> פאי שוקוקוס בננה | Morcake

6 בפברואר 2014

פאי שוקוקוס בננה

מור VS בצק פריך, סיבוב #517.


זהירות, ספוילר:
הפעם מור ניצחה.


לא בנוק אאוט.
זה ממש לא היה גמור מההתחלה.


להיפך.
נגמר בהארכה.
שובר שוויון.
פנדלים.
ניקוד של השופטים.


ועוד כל מיני דוגמאות מבולבלות משלל ענפי ספורט.


אבל בסופו של דבר, הצלחתי להכין בצק פריך.
זאת אומרת --

סוג של.


הוא לא היה דק במיוחד.
בעצם, בחלקים שלו הוא היה דק מדי. באחרים.. פחות.


הוא לא ממש היה אחיד.
ממש ממש לא אחיד.


אני לא לגמרי סגורה עד כמה המרקם שלו יצא טוב.
פריך, לא פריך, מעובד מדי.


אבל ה.. דבר הזה התרדד לי בצורה כמעט סבירה.
הצלחתי להעביר את עיגול הבצק לתבנית. לסדר. בערך. לא מושלם. רחוק ממושלם.


אבל לא מושלם זה המושלם החדש. כאילו דא.


אז מבחינתי? מדובר בהצלחה.


טוב די, אל תצחקו עלי.
הבצק הפריך שלי הוא a work in progress.
אני בעצמי וורק אין פרוגרס.


בכל אופן. בואו נדבר שניה על הפאי. ומה קורה בו.


או הטארט?
אני יודעת שלכאורה פאי זה טארט מכוסה, וטארט זה פאי לא מכוסה, אז טכנית - מדובר בטארט.
אבל זה מרגיש לי פאי.

אז פאי.


קיצור.
לפני כמה זמן חשבתי פתאום על קרם קוקוס.
ולא קרם הקוקוס שמגיע בפחית ומתפקד כפתרון הקסם לכל קינוח פרווה באשר הוא - קצפת מקרם קוקוס, גנאש מקרם קוקוס, קרם קוקוס במקום כל נוזל חלבי כלשהו בעוגה עצמה. קרם קוקוס, קרם קוקוס, קרם קוקוס.


אז לא כזה.
קרם קוקוס אפוי.
תחשבו קרם שקדים --
רק עם קוקוס.


אני אתן לכם רגע לעכל את זה ולהסדיר את הנשימה.


...

**שורקת בסבלנות**

בסדר? הדופק שלכם תקין?


אז קרם קוקוס אפוי.
מה הולך עם קוקוס?
טוב, מלא דברים, אתם צודקים.


תפסיקו לצעוק עלי, הבנתי! מלא דברים הולכים עם קוקוס, זו באמת היתה שאלה מטופשת!
די!!!!


אבל ספציפית, אני התכוונתי לבננות.


מפה לשם, החלטתי שאני מכינה פאי אגסים וקרם שקדים, רק עם בננות וקרם קוקוס. הכי זהה.


ואז.
תוך כדי ההכנה.
ראיתי בזוית העין קופסא עם שאריות שוקולד.


אני יודעת מה אתם חושבים עכשיו.
"שאריות שוקולד? למי יש שאריות שוקולד בבית?! איך אפשר בכלל - טכנית - להשתמש במילים שאריות ושוקולד ביחד?"


ואתם צודקים. שוב. אל תתחילו עם הצעקות. שוב.
אם זה גורם לכם לאבד את מעט האמון שעוד היה לכם בי, אני אבין לגמרי.
למעשה, היה לי קצת קשה להודות בזה.
אבל כן, זה מה שקרה.


אני מור. והיו לי שאריות שוקולד בבית.
מסיטה את המבט. לא יכולה להביא את עצמי להסתכל לכם בעיניים.
נושכת את השפתיים.
מבטיחה לעצמי שאני לא אבכה.
פורצת בבכי היסטרי.


סליחה. אני.. אני לא יודעת איך זה קרה.
זו היתה מעידה חד פעמית. מבטיחה.
לא יחזור שנית.


בבקשה! תנו לי הזדמנות נוספת!
לא, אל תלכו!


צ'אנס אחרון --
הרשו לי לספר לכם מה עשיתי עם השוקולד הזה.
טוב?
מסכימים?


וואו, תודה. אתם כאלה אדירים שאתם מוצאים בעצמכם את הכח לסלוח.
אממ. לנסות לסלוח.


אז לענייננו:
רגע לפני שיצקתי את קרם הקוקוס שלי לקלתית האפויה למחצה ותחבתי פנימה טבעות בננה, כפי שתכננתי, קלטתי את השוקולד. ההוא. ה.. שאריות.
לקחתי אותו.
המסתי אותו.
מרחתי אותו - בשכבה דקה למדי - מעל הקלתית.
ואז המשכתי הלאה.


אפיתי.
הוצאתי מהתנור.
עפתי קצת על עצמי.
צילמתי טיפה.
באתי לחתוך...
קלטתי שהכל עדיין נוזל.
מחיתי דמעה.
דחפתי את הפרוסה שהתחלתי לחתוך בחזרה לבסיס האם, להלן הפאי השלם.
החזרתי לתנור.
אפיתי עוד קצת.
הוצאתי.
ראיתי שהפאי השחים.
המתנתי.
התפללתי קצת.
חתכתי.
עפתי הרבה על עצמי. כי זה נחתך כמו שצריך.
צילמתי הרבה. יצא עקום. גם החיתוך וגם התמונות. עם הבצק אולי הסתרדתי הפעם, אבל כנראה שבפאזלים אני לא משהו.
טעמתי.
שמחתי.
שמחתי.
שמחתי.


השוקולד? אלתור מוצלח במיוחד.
גם התווספה שכבה נוספת לפאי, והיה שם עוד צבע בפנים.
וגם.. שוקולד. כששאלתי קודם מה הולך טוב עם שוקולד, רובכם בטוח צעקתם "שוקולד!!!", לא?


נו, אני באמת צריכה להסביר למה השוקולד היה רעיון טוב?


דווקא לגבי הבננות היו כמה דעות פחות מתלהבות בקרב האנשים בעבודה שלי.
אבל אם למדתי משהו בכמעט-שלוש-שנים שלי שם, זה שאני לחלוטין יכולה להתעלם מהדעה שלהם לפעמים. אם היא לא מסתדרת עם הדעה שלי.


כי אני יכולה.
וכי בננות.


אגב, שאריות הבצק הפריך שיישארו לכם? וואו, מהן מכינים את העוגיות הכי ממכרות בעולם. אני מרגישה שאנחנו עוד נצטרך לדבר עליהן בהזדמנות. בהזדמנות ממש קרובה.
אוי, נתתי לעצמי רעיון לשתיית הפרידה בעבודה!


אה כן, גם זה משהו שנדבר עליו בקרוב...


בינתיים - פאי. בואו נדבר על פאי.


***
פאי שוקוקוס בננה
מקור המתכון: הבצק מבוסס, בגדול, על מתכון מהספר Baking & Pastring: Mastering the Art and Craft. המלית מבוססת על קרם השקדים מפאי האגסים שלי.

כמות: פאי אחד בקוטר 20 ס"מ (השתמשתי ברינג בגובה 2 ס"מ).

מצרכים:
לבצק
280 ג' (2 כוסות) קמח לבן
20 ג' (2 כפות) אבקת סוכר
3 ג' (1/2 כפית) מלח
100 ג' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
60 ג' (1/4 כוס) מים

לקרם קוקוס
50 ג' חמאה רכה
100 ג' (1/2 כוס) סוכר לבן
1 ביצה גדולה
20 ג' (2 כפות) קמח לבן
50 ג' קוקוס קלוי

