> עוגיות חמאת בוטנים טבעוניות | Morcake

9 במאי 2014

עוגיות חמאת בוטנים טבעוניות

כמה זמן אני עושה את הדבר הזה כבר? ארבע שנים? ארבע וקצת? כן, ארבע וקצת (מחזיקה את עצמי לא לומר ארבע ושליש).


בכל אופן.
בארבע וקצת השנים האלה, נדיר שהיה לי מאגר של יותר משניים-שלושה מתכונים שהכנתי-ועוד-לא-פרסמתי-בבלוג.


למעשה, קרה לא פעם שפרסמתי מתכון לא מוצלח במיוחד, או סתם לא מספיק טוב, רק כי החלטתי ש"עבר יותר מדי זמן מאז שפרסמתי משהו". וכשאני אומרת לא פעם, אני מתכוונת הרבה יותר מדי פעמים. לצערי.

דיברנו כבר על האובססיה ההולכת ובאה (בעיקר באה) שלי לבלוג, נכון?


אבל כרגע יש לי חמישה מתכונים בקנה, כאלה שהכנתי-ועוד-לא-פרסמתי-בבלוג.

וזה אחרי שפסלתי כמה שלא היו מספיק טובים. משהו שפעם לא הייתי מרשה לעצמי לעשות, כי עבר יותר מדי זמן ו.. הבנתם כבר.


וזה אחרי שגם הכנתי לכל מיני אירועים מתכונים שכבר הכנתי בעבר. גם זה לא משהו שאני בדרך כלל מרשה לעצמי לעשות, כי ה"הגיון" שלי אומר - למה להכין משהו ישן שבטוח עובד כשאפשר לנסות משהו חדש שככל הנראה לא יעבוד, אבל אם במקרה הוא יצא חצי סביר, תוכלי לפרסם אותו בבלוג?

כמובן שאין דבר יותר מספק בעולם מלנסות משהו חדש, לצלם עשרות תמונות שלו (וכך, מן הסתם, להאריך את משך ההכנה בטירוף), ובסוף לגלות כי הוא כשל כשלון חרוץ. במיוחד כשהקינוח הזה מיועד לארוחה משפחתית או אירוע מסוים, נניח ליל הסדר או משהו בסגנון.


אני מרגישה שנצטרך לדבר בהזדמנות על קללת החגים הרובצת עלי.
אבל לא היום.
אתם לא באמת צריכים לשמוע על הטרייפל הטבעוני המשונה שהגשתי למשפחה שלי בפסח השנה.
אני לא אעשה לכם את זה.


בקיצור.

עם כל כך הרבה תירוצים לאפיה כמו הפרידה שלי מהעבודה ופורים וחגים וימי הולדת ו"כחומר" וזה וזה*, יצא לי לאפות מלא בחודשים האחרונים.

לכתוב? פחות.
כלומר, לא בדיוק פחות, אבל הייתי צריכה להעלות פוסט חדש פחות או יותר כל יום כדי לעמוד בקצב האפיה שלי. היות שעל כל פוסט אני עובדת בערך יום שלם (מה אתם בשוק, נסו אתם לכתוב תשעת אלפים מילה ולהעלות שבעים תמונות), הפתרון המפוקפק הזה עלול היה להיות מעט בעייתי.

*"וזה וזה" זה ה-"וזה" החדש. הפיצו את השמועה.


וכך נוצר מצב שאני הולכת לספר לכם עכשיו על מתכון שהכנתי לפני חודשיים. אתם יודעים כמה דבר קשה לי עם זה? יש לכם מושג כמה מטרידה אותי העובדה שהכנתי את העוגיות האלה במרץ ועוד לא דיברתי עליהן? שאני הולכת לפרסם את המתכון שלהן הרבה אחרי דברים שהכנתי אחריהן?


הסדר.
נהרס.
נהרס!


אני יודעת שאתם ממלמים דברים כמו OCD עכשיו, אבל באמת.. כואב לי כשסדר האפיה וסדר הכתיבה שלי לא.. well, מסתדרים. כשהרצף הכרונולוגי נהרס.

אני יודעת, אני יודעת. מופרעת. אבל בקטע טוב, כן? במובן החיובי של המילה?


מה לעשות, לא היתה ברירה. המתכון הזה נדחק הצדה -- הכנתי את העוגיות קצת לפני פורים, ולא הספקתי לפרסם, כי עוד הייתי ברצף של מתכונים משתיית הפרידה (וכן, גם משם עוד יש לי כמה מתכונים לדבר עליהם - כואב לי בנשמה רק מלחשוב על הבלאגן!). ואז פתאום הגיע הזמן לפרסם פוסט של "כחומר". מיד אחר כך תקף אותנו פסח, ואחר כך היתה עוגה עם כל השוקולד בעולם, אז לא יכולתי לא לדבר עליה. ושוב "כחומר". ויום העצמאות.


