> שושני שמרים לימוניים במילוי שוקולד לבן ושקדים | Morcake

22 בספטמבר 2013

שושני שמרים לימוניים במילוי שוקולד לבן ושקדים

בשבוע האחרון אני מרגישה כמו פני (פלוס עשרים קילו). טוב, על מי אני עובדת. אני הרבה יותר שלדון.


בכל אופן, המעלית שלי מקולקלת. כבר שבוע. וזה סיוט.

אז נכון, זה בניין של ארבע קומות בלבד. אבל אני מתגוררת בקומה הרביעית. וזו, כאילו.. הקומה הכי גבוהה.

רק הגיוני לעשות שתי העמדות למצרכים. ולפרסם את שתי התמונות.

בסדר, שישים ותשע מדרגות זה לא כזה הרבה. מצד שני, כשאתם בחורה שנכשלה בבגרות בספורט*, זה אוטומטית הופך ל"כמעט שבעים מדרגות". וזה, כידוע לכולם, כבר שקול ל"כמעט מאה מדרגות".

*כן. נכשל. בספורט. חרף הפטור מריצת האלפיים שהשגתי מבעוד מועד. אסתמה אהובתי, תמיד אפשר לסמוך עלייך ברגע האמת.


כמעט מאה מדרגות זה מלא.


במיוחד בימים שאתם צריכים להעלות הביתה מלא תיקים שלקחתם להורים כשנסעתם אליהם לחג. כולל כביסה נקיה שאמא קיפלה לכם. כי אתם לא סתם בחורה שנכשלה פעם בבגרות בספורט, אתם עלוקה-מוצצת-דם-כמעט-בת-שלושים-שאמא-עדיין-עושה-לה-כביסה.

(חייבת להפסיק לקרוא לעצמי "כמעט בת שלושים".. בסוף אני עוד עלולה להאמין לעצמי, וזה עדיין מוקדם מדי לזה!)


או כשאתם צריכים ללכת לעבודה ונאלצים לרדת את כל המדרגות עם תבנית עוגה ביד אחת, שקית זבל ביד השניה ועקבים.

טוב, אני שוב מגזימה -- האמת היא שבבוקר ההוא של התבנית והשקית, שבעצם היה הבוקר, נערכתי בהתאם ונעלתי נעליים שטוחות. את העקבים נשמור ליום בו המעלית תחזור לעצמה.


ומתי עניין המעלית המקולקלת הכי כואב?

כשאתם מכינים שושני שמרים לימוניים במילוי שוקולד לבן ושקדים "לעבודה" וביום ההכנה אתם אוכלים שתי יחידות מתוך העשרים, ולמחרת - בעבודה - עוד שלוש. כלומר חמש בסך הכל, או רבע מהכמות, למעשה. עשרים וחמישה אחוזים, למקרה שזה עדיין לא נשמע לכם הרבה. לבד.


אז כן, אם בשבת בערב אתם אוכלים שתי חתיכות ובראשון שלוש נוספות, ואז אתם חוזרים הביתה וצריכים לעלות עשרות מדרגות*, בעודכם שוקלים עשרות קילוגרמים יותר ממה ששקלתם אתמול (ומאות קילוגרמים יותר ממה שפני אי פעם שקלה) -- במקרה כזה אתם מקללים את הדירה-בקומה-הרביעית שלכם ואת הבניין כולו ואת המעלית ואת בעל הבית שלכם, שהוא במקרה גם ועד הבית, אותו אחד שהסביר לכם ביום שלישי שעבר שעובדים על המעלית כבר יומיים והבטיח שהיא תתוקן עוד באותו היום.


והאסתמה. אתם מקללים גם את האסתמה.

*ניסיון נוסף להעצים את האפקט הדרמטי. הצליח לי? מרגיש לי שהצליח לי.


...

אז שושני-השמרים-הלימוניים-במילוי-שוקולד-לבן-ושקדים האלה. הם טעימים. כמה הם טעימים? כל כך טעימים שלמרות העובדה שייבשתי אותם קצת יותר מדי בתנור, עדיין אכלתי חמש חתיכות.


גם כשכבר כאבה לי הבטן ורציתי למות - לקחתי עוד שושנה.


