> ריבועי (כמעט) כל מה שטוב בעולם | Morcake

5 במרץ 2013

ריבועי (כמעט) כל מה שטוב בעולם

טוב, אני מתרגשת.


באמת. ממש.


אולי זה קצת מטופש. טוב, אולי זה הרבה מטופש.

לא יודעת.


היום אני אספר לכם על משהו שאני עושה בחודשים האחרונים. קצת יותר משנה, בעצם (הכי בדקתי את זה עכשיו).

טוב, האמת היא שהזכרתי את זה כבר לא מזמן, אבל לא בצורה מפורשת, אז אולי לא שמתם לב.

קיצור.


נכון מנטקה? פורטל הקונדיטוריה הישראלי? נו, אלה שזכיתי בתחרות שלהם ובזכותם עשיתי קורס קונדיטוריה? כן, אז אני חלק מהצוות בשנה וקצת האחרונות.


בסדר, זה לא היה גילוי כזה מרגש, סבבה. אבל אני קצת מגלה שיצאתי מהארון או שסיפרתי לכם על שני הצדדים שבי - ד"ר מור ומיסטר קייק.


בכל אופן, מנטקה. כן.

אז אם יוצא לכם לקרוא דברים שכתבה איזו מור אחת.. אז זו אני. אפילו שתכלס, לא התפרסמה שום כתבה שלי כבר מלא זמן.

התמונה הזאת משמחת אותי. אושר אמיתי. באמת.

** דלת הארון נטרקת מאחוריי ברעש ** --> כי יצאתי מהארון. הבנתם את זה, נכון? אני סתם מגזימה עם ההסברים. סליחה שאני לא נותנת לכם מספיק קרדיט. זו ההתרגשות.


עכשיו בואו נשים את מנטקה בצד ונדבר על משהו אחר. תכף נחזור לזה, מבטיחה. הכל מתחבר.

טוב, מוכנים?


נושא #2 יוצא לדרך.


לפני מספר חודשים עלה לי לראש רעיון. לא שיא המקורי, אני מודה, אבל רעיון - פרויקט לבלוגרי אוכל. כל כמה זמן נבחר חומר גלם כלשהו וכ-ו-ל-ם יצטרכו להכין מתכון לבחירתם עם הדבר הזה ולפרסם באותו הזמן. הרעיון המקורי שלי היה לעבור על אותיות הא"ב, לפי הסדר, ובכל פעם לאפשר לאחד המשתתפים לבחור חומר גלם באות הנוכחית. אפילו היה לפרויקט שם: א' אורז, ב' זה...


אז כן, כבר עשו דברים כאלה. זכור לי שלפני כמה חודשים התארגנו מספר בלוגריות והעלו כולן, באותו היום, מתכונים עם... עגבניות. לא, אני לא הולכת לתת לינק, היות שאני מתנגדת אידאולוגית לעגבניות!


אז חשבתי על משהו דומה (מאד), אבל לא רציתי שזה יהיה חד פעמי. האמת היא שלקחתי השראה מאד כללית מפרויקטים כמו Tuesdays with DorieThe Daring Bakers ו-The Secret Recipe Club. תכלס, בהתחלה בהתחלה בכלל רציתי לעברת את הפרויקט האחרון, אבל בסוף שיניתי כיוון.


מהר מאד הבנתי שאני צריכה מישהו שישתף איתי פעולה ויעזור לי לדחוף את הנושא. אז סיפרתי לטל, באחת ממאתיים אלף השיחות היומיות שלנו. היא התלהבה וזרמה איתי, אפילו פתחתי לנו קבוצה בפייסבוק (שקיימת עד היום ובה חברות.. שתינו. רק שתינו). אבל אז זה דעך. אני לא רוצה להאשים אף אחד, אבל אין ברירה - עלי להאשים את הלימודים של טל.


אז הרעיון נדחה קצת אבל נשאר לי בראש כל הזמן.


עד שבאחת מפגישות הצוות של מנטקה - הופה, קישור לנושא הראשון! - עלה נושא ה"איך זה שמעולם לא שיתפנו פעולה עם בלוגרים?" ואני ניצלתי את ההזדמנות כדי לספר על הרעיון שלי. היתה התלהבות בקהל (או שהבנות האחרות סתם לא רצו לבאס אותי ולגרום לי לבכות. וואטאבר) ואמרנו שננסה לגלגל את זה. בתור מישהי שהיא גם חברת מנטקה (ד"ר מור) וגם בלוגרית (מיסטר קייק. טוב, אני חייבת לקרוא לעצמי מיסטר. אוקיי, אני גם צריכה להבין שאני לא באמת דוקטור, צודקים), היה רק הגיוני שאני אהיה זו שדוחפת את הפרויקט ומנסה לקדם אותו מול בלוגרים.