מספיק.
עם.
כל.
האירועים.


די. אני צריכה הפסקה. תנו לי שניה to catch my breath ולהדביק את הפער. יש לי עוד מתכונים מפברואר לדבר עליהם, למען השם.
למה זה קורה דווקא לי?

ולעוגיות. למה זה קורה להן? זה לא מגיע להן.
לא מגיע להן להידחק הצדה ככה.


הן טובות. כל כך טובות.

כמה טובות? כל כך טובות שהכנתי אותן פעמיים ביומיים.


אני לא זוכרת מה קדם למה, אבל נראה לי שזה התחיל בבת דוד שלי: בת הדוד המהממת והטבעונית שלי ואני תכננו לבקר את סבא וסבתא באיזה יום שישי, ואני החלטתי להכין עוגיות. טבעוניות, כמובן, כי אני לא שונאת את בת הדוד המהממת והטבעונית שלי. להיפך, היא מהממת ואני מתה עליה.

רואים? מהממת! אם כי בשלב זה -- עדיין לא טבעונית.
וגם - זה יהיה שקר אם אומר לכם שלא בא לי עכשיו על שמלת הג'ינס ההורסת שאני לובשת בתמונה הזו. ועל השיער היפה
שהיה לי פעם. ועל הרדיו העצום שהיה פעם לסבא וסבתא שלי.

אז מצאתי מתכון לעוגיות חמאת בוטנים טבעוניות. שיחקתי איתו, כמובן, כי זה מה שאני עושה.
טעמתי.
ראיתי כוכבים. בקטע טוב.
שמחתי/הצטערתי על כך שיצאו רק חמש עשרה עוגיות.

ולמחרת הכנתי כמות נוספת של עוגיות, הפעם למשלוחי המנות שלי (כן. משלוחי מנות. לא צחקתי אתכם לגבי העניין הזה של "עברו חודשיים").


אבל יכול להיות שזה קרה הפוך -- קודם אלה של המשלוח, ואז אלה שלקחתי לסבא וסבתא.
לא, נראה לי שצדקתי בסדר המקורי.

טוב, מה זה משנה בכלל? הרי כבר הבנו שאין משמעות לסדר, והעולם כולו כאוטי ומבולגן ואי אפשר לסמוך על אף אחד ושום דבר!


וואו. איזה טוב אני לוקחת את זה.


רגע רגע, לפני שאני מאבדת את השפיות - והרצון לחיות - באופן סופי, חשוב לי להבהיר דבר אחד:

העוגיות האלה עד כדי כך טובות.
עד כדי מה? לא יודעת, עד כדי אתם-חייבים-להכין-אותן-בהקדם-האפשרי.

בהנחה שאתם אוהבים חמאת בוטנים. כי הטעם שלהן זה בערך כמו לאכול כדור של חמאת בוטנים. טעים כזה. כמעט לא מתוק, עם מליחות מודגשת, כדור כזה שפשוט נמס לכם בפה.
כדור במבה, נגיד?


מכירים את המתכון הזה שכולם יודעים כבר בעל פה - כוס חמאת בוטנים, כוס סוכר, ביצה אחת? העוגיות האלה שאני הכנתי לראשונה כ"עוגיות במבה" של קרין גורן ואז גיליתי את האינטרנט ומצאתי אותן בכל מקום?

אז העוגיות האלה, שלי, הן לא כאלה. ממש לא עוגיות במבה. המרקם שונה. הן הרבה - הרבה!! - פחות מתוקות. לא מתיקות כזאת שגורמת לכם לרצות למות.

אני עומדת מאחורי הטענה המקורית שלי: תחשבו על כדור במבה מתוק בקושי שפשוט נמס לכם בפה.


אם המחשבה הזו מסבה לכם אושר כפי שהיא מסבה לי, זה המתכון בשבילכם.
אם אתם סבבה עם חמאת בוטנים אבל "כדור במבה" נשמע לכם כמו יותר מדי, אני לא בטוחה שתתחברו.
ואם אתם ממש נרתעים מבוטנים וחמאת בוטנים (ואגוזים בכלל), כמו מישהו שאני מכירה ונתתי לו עוגיה אחת לטעום (יש לקרוא: בזבזתי עליו עוגיה אחת) -- יאללה ביי. נתראה בפוסט הבא. או שלא. יש פה די הרבה חמאת בוטנים, אני לא בטוחה שיש לכם בשביל מה לחזור..


אבל חלילה אל תבינו אותי לא נכון, אני לא מגרשת אתכם או משהו, כן? אתם לגמרי מוזמנים להישאר. פשוט.. לא נראה לי שתרצו.

יופי, עכשיו אני יוצאת הכלבה המוזרה שמבקשת מאנשים לעזוב את הבלוג שלה ומשתגעת בגלל ענייני סדר וכרונולוגיה.


וזה וזה.

***
עוגיות חמאת בוטנים טבעוניות
מקור המתכון: בעקרון התחלתי ממתכון של Chocolate Covered Katie, אבל ערכתי בו כמה שינויים. בעיקר - היא השתמשה בסוכר ורסק תפוחים, אני הלכתי על מייפל ושמן קוקוס. אפשר גם להשוות את התוצאה הסופית שלנו ולראות שמדובר בשתי עוגיות די שונות, מבחינה ויזואלית.

כמות: חמש עשרה עוגיות בגודל של כף גלידה קפיצית קטנה

מצרכים:
125 ג' (1/2 כוס) חמאת בוטנים - אני השתמשתי בחלקה, אפשר גם עם שבבים
3 ג' (1 כפית) אבקת סודה לשתיה
40 ג' (5 כפות) קמח שיפון מלא
קורט מלח
40 ג' (2 כפות) סירופ מייפל (אמיתי!)
10 ג' (2 כפיות) שמן קוקוס

מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפיה.
2. מערבבים את כל החומרים - חמאת בוטנים, סודה, קמח, מלח, מייפל ושמן קוקוס - בקערה, עד לקבלת בצק.
3. יוצרים כדורים מהבצק - ידנית, או עם כף גלידה קפיצית - ומניחים בתבנית. אין צורך לרווח יותר מדי, העוגיות לא מתפשטות במהלך האפיה.
4. אם רוצים, זורים מעט מלח ים אטלנטי על כל עוגיה לפני האפיה. 
5. אופים כשמונה דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט ומתייצבות, אם כי הן לא ישתנו מאד במהלך האפיה. מצננים מספר דקות בתבנית ומעבירים לרשת לטובת צינון מלא.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • במקום קמח שיפון, אפשר להשתמש באותה הכמות של קמח לבן, כלומר ארבעים גרם, שהם ארבע כפות. זה עובד טוב, מניסיון.
  • כן, אתם יכולים לאכול את הבצק כמו שהוא, נא, כי אין ביצים, אז.. אם אתם חושבים שזה רעיון טוב לוותר על האפיה ולהכין טראפלס בצק עוגיות חמאת בוטנים, אתם כנראה צודקים.
  • מצד שני, אם אתם כן זורמים על האפיה ומחליטים שבא לכם לטבול את העוגיות בשוקולד מומס, או לזרזף קצת שוקולד מעל כל עוגיה, גם הפעם - זו כנראה החלטה נבונה.
  • אם הקטע הטבעוני לא קריטי לכם, אתם יכולים להשתמש בחמאה רכה במקום שמן הקוקוס. לא ניסיתי, אבל זה אמור לעבוד טוב. כנראה שגם שמן קנולה/זית, אבל יש מצב שהמרקם ישתנה קצת.
  • אפרופו המרקם: מדובר בעוגיות דחוסות מאד. סוג של גושי חמאת בוטנים. אז אל תבואו אלי בתלונות אם זה לא מרגיש כמו עוגיה קלאסית. אני הזהרתי!
  • ואם אתם מעדיפים את העוגיות שלכם מתוקות מאד, אתם יכולים להוסיף עוד מייפל, היות שהן לא מאד מתוקות כרגע. ואולי אפשר להשמיט את מלח הים האטלנטי..
  • בבקשה אל תשאלו אותי במה אפשר להשתמש במקום חמאת בוטנים. זה יגרום לי לצעוק, לבעוט בקיר ולבכות. תודה. אתם באמת מאד מתחשבים.


אתם לא באמת הולכים לעזוב ולא לחזור לעולם, אפילו שסוג-של-ביקשתי-מכם, נכון?

19 תגובות:

הדר אמר/ה...

נראה לי שטענותיך נכונות, כי הן נראות טובות פלוס פלוס פלוס!
(איזה שיער מהמם!)
אגב, השמן קוקוס בול נגמר לי ואני ממש באטרף של להכין עגיות עכשיו, יש מצב להשתמש בחמאה?

Mor אמר/ה...

נראה לי שכן :-)

Alex Nirenberg אמר/ה...

נראה מעולה!!!
שוקלת להכין את זה עם ממרח לוטוס שיש לי בבית:)

Zoe אמר/ה...

קנית אותי ב"כדור במבה".
*מכורה מספיק בשביל להבין את הבעיה שלי ולא קונה [כמעט!] במבה לדירה. כנ"ל נוטלה. החיים קשים. הלכתי להכין את העוגיות כדי להתעודד*
:)

בלוג זוגי אמר/ה...

