לתוך כף הגלידה הקפיצית שלי, שהיא בדרך כלל מצילת חיים, אבל הפעם לחלוטין יצאה נגדי.

ניסיתי ליצור ממנו כדורים אחידים, עד כמה שניתן, אבל גם זה יצא.. לא כל כך אחיד.


אחרי שסיימתי סוף סוף ליצור כדורים (זה לקח שעות. באמת - שעות), אפיתי. ציפיתי שהעוגיות ישתטחו קצת, אבל הן לא היו בקטע, אז יצאו לי אבנים עגולות קטנות.


ו.. רגע, זה אפוי מספיק? זה אפוי מדי? ש"יט, טעמתי אחת וזה מרגיש לא אפוי מספיק. מצד שני, העוגיות עוד חמות, נחכה שהן יתקררו. אוקיי, התקרר. נטעם עוד אחת. יכול להיות שהן אפויות מדי וקצת קשות?

(מזל שהיתה כמות גדולה מלכתחילה, אחרת באמת שלא היה נשאר לי כלום בשביל ילדת יום ההולדת)


אז.. הטעמים היו טעימים. המרקם היה קשה ובעיניי זה היה טוב, אבל אסף התחיל להלחיץ אותי.


"גם בפעמים הקודמות היו חתיכות כל כך גדולות של שיבולת שועל?"

"מה זה, אגוזים? אה, שוקולד לבן? לא אגוזים? בטוחה?"
(כן, גאון. אני הכנתי את העוגיות. אני די בטוחה)

"טוב, אה.. אני מקווה שהיא תאהב. היא בעייתית."


יופי, זה בדיוק מה שהייתי צריכה לשמוע. זה לא שאני אדם נוירוטי גם ככה, אדם שצריך לשמוע שש פעמים "זה טעים" על משהו שאני מכינה לפני שאני מאמינה שזה אשכרה טעים.


...


היום בבוקר אסף לקח את קופסת העוגיות - אחרי סשן צילומים, כמובן - הביתה.


אחרי שעה בערך קיבלתי טלפון ממספר לא מוכר:


"מורצ'וק! זה טעים רצח! תודה! אני מתה על דברים בריאים עם שיבולת שועל! תודה!"


הו.... אנחת רווחה.


אנחת נחת.

(אנחת נחת? כן? לא בטוחה לגבי זה)


my work here is done.

***
עוגיות שיבולת שועל, מייפל ושוקולד לבן טעימות רצח
מקור המתכון: מבוסס חלקית על עוגיות האנזאק של נטלי, עם מלא שינויים

כמות: כ-60 עוגיות קטנות (ביס וחצי-שניים)

מצרכים:
160 ג' חמאה
50 ג' (כ-1/2 2 כפות) סירופ מייפל
140 ג' (1 כוס) קמח לבן
125 ג' (1 כוס) קמח מלא
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית מלח
140 ג' (1 כוס) שיבולת שועל שלמה
180 ג' (3/4 כוס) סוכר חום כהה
30-45 ג' (2-3 כפות) חלב
150 ג' שוקולד לבן, קצוץ גס/שוקולד לבן

