> תבשיל תרד וחומוס | Morcake

1 באפריל 2013

תבשיל תרד וחומוס

אחד באפריל שמח!!

אם תהיתם האם הסיבה לכך שאין לי לק בתמונה היא האחד באפריל -- כן, בהחלט!

זוכרים ששנה שעברה סיפרתי לכם על כל כשלונותיי במטבח? אז השנה החלטתי ללכת על כיוון אחר.


אל תבינו לא נכון, זה לא שלא היו כשלונות השנה. הו, בהחלט היו. הרי רק לפני שבועיים וחצי סיפרתי לכם על פאי הבירה הכושל שלי. מאז הספקתי לנסות להכין לליל הסדר מוס טבעוני על בסיס חלב קוקוס וכשלתי. ואז ניסיתי להוסיף לו ביצה וקצת קמח (תפוחי אדמה, תירגעו) ולאפות... וכשלתי שוב. פעמיים ביום אחד, מרשים לכל הדעות.


היו עוד כל מיני דברים, אבל ברשותכם לא ניכנס אליהם משתי סיבות: האחת היא שאלו זכרונות כואבים מדי ואני לא רוצה לחזור אליהם. השניה - והאמיתית - היא שדי הדחקתי את הזכרונות הכואבים הללו ועל מנת להיזכר אני צריכה לקרוא את המתכונים הכושלים או לראות תמונות של התוצרים הגרועים. העניין הוא שיש לי מחשב חדש (הידד לי, הידד לי, הידד לי) והתיעוד, הן הטקסטואלי הן הצילומי, נמצא במחשב השני, ואני מתעצלת לבדוק שם.


אז בואו פשוט נסגור את הסיפור בזה שאתם תאמינו לי שעשיתי מספיק נזק במטבח השנה ואני.. אני אמשיך לעשות נזק במטבח ולספר לכם עליו לעתים. מדי פעם אולי אפילו אזרוק פנימה איזו תמונה.


בכל אופן.


זוכרים שבפוסט ההוא, שנה שעברה, כתבתי את המשפט הבא: חשבתי למתוח אתכם בעזרת מתכון לסלט או משהו, אבל אז נזכרתי שזה מגעיל?


אז לא תאמינו מה קרה השנה:


התבגרתי.


זאת אומרת, בערך. מספיק כדי להתחיל לאכול תרד. וחומוס. רק בצורת גרגרים, לא כממרח. תירגעו, גם לבגרות שלי יש גבול.


אז הפעם אני רוצה לספר לכם על מעין תבשיל שהכנתי לעצמי מספר פעמים בחודשים האחרונים. הוא מבוסס על משהו שראיתי באיזה ספר אצל אמא שלי. אני נוטה לומר שהספר היה של גורדון ראמזי, אבל אני גם נוטה לומר שיש סיכוי של בערך שמונים אחוז שאני ממציאה את זה. בכל אופן, אני די לקחתי את זה שהוא כתב "חומוס" ו"תרד" יחד במתכון אחד וזרמתי עם זה למעין סלט חם משונה עם כל מיני דברים.


לפני שאתן את המתכון, מספר הערות:


1. אין בתבשיל/סלט חם הזה יותר מדי דברים. זה קשור בעיקר לעובדה שאני לא אוכלת כמעט אף ירק, אז אתם מוזמנים להוסיף מה שבא לכם ונראה לכם שישתלב.


2. יש סיכוי לא רע בכלל שהתבשיל הזה דוחה ורק בעיני הוא טעים. זה קשור בעיקר לעובדה שאני מוזרה.


3. המתכון די מבולגן והכמויות לא הכי מדויקות. וב"לא הכי מדויקות" אני למעשה מתכוונת ל"לא הכי קיימות". זה קשור בעיקר לעובדה שאם אני כבר "מבשלת" (כי אי אפשר לקרוא למה שאני עושה באמת בישול. המרכאות הכרחיות פה), זה מבולגן וכולל הרבה "להוסיף קצת מזה, הרבה מזה, ו.. אוקיי, איך אני זורקת פנימה מלא אגוזים וקרקרים ודברים לא בריאים אבל עדיין מצליחה לשכנע את עצמי שהכנתי לי ארוחה בריאה ומזינה?".


4. אני מבטיחה שהתעלול הזה של לתת לכם מתכון של אוכל לא יחזור על עצמו בקרוב, אבל היי - זה האחד באפריל! בפעם הבאה יהיה משהו קינוחי ומתוק וטעים, טוב?


5. אוקיי, אבל יכול להיות שבמתוק הטעים הזה יהיו גרגרי חומוס. אולי. לא בטוח. נראה כבר.


***
תבשיל תרד וחומוס
מקור המתכון: נסגור על גורדון ראמזי כהשראה, אפילו אם זה לא באמת הוא, וכל השאר פרי מוחי הקודח-ומבשל-דברים-לא-קשורים-ביחד?

כמות: אממ. זה מהמקרים האלה שאני אוכלת לבד את כל המנה, אבל היא כנראה אמורה להספיק לארבעה אנשים לפחות. סתם, אני אכלתי את זה לארוחת צהריים לפני כמה ימים ואיפשהו אחרי שני שליש מנה כבר הייתי מפוצצת. לא מנע ממני לסיים, כמובן -- זה סלט! זה בריא!

