> אצבעות לימון ורוזמרין | Morcake

10 בנובמבר 2013

אצבעות לימון ורוזמרין

אם הייתי מבקשת מכם להצטייד בביצים, לימון, רוזמרין וקמח מלא - הייתם אולי חושבים שאנחנו הולכים להכין פשטידה או משהו כזה?



ואם הייתי ממשיכה ואומרת לכם שתזדקקו גם לחמאה, אבקת סוכר וסוכר - הייתם מבינים שבכל זאת מדובר על קינוח ועל כן נרגעים ומפסיקים לחשוש שמא אולי אני עוברת שבץ אשר גרם לי להתחיל להכין אוכל-אוכל?


(אפילו שאתמול הכנתי מרק גזר, דבר מרגש לכל הדעות)



(אוכל של אמיתיים, אם תרצו)

התמונה עקומה, אני יודעת. יש לכם מושג כמה קשה להחזיק מצלמה ולצלם ביד אחת.. ועוד היד החלשה?

(אמיתיים = אנשים אמיתיים)


(טוב, בסדר.. גם לשם הצלחתי לדחוף חמאת בוטנים. sue me)


אני לא רוצה להאריך. באמת. יש לי מלא כלים לרחוץ ולק חדש לנסות.


(הוא אמור לזהור בחושך!)

לק זוהר בחושך + פרצוף מצחיק/מפחיד מביצים, לימון וסוכר = בגרות נפשית

(איביי, אני שונאת אותך. לא, אוהבת אותך. לא, שונאת. וואו, זו מערכת היחסים הטעונה ביותר שהיתה לי אי פעם. הכי משנה סטטוס בפייסבוק ל-it's complicated)



אז אני אומר רק כמה דברים:


1. קינוחים עם לימון זה כל כך טעים. לפי כמות מתכוני הלימון שפרסמתי פה, אתם כבר אמורים להבין כמה אני אוהבת את הטעם החמוץ-מתוק הזה בעוגות ושות'.


2. האצבעות האלה - כל כך קלות להכנה, אתם לא מאמינים בכלל.

למעלה

למטה

3. רוזמרין? בקינוח? כן כן כן כן כן. ביחד עם הלימון זה יוצר שילוב טעמים שונה ומיוחד ומעולה ו.. עפתי על עצמי? כן כן כן כן כן.


4. הכנתי את האצבעות האלה למפגש משפחתי. קצת אחרי שעברנו לשלב הקינוחים, ניגשתי לאבא שלי ושאלתי אותו אם הוא טעם. הוא אמר שלא, לכן מיד הושטתי לו את הקופסא, בעודי מכריזה חגיגית כי על פי ההיכרות שלי איתו (היכרות לא רעה, יש לציין. הוא כמו אבא בשבילי), אני מאמינה שהוא יאהב. אז הוא טעם אצבע אחת. והסתכל עלי בפרצוף מוזר, מבט מעט משתומם. בשלב הזה קצת התחלתי לדאוג, כי אבא שלי - אני יכולה להניח מולו חתיכת נייר ולומר לו שאפיתי את זה, והוא יטעם ויגיד שטעים לו וזה מעולה. "אבל אבא, אני יודעת שזה מגעיל, אתה לא חייב לומר שזה טעים." והוא? הוא יתעקש שטעים לו ויבקש עוד חתיכת נייר.
בכל אופן, כשהוא הביט בי כך, נבהלתי קלות. "מה קרה, לא טוב? אבא, את האמת!" ותגובתו: "מה זה? זה כל כך טעים."
קיצור, הרבה זמן לא ראיתי את האבא-התמיד-מפרגן שלי מגיב בצורה עד כדי כך חיובית למשהו שהכנתי. במהלך היום הוא חזר על השבחים כמה וכמה פעמים, ולאחר מספר שעות הוא דאג לסמס לי שוב את דעתו בנושא.


5. את מעט האצבעות שנשארו בעקבות המפגש הביאו ההורים שלי לאחי וגיסתי. השמועות אומרות שאחי לא אהב אותן (מה הוא מבין, הוא גם לא אוהב עוגות שמרים), אבל גיסתי התלהבה ממש ומיד ביקשה מתכון. מאוחר יותר היא גם סיפרה לי שאחד האחיינים שלי כמעט הרביץ לה כשהוא גילה שנגמרו אצבעות הלימון.