אז פניתי לכמה כאלה שאני מכירה, או מכירה קלות, או זרים מוחלטים שכנראה מחקו את המייל ממני כי היו בטוחים שזה וירוס, ולהפתעתי דווקא היתה היענות. כנראה שגם הם לא רצו לגרום לי לבכות, נשמות טובות. לא יודעת למה הופתעתי מההיענות, אולי עקב העובדה שהגוף שלי מורכב משבעים אחוז פסימיות. שלושים האחוז הנוספים הם חמאת בוטנים, למקרה שתהיתם.


אוי, תראו מה זה - הצלחתי להכניס את צמד המילים "חמאת בוטנים" לפוסט.

רגע, לא! בואו לא נתן לחמאת בוטנים להסיח את דעתי.

מממ חמאת בוטנים. לא! די!


בכל אופן, אחר כך פנינו לכלל הבלוגרים דרך דף הפייסבוק של מנטקה (כי רצינו להגיע לכמה שיותר אנשים, ואני מכירה אישית בערך שני בלוגרים. וזה כולל את הבחורה שבמראה. hey, you ;-) באה לפה הרבה?) וגם שם היתה התלהבות יחסית.


טוב, בלה בלה בלה. אני מספרת לכם דברים שלא באמת מעניינים אתכם, אבל אמרתי על ההתחלה שאני מתרגשת היום, נכון? הפרויקט הזה, שהסתובב לי בראש כבר מספר חודשים, ונמצא בשלבי תכנון מעשיים יותר בחודש האחרון, יוצא היום לאור!


אה כן, למקרה שתהיתם מה קורה בשורה התחתונה -- בכל חודש תכריז מנטקה על חומר גלם כלשהו, ובכל חודש יצטרכו חברי הפרויקט להכין מנה כלשהי - קינוח, מאפה, כל דבר שהוא לא חמין או קציצות - עם חומר הגלם הנ"ל.


ואני? אני גם במכריזים וגם במכינים. כי פיצול אישיות זה מגניב.

לא, הקצוות של נייר האפיה לא שרופים. הם ממש ממש לא עלו באש כי הנחתי את התבנית גבוה מדי בתנור.
וממש ממש לא הייתי צריכה לנשוף על שולי הנייר כדי לכבות אותם. לדירה שלי לא היה ריח של מדורה כשסיימתי לאפות.

לפרויקט קוראים כחומר ביד הבלוגר (בלוגר במלרע!!!) --> מי חושב על שמות מטופשים כאלה? אה. כן. אהמ. לא משנה.


חומר הגלם הראשון הוא קוקוס --> אתם לא מאמינים איזה מעורר מחלוקת הוא, מלא בלוגרים (אתם יודעים מי אתם!) עיקמו את האף (דרך המייל, אבל אני ממש הרגשתי אותם מעקמים אותו) כשבישרתי להם חגיגית שקוקוס הוא כוכב החודש הראשון.


ואם בא לכם לקרוא עוד על הפרויקט, ולקבל לינקים לכל מיני בלוגים אחרים המשתתפים בפרויקט, וגם הם העלו היום מתכונים קוקוסים להפליא, קפצו לבקר במנטקה. אם אתם בלוגרים ובא לכם גם להשתתף (כי זה מגניב, כאילו דא), יש פרטים במנטקה גם על זה.


אוף, כשחשבתי על הפוסט הזה הוא היה הרבה יותר מאורגן וקוהרנטי. טוב, חה! זה אשכרה יכול להיות המוטו של הבלוג כולו   --> "מורקייק - כשחשבתי עליו הוא היה הרבה יותר מאורגן וקוהרנטי"


כתבתי "חה"? ברצינות?


טוב טוב. זו ההתרגשות. עזבו אותי.


** פותחת את דלת הארון מאחוריי ומטפסת חזרה פנימה בבושת פנים, תוך כדי יללות ויבבות עמומות **


יאללה, רוצים לראות את המתכון הקוקוסי שלי? הכנתי ריבועים איתו ועם עוד מלא דברים טובים. כמעט כל מה שטוב בעולם, למעשה. מכאן נובע השם של המתכון. כי כל מה שחסר שם זה חמאת בוטנים --> אזכור כפול בפוסט בו אני אפילו לא משתמשת בה. זה באמת כשרון.


וכי זה טיפה יותר קליט מ"ריבועי קוקוס-קפה-שוקולד לבן-בננות-שוקולד מריר-מרשמלו קינמון". לא?