ואני יודעת שזה הולך להפתיע אתכם, אבל באמת שבדרך כלל אני דווקא יודעת לרסן את עצמי ליד קינוחים. אלא אם יש גלידה באזור. אם יש לכם גלידה ואני שם, החביאו את הנשים, הזקנים והטף. זה הולך להיות מכוער.


די נו, איך התחלתי לדבר על מעליות, עברתי לשמרים ובסוף בכל זאת הגעתי לגלידה?


בחיי שאני לא מבינה את הראש שלי לפעמים.

מתקפת הרקונים באזור שלי... זוועה

***
שושני שמרים לימוניים במילוי שוקולד לבן ושקדים
מקור המתכון: התבססתי על הבצק מהמתכון הזה ושיחקתי איתו כדי שיתאים לרצונותיי.

כמות: מאפה בקוטר של כ-24 ס"מ המורכב מעשרים שושני שמרים, כל אחת בעובי של כ-2-3 ס"מ.

מצרכים:
10 ג' (1 כף) שמרים יבשים אינסטנט
100 ג' (1/2 כוס) סוכר לבן
385 ג' (3/4 2 כוסות) קמח לבן
גרידה מלימון אחד
120 ג' (1/2 כוס) מיץ לימון
60 ג' (1/4 כוס) חלב
1 ביצה גדולה
50 ג' חמאה רכה, חתוכה לקוביות
2 ג' (1/4 כפית) מלח

למילוי
1 כף שמן/20 ג' חמאה מומסת
100 ג' שוקולד לבן קצוץ דק
כ-40 ג' מסמרי שקדים

אופן ההכנה:
1. מניחים שמרים, סוכר, קמח, זסט לימון, מיץ לימון, חלב וביצה בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ולשים שתיים-שלוש דקות על מהירות נמוכה, עד להתאחדות החומרים. מגבירים את המהירות ולשים עוד כשבע-שמונה דקות נוספות.
2. מנמיכים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים קוביות חמאה בהדרגה, תוך כדי לישה.
3. לאחר שהחמאה נטמעה כמעט לגמרי, מוסיפים מלח ולשים עוד דקה-שתיים, עד לפיזורו בבצק.
4. מוציאים את הבצק מהקערה, מעבדים מעט ידנית ומחזירים לקערה. מכסים בניילון נצמד או מגבת יבשה ומניחים בצד למשך כשעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. מוציאים את הבצק מהקערה. מרדדים למלבן דק עד כמה שניתן, פחות או יותר בגודל של 45X25 ס"מ, אבל זה לא חייב להיות מדויק.
6. מברישים את מלבן הבצק במעט שמן או חמאה מומסת. מפזרים את השוקולד והשקדים מלמעלה.
7. מגלגלים את הבצק על חלקו הצר, לקבלת רולדה ארוכה. חותכים לעשרים יחידות, פחות או יותר, שוות גדול ומניחים בתוך תבנית עגולה. מכסים את התבנית בניילון נצמד.
8. מחממים תנור ל-180 מעלות ובינתיים מתפיחים את השושנים, משהמו כמו רבע שעה.
9. אופים 20-25 דקות, עד שהמאפה משחים בחלקו העליון.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • דבר ראשון, קצת רימיתי: בעוגה שלי השתמשתי רק ב-50 ג' סוכר ולא היה לי מיץ לימון בכלל. מה שכן השתמשתי בו היה 120 ג' סירופ סוכר לימוני, שאריות מהעוגה הזו. אבל היות שהנחתי שלכם אולי אין סתם סירופ סוכר לימוני בבית ששוכב לכם במקרר, שיניתי מעט את המתכון. זה אמור לעבוד טוב באותה המידה. אה, ואיתמר אברמוביץ' - תודה לך על התגובה בפוסט הקודם ועל הרעיון להכין עוגת שמרים עם שאריות הסירופ!
  • כפי שכבר זרקתי בתחילת הפוסט, העוגה שלי התייבשה מעט. אני אפיתי עשרים וחמש דקות, אבל האובן שלי הוא לא אינדיקציה לכלום. הבשורות הטובות הן שאפילו שהיא היתה מעט יבשה, העוגה נאכלה עד תום (אז נכון שאני אכלתי רבע, אבל גם האנשים בעבודה אכלו ולא התלוננו..). קיצור, שימו לב למאפה שלכם - חבל שיתייבש לכם.
  • בשלב מסוים חששתי שהעוגה יצאה לי קצת מתוקה מדי - גם סירופ סוכר בבצק, גם מילוי שכולו שוקולד לבן.. אבל זה עבד. יש טעם עדין וחמצמץ של לימון לבצק והשקדים במלית.. הם נותנים יופי של ניגוד מרקמי (ניגוד מרקמי? מי אני?) וגם טעמי, כי יש להם טעם של.. שקדים. אז אממ לא מתוק.
  • אגב, כמובן שאפשר לאפות את השושנים על תבנית תנור רגילה, כיחידות בודדות, או עדיין כמאפה אחד גדול, אבל בלי להשתמש בתבנית עגולה. התבנית פשוט תוחמת את המאפה ועוזרת לו לשמור על צורה עגולה ודי אחידה, אבל זה לא כזה קריטי. אפשר לוותר עליה וללכת על המראה הכפרי.
  • מה אמרתם? אתם רוצים להמיר חלק מהקמח באבקת שקדים? וואו, אני הכי אתכם בעניין הזה.
  • ולמקרה שאתם חושבים שלימון, שוקולד לבן ושקדים זה שילוב טעמים שלא עובד יחד - הסירו דאגה מלבכם. זה עובד. אל תפקפקו בי, כבר עברנו את השלב הזה כשדיברנו על לימון עם קפה, לא?
  • תעזרו לי! שושנים - לימוניים? לימוניות? שני שושנים? שתי שושנים? אני לא יודעת אני מדברת על שושן או שושנה. הצילו.
  • אז עדכון קטן לפני סיום, כי אני בטוחה שאתם מודאגים: דיברתי קודם עם השכן שלי והוא טען שהוא ראה פה את האנשים שאמורים לתקן את המעלית שלוש פעמים בשבוע האחרון. אני לא יודעת אם זה משמח אותי לדעת שהם עובדים עליה או מטריד אותי שלוקח כל כך הרבה זמן לתקן מעלית קטנטה שמכילה שאני אנשים, וגם זה בלחץ.