מצרכים:
1 קופסת שימורים גרגרי חומוס (אני משתמשת בקופסא של שופרסל המכילה 560 ג' לפני סינון, 340 ג' לאחר סינון)
50-100 ג' עלי תרד (לפי העין, תכלס)
קוקוס טחון
גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, צנוברים, פיסטוקים - הכל הולך
תבלינים - אני השתמשתי במלח גס, פלפל שחור טחון ואבקת שום
מעט שמן (זית/קנולה, לא קריטי)

אופן ההכנה:
1. מסננים את גרגרי החומוס, שוטפים היטב ומניחים בצד.
2. מחממים מעט שמן במחבת על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים תבלינים.
3. מעבירים את גרגרי החומוס המסוננים למחבת ומבשלים למשך שלוש-ארבע דקות. מערבבים היטב על מנת שהתבלינים יפוזרו באופן אחיד.
4. מוסיפים קוקוס ומערבבים היטב, עד לכיסוי כל הגרגרים.
5. מוסיפים עלי תרד, כמה שרוצים, ומבשלים עוד מספר דקות, עד שהעלים קמלים ונפחם קטן.
6. תוך כדי בישול מוסיפים גרעינים, צנוברים ואגוזים. מערבבים.
7. מעבירים לצלחת הגשה. סוחטים מיץ תפוזים טרי ונהנים מארוחה בריאה וטעימה במיוחד.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • טוב, ברצינות - אני לא יודעת אם הדבר הזה יהיה טעים למישהו שהוא לא אני, עם הקוקוס וכל זה. כאילו.. קוקוס ושום -- זה הולך ביחד? טוב, תגידו תודה שלא הוספתי קינמון. בעצם עזבו קינמון. תגידו תודה שלא הוספתי שוקולד צ'יפס.
  • ובלי שום קשר, אני לא באמת יודעת איך לכתוב מתכונים לאוכל אמיתי. לא מבחינת הכמויות, לא מבחינת אופן ההכנה, לא משום בחינה. אז אל תגידו שלא אמרתי, ואל תבואו אלי בטענות אחר כך, טוב?
  • ואפרופו הכמויות - שמתם לב שחוץ מלחומוס, שלמרבה המזל מגיע בקופסת שימורים שמודפס עליה המשקל, אין כמויות מדויקות? אז כן.. אני לא יודעת לומר מה היו הכמויות. סורי.
  • אם כבר כמויות, אז בואו נדבר על המצרכים - אני הלכתי על האגוזים והגרעינים שהיו לי בבית. אתם.. אתם לא חייבים להקשיב לי. או שאתם יכולים להקשיב ולצחוק ממש, כי האוכל שלי מטופש. וואטאבר. 
  • אגב, אם בא לכם להוסיף פנימה - לקראת סוף הבישול, או בסופו - קרקרים או שברי פריכיות או מצות, אם זה בפסח, כפי שניתן לראות בתמונות שלי.. אז מגניב.
  • ואם אתם חשים צורך עז לסחוט לעצמכם מיץ תפוזים יחד עם הארוחה, אז לכו על זה, כי מיץ תפוזים סחוט זה כנראה הדבר הכי טעים בעולם.
  • בעצם עזבו את ההערה האחרונה, שכחתי ש"סוחטים מיץ תפוזים טרי" היה חלק מאופן ההכנה של המתכון. אז זה בגדר חובה.
  • כמה אתם שמחים על כך שקיבלתם הצצה לעולמי הקולינרי המשונה? אה, לא שמחים בכלל? oh well. אחד באפריל שמח, ביצ'ז!
  • מה אתם מסתכלים עלי ככה? לא קיללתי. התכוונתי ל"אחד באפריל שמח, חופים!".


טוב, בשיא הרצינות רגע. אפשר בבקשה לדבר על כמה יפה הצלחת החדשה שקניתי בטארגט?

6 תגובות:

Hellza אמר/ה...

עושה רושם של המגיבים הקבועים קצת בהלם. גם אני חשבתי שאני לא רואה טוב כשמתחת לכותרת "סלט חומוס ותרד" הופיע קישור למורקייק.
טוב.
תשמעי.
את יודעת.
חומוס, קוקוס. העיקר שזה טעים לך וטוב לדעת שאת אוכלת דברים ירוקים שאינם צבעי מאכל מדי פעם.
אגב, הייתי מוותרת על הקוקוס, מטגנת קצת בצל בהתחלה ומנסה רוטב חמאת בוטנים.
אבל היי, ניקח את זה וואן סטפ אט א טיים.

עלמה אמר/ה...

אני בשוק

ניצה אמר/ה...

הזוי...

אנונימי אמר/ה...

הסתכלתי על התגובות שהיו פה והחלטתי שצריך לתת לך קצת עידוד...
אז.
זה נראה נחמד וטעים וכיפי! אמנם מתוק זה הכי הכי אבל גם זה טוב... וכיף לקרוא אותך בכל אופן אז... יאי! איזה כיף! המשיכי כך :)

טושטוש אמר/ה...

הייתי בטוחה שאת עובדת על ב 1.4- מור וחומוס?! :)
אבל נראה סבבה, אז כל הכבוד על ההתבגרות....

mekoopelet אמר/ה...

האמת שזה נראה טעים....זה בגלל הראשון באפריל, נכון? זה ששמת ירק...

הוסף רשומת תגובה