א. העוגיות נראות ממש טוב. אותי שכנעת. הולכת להכין אותם בזמן הקרוב. מאוד.
ב. שמלת הג'ינס שלך מהממת. וגם את, כולל השער והכל.
ג. "למה להכין משהו ישן שבטוח עובד כשאפשר לנסות משהו חדש שככל הנראה לא יעבוד, אבל אם במקרה הוא יצא חצי סביר, תוכלי לפרסם אותו בבלוג?" - זה משפט הכי מתמצת והכי מייצג ששמעתי עבור בלוגי אוכל בכלל וגם בלוגי היקר בפרט.
זכית במלוא הניקוד :)
סופ"ש נעים

טל אמר/ה...

נראה מדהים ברמות!
אני בטוח אכין את זה בקרוב

דורין אמר/ה...

חחחחחחח אהבתי שקראת לחצוף הבזבזן בשמו "בזבזתי עליו עוגייה אחת". חצוף.
אגב, אם מישהו רוצה לאכול את הפירורים מהרצפה - אני יעריך זאת מאוד ;)

ויותר גרוע ממתכון "בסדר" - מתכון שיוצא ממש טעים ולא פוטוגני בעליל! היה לי אחד כזה בפסח.. וניסיון למייקאובר לא עזר.. אני מתפתה לנסות להכין עוד פעם...

והעוגיות עצמן - נראות מדהים, נשמעות מדהים, אבוי להוא שיבזבז אותן וזה וזה - ברגיל ;)

ארנבת אמר/ה...

כדורי הבמבה נראים עולמיים, ויש לי הזדמנות מעולה להכין אותם! את מתכוונת לחמאת בטנים מסוג סקיפי ושות' (כלומר ממותקת) או חמאת בטנים טבעית (כזאת שיש בה - נו - רק בטנים)?

לילך הדר אמר/ה...

הן יצאו מושלמות והתחסלו באותו ערב. הוספתי שוקולד צ'יפס כי אני מהאנשים שטובלים קוביות שוקולד בחמאת בוטנים.

אנונימי אמר/ה...

יש לי וידוי - אני לא אוהבת חמאת בוטנים!!!
לא מתכוונת ללכת לשום מקום כי הבלוג שלך מצחיק וכיפי!
וגם אם אין סיכוי שאני אכין משהו מפה - נחמד לי ומשעשע לקרוא אותך .
מרשה לי להשאר?

Mor אמר/ה...

ארנבת, לדעתי כל חמאת בוטנים תעבוד פה. כמובן שרמת המתיקות תשפיע גם על המתיקות של העוגיות..

לילך, יש! שמחה לשמוע!

ואנונימית, מרשה להישאר. אולי בסוף עוד תלמדי לאהוב חמאת בוטנים ;-)

tamar grushka אמר/ה...

נראה מתכון סופני!!!!!!!!
אבל אין לי מייפל... איך וכמה להמתיק במקום?

Maya Lach אמר/ה...

היי! יעבוד גם עם קמח חיטה רגיל/ מלא..? זה מה שיש בבית ובא לי כאלה עכשיו! :)

Mor אמר/ה...

תמר, נראה לי שדבש יעבוד, אם כי עשוי להשפיע על הטעם. או סירופ אגבה.

מאיה, בהחלט יעבוד. כתבתי בהערות, למה את לא קוראת? לכי לעמוד בפינה! :-)

טלי אמר/ה...

גם לסבא וסבתא שלי היה כזה רדיו!!!
והעוגיות נראות מעולות - אני חייבת לנסות בהקדם!

שמרית אמר/ה...

נתקלתי במתכון הזה רק אתמול ומאחר ואני משוגעת על חמאת בוטנים כבר היום הכנתי. שמתי עוד כף סילאן נוסף על המייפל, כי התחשק לי מתוק. יצא טעייייייייייים!!! משתדלת לא לחסל את כולן במכה. תודה!

אנונימי אמר/ה...

אימצתי את המתכון, ותמיד יוצא מושלם, תודה לך!!

מיטל ללוש אמר/ה...

המתכון הזה אדיר! הכנתי כמה פעמים וחוסל... רציתי לשאול שתי שאלות בבקשה, האם סילאן יכול לשחק פה? כי לא נשאר לי מייפל..
ועוד שאלה, כמה זמן הן מחזיקות? אני רוצה להכין אותן היום לעוד שבוע בעז"ה זה ישרוד? אם כן,איך? בהקפאה? באריזה אטומה? תודה רבה!

Mor אמר/ה...

היי מיטל, לא נראה שאמור להיות בעיה עם סילאן :-)
לגבי הכנה מראש, הייתי מקפיאה ומפשירה כמה שעות/יום מראש. בהצלחה!

הוסף רשומת תגובה