אז תראו, אני לא בעד אלימות, אבל.. כן. סמכו על אבא שלי והאחיין החמדמוד שלי, טוב? הם יודעים על מה הם מדברים
(ובמקרה הספציפי הזה - גם אני).


(אם אתם רוצים עצות בנוגע ל"מה לקנות באיביי", אני כנראה לא האדם הנכון לפנות אליו. קניתי לק זוהר בחושך, למען השם. וזה רק אחד משמונה פריטים שונים - ומיותרים - שרכשתי שם בשבועיים האחרונים)


***
אצבעות לימון ורוזמרין
מקור המתכון: הבצק מבוסס על חיתוכיות האגוזים ומייפל שלי. שכבת הלימון מבוססת על מתכון של הבלוג המגניב Take a Megabite (וכן, גם הבסיס של האצבעות שלה מכיל רוזמרין).

כמות: אני השתמשתי ברינג ריבועי עם צלע של 20 ס"מ - כל תבנית פחות או יותר באותו הגודל תעבוד (אפשר גם מלבנית מעט יותר קטנה/גדולה). את המאפה שלי חתכתי ל-32 אצבעות של 2.5X5 ס"מ; אפשר לחתוך גם ל-16 קוביות של 5X5 ס"מ או ל-64 קוביות קטנטנות של 2.5X2.5.

מצרכים:
לבסיס
100 ג' חמאה רכה
100 ג' אבקת סוכר
250 ג' (2 כוסות) קמח מלא
3-4 ג' (1/2-2/3 כפית) מלח
רוזמרין קצוץ גס - אני השתמשתי בענף (ענף? מה המילה שחסרה לי פה?) אחד ארוך ושניים קטנים יותר
זסט מלימון אחד (לא חובה)

לשכבת הלימון
200 ג' (1 כוס) סוכר לבן
3 ביצים גדולות
1/2 כוס מיץ לימון (אני סחטתי שני לימונים וקיבלתי חצי כוס פחות כף בערך.. זה גם מספיק)
זסט מלימון אחד
15 (כ-2 כפות) קמח מלא

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בה משתמשים בנייר אפיה (אם משתמשים ברינג, עוטפים אותו היטב. היטב!!).
2. להכנת הבסיס: מניחים חמאה ואבקת סוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים לתערובת בהירה תפוחה, משהו כמו שתיים-שלוש דקות.
3. מוסיפים קמח, מלח, רוזמרין וגרידת לימון. מערבבים עד לקבלת פירורים קטנטנים, ממש במרקם של חול.
4. מעבירים את גרגרי הבצק החוליים לתבנית. משטחים לשכבה אחידה והדוקה מאד.
5. אופים כעשר דקות, עד לתחילת השחמה. מצננים מספר דקות.
6. בינתיים מכינים את שכבת הלימון: טורפים סוכר, ביצים, מיץ, גרידת לימון וקמח בקערה.
7. יוצקים את תערובת הלימון מעל הבצק האפוי. אופים כ-10-15 דקות נוספות, עד להתייצבות שכבת הלימון.
8. מצננים לגמרי על רשת. מעבירים למקרר למספר שעות נוספות, רצוי ללילה. מחלצים מהתבנית וחותכים לאצבעות/ריבועים.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • אם לא רוצים להוסיף גרידה לבסיס, לא חייבים. אני פשוט חילקתי את הזסט משני הלימונים בין הבסיס לשכבת הלימון, אבל אפשר להשתמש בו רק בשכבה העליונה אם מעדיפים.
  • הרוזמרין הכי הכי הכי תורם לטעם של האצבעות האלה ומשתלב מעולה עם הלימון, אבל אם זה בכל זאת לא עובד לכם - השמיטו אותו.
  • אם אתם זורמים איתי ומשתמשים ברוזמרין (ווהו!), אין צורך ממש לקצוץ אותו. אני פשוט הסרתי את העלים מהענף (כן? החלטנו שענף זו המילה?) והשתמשתי בהם שלמים. לא צריך להתאמץ יותר מדי.
  • רוצים להשתמש בקמח לבן במקום מלא? לכו על זה, אני האחרונה שתעצור בעדכם.
  • מה עושה מי שאין לו מיקסר, אתם שואלים? פשוט מוודא שהחמאה שלו ממש ממש רכה ומכין את הבסיס בקערה. עם מטרפה.
  • בא לכם לפזר מעט מלח גס מעל האצבעות לפני האפיה? זה רעיון מצוין, אני כל כך שמחה שהצעתם את זה.
  • ו.. כן, אני יודעת שהאצבעות האלה הן לא שיא האסתטיקה. הן לא צהובות כמו שהייתי רוצה, אבל זה מה יש. אם זה מפריע לכם, לא יודעת.. אתם יכולים להוסיף צבע מאכל צהוב. או כורכום. אבל אם אתם כבר משתמשים בלימון, רוזמרין וכורכום, אולי פשוט עדיף שתכינו איזה תבשיל וזהו.