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפיה.
2. מתחילים בהשחמת החמאה: מניחים חמאה בסיר קטן. ממיסים על אש בינונית-גבוהה. לאחר שהחמאה נמסה לגמרי, ממשיכים לבשל תוך כדי טריפה, בזמן שהחמאה מבעבעת, עד שמתחילים להופיע חלקיקים חומים והחמאה מריחה כמו גן עדן. מסירים מיד מהאש ומעבירים לקערה קטנה.
3. מוסיפים לחמאה החומה סירופ מייפל ומערבבים היטב. מצננים מספר דקות.
4. בינתיים מערבבים בקערה בינונית שני סוגי קמח, סודה, קינמון, מלח, שיבולת שועל וסוכר.
5. מוסיפים את החמאה והמייפל ומערבבים היטב.
6. מוסיפים 30 ג' חלב ומערבבים היטב עד לקבלת בצק. עם הבצק לא מתאחד לגמרי, אפשר להוסיף את שאר החלב ולערבב היטב.
7. מערבבים פנימה בעדינות שוקולד לבן, רק עד לפיזור אחיד.
8. יוצרים עוגיות ומניחים בתבנית. אפשר ליצור כדורים ולגלגל אותם ידנית, אפשר - אם הבצק משתף פעולה - להשתמש בכף גלידה קפיצית לטובת העניין. מרווחים מעט, אבל לא המון - העוגיות לא מתפשטות יותר מדי. אם רוצים, אפשר לשטח אותן מעט בעזרת האצבעות לפני האפיה.
9. אופים 12-16 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ומשחימות. מצננים מספר דקות בתבנית ולאחר מכן מעבירים לרשת, לטובת צינון מלא. שומרים בקופסא אטומה. או בבטן. הכי טוב בבטן.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • כמו תמיד - לא חובה להשחים את החמאה, אפשר להסתפק בהמסתה, אבל חבל. מה אכפת לכם, זה יעשה רק טוב לכם ולעוגיות שלכם.
  • למתנגדי הקינמון: 1) תתביישו, 2) אפשר להשמיט.
  • אפשר, כמובן, להמיר את השוקולד הלבן במריר או חלב.
  • אגב, אני השתמשתי בשוקולד לבן שנראה כמו צ'יפס אבל למעשה הוא שוקולד רגיל (נשים שניה בצד את סוגיית ה"שוקולד לבן זה לא שוקולד"), כך שהוא נמס הרבה יותר מהר ובקלות משוקולד צ'יפס. בקיצור, היות שקיץ עכשיו, השוקולד די נמס לי לתוך הבצק. זה לא בהכרח משהו רע, אפילו יש לזה קטע טוב, אבל שימו לב להבדל לעומת שוקולד צ'יפס, ותחליטו מה מתאים לכם יותר - לפי זה תבחרו במה להשתמש.
  • לגבי החלב - אני השתמשתי בשלושים גרם, כלומר שתי כפות, אבל כפי שציינתי קודם, הבצק שלי היה קצת פירורי. בדיעבד, יש מצב שהוא היה זקוק לכף נוספת של חלב, במיוחד היות שהשתמשתי בקמח מלא.
  • אפרופו קמח - תרגישו חופשי להשתמש רק בקמח לבן. מה לגבי "רק קמח מלא"? אני מסויגת אך אופטימית. לא מבטיחה כלום, אבל זה כנראה יעבוד.


עוד כמה ימים נדבר על העוגיות האחרות שהכנתי באותו היום, הפעם לאח של ילדת יום ההולדת. לא רוצה לעשות הייפ מוגזם או משהו, אבל אסף קרא להן "העוגיות הכי טעימות שהכנתי אי פעם". אז.. כן. תהיו בקשר וזה וזה.

11 תגובות:

ediblepoetry אמר/ה...

רק דבר אחד לא לגמרי הבנתי, הן קלות ומהירות להכנה? לא נהיר מהטקסט. אולי תוכלי לחדד. תודה.

יפית גבאי אמר/ה...

האם אפשרי לשים פחות חמאה?

נטלי אמר/ה...

יואו, זה נראה ונשמע כל כך טעים!!! מתי את מכינה לי?

Mor אמר/ה...

יובל, יכול להיות שאתה צוחק עלי? :-)

יפית, לא ניסיתי אז קשה לי לומר. את בטוח יכולה להסתפק ב-150 גרם. פחות מזה? אולי.. אבל זה עשוי להשפיע על המרקם. בכל אופן, לא הייתי מנסה להשתמש בפחות ממאה גרם.

נטלי, נעשה החלפות? עוגיות כאלה תמורת הפאי ההיסטרי עם הווניל והשוקולד והפקאן? כן? כן?

עומר אמר/ה...

נראה פשוט מעולה ברמות אחרות!!!

מיה אמר/ה...

הכנתי את העוגיות. פשוט מעולות!!!!
והוספתי בפנים שוקולד לבן מומס... שלימות.

אנונימי אמר/ה...

היי..
מה, אין ביצים??
הכנתי וזה הרגיש לי כ"כ מפורר ולא מתאחד (גם אחרי עוד כף חלב) שהייתי חייבת להוסיף.

Mor אמר/ה...

זה נכון, הבצק די מתפורר.. אין ביצים, אבל האמת שלהוסיף עוד קצת חלב זה דווקא רעיון טוב. או ממש להתאמץ לגבש אותו לעוגיות (זה עובד בסוף, לאחר מאמצים רבים -- אחת שיודעת).

לירוני אמר/ה...

וואי יצא פשוט מדהים! אשרייך. פשוט בלסתי את העוגיות, השילוב של השיבולת שועל עם השוקולד לבן והמייפל פשוט מושלם. כל הכבוד לך! שה' יעזור לי להוריד את הקילוגרמים. האם אפשר לשלב פה בננה? אני רוצה לעשות עוגיות מעניינות עם שיבולת שועל ובננה. :- ).

Mor אמר/ה...

בננה? לא בטוחה, זה עשוי לשנות את המרקם. אבל שווה לנסות :-)

לירוני אמר/ה...

מור יש לך מתכונים מעניינים לשבועות? : )

הוסף רשומת תגובה