> מיני קאפקייקס הדרים עם קצפת וניל | Morcake

1 ביוני 2014

מיני קאפקייקס הדרים עם קצפת וניל

אני יודעת, אני יודעת.
זה לא גבינה.


לא גבינתי.
לא פשטידתי.
הכי לא שבועות שיש.



מי מעז להעלות מתכון לא שבועותי דקה וחצי לפני שבועות?
אני.


באיזה קטע?
בקטע של המתכון-הזה-לא-שבועותי-אז-תתמודדו-אין-מה-לעשות.


מצטערת. לא מתכוונת להיות קשה אתכם. פשוט..


שבועות.
לא כל כך החג שלי.


עם כל הגבינות והירקות והגבינות והגבינות..
אתם כבר יודעים על מה אני מדברת. אפילו לי נמאס לשמוע את עצמי חוזרת על זה שוב ושוב, אז אתם בטח לא מתעניינים בהפרעות הגבינתיות שלי.


בכל אופן.
אם תנסו להתגבר שניה על הכעס שאתם חשים כלפיי וכלפי האג'נדה האנטי גבינתית שלי, ותחשבו על זה לעומק -- תבינו שבעצם אני עושה לכם טובה.


בזמן שכולם מטביעים אתכם בקילוגרמים על קילוגרמים של גבינות (אוי, הזוועה.. כולי עור ברווז עכשיו), אני מביאה לכם משהו מרענן.



תחשבו קאפקייקס.
סליחה, תחשבו מיני קאפקייקס.


תחשבו הדרים.
גרידת לימון, גרידת תפוז.
מיץ של לימון, מיץ של תפוז.


תחשבו קצפת.
קצפת וניל, אם אנחנו כבר מדקדקים.


אל תנסו להעמיד פנים שכל המחשבות האלה לא העלו לכם חיוך על השפתיים.
עכשיו תמחקו את החיוך הזה מהפנים, כנראה יש אנשים סביבכם ואתם מחייכים למחשב - זה נראה מוזר ואתם מביכים את עצמכם. די. זה לא נעים לאף אחד.


היי, אבל זוכרים את המיני קאפקייקס הדרים עם קצפת הווניל?


איזו מחשבה משמחת זו היתה, נכון?


אני מודה, גם לי ברח איזה חיוך קטן מול המחשב.
אבל אצלי זה שונה, אנשים כבר רגילים למוזרויות והמבוכות העצמיות שלי.


חוץ מזה, תאמינו לי --
אתם לא רוצים להיות אני.
כאילו.. אני בקושי רוצה להיות אני.


אבל אתם יודעים, מישהו חייב לקחת את התפקיד על עצמו.


טוב טוב טוב. אינף אבאוט מי.


שבועות - חג שמח, גבינות, בלה בלה בלה.


ובתכלס:
מיני קאפקייקס. חג שמח. בלי גבינות. בלה בלה בלה.


***
מיני קאפקייקס הדרים עם קצפת וניל
מקור המתכוןעוגת הווניל הנצחית שלי שעברה טרנספורמציה הדרית..

כמות: עשרים מיני קאפקייקס (כנראה שבעה-עשרה קאפקייקס רגילים)

מצרכים:
210 ג' (1/2 1 כוסות) קמח לבן
3 ג' (1 כפית) אבקת אפיה
קורט מלח
150 ג' (3/4 כוס) סוכר לבן
גרידת לימון/תפוז/שילוב (פשוט תשתמשו בגרידה של מה שאתם סוחטים ממנו מיץ..)
100 ג' חמאה רכה
2 ביצים גדולות
120 ג' (1/2 כוס) מיץ לימון/תפוזים/שילוב - אני השתמשתי במיץ מלימון אחד ותפוז אחד

לקצפת
150 מ"ל שמנת מתוקה
20 ג' אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים מנז'טים בתבנית שקעים.
2. טורפים קמח, אבקת אפיה ומלח בקערה בינונית.
3. מניחים סוכר וגרידה בקערת המיקסר. משפשפים את הזסט לתוך הסוכר בעזרת הידיים.
4. מוסיפים חמאה, מחברים וו גיטרה ומקרימים עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, משהו כמו 3-5 דקות. מנקים את דפנות הקערה עם לקקן.
5. מוסיפים ביצים, אחת אחת, וטורפים היטב לאחר כל הוספה.
6. מנמיכים את מהירות המיקסר. מוסיפים חומרים יבשים ומיץ לסירוגין, תוך כדי ערבוב: שליש מכמות היבשים, חצי מכמות המיץ, שליש יבשים, שאר המיץ ושאר היבשים.
7. מחלקים את הבלילה בין שקעי התבנית. אופים כרבע שעה, עד שהקאפקייקס מתייצבים וקיסם הננעץ במרכז כל עוגה יוצא נקי, עם מספר פירורים לחים עליו.
8. בזמן שהקאפקייקס מצטננים, מכינים את הקצפת: מניחים שמנת, אבקת סוכר ותמצית וניל בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים לקצפת יציבה.
9. מזלפים מעט קצפת מעל כל קאפקייק. הכינו את עצמכם, כנראה יישארו לכם שאריות (אלא אם תעמיסו מלא קצפת על כל עוגה). אני סומכת עליכם שתדעו מה לעשות עם השאריות...

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • כפי שהבנתם, אני שילבתי בין מיץ וגרידת לימון ותפוז, אבל לחלוטין אפשר להשתמש רק בלימון ולקבל קאפקייקס לימון או.. או... רק תפוז, ואז - צדקתם, קאפקייקס תפוזים. היסטרי.
  • לגבי עניין שפשוף הזסט לתוך הסוכר: לא חובה, אבל זה נותן מלא טעם כשעושים את זה, והבונוס המהמם הוא שהידיים שלכם יריחו מדהים אחר כך.
  • וכן, אתם צודקים - סוכריה חגיגית אחת (כסופה כמו שלי! או אחרת, וואטאבר..) או כמה סוכריות קטנות חמודות מעל הקצפת זה רעיון מצוין. כל הכבוד לכם על זה שחשבתם על זה.


4 תגובות:

בצק אלים אמר/ה...

מרענן בהחלט!!!!

Zoe אמר/ה...

איזה חמודים :)
וממש השקעה לשים סוכריה כסופה על ראש כל אחד מהם!

דורין אמר/ה...

תכלס, זה קאפקייקס הדרים הראשון שנתקלתי בו, אז זה בעצם מין "ביכורים" של קאפקייס, אז השתלבת די טוב בקטע של השבועות :)

וכבר קנית אותי במיני-קאפקייקס, והסוכרייה הכסופה הקטנה לגמרי סגרה את העניין... ;)

רוני אמר/ה...

וואו כאלה חמודים! ממש בא לי לאכול אותם עכשיו וזה קצת מוזר ומרשים בהתחשב בזה שאכלתי מלא (גבינה, סליחה) בארוחה ואני מפוצצת עכשיו. כל הכבוד!

הוסף רשומת תגובה