> מיני מאפינס שוקולד, דבש ותבלינים | Morcake

30 במאי 2013

מיני מאפינס שוקולד, דבש ותבלינים

קשה לי לעקוב אחר הוראות כשאני מכינה מתכון.


המתכון אומר 113 ג' חמאה, אני ישר מעגלת את זה למטה ל-100 ג'. או מחליטה שחצי כוס שמן ורבע כוס רסק תפוחים יעשו את העבודה.

המתכון אומר 2 כוסות קמח לבן, אני מבינה את זה ככוס וחצי מלא, כוס לבן.

המתכון אומר 1 כוס סוכר לבן, אני אומרת "היי, מעניין מה יקרה אם אשתמש בשליש כוס סוכר חום כהה, חצי כף סירופ מייפל וקורט אבקת פיות".


ואם שכחתי לקנות אבקת פיות, אני פשוט מאלתרת ומשתמשת באבקת אפיה. מספיק קרוב.

בקיצור, אני לא ממש יודעת למה, אבל קשה לי לעקוב אחר הוראות.

אולי כי אני לא רוצה לפרסם מתכונים של אחרים ולהעתיק אותם מילה במילה (אם כי אני תמיד תמיד תמיד נותנת קרדיט.. כבר אמרו לי שלפעמים אני אפילו מגזימה במתן הקרדיט), כי.. מה הטעם בזה? והאם זה באמת הוגן כלפי ה"אחרים" האלה?


אולי כי אני אוהבת לספר לעצמי שאני ממציאה מתכונים, ואם אני לוקחת מתכון קיים ומשנה בו מספיק דברים -- הוא כבר הופך לשלי, לא?

(לא)

(טוב, אולי)

(לפעמים)


לפעמים כל השינויים מצליחים. לפעמים לא. אין חוקיות. בגדול, שינויים קטנים לרוב עוברים חלק. שינויים גדולים ורבים יכולים להצליח - ובינינו, ממש להפתיע, כי בשלב מסוים אני בעצמי כבר לא מאמינה שאצליח להוציא משהו אכיל מתערובת הדברים המשונה שאלתרתי תוך כדי תנועה - אבל יש סיכוי טוב שהם עלולים להיכשל ברמות... קשות.

כמובן שכשאני אשכרה מנסה להמציא מתכון from scratch, סיכויי ההצלחה פוחתים וכמות (ועוצמת) הקטסטרופות גדלה דרמטית.

אז כשכן הולך - אני בשמיים. אושר גדול.


כמו במתכון הזה:

התחלתי עם המיני מאפינס שוקולד שהכנתי פעם (ודווקא אז כמעט לא שיניתי את המתכון) ואז התעללתי בו בצורה כה קשה שאפילו אני מתקשה להאמין שזה באמת היה הבסיס שלי.

קודם כל, חציתי כמויות, כי לא רציתי המון מאפינס. ואז המרתי את הסוכר הלבן בסוכר חום כהה ודבש. השתמשתי בקפה במקום חלב, הוספתי כל מיני תבלינים. את הביצה מהמתכון דווקא השארתי, כי לא כל כך התחשק לי להשתמש בחצי ביצה. אה, והוספתי באטרסקוטץ' צ'יפס, כי יש לי כל מיני כאלה בבית והם ממש לא טעימים לי, אז אני מנסה לדחוף אותם לכל מתכון אפשרי, היות שבאפיה הטעם שלהם קצת מתעמעם. בקטע טוב.


קיצור.

לא ממש ידעתי למה לצפות. הייתי בטוחה שהחרבתי עוד מתכון.

אבל בסוף יצאו לי מאפינס שוקולד נהדרים. שוקולדיים, עם מעט דבש, טעם וריח נפלאים של תבלינים שווים. והמרקם - הוא כמעט מצדיק פוסט נפרד. לא יודעת להגדיר אותו במדויק. הכי קרוב שאני מצליחה להגיע אליו זה שהוא היה פאדג'י, כמו בראוניז פאדג'יים רכים שהתחפשו למיני מאפינס.


זה הגיוני?

לא משנה.

הדבר היחידי שחשוב פה הוא שהכנתי מתכון שלא היה לי מושג איך הוא הולך לצאת, והוא יצא טו-אוב*. ושאם כל חייכם חיפשתם מתכון למאפינס שוקולד עם דבש ותבלינים - ובינינו, מי מאיתנו לא חיפש מתכון כזה כל חייו? - אז הנה, מצאתם את מבוקשכם.


*כן, אני עדיין אומרת טו-אוב. אני גם נוטה להשתמש במילה גרובי יותר מדי. והביטוי גרובי מגנובי הוא בכלל אחד האהובים עלי.

