> מיני קרקרים עם רוזמרין | Morcake

17 במרץ 2013

מיני קרקרים עם רוזמרין

סיינט פטריקס דיי. עוד יום חג שהוא לא באמת שלנו - אוקיי, באמת לא שלנו - אבל כיף לנכס אותו לעצמנו כי זה תירוץ להכין משהו ירוק או לפריקוני או אלכוהולי.


ומי לא רוצה להכין משהו לפריקוני?


בכל אופן, מבחינתכם עברו שלושה ימים מאז הפוסט הקודם. מבחינתי עברו עשר דקות, היות שאני יושבת וכותבת ברצף ובינינו? אני סופר גיבורה, במיוחד כי אני עוד צריכה לשטוף כלים ולהחליף לק ולהתקלח מתישהו בין הלילה למחר בבוקר. הכי גיבורה.

אז אחרי טרגדיית טארט הקרקרים ובירה שלי - אל תגידו שאתם לא זוכרים, כתבתי על זה ביום הפאי! - הייתי שבורה. לא ידעתי מה לעשות. אספיק להכין משהו ליום הפאי? כן? לא?



נניח שאספיק להכין פאי - מה לגבי סיינט פטריקס? כן? לא? אני לא מתכוונת ליפול בפח ולהכין משהו לשני הימים שוב!


ואז דיברתי עם טל והיא הציעה שבמקום להכין משהו עם בירה, אני אכין משהו ליד הבירה.

גאון.




אז זרמתי על הרעיון ועל העובדה ששבועיים קודם לכן הכנתי קרקרים עם רוזמרין ורציתי להכין אותם שוב. מה גם שרוזמרין היה לי בבית, ובירה לא (או כל אלכוהול אחר), ולא רציתי להתחיל להכין דברים ירוקים, אז אתם יודעים..



קרקרים עם רוזמרין. זה נשנוש טוב ליד הבירה, לא?


אוי. פתאום הבנתי שאני צריכה להתחיל לחשוב מה אני מכינה לפסח. אוף, מישהו יכול להפסיק את כל החגים והימים והדברים האלה? אני רוצה לנוח קצת.


אה, ורגע.


אם נגמרה לכם הבירה בבית ואין לכם כח לקנות.. הקרקרים האלה עובדים מעולה גם עם כוס חלב.


just saying.


***
מיני קרקרים עם רוזמרין
מקור המתכוןThe Pastry Affair, עם שינויים קלים שלי

כמות: זה מאד תלוי בגודל הקרקרים. בפעם הקודמת שהכנתי יצאו לי כמה עשרות, הפעם יצאו לי 130 מיני קרקרים בקוטר של 2 ס"מ, ועוד נשארה לי בערך שליש כמות בצק שלא אפיתי.

מצרכים:
1 כוס קמח מלא
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
עלים מ-4-5 ענפי רוזמרין (תכלס, זה פשוט עניין של טעם. כמה שבא לכם..)
3 כפות שמן זית
1 ביצה
1/4 כוס חלב

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
2. מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח ורוזמרין במעבד מזון.
3. מוסיפים שמן זית ומעבדים עד לקבלת תערובת חולית.
4. מוסיפים ביצה וחלב ומעבדים עד לקבלת בצק.
5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח. מעבדים קלות - ייתכן שהוא יהיה מעט דביק מדי ותצטרכו להוסיף לו עוד קצת קמח בשלב זה - ומרדדים דק בעזרת מערוך.
6. קורצים עיגולים בגודל הרצוי. לחילופין, אפשר לחתוך בעזרת סכין למלבנים.
7. מעבירים את הקרקרים לתבנית ואופים 8-10 דקות לקרקרים קטנים או 10-14 דקות לקרקרים מעט גדולים יותר, עד שהם מתחילים להשחים.

הערות/תוספותשדרוגים:
  • הקרקרים אחלה כמו שהם, אבל יש מצב שהם יותר טעימים אם משתמשים בתערובת של קמח לבן ומלא. במתכון המקורי - וכך עשיתי בפעם הקודמת - משתמשים בחצי כוס קמח לבן ושלושת רבעי כוס קמח מלא.
  • כמו כן, במקור משתמשים בחמאה ולא בשמן זית. אם את מעדיפים, גם הולך.
  • אני מאמינה שאפשר להשתמש במים במקום חלב וכך להפוך את הקרקרים לפרווה.
  • את הרוזמרין אפשר להשמיט אם לא בא לכם, או להחליף בעשבי תיבול אחרים.
  • כמובן שניתן גם להוסיף תבלינים נוספים.
  • אז סגרנו שזה מתכון טוב לסיינט פטריקס דיי, נכון? גם נשנוש חביב ליד הבירה וגם יש בזה רוזמרין. ורוזמרין זה ירוק. יש לנו את זה!



11 תגובות:

הגר אמר/ה...

נראה טוב! בא לי...

נטלי אמר/ה...

נראה מעולה ממש! מחכה לראות מה תכיני לפסח :)

נטלי

avronsharon אמר/ה...

ממש בא לי כזה אבל עם טיפה של פרמז'ן

עלמה אמר/ה...

נראה שיגעון!

mekoopelet אמר/ה...

נראה יאמי לחלוטיון, לגמרי פיצוי על תקרית הפאי(ויומו...)

Roni Reshef אמר/ה...

עשיתי היום, יצא טעים ברמות! (עשיתי עם קמח שיפון מלא)
רק הערה, לא כתבת לאיזה עובי לרדד. בסוף ניחשתי ;)

Mor אמר/ה...

רוני, אני אגלה לך סוד - לא כתבתי לאיזה עובי, כי אני אף פעם לא יודעת לאיזה עובי אני מרדדת. מה גם שאני אף פעם לא מצליחה לרדד בצורה אחידה. העיקר שיצא טוב :-)

טושטוש אמר/ה...

עשיתי עכשיו ויצא אחלה.
רק שמתי חצי קמח לבן אז יצא לי ממש ממש דביק והייתי צריכה להוסיף מלא קמח - קשור?

Mor אמר/ה...

לא נראה לי.. כשאני השתמשתי בתערובת של לבן ומלא לא יצא לי דביק. אולי הכמויות היו שונות או משהו? כל שאר הדברים עשית אותו הדבר?

Mrs.Floyd אמר/ה...

אפשר להשתמש רק בקמח לבן?

Mor אמר/ה...

בטח

הוסף רשומת תגובה