לפני סיום, אפשר לעניין אתכם בתמונת מאחורי הקלעים מביכה במיוחד?

14 תגובות:

פנפן אמר/ה...

את מהממת כרגיל... ואם רק היה לי לימון בבית הייתי רצה להכין את אצבעות הלימון שלך. 😜

michal kestenbaum אמר/ה...

אפשר עם רוזמרין יבש?

אפרת משה רבנו אמר/ה...

יעבוד עם תפוז? (אני מניחה שהטעם יהיה ממש שונה אבל אולי?)

טל אמר/ה...

כמה צחקתי!
נראה מעולה
תביאי לנסות את הלק :)

עלמה אמר/ה...

אווווף הבלוג שלך שוב פעם מחק לי תגובות! והן היו דווקא שנונות!

הדר אמר/ה...

מדהים! ומרק גזר עם חמאת בוטנים זה גאוני! מורידה את הסינר בפנייך...

גבריאלה אמר/ה...

זה נשמע להיט הסטרי! רציתי לשאול - אפשר להכין את הבסיס עם ביצה כמו בצק פריך רגיל? אני קצת חוששת שבלי ביצה זה יתפרק או יצא "חולי" מדי... מה את אומרת?

The Cookie Fairy אמר/ה...

נראה מעולה!
מתה על שילוב הטעמים הזה

Mor אמר/ה...

מיכל, אני לא לגמרי בטוחה מה זה רוזמרין יבש לעומת רוזמרין.. רגיל? אבל נראה לי שכן, למה לא.

אפרת, נשמע לי מעולה לנסות את זה עם תפוז, איזה רעיון טוב!

גבריאלה, הבסיס אמנם מאד מאד פירורי - ממש כמו חול - לפני האפיה, אבל בסוף הוא ממש יציב. אם מקררים את האצבעות כמה שעות, הן נחתכות מעולה וממש לא מתפרקות. אבל אם את בכל זאת חוששת, נראה לי שלא יזיק להוסיף לבצק ביצה :-)

עלמה, אני כועסת על הבלוג שלי עכשיו -- בא לי לשמוע את התגובות השנונות שלך!

Rotem Lichak אמר/ה...

חחחחחח גדול "הוא כמו אבא בשבילי"! התגלגלתי לי מצחוק. :)
והמתכון נראה הורסססס תודה!

גליה כדר אמר/ה...

נראה מעולה, נראה מעולה ...שמישו כבר יכין ויספר איך זה.......:-)))

חפצי אמר/ה...

מור, שאלה חשובה: באצבעות לימון ורוזמרין, במתכון כתוב 250 גר' קמח מלא (2 כוסות). אם אני ממירה לקמח לבן רגיל, מה הכמות? כוס קמח לבן = 240 גר'. אז לעשות 2 כוסות קמח, או יש טעות בכמות? אני בדיוק התחלתי להכין את החומרים על השיש, אודה לתשובתך המהירה. תודה מראש ויום נעים, חפצי

Mor אמר/ה...

חפצי, עניתי לך בפייסבוק, אבל כדי שזה יהיה מתועד גם פה :-)
אם משתמשים בקמח לבן, אפשר להשתמש בשתי כוסות פחות שלוש כפות, היות שכוס קמח לבן = 140 ג', כף קמח לבן = 10 ג'.
מקווה שיצא לך טוב...

חפצי אמר/ה...

מור היקרה, ראיתי שעניתי לי גם בפייסבוק. את אלופה! ויצא מצויין!!!
אגב, הכנתי לשבת (שוב) את עוגת הקוקוס בציפוי פאדג' שוקולד- קוקוס. וכרגיל, יצא מצוין!!!
תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים שלך, ועל הבלוג הנפלא הזה!
חפצי

הוסף רשומת תגובה