***
ריבועי (כמעט) כל מה שטוב בעולם
מקור המתכון: התבססתי על המתכון הזה של איזי מהבלוג (המהמם!! והיא רק בת שש עשרה. לא, באמת, איך ייתכן?) Top with Cinnamon, אך ערכתי מספר שינויים.

כמות: אפיתי בתבנית ריבועית עם צלע באורך 28 ס"מ, אבל אפשר גם בתבנית קצת קטנה יותר. אני חתכתי ל-64 ריבועים קטנים, אפשר לחלק לכמות שונה.. בגדלים שונים. לשיקולכם.

מצרכים:
170 ג' (2 כוסות) קוקוס טחון
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית אבקת נס קפה
קורט מלח
2-3 חלבונים גדולים (ראו הערה בהמשך)
1/3 כוס סוכר לבן
100 ג' שוקולד לבן, קצוץ גס
3 בננות בשלות מאד
200 ג' שוקולד מריר קצוץ
100 ג' (כ-2 כוסות) מרשמלו (ראו הערה בהמשך)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה, כך שהשוליים בולטים החוצה.
2. מערבבים בקערה בינונית קוקוס, וניל, קפה ומלח.
3. מוסיפים חלבונים וסוכר. מערבבים היטב.
4. מניחים את הבסיס בתבנית ומיישרים לשכבה אחידה.
5. אופים 20-25 דקות עד להשחמה-הזהבה.
6. בינתיים מניחים בננות בקערה קטנה ומועכים היטב בעזרת מזלג, למחית אחידה עד כמה שניתן.
7. מוציאים את הבסיס מהתנור, מורחים בננות עליו בשכבה אחידה (הכי טוב עם לקקן) ומחזירים לתנור לעוד כדקה-שתיים (רק עד שהבננות יתחממו קצת).
8. מפזרים שוקולד מעל הבננות. ממתינים שתיים-שלוש דקות, עד שהוא יימס קצת מהחום של השכבות מתחתיו, ואז מורחים את השוקולד על פני כל המאפה (פלטה מדורגת קטנה עושה את העבודה יופי).
9. מפזרים מרשמלו מעל השוקולד.
10. מחזירים את התבנית לתנור לעוד דקה-שתיים: מניחים בשליש העליון של התנור, עד שהמרשמלו מתנפח קצת.
11. מצננים לגמרי - רצוי במקרר - ולאחר מכן מחלצים מהתבנית בעזרת שולי נייר האפיה. חותכים לריבועים, או כל צורה רצויה.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • קודם כל, גילוי נאות: הריבועים האלה, בערך כמו הקוקוס עצמו, מעוררי מחלוקת. אמא שלי לא התלהבה. אחותי אמרה שהבננה מיותרת ובלעדיה הם שוס. הבת הקטנה של אחותי אכלה ריבוע ואז ביקשה עוד ריבוע ואז עוד אחד. הבננה לא הפריעה לה. בעבודה גם לא הפסיקו לאכול.. מישהי אפילו רמזה (או ביקשה מפורשות..) שהיא היתה שמחה לקבל דבר כזה ליום ההולדת. אז.. כן. מעורר מחלוקת.
  • ולעניינים טכניים: אני השתמשתי בשני חלבונים, אבל אני חושבת שלא יזיק להוסיף שלישי, היות שהבסיס קצת התפורר לי.
  • בכלל.. אני מודה שבחלק גדול מהריבועים השכבות נפרדו האחת מהשני. זה לא סוף העולם, עדיין טעים, פשוט קצת בלאגן לאכול. אבל אם זה בלאגן טעים, אז זה בסדר, נכון?
  • אגב, במתכון המקורי צולים את הבננות בקליפתן לפני השימוש - פשוט עוטפים את הבננה, עם הקליפה, בנייר כסף ומניחים בתנור בזמן שהבסיס נאפה. אני בחרתי לוותר על השלב הזה, אבל אתם מוזמנים בכיף.
  • מבחינת המרשמלו, אמורים להשתמש במיני מרשמלו. אני לא ממש בטוחה שיש מיני מרשמלו בארץ, אבל מקסמום אפשר לחתוך מרשמלו רגילים לחצאים או אפילו רבעים. או להישאר עם גדולים, זה גם בסדר.
  • אני השתמשתי במרשמלו קינמון שהכנתי לבד, אז הם היו קטנים יותר מהמרשמלו הרגילים..
  • שימו לב שבמתכון אין קמח ושום דבר כזה. הוא ללא גלוטן, ווהו! מה שאומר שהוא מתאים גם לצליאקים וגם סתם לפסח.
  • ואם תוותרו על השוקולד הלבן בבסיס, או שתמירו אותו למריר, תקבלו גם קינוח פרווה. ווהו כפול.
  • אם אתם רוצים לחסוך את כל קיצוץ השוקולד וזה, אפשר להשתמש בצ'יפס. גם בשוקולד הלבן שבבסיס וגם בשכבת המריר.
  • אפרופו שוקולד - לא שמים לב בפוסט הזה שיש לי אובססיה קלה לתמונות של שוקולד, נכון? וקיצוץ שוקולד? ושוקולד קצוץ? יופי.
  • ולזה שיש לי שמונים וארבעה צבעים שונים של לק על הציפורניים? לזה שמים לב? אוי עזבו אותי, זו ההתרגשות. זאת אומרת.. שאריות מפורים.
  • תודו שאתם סקרנים וכבר מתים לדעת מה חומר הגלם של החודש הבא. נכון? נכון? מה, שוב רק אני? טוב, זו ההתרגשות.



הרשו לי לעזור לכם: הביטוי שאתם מחפשים הוא "עפה על עצמה".

12 תגובות:

פנפן אמר/ה...

איזה כיף לפתוח את הבוקר איתך ועם צחוק מתגלגל שהעיר את כל השכונה או לפחות את השכנים. מתרגשת איתך, בשבילך ובשביל כל הבלוגרים שמשתתפים בפרוייקט.

טל אמר/ה...

קודם כל נקרעתי מצחוק מלא.
אחר כח, גו קוקוס גו! קוקוס שולטטט, אחת שיודעת.
כל הכבוד על הפרויקט, כבר אמרתי לך? :)
ודבר אחרון, את גאון שמקדים את זמנו, גברת.

נטלי אמר/ה...

לא, את הורסת!! הקטע עם דוקטור מור ומיסטר קייק קרע אותי לגמרי :) ומודה שהייתי מאלה שעיקמו את האף, אבל מקווה שחומר הגלם הבא יהיה קצת יותר בשבילי ואז גם אשתתף.

נטלי

אולגה אמר/ה...

טוב, את מצחיקה! אני שמחה להיות חלק מהפרויקט שלך. כל הכבוד על היוזמה! ויאללה - מה החומר הבא? :)

אנונימי אמר/ה...

הכנת מרשמלו קינמון? לבד? אוי הקנאה...
אפשר מתכון?

mekoopelet אמר/ה...

כחומר ביד הבלוגר....גדול...אחלה שיתוף פעולה

אפרת אמר/ה...

פוסט מעולה - כמו תמיד! - עושה חשק לזלול את כל הפירורים מהצלחת!!
מתה עליך ::))

לא דיברנו עוד על עגבניה אמר/ה...

הא! הא! הא! בזה הרגע רקמתי תוכנית זדונית להביא את הריבועים המטורפים האלה איתי לסדר אצל חמותי! אפשר מתכון למרשמלו~קינמון?

אנונימי אמר/ה...

1. אני חושבת שצריך להוציא מחוץ לחוק את השוקולד הלבן(תחשבי שכמה שאת שונאת עגבניות אני ושוקולד לבן יותר )
2. זה רק בראש שלי או שהמרשמלו שלך נראה כמו רגליים של פטריות(פשוט שאלתי את עצמי מה זה קשור לעוגה ואז ראיתי שזה נמס וזה היה עוד יותר מוזר)
3.חוץ מזה(חוץ מהשוקולד לבן ורגלי הפטריות ז"א) זה נראה שוס וינוסה בפסח(פחות השוקולד הלבן ו+ מרשמלו מהסופר)
שירה

Mor אמר/ה...

שירה, למרשמלו שלי באמת היתה צורה משונה מאד. ניסיתי לקרוץ אותו כפרחים. פחות עבד :-)

לגבי מתכון: אני אתן בסופו של דבר. יש לי עדיין בעיה קטנה כשאני מכינה מרשמלו - הוא הופך להיות דביק מדי, לא משנה בכמה אבקת סוכר אני מצפה אותו. ברגע שאפתור את זה, אעלה מתכון.

Itamar Abramovitch אמר/ה...

תנסי להמיר את הכמות של אבקת הסוכר בחצי אבקת סוכר חצי קורנפלור.

Mor אמר/ה...

איתמר, אני תמיד משתמשת בשילוב, אבל עדיין לא הצלחתי לגרום לזה להישאר לא-דביק למספיק זמן. אבל תודה!

הוסף רשומת תגובה