אוף. יש טכנאי מעליות בקהל?

6 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

את הורגת.
כשמכינים כזה דבר דווקא כדאי שהמעלית תתקלקל וניאלץ לעלות במדרגות..
אגד, אני עובדת בגלידרייה וכמעט כל יום יוצא לי לחשוב עלייך- הסבר- הגלידה הכי הכי היא גלידת חמאת בוטנים ושוקולד. למזלי לא מכינים אותה הרבה, אבל כשכן מכינים, אנשים בקושי נוגעים בה!! אני רוצה לתלות שלט שייכנסו לבלוג שלך ויתאהבו בחמאת בוטנים ושוקולד. אז אולי תישאר פחות גלידה בשבילי.

אנונימי אמר/ה...

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1072&messageid=168762356

zoe אמר/ה...

בצק שמרים זו סוג של חולשה. נראה נהדר :)

אנונימי אמר/ה...

אני לא טכנאי מעליות, אבל אני יודע לסלק רקונים מצוין! אם בא לך...

YuvalR אמר/ה...

מודה שהשילוב נשמע לי בהתחלה חשוב, אבל אני מאמינה לך! :O
נכנס לרשימה שלי...

Mor אמר/ה...

אנונימית #1 -- הגלידה בטוח אדירה, בא לי עליה! ואיזה כיף לי שאת מקשרת את הגלידה אלי :-) ובכלל, איזה כיף לך שאת עובדת בגלידריה.. או שלא כיף, בעצם. נראה לי שאם זו הייתי אני, הייתי צריכה לשלם למקום כסף כל יום במקום לקבל משכורת מרוב הגלידה שהייתי אוכלת שם....

אנונימי #2 -- אז אני רק צריכה להחליט אם אני מדברת על "שושן" או "שושנה"? מצוין!

אנונימי #4 -- :-) גלה לי איך מסלקים רקונים!

הוסף רשומת תגובה