> כדורי חמאת בוטנים ובייגלה בציפוי שוקולד | Morcake

24 באפריל 2014

כדורי חמאת בוטנים ובייגלה בציפוי שוקולד

לפני חודשיים עזבתי העבודה והתחלתי במקום חדש.


התחום - אותו התחום.


חוץ מזה, הכל שונה.


קודם עבדתי באחת החברות הגדולות בעולם, עם יותר משישים אלף עובדים (ברור שבדקתי בוויקיפדיה).
בעבודה הנוכחית שלי יש פחות מעשרה עובדים.


במקום הקודם עבדתי על מוצר קיים. תחזוקת קוד. די משעמם, די לא דורש יותר מדי.
עכשיו אני מפתחת משהו פחות או יותר מאפס. הרבה יותר אחריות. הרבה יותר עבודה. הרבה יותר קושי.


המיקום שונה, המשרד שונה, אופי העבודה שונה, הגישה שונה... הכל שונה.


ובקצת פחות מחודשיים בעבודה החדשה אני מרגישה שלמדתי יותר ממה שלמדתי בעבודה הקודמת במשך כמעט שלוש שנים.


אז.. האם אני מרגישה שעשיתי החלטה נכונה?
וואו. לגמרי.


אבל.


כמעט כל יום, ללא יוצא מן הכלל, אני מסיימת עם כאב מח.


מה ששמעתם.
כאב מח.
זה לגמרי דבר.


העניין הוא כזה:


אני עושה דברים שחדשים לי.
וקשים לי.
ואני נאבקת עם הדברים הכי קטנים במשך שעות.
ימים.
ימים!



לכן מה שקורה,
כמעט כל יום,
זה שכואב
לי
המח.


מי לעזאזל חשב שזה רעיון טוב לתת לי לפתח אפליקציה לאנדרואיד?


אז לפעמים, כשעובדים וחושבים וחושבים וחושבים כל כך הרבה במהלך היום, צריך לנוח קצת בערבים ובסופי שבוע.
ולהכין דברים פשוטים יותר.
דברים שלא מצריכים מחשבה.
ועבודה קשה.


אולי חטיפים מתוקים-מלוחים.
עם בייגלה.
וחמאת בוטנים.
בלי אפיה.
עם ציפוי שוקולד.

כי שוקולד.


זאת אומרת, דברים פשוטים.. בהנחה שאתם לא צריכים לרסק את הבייגלה בידיים, כי הרסתם את מעבד המזון הקטן שלכם לפני שבוע, בזמן שניסיתם להכריח אותו לעזור לכם להכין חמאת קוקוס.


דברים פשוטים.. בתנאי שתערובת הבייגלה וחמאת הבוטנים שלכם משתפת פעולה ולא עושה לכם דווקא כשאתם מנסים ליצור ממנה כדורים.


דברים פשוטים, אבל רק אם אתם מצליחים אשכרה להכין את הדבר הזה עד הסוף ולא לאכול את הכל בכפית מתוך הקערה.


בקיצור.
מרסקים בייגלה, ממיסים חמאת בוטנים, מערבבים ביחד עם קצת סירופ מייפל.
מניחים בצד והולכים לנוח קצת.
(או להכין עוגת מוס -- אנחנו נדבר עליה בקרוב)
מכדררים. אם לא הולך, נעזרים בכף גלידה קפיצית. הבונוס: בצורה הזו החטיפים יוצאים יפים ואחידים במיוחד.
ממיסים שוקולד. טובלים את החטיפים.
מניחים בצד.
מצלמים.
אוכלים אחד.
ואז אוכלים את כל השאר. 


אבל באמת שאני אוהבת את העבודה החדשה שלי!

***
כדורי חמאת בוטנים ובייגלה בציפוי שוקולד (כן, הם טבעוניים -- תודה ששאלתם)
מקור המתכון: אני!

כמות: לי יצאו 21 כדורים קטנים. יש מצב שיכולים לצאת לכם עוד אחד-שניים אם לא תטעמו מלא תוך כדי. אופס..

מצרכים:
200 ג' בייגלה
150 ג' חמאת בוטנים חלקה/עם שבבים -- לא קריטי
50 ג' סירופ מייפל
75 ג' שוקולד מריר
1 כפית שמן קנולה

