> עוגת שוקולד ובוטנים מכל הכיוונים | Morcake

3 באוגוסט 2013

עוגת שוקולד ובוטנים מכל הכיוונים

אני לא זוכרת מתי עלה לי לראשונה הרעיון לשלב קבוקים בעוגה.


אבל זה היה מזמן.


כאילו.. ממש מזמן.


למעשה, אחד הדברים הראשונים שקניתי כשעברתי לגור לבד, לפני שנה וחצי, היה שתי שקיות קבוקים.


כעבור שנה ומשהו גיליתי את שתי השקיות במגרה. סגורות. התוקף שלהן? פג מזמן.


האם פתחתי אותן על מנת לבדוק האם התוקף אכן פג? ברור.


האם הוא אמנם פג? ברור. זוועה.


אז זרקתי את כל הקבוקים והתכניות שלי חזרו צעד אחד אחורה.


מפה לשם, נוצר מצב שחומר הגלם החודשי של "כחומר ביד הבלוגר" הוא בוטנים*.


*לכותבת שורות אלה אין שום קשר לבחירת חומר הגלם החודשי**.


**כותבת שורות אלה היא שקרנית גדולה ולא ברור איך עברה חצי שנה (חצי שנה!! הפרויקט מתנהל כבר חצי שנה - מה?!) והתאפקתי לא להחליט על בוטנים כחומר הגלם עד עכשיו...


בקיצור.


מפה לשם #2, נוצר מצב שהיתה לי שקית כמעט מלאה* של בוטנים מצופים - לא בדיוק קבוקים, אבל ליד - בבית.


*הייתי חייבת לוודא שהבוטנים עדיין אכילים ושלא עבר זמנם, לא?



אז כן, זה היה בשמיים. או בכוכבים. או ב.. לא יודעת מה. עוגה עם קבוקים, זה פשוט היה צריך לקרות.



תראו, עוגה עם קבוקים - היה רק הגיוני לשלב חמאת בוטנים במתכון. אבל לא רציתי שהיא תהיה בודדה, אז שילבתי אותה עם בן זוגה האולטימטיבי: שוקולד.


אני לא רוצה להכביר במילים (תאמינו לי אם אני אומר שאני אף פעם לא באמת רוצה להכביר במילים, אבל זה פשוט.. יוצא לי?), כי כמה כבר אפשר לדבר על שוקולד וחמאת בוטנים ביחד?


(הרבה. אפשר לדבר ממש ממש הרבה)



בגדול, כל מה שאני רוצה שתדעו זה שעוגת השוקולד הזו, זו שהשתמשתי בה כבסיס, היא אחת הטובות שהכנתי/אכלתי אי פעם. היא כהה-כהה-כהה (תודה לך, מר קקאו!) ורכה-רכה-רכה (תודה לך, אממ.. לא יודעת מי, בעצם. יקום? תודה לך, מר יקום!) ופשוט אחלה. להוסיף לה חמאת בוטנים? רק עוזר.


לחצות אותה לשניים ולמלא אותה בקרם חמאת בוטנים? רק עוזר.


לצפות את כולה בגנאש שוקולד-חמאת בוטנים שעקב חוסר תשומת לב שלי יצא סמיך בטירוף ולמעשה הפך לסוג של שכבת טראפל פאדג'ית לאחר הקירור? וואו. הכי רק עוזר.


ולקשט במלא מעגלים קונצנטריים (that's right, אמרתי קונצנטריים. זה היה או זה או "חד מרכזי") של בוטנים מצופים (או קבוקים, תלוי מה יש לכם בבית. אני לא אתקטנן אתכם)? אמרו את זה יחד איתי: רק עוזר.


לא אמרתם יחד איתי, נכון? ביאסתם ונתתם לי לצעוק את זה לבד.


אוף, איפה הימים שהייתם משתפים איתי פעולה? מה אני אגיד לכם, הזדקנתם. נהייתם הכי כבדים. איפה הקוראים הקלילים והספונטניים שהתאהבתי בהם? אלה שהדליקו ניצוץ בעיניי?


הלו?


יש שם מישהו?


ט-ו-ב.


מביך.


אני הולכת לאכול את רגשותיי או משהו.


וכן, ברור שרגשותיי = כל הגלידה שיש לי בבית + שתי צנצנות חמאת בוטנים. שני סוגים. קרמית חלקה וקראנצ'ית עם שבבי בוטנים.


אגב. חבל שנטשתם אותי, עד שסוף כל סוף (כל סוף כל סוף) קניתי מצלמה של אנשים אמיתיים והתחלתי להשתמש בה. או במילה אחת: ווהו!


***
עוגת שוקולד ובוטנים מכל הכיוונים
מקור המתכון: העוגה מבוססת על המתכון הזה, עם שינויים (הכמויות נתונות בגרמים ולא בכוסות + פחות סוכר + תוספת של חמאת בוטנים). הקרם והציפוי לא לקוחים משום מקום. הבוטנים המצופים לקוחים מהסופר.

כמות: עוגה דו שכבתית אחת בקוטר 24 ס"מ, אם כי אני מאמינה שאפשר להכין גם עוגה מעט גדולה או קטנה יותר ו/או לחלק אותה לשלוש שכבות או להכין שכבה אחת בלבד.

מצרכים:
240 ג' קמח לבן
200 ג' סוכר לבן
60 ג' אבקת קקאו
5 ג' אבקת סודה לשתיה
3 ג' אבקת אפיה
3 ג' מלח
125 ג' רוויון
100 ג' שמן
2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
100 ג' חמאת בוטנים
200 ג' קפה חם (1 כף אבקת נס קפה מומסת בכוס מים חמים)

לקרם חמאת בוטנים
150 ג' חמאה רכה
50 ג' חמאת בוטנים

לגנאש שוקולד-חמאת בוטנים
110 ג' שמנת מתוקה
200 ג' שוקולד מריר
20 ג' חמאה
25-30 ג' חמאת בוטנים

לקישוט
כ-150 ג' בוטנים מצופים/קבוקים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ומרפדים את התחתית והדפנות בנייר אפיה (אפשר - אני אפילו מעדיפה - להשתמש ברינג).
2. מניחים קמח, סוכר, קקאו, סודה, אבקת אפיה ומלח בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומערבבים מספר שניות, עד להתאחדות.
3. בקערה נפרדת טורפים רוויון, שמן, ביצים וחמאת בוטנים.
4. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים, תוך כדי ערבוב, את החומרים הרטובים בהדרגה - פשוט מוסיפים בזרם איטי. מערבבים עד להיטמעות.
5. משאירים את המיקסר פועל על מהירות איטית ומוסיפים קפה בהדרגה, תוך כדי ערבוב. מערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
6. יוצקים לתבנית ואופים 30-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. אני אפיתי 34 דקות.
7. מצננים לגמרי בתבנית למשך כחצי שעה. מחלצים מהתבנית, מעבירים לרשת ומצננים לחלוטין.
8. להכנת קרם חמאת הבוטנים (שימו לב, זה מאד מסובך): מניחים חמאה וחמאת בוטנים בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומערבבים עד לקבלת קרם חלק ונהדר. מניחים בצד - רצוי במקרר.
9. כאשר העוגה הצטננה - רצוי אפילו להעביר למקרר ארו למקפיא קודם לכן, על מנת שהיא תהיה ממש קרה ונוחה לחיתוך - מיישרים את חלקה העליון, אם העוגה לא ישרה. חוצים אותה ומחלקים לשתי שכבות שוות עובי (או לא.. אני לא אגלה לאף אחד).
10. מניחים פרוסה אחת על צלחת הגשה. מורחים את כל קרם חמאת הבוטנים מעליה בשכבה אחידה עד כמה שניתן.
11. מניחים את שכבת העוגה השניה מעל הקרם.
12. עוברים להכנת הגנאש: מבשלים שמנת בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה.
13. בינתיים קוצצים גס את השוקולד ומניחים בקערה.
14. כאשר השמנת מגיעה לרתיחה, יוצקים מעל השוקולד. ממתינים שלוש-ארבע דקות ומערבבים, עד לקבלת קרם חלק.
15. מוסיפים חמאה וחמאת בוטנים ומערבבים היטב, עד שהקרם חלק לגמרי. מניחים בצד חמש-עשר דקות, על מנת שהקרם יצטנן ויתייצב מעט.
16. יוצקים את הקרם הסמיך מ-א-ד מעל העוגה. אם צריך, וכנראה שתצטרכו, עוזרים לו להתפשט ולצפות את כל העוגה בעזרת לקקן.
17. ממתינים מספר דקות ומקשטים בבוטנים מצופים או קבוקים - אפשר לסדר אותם איך שרוצים, אני בחרתי לסדר אותם במעגלים: התחלתי במעגל החיצוני ונכנסתי פנימה.
18. מעבירים למקרר עד להגשה ומתאפקים לא להסיר בוטנים מהעוגה ולאכול אותם. חבל, זה הורס. תתאפקו. טוב? טוב.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • בגדול, אתם יכולים להשמיט את חמאת הבוטנים מכל חלקי העוגה (לא כולל קרם חמאת הבוטנים. אם תוציאו אותה משם, תקבלו חמאה מוקצפת. וזה לא נותן לנו כלום, נכון?) אם בא לכם, אבל אממ: 1) למה הו למה? 2) רבאק, פשוט לכו על מתכון אחר, טוב?
  • בקרם חמאת הבוטנים אין סוכר. הוא לא באמת זקוק לזה לדעתי, אבל אם אתם חשים צורך להמתיק אותו, אפשר להוסיף אבקת סוכר לפי הטעם. אבל בחיי שאין צורך, יש מספיק מתיקות בשאר העוגה.
  • אגב, לחלוטין אפשר - אולי אפילו מומלץ - להכפיל את כמות קרם הבוטנים. עם הכמויות הנתונות מתקבלת שכבה די דקה של קרם, אבל ממש אפשר להשתמש בכמות וחצי, אפילו שתיים, כדי לתת לה יותר נוכחות.
  • אה, וכפי שניתן לראות בתמונות - אני ניסיתי להכין את הקרם ידנית, עם מטרפה, בהתחלה. מהר מאד העניין הזה דעך ועברתי למיקסר. זה לא שאי אפשר להכין עם מטרפה, אבל החמאה צריכה להיות מאד מאד רכה. ואולי כדאי להמס מעט את חמאת הבוטנים לפני כן. או.. במילה אחת... מיקסר.
  • לגבי הגנאש - כפי שכבר ציינתי, מתקבלת שכבה מאד עבה ופאדג'ית. אני חושבת שזה נהדר, אבל אפשר להכין גנאש עם יחסים קצת שונים (יותר שמנת, פחות שוקולד) אם רוצים קרם יותר דק ועדין. אבל תופעת לוואי חיוביות של השכבה הפאדג'ית שלי: בגלל שהיא היתה מאד עבה, הבוטנים הצליחו לעמוד בתוכה בצורה מאד יציבה, כמו בבוץ או בביצה או משהו (אלה הדימויים שלי? בשיא הרצינות?). אני חוששת שאם הגנאש היה עדין יותר, הבוטנים היו מחליקים ועפים לכל עבר. אז אני ממליצה דווקא להישאר עם קרם פאדג'י כזה.
  • אגב, היות שיש כמות גדולה של שוקולד לעומת השמנת - ותכלס, מניסיון.. - אפשר להמס את השוקולד בגנאש לפני הוספת השמנת. זה יקל על יצירת הקרם ועל הטמעת החמאה וחמאת הבוטנים לאחר מכן.
  • את הבוטנים המצופים, למקרה שלא הבנתם, אפשר להמיר בקבוקים. אפשר גם להשמיט לגמרי.
  • וכמובן שאתם לא צריכים אותי בשביל זה, אבל אפשר לעשות כל מיני משחקים עם העוגה: להכין רק שכבה אחת ולצפות אותה בקרם חמאת בוטנים. או לצפות רק בגנאש. אפשר להכין שלוש שכבות עוגה, אפשר.. מה שאתם רוצים. אני זורמת.
  • ולא, לא משנה אם משתמשים בחמאת בוטנים רגילה או עם שבבים. לא בעוגה, לא בקרם ולא בגנאש. העוגה הזו הכי זורמת.



ברצינות שניה, אני יודעת שחלק מהתמונות עדיין לא משהו, אבל כמה מרגש זה שיש לי מצלמה??? רק אותי? הבנתי. טוב, לכו לראות מה הכינו שאר הבלוגרים של "כחומר". הכל שם מהמם וטעים ונפלא ונהדר.

21 תגובות:

נטלי אמר/ה...

אין לי ספק שזה מושלם אפילו שלא יצא לי לטעום! והתמונות מהממות :)

נטלי

טליה אמר/ה...

נראה מפתה במיוחד...

חנוך אמר/ה...

ההחלטה לרכוש מצלמה מוכיחה את עצמה. תמונות מהממות

זוהר אמר/ה...

מזל טוב על המצלמה. זה בהחלט רעיון מוצלח :)
והשילובים של שוקולד-בוטנים שלך תמיד מפתים

קרייזי-אמא של אמר/ה...

תתחדשי על המצלמה, למרות שאני התדרדרתי לגמרי לצילום בסמרטפון, יש ימים שאני מצרה על כך. העוגה עושה לגמרי חשק לביס.

אנונימי אמר/ה...

אין ספק שהמצלמה הוכיחה את עצמה ובגדול!!!

מחכה כבר שלאחד החברים תהיה יומולדת כתירוץ להכנת העוגה השווה הזו.....

אפרת אמר/ה...

תמונות מעולות!
והעוגה,
בא נגיד שקשה לי לנשום..
::))

אנונימי אמר/ה...

כרגיל מצחיק ומשעשע וטעים ומרהיב.
רק אני שמתי לב שהתמונה השלישית מהסוף נראית בול כמו פקמן?
או לפחות גירסה משופרת בהרבה של פקמן, בה יש עליו מלא-מלא בוטנים?
תודה מור, אחל'ה דרך לפתוח את הבוקר.

יפה ימין אמר/ה...

תמונות מעולות...יש לי מתכון לפאי שוקולד וקבוקים בבלוג ...שילוב מעולה

אולגה אמר/ה...

מור, איזו השקעה בעוגה! התרשמתי עמוקות :) נראה פגז!

אנונימי אמר/ה...

וואו, איזה יופי...
והתמונות גם מקסימות.

בוא'נה פטיט אמר/ה...

תשמעי מור... קודם כל נתחיל בקולולו על המצלמה החדשה, (קולולו!!). הבלוג מקסים (כמו תמיד) והרעיון של הבוטנים על העוגה ממש יצירתי ונראה טוב ו..מזיל ריר.. ו.. ררררררררר!סליחה.
בקיצור מ ה מ ם וננסה את העוגה ביום שלישי.

zaftigfoodblog אמר/ה...

התמונות ממש סבבה. וזה נראה יותר יפה מאשר עם הפלאפון! הכל חד וצבעוני! כמוכן: האם קראת את הספר "לרחם על סיליה"? כי אם לא, נראה לי שאת צריכה. דחוף. את תאהבי אותו ממש. זה ספר נוער, והוא ישן, אבל הוא אדיר ממש. (נזכרתי עכשיו כי סגנון הכתיבה בפוסט הזה ממש הזכיר לי את הספר).

טושטוש אמר/ה...

נראה ממש ממש טעים!!!
המעגלים בקוצנטריים שלך ממש מרשימים :)

ותתחדשי על המצלמה- התמונות סוף....

קרייזי-אמא של אמר/ה...

תגידי, לא היתה פה אתמול עוגה ורודה או שהזיתי מרוב נצנצים. בכל אופן העוגת שוקולד ניראית מדהים ולאור מה שלמדתי לאהוב בחודש האחרון היא גם בטח ממש טעימה. את חושבת שהיא תתאים לברבי?

גבריאלה אמר/ה...

כל כך כל כך מושלם
ואת קורעת
והמצלמה סוף!

טל אמר/ה...

אבוי, מתחשק לי להכות את עצמי על זה שלא חשבתי בעצמי על קבוקים...
אבל העוגה מהממת, וגם התמונות.

איימס אמר/ה...

אהבתי ששמת באמצע את הבוטן הקטן והמעוות, כאילו כדי לומר "גם למעוותים קטנים יש זכות קיום, ואפילו מרכזית, בעולמנו המלוח-מתוק, כעוגת שוקולד חמאת בוטנים".

זהו בלוג עם מסר, חשוב שידעו.

Bellz אמר/ה...

העוגה נראית מדהימה, והמצלמה הפכה את הבלוג שלך מאדיר להדהים - למושלם
ידעתי שכל מה שאת צריכה זה מצלמה אמיתית ביד, כי התמונות שלך ממש ממש יפות! [בה מפה של "רוצה-להיות-צלמת-כרגע-רק-חובבנית-אבל-אחלה-לגמרי"]

אנונימי אמר/ה...

אהבתי את הכתיבה המשעשעת שלך.
במה אפשר להחליף את הקפה? אני ממש לא אוהבת קפה

Mor אמר/ה...

איזה כיף, מחמאות על התמונות שלי - הידד לי ותודה לכם!!

איימס, הבוטן הקטן והמעוות באמצע הכי מכוון. זה בכלל לא קשור לזה שהוא היה הבוטן האחרון שנשאר לי בשקית. אחרון!!!

ואנונימית, ממש ממש ממש לא מרגישים טעם של קפה בעוגה. זה רק בשביל להעצים/להדגיש את הטעם השוקולדי וכאלה. אם זה בכל זאת חשוב לך, אני משערת שאפשר להשתמש במים או חלב.

הוסף רשומת תגובה