50 ג' שוקולד מריר, מומס
1 בננה גדולה, פרוסה לטבעות

אופן ההכנה:
1. מניחים קמח, אבקת סוכר ומלח במעבד מזון. מעבדים מספר שניות.
2. מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים עד לקבלת פירורים קטנים, משהו כמו שלוש דקות.
3. מוסיפים את כל המים ומעבדים רק עד שמתחיל להתקבל בצק, כלומר גושי בצק גדולים.
4. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח. מעבדים לדיסק שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים רינג או תבנית פאי משומנת קלות.
6. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים על משטח עבודה מקומח קלות. מרדדים לעיגול דק, גדול מקוטר התבנית, כולל שוליים.
7. מניחים את עיגול הבצק על המערוך ומעבירים לתבנית. מיישרים ומסירים שוליים. אם יש שאריות קמח על הבצק, מברישים אותן.
8. דוקרים את הבצק עם מזלג ומעבירים למקפיא לעשר דקות.
9. אופים כעשר דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
10. בזמן שהבצק בתבנית, ממיסים שוקולד במיקרוגל או על בן מארי. יוצקים לתוך הבצק האפוי ומורחים, כך שהשוקולד יכסה את כל הבצק. מצננים מספר דקות ועוברים להכנת הקרם.
11. להכנת קרם הקוקוס: מניחים חמאה וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקציפים לתערובת בהירה ואוורירית.
12. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד להתאחדות.
13. מוסיפים קמח וקוקוס קלוי. מערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
14. יוצקים את הקרם לתוך התבנית, מעל השוקולד המומס. מיישרים.
15. פורסים את הבננה לטבעות. מסדרים במעגלים מעל הקרם (או לא במעגלים - לשיקולכם).
16. אופים כ-30-35 דקות נוספות, עד שהבצק מזהיב והמלית משחימה (הבננות כנראה ייראו קצת.. פחות טוב. אבל יהיה להן את החן שלהן, אל תטעו). מצננים לגמרי, מחלצים, חותכים, טועמים ואומרים לי מה אתם חושבים.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • לקרם כתבתי שצריך להשתמש בקוקוס קלוי. אני מאמינה שגם קוקוס רגיל יעבוד, אבל.. קוקוס קלוי. זה אוטומטית הופך את הכל ליותר טעים, לא? אם כי אני מודה שרימיתי טיפה והשתמשתי בארבעים גרם קלוי שחיזקתי עם עשרה גרם רגיל. מה לעשות, התעצלתי לקלות עשרה גרם נוספים!
  • כן, רצוי להניח משקולת כלשהי על הבצק כשאופים אותו - משהו שאשכרה מיועד לאפיה או סתם שעועית, משהו בסגנון. אני עצלנית ולא עשיתי את זה. מיד אחרי האפיה עברתי עם כף על הבצק ושיטחתי אותו מעט. זה לא מקצועי ולא אפקטיבי באותה המידה, לכן התנפח לי הבצק. אבל כאמור.. עצלנית. אתם - אל תהיו כמוני. היו אנשים טובים יותר. טוב? טוב.
  • אפרופו הבצק, יישארו לכם שאריות. מה עושים? מרדדים, קורצים עיגולים קטנטנים (או לא כל כך קטנטנים, אבל קטנטנים זה כל כך כיף!), מפזרים סוכר חום מלמעלה ואופים קצת. ואז אוכלים את הכל, כי זה הכי ממכר בעולם!!!! תקשיבו תקשיבו, אני באמת חושבת שזה מצדיק מתכון נפרד. שימו כוכבית, אנחנו עוד נחזור לזה.
  • רוצים להכין את הפאי בלי השוקולד? סבבה. רוצים בלי הבננות? אוף.... באמת? אבל למה? טוב, בסדר. בלי קרם הקוקוס? זה כבר מוזר. פשוט לכו על מתכון אחר וזהו, מצחיקים.
  • עכשיו.. אני יודעת שהיום הוא יום הנוטלה הבינלאומי (כלומר אתמול, כי כבר אחרי חצות. אוף!). גם אני מאוכזבת מעצמי שלא הכנתי שום דבר לכבודו, כפי שאתם ודאי מאוכזבים ממני (ואולי מעצמכם על זה שלא זכרתם שהיום הוא יום הנוטלה הבינלאומי -- מה לא בסדר אתכם באמת?!). אבל. מה אם הייתי אומרת לכם שבמקום שוקולד מומס, אתם יכולים למרוח על הבצק, מתחת לקרם השקדים, שכבה דקה (וכשאני אומרת "דקה", אני מתכוונת "ממש עבה, עם נוכחות, פחות או יותר חצי צנצנת") של נוטלה? זה היה גורם לכם להרגיש קצת יותר טוב? נו, ברור שכן. אתם צריכים להיות מתים מבפנים אם חצי צנצנת נוטלה לא גורמת לכם להרגיש טוב. כנראה שאתם פשוט לא מסוגלים להרגיש....
  • וכן, קראתי לפאי שלי שוקוקוס. שם כל כך מטופש שלא יכולתי לא להשתמש בו. הוא פשוט.. היה שם. מונח למרגלותיי. מה הייתי אמורה לעשות?


9 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

קרם קוקוס על משקל קרם שקדים - גאוני!!!!!! יוכן בקרוב מאוד למשפחה חובבת-הקוקוס-שוקולד-בננות שלי (ואם תהיה להם מילה להגיד על הבננות הם לא יקבלו יותר קינוח)

Shani אמר/ה...

אולי הכל בזכות הלחם קוקוס... (-:

נטלי אמר/ה...

מהמם ונשמע כמו שילוב סופר-טעים!

נטלי

נטע אמר/ה...

איזה פוסט משעשע ומצחיק, ומתכון מקורי ומעניין. אומרים שהצחוק יפה לבריאות, אז המשיכי לצחוק ולהצחיק אותנו, וכן להפתיע במתכונים מקוריים שכאלה.
תודה
נטע

עלמה אמר/ה...

שוקוקוס זה דווקא זורם. לדעתי היה אפילו חטיף כזה מתישהו בניינטיז

טל אמר/ה...

החלום שלי קרם קוקוס שקוקוסי שכזה
מינוס הבננות
סמיילי עם לבבות בעיניים שהוא גם מרייר...

The Cookie Fairy אמר/ה...

מתהההה על שילוב הטעמים של קוקוס בננות!
ותוספת השוקולד אכן הורסת
חוצמזה הצילומים הם יופי של צילומים

Anna אמר/ה...

הכנתי אתמול - יצא מעולה!
אחלה מתכון, קליל (גם בהכנה וגם באכילה), טעים בטירוף.
הכל התחסל עוד לפני שנמזגה השתייה החמה.

shvitaitalkit אמר/ה...

נתחיל מהקוקוס, שאת כבר יודעת שאני לא אוהב. גם קרם שקדים זה לא משהו
בכל מקרה, אם תהיי ילדה טובה אשלח לך מתכון שישנה את חייך, לפחות בכל הנוגע לבצק פריך
רוני גילתה אותו לא מזמן ומאז חייה לא היו אותו דבר, לא היו

הוסף רשומת תגובה