הלכתי רחוק מדי עם וידויי חוסר המגניבות שלי, נכון?


אה, וכמובן שכשאני אומרת "מאפינס שוקולד עם דבש ותבלינים", אני בעצם מתכוונת למיני מאפינס. כי מיני מאפינס זה הדבר הכי טוב שקרה לעולם מאז.. ובכן, מאז המאפינס.

***
מיני מאפינס שוקולד, דבש ותבלינים
מקור המתכון: מבוסס בצורה מאד מאד רחבה על המאפינס האלה, אבל בעקרון זה כל כך שונה שאני מרשה לעצמי לקרוא למתכון הזה שלי.

כמות: כ-22 מיני מאפינס

מצרכים:
1 כוס קמח לבן תופח (או 1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפיה)
2 כפות אבקת קקאו
1/4 כוס סוכר חום כהה
1 כף דבש
1/4 כפית מלח
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס קפה חם (נגיד.. כף אחת של קפה מומסת במים?)
1 ביצה גדולה, טרופה
1/2 כוס באטרסקוטץ' (קרמל) צ'יפס (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית מיני מאפינס במיני מנז'טים.
2. מערבבים קמח, קקאו, סוכר, דבש, מלח ותבלינים בקערה בינונית - כף, מזלג, כל דבר עושה את העבודה.
3. בקערה קטנה טורפים שמן, קפה וביצה.
4. מוסיפים חומרים רטובים ליבשים. טורפים (שוב, מזלג זה סבבה.. אם בא לכם להשקיע, הוציאו את המטרפה) עד לקבלת תערובת אחידה, אפילו מעט גושית --> זה עדיף על פני ערבוב יתר.
5. אם רוצים, מוסיפים קרמל צ'יפס ומערבבים בזהירות, רק עד לפיזור אחיד.
6. מחלקים את הבלילה בין שקעי התבנית. אופים 12-13 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז כל מאפין יוצא נקי, או כמעט נקי, עם מעט פירורים לחים.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • כפי שציינתי כבר, הקרמל צ'יפס הם לא בגדר חובה. אפשר להשמיט אותם או להחליף בצ'יפס אחרים  - שוקולד, שוקולד לבן, חמאת בוטנים, מה שמרגיש לכם נכון. אם אתם בקטע של אגוזים, גם הם יכולים להתאים, נראה לי. אבל בחייאת, קצצו אותם, אתם לא רוצים מיני מאפין שהוא פשוט אגוז אחד מוקף במעט בלילה שוקולדית אפויה. לא שזה נשמע רע, אבל.. אוף, הבנתם. נכון?
  • אפשר לאפות כמאפינס רגילים. זמן האפיה יתארך, כנראה לאזור ה-18-20 דקות (אבל זה לא ודאי, אז שימו עין על התנור, כמובן). אני משערת שיצאו בין עשרה לשנים עשר מאפינס רגילים מהכמות הזו. וכן, אם בא לכם - אפשר גם לאפות כעוגה אחת גדולה. זאת אומרת, לא מאד גדולה, אבל... הנבתם, נכון? ;-)
  • אתם לא כועסים על זה שאני מזגזגת בין מתכונים הנתונים בגרמים לבין כאלה בהם הכמויות מופיעות בכוסות וכפות, נכון? יופי, תודה לכם. חמודים.


6 תגובות:

נטלי אמר/ה...

אם אני אגיד מספיק פעמים שמתחשק לי כאלה עכשיו, זה יעזור לי?

נטלי

אנונימי אמר/ה...

בדיוק בדיוק הכנתי את המאפינס הקודמים...
הממ, נראה מה בנוגע לאלה.

אנונימי אמר/ה...

אין על הבלוג הזה. מבחינתי, מועמדת לפולימר על חשיפת החיים הטובים. וכמו המגיב הקודם, עד שהכנתי את המאפינס הקודמים בהצלחה (יחסית), עכשיו כבר יש חדשים? אין צדק בעולם

גבריאלה אמר/ה...

מממ תבלינים במאפים זה סופר טעים. עם שוקולד, לא חשבתי על זה. חייבת לנסות.
אני כמובן לא כועסת שלא נתת כמויות בגרמים (כי אי אפשר לכעוס עלייך, את הורסת) אבל הרבה יותר נוח לי לעבוד עם משקל. זה גם יותר מדויק וגם חוסך את ההתעסקות עם כוסות

טל אמר/ה...

את את לא חברה את.
כפיצוי, אני רוצה גלידה בטעם של המאפינס האלה.

אלון בוגין אמר/ה...

אין כמו וידוי טוב...

הוסף רשומת תגובה