אופן ההכנה:
1. מעבדים בייגלה לשבבים קטנים במעבד מזון. לחילופין, שוברים ידנית - משתדלים שזה יהיה לחתיכות כמה שיותר קטנות.
2. ממיסים חמאת בוטנים במיקרוגל. משהו כמו חצי דקה-ארבעים שניות אמור להספיק.
3. מערבבים שבבי בייגלה, חמאת בוטנים וסירופ מייפל בקערה עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים שעה במקרר.
4. יוצרים כדורים מהתערובת בעזרת ידיים רטובות. אם הבלילה לא משתפת פעולה (זה כנראה יקרה לכם אם הבייגלה לא יהיה מרוסק מספיק), אפשר פשוט לדחוס כדורים לתוך כף גלידה קפיצית או חותכן קטן, ואז לשחרר החוצה. מניחים את הכדורים בתבנית או מגש.
5. ממיסים שוקולד כחצי דקה במיקרוגל (אפשר גם על בן מארי, אבל אנחנו בקטע של פשטות ומהירות פה). מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
6. טובלים את החלק העליון של כל כדור בשוקולד המומס, מרימים, נותנים לשוקולד לטפטף בחזרה לתוך הקערה למשך מספר שניות, ומחזירים לתבנית (או המגש). מעבירים למקרר ושומרים שם עד להגשה.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אם אתם תוהים למה הפוסט הזה מתויג כ"כשר לפסח", הסיבה היא כי אני הכנתי את החטיפים בחג האחרון, עם בייגלה כשר לפסח, וזה עבד מעולה. אז ווהו.
  • הכדורים לא יוצאים מאד מתוקים (יש מלא מליחות, גם מהבייגלה וגם מהבוטנים), אבל המייפל כן נותן להם מתיקות מעודנת. אם אוהבים מתוק מתוק, אפשר פשוט להוסיף עוד מייפל. פשוט תטעמו מהתערובת ותראו אם טעים לכם (אבל תיזהרו לא לאכול הכל!).
  • את המייפל אפשר להמיר בסילאן או דבש, אבל הם עשויים להשפיע מעט על הטעם.
  • אם רוצים, אפשר לטבול את הכדורים גם בשוקולד חלב או לבן.
  • מתעצלים להכין כדורים מהתערובת? יש לי תחושה שאולי אתם יכולים להדק את כולה לתוך תבנית קטנה, ליצוק מעליה את השוקולד המומס, לקרר ואחר כך לחתוך לריבועים. רק קחו בחשבון שאם הבייגלה לא יהיה מרוסק לפירורים קטנטנים, על גבול האבקה, יש מצב שלא תצליחו לחתוך ריבועים יפים של החטיף.
  • אם גם חמאת בוטנים וגם בייגלה מרגיש לכם מלוח מדי, אפשר להשתמש בביסקוויטים במקום הבייגלה.
  • (אם תשתמשו גם בשוקולד במקום חמאת הבוטנים, תקבלו כדורי שוקולד וזהו. סתם! צוחקת!)
  • אם אתם רוצים לצפות את הכדורים לגמרי בשוקולד (ולא רק את החלק העליון), הייתי הולכת על מאה גרם שוקולד. אולי אפילו מאה וחמישים.
  • מתכון בדיחה, אתם אומרים? ברור לי. אבל אנחנו הולכים על פשטות פה, זוכרים?


טוב, אז.. אם אתם יודעים לפתח לאנדרואיד ובא לכם לתמוך בי נפשית ו/או פיזית -- צרו קשר. רציני, אני זקוקה לסיוע נפשי!

אוי, זה נשמע לא טוב. לא סיוע נפשי כזה...
טוב, אולי גם כזה.

9 תגובות:

טליה אמר/ה...

נשנוש קטלני! נראה ממש טעים.

ובנימה מעט שונה - המון הצלחה במקום החדש, ואני פה לכל עזרה נפשית שתצטרכי (אני פחות בקטע של מילים אבל - העזרה הנפשית שלי בדר"כ מגיעה בצורת עוגיות).

נטלי אמר/ה...

זה נראה כל כך כל כך כל כך כל כך טעים וממכר.

אפרת אמר/ה...

יא מקסימה!
והכדורים נראים כל כך בידיוק על המילימטר הטעם שלי! והצילומים וואו.
תחזיקי מעמד. ❤️

הדר אמר/ה...

זה נראה פשוט מדהים! רק אם לא הייתה נגמרת לי חמאת הבוטנים...

עלמה אמר/ה...

לגמרי יש דבר כזה "כאב מוח". מניסיון אישי.

מנהל משמרת בזוסי אמר/ה...

כאב מוח? לא נשמע מוכר

the greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist אמר/ה...

אם את עדיין חושבת שVC זה מוצר קיים, לא למדת כלום. אלא אם כן את מתכוונת ל IC, ואז הכל ברור

טושטוש אמר/ה...

שמחה לשמוע שאת נהנת בעבודה החדשה, זה הכי חשוב :)
ואחלה מתכון...

והברקה- אולי תפתחתי אפליקציה לבלוג שלך באנדרואיד? אני הראשונה שאוריד :)

אנונימי אמר/ה...

היי

נשמע יאמי ביותר, הולכת להכין..
תוכלי להמיר לי את הכמויות לכוסות? אני די גרועה באפיה..

תודה:)

הוסף רשומת תגובה