> צמד קאפקייקס שוקו-וניל | Morcake

14 בפברואר 2013

צמד קאפקייקס שוקו-וניל

לא פשוט להיות בלוגר אוכל. בכל חג, בכל מועד, בכל אירוע - צריך למצוא מתכון מתאים.



כן וכן וכן וכן וכן. לכולם צריך להיערך מבעוד מועד (pun הכי intended). זאת אומרת, לא באמת חייבים. אבל הרשו לי לגלות לכם משהו:

זה ממכר.

זהו. אמרתי את זה. לכתוב בלוג זה ממכר. אתם לא באמת חייבים למצוא פוסט מתאים לכל מאורע, אבל בשלב מסוים אתם פשוט רוצים. אתם לא תוכלו לחשוב על שום דבר אחר פרט לזה. אבל עזבו שניה.. זה נושא אחר ליום אחר (הממממ אולי לבלוג דיי 2013?). היום יש לנו משהו אחר לדבר עליו.


ולנטיינז דיי.

אז כן, גם יום האהבה שהוא-בכלל-לא-שלנו-אבל-ניכסנו-אותו-לעצמנו הוא מהימים האלה שצריך להיערך אליו, עם פוסט מתאים ומתכון ו.. בסדר, לא צריך, לא צריך. אבל.. אתם יודעים... בראש שלי - צריך.

קיצור. זה לא משנה אם אני בכלל לא חוגגת את הוולנטיינז (תהיה: איך רווקים אמורים לחגוג את היום הזה, בעצם?). מתכון צריך להתפרסם. והוא צריך להיות מתאים ליום הלא-בדיוק-חג הזה.


אז חשבתי וחשבתי. רציתי משהו אדום. או ורוד. ולא הגעתי לכלום.

רציתי משהו עם לבבות, כי שנה שעברה זה עבד יופי. אבל גם הפעם לא הגעתי לכלום.

ואז זה הכה בי.


אני אכין צמד קאפקייקס. לא עשרה, לא שנים עשר, לא עשרים.

שניים.

his and hers.

או במקרה שלי - hers.


קשה לי להסביר כמה אני גאה בקאפקייקס האלה. מבחינתי, בעזרתם הצלחתי לנצח את ולנטיינז. למה, אתם שואלים?

שאלה מצוינת. הרשו לי להסביר:


בעקרון, הארבעה עשר בפברואר מוצא אתכם באחד משני המצבים הבאים: בקשר... או לא בקשר.


(בואו נניח לרגע שהצלחנו לנקות את העולם מכל הדרמה של התחלות-של-קשר-הוא-התקשר-היא-משחקת-משחקים- הוא-לא-התקשר-אוף-למה-היא-קשה-להשגה וכל זה, סבבה? אנחנו חיים שניה בעולם בו הביטוי it's complicated לא קיים)


אוקיי. אז נניח שיש לכם בן/בת זוג. מגניב. הידד לכם. הכינו לכם ולבן זוגכם (או בת, אבל אין לי כח להיות פוליטיקלי קורקט כל הזמן, אז נישאר עם לשון זכר ואתם תשלימו בראש גם לנקבה בכל המקומות הדרושים, טוב?) צמד קאפקייקס.. ותוכלו לחגוג לכם בעזרת קינוח זוגי נהדר.


אין לכם בן זוג? הו לא. מר גורלכם*. למה היקום שונא אתכם**? האם אתם לעולם לא תמצאו אהבה***? טוב, אולי כדאי שתתנחמו באיזה משהו מתוק. אפשר להציע לכם קאפקייק? בבקשה, חמודים. רגע, מה אמרתם? קאפקייק אחד זה לא מספיק? אין בעיה, קחו עוד אחד. בכיף שיהיה לכם. סליחה, מה? לא, אתם לא הולכים לקבל קאפקייק שלישי! אם תוכלו עשיריית קאפקייקס, באמת אין סיכוי שאי פעם תמצאו אהבה. אז תרגיעו בבקשה וצאו לריצה.


די נו, אל תבכו. לא התכוונתי. רוצים שוקולד? אולי זה יעזור להקהות את הכאב.

*אני לא מדברת על עצמי. אני לא ממורמרת.

**באמת שלא.

***תקשיבו שניה. אני רצינית. אוף, עכשיו אתם תחשבו שאני ממורמרת. יופי, הצלחתם לעצבן אותי. אני רוצה שוקולד.


בקיצור - הבנתם, נכון? יש בן זוג --> כל אחד מקבל קאפקייק וחולקים את הקינוח ואת החוויה והידד. אין בן זוג --> ווהו, שני קאפקייקס עבורכם, לא צריך לחלוק עם אף אחד, איזה עולם מושלם!

win win.

לפעמים לצלם קאפקייקס על הרצפה זה פשוט הדבר הנכון לעשות

אם כך, תסכימו איתי שניצחתי את ולנטיינז?


תודה רבה. זה כל מה שרציתי. מילה טובה.


אה, וזה שקאפקייק אחד הוא בטעם וניל עם קצפת שוקולד ואילו השני הוא שוקולד עם קצפת וניל? זה כבר בגדר בונוס. אבל רוצים לראות איך אני הופכת גם את זה לנצחון? שימו לב:

יש בן זוג --> טעמים משלימים, בכל קאפקייק יש גם שוקולד וגם וניל. חוץ מזה, כל אחד מכם יכול לאכול מהקאפקייק של השני. חולקים את הקינוח ואת החוויה והידד. אין בן זוג --> ווהו, גם השוקולד וגם הווניל שלכם, לא צריך לחלוק עם אף אחד, