> עוגיות שאריות מהמטבח של אמא | Morcake

1 במאי 2013

עוגיות שאריות מהמטבח של אמא

מהחופרת שהביאה לכם את מותחן האימה מאסטר שף ליום אחד - כשרושפלד קרא לי חובבנית...


מהיחצ"נית חסרת הבושה שדחפה לכם לפרצוף את סדרת הריגול תא גורדין ללא הרף...


מגיע הלהיט החדש של הקיץ - דוקו-ריאליטי דרמטי שיכבוש אתכם:

שאריות מהמטבח של אמא.


קצת רקע -

בלוגרית אוכל מוצאת את עצמה בבית הוריה בסוף שבוע מסוים. אותה הבלוגרית תכננה לחזור לדירה שלה בשבת בבוקר, אך ברגע האחרון השתנו התכניות ונודע לה כי היא נוסעת יחד עם הוריה לבקר את אחיה ומשפחתו באותו אחר הצהריים. גם אחותה והמשפחה יגיעו לשם, וכולם כולם כולם יוכלו לראות את התינוקת החדשה שנולדה לאחיה וגיסתה, להלן - אחיינית #7.


לאחר שאמה זורקת לאוויר את המשפט "אולי תכיני איזו עוגה או משהו", מגיע הטוויסט. התפנית בעלילה.


התכנית שלנו מתחילה כאשר הגיבורה שלנו נכנסת למטבח של אמא - מבולבלת אך חדורת מוטיבציה.

המשימה שלה: ליצור משהו אכיל. משהו מספיק טעים, שגם האחיינים שלה יאהבו. משהו שיעבור את הביקורת של אמה ואחותה, משהו שיגרום להן לתת את האישור הסופי, להלן תו התקן - שווה פוסט.


היא פותחת את המזווה ומוציאה משם שיבולת שועל. ואבקת קקאו. ונוטלה. וכמה גרמים בודדים של שוקולד.

במקרר היא מוצאת קמח, חמאה, כל מיני אגוזים ועוד קצת שוקולד.


היא מניחה את כל המצרכים - רובם פתוחים, חלקם כמעט גמורים - על השיש.


הבלוגרית בוהה במצרכים. המצרכים מביטים בה בחזרה, במבט מלא תוכחה.


היא מושיטה יד אל עבר החמאה. והסוכר הלבן. והסוכר החום. ואבקת הסוכר.


ומשם הכל כבר מתקדם מעצמו.


רגע.

מה זאת אומרת, הכל מתקדם מעצמו? אנחנו באמת הולכים להשאיר את זה ככה? עם כזה קליף האנגר מטורף?

אוקיי. שימו לב - ספוילר.

כן כן, זהו לא תרגיל, מדובר באזעקת אמת, להלן - זהירות ספוילר:


בסיום התכנית, רגע שלפני שנגמר הזמן, מצליחה הגיבורה שלנו לצאת מהבית עם קופסא מלאה בעוגיות נהדרות. עוגיות המשלבות קמח לבן ומלא, וגם קצת שיבולת שועל. עוגיות עם סוכר לבן, חום ואבקת סוכר. עוגיות עם שוקולד ושקדים ואגוזי מלך וצנוברים. בלי קקאו ונוטלה -- הם חזרו לארון, כי זה פשוט לא הרגיש נכון.

צנוברים?

כן, צנוברים!


לקראת הסוף ניתקל ברגע מעט דרמטי, כאשר טעימה מהעוגיות החמות תוביל את הגיבורה ואת הוריה למסקנה כי מדובר בעוגיות חביבות אך רכות מדי.


אך ברגע השיא, לאחר צינון מלא, יגלו הגיבורה, הוריה ומשאר משפחתה - וגם אנחנו, הצופים היושבים על קצה הכסא שלהם, רועדים מהתרגשות - כי העוגיות התקשו והפכו קריספיות ונהדרות וממכרות.


ויהיה סוף טוב והכל טוב.

עד עצם היום הזה.


ותו התקן של האם והאחות? יתקבל, בטח שיתקבל. אנחנו אוהבים סוף טוב, בלי סיפורים מדכאים! כאלה יש לנו מספיק בחיים האמיתיים - בתכניות ובסדרות שאנו צופים בהן אנחנו רוצים שהכל יהיה מושלם.


מצד שני, זה בכל זאת דוקו-ריאליטי דרמטי ולא סיפור אגדה, אז בסופו של דבר תו התקן של האחות יתקבל עם כוכבית קטנה: העוגיות מצוינות. אבל מכוערות.


רגע.

רגע.


יודעים מה? בעצם זה כן סיפור אגדה, אפילו עם סוג של מוסר השכל - 

כי לפעמים גם המכוערות זוכות לסוף טוב.


I'll drink to that.

***
עוגיות שאריות מהמטבח של אמא
מקור המתכון: מהפעמים הבודדות שאני יכולה לומר - חד משמעית, במאה אחוז - אני.

כמות: אני הכנתי עוגיות די קטנות (כפית-שתיים של בצק בכל אחת), אז יצאו לי 72. שבעים ושתיים עוגיות. זה מלא. אפשר להכין אותן קצת יותר גדולות, ואז תצא כמות קטנה יותר, אבל הן ממש כיפיות ככה. לשיקולכם.

מצרכים:
150 ג' חמאה רכה
1/4 כוס אבקת סוכר
1/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום כהה
1 ביצה גדולה
1 כוס קמח מלא
3/4 כוס קמח לבן תופח (או קמח רגיל + 1/2 כפית אבקת אפיה)
1/2 כוס שיבולת שועל (אני השתמשתי בשלמה אבל זה לא הכי קריטי)
100 ג' שוקולד מריר קצוץ (כן, אפשר גם חלב. או לבן)
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/4 כוס מסמרי שקדים קצוצים
1/4 כוס צנוברים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה (או שתיים) בנייר אפיה.
2. מניחים חמאה עם כל סוגי הסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים מספר דקות, עד לקבלת תערובת קרמית.
3. מוסיפים ביצה ומערבבים עד להיטמעות.
4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את שני סוגי הקמח בקערה, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בצק אחיד.
5. מוסיפים שיבולת שועל ומערבבים קצת עד לפיזור אחיד.
6. מערבבים פנימה את התוספות - שוקולד ואגוזים - ומערבבים קלות עד לפיזור אחיד.
7. מניחים בערך כפית מהתערובת בתבנית. ממשיכים כך עם שאר הבצק, תוך שמירה על רווח של מספר סנטימטרים בין העוגיות --> השיטה הזו תניב עוגיותק "מפלצתיות" ומבולגנות. לחילופין, אפשר לגלגל כדורים מהבצק ולהניח בתבנית עם מעט רווח, באותו האופן. שימו לב: יש מצב שתצטרכו לקרר את הבצק כחצי שעה-שעה במקרר, על מנת שהוא יהיה נוח לעבודה ולא דביק מדי.
8. אופים כ-10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להשחים. הן כנראה עדיין יהיו די רכות כאשר תוציאו אותן מהתנור, אבל זה בסדר - הן מתקשות במהלך האפיה. מצננים שתיים-שלוש דקות בתבנית ולאחר מכן מעבירים לרשת לטובת צינון מלא.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • תראו, אני לא יודעת באמת לומר מה אפשר להחליף ובמה אפשר במקום, היות שהעוגיות האלה הן פשוט אלתור של "מה שהיה במטבח". אבל אני מאמינה שאפשר להשתמש רק בקמח רגיל, או רק בסוכר מסוים. אבל זה בטח ישנה דברים, והעוגיות ממש אחלה כמו שהן. לדעתי.
  • מבחינת התוספות, אפשר להשתמש שוקולד חלב או לבן במקום/בנוסף למריר, ואפשר גם להשתמש באגוזים אחרים. אני השתמשתי במה שהיה.. ומה שהיה היה טעים.
  • אגב, מה שהיה - מעט מאד שוקולד מריר ועוד כמה Hershey's Kisses ששקלתי יחד עד שקיבלתי מאה גרם שוקולד.
  • אם לא תכננתם את האפיה שלכם מספיק זמן מראש והחמאה שלכם לא התרככה, אפשר לחמם אותה 15-20 שניות במיקרוגל, אבל לא יותר מדי, היות שאנחנו רוצים אותה רכה, לא נמסה.



ועכשיו שסיימנו אתם מוזמנים לסמס את המילים "אוי סתמי" למספר 0000 על מנת להדיח אותי מ.. לא יודעת, ממשהו.

8 תגובות:

טל אמר/ה...

אוי
פוסט מעולה! התמונה עם הביצה והקרמאזזז' ממש מהממת
הבי לי עוגיה או 72.

וסתמי

ckway אמר/ה...

הייתה כאן תגובה מאוד מושקעת. עם המילים "אוי סתמי" בסוף והכל. אבל אז התנתק האינטרנט והכל הלך קפוט.
ואני ערה 20 שעות. אז תסלחי לי. בבקשה תסלחי לי.
הא, וצנוברים? בעוגיות? מוזר. אבל משום מה המחשבות המוזרות שלי אומרות שזה יכול לעבוד

אנונימי אמר/ה...

מעולה, וצנוברים דווקא הולכים טוב בעוג(י)ות.
בגלידריה בעיר מגוריי מכרו גלידת עוגת גבינה וצנוברים בתור טעם החודש של פברואר. חזרתי לשם כמה פעמים באותו חודש רק עבור הטעם הזה... המספר המדויק שמור במערכת.

אנונימי אמר/ה...

סיפור טוב.
מה קורה בעונה השנייה?

אנונימי אמר/ה...

מה?! אבל איפה חמאת הבוטנים??





:)

עלמה אמר/ה...

צנוברים?! את ממש הולכת על הקצה

nufar אמר/ה...

מור יקרה,
אני עוקבת אחרייך כבר קרוב לחצי שנה, למרות שהסגנון הקולינרי שלנו טיפונת שונה (אני בקטע של אוכל בריא ולא חובבת שוקולד). הפוסטים שלך פשוט מצחיקים אותי.
העוגיות האלו הן המתכון הראשון שלך שאני מכינה. כמובן ששיניתי ל100ג' חמאת עזים אורגנית ורק קמח מלא, אבל ביחס לעצמי עקבתי יפה אחרי הוראות ההכנה.
העוגיות יצאו מעולות, תודה!
:)

Mor אמר/ה...

די נו, צנוברים בעוגיות זה לא כזה מוזר!!!

נופר, איזה כיף, איזה כיף!

ועמית, בעונה השניה היא יורדת מהארץ. ברור.

הוסף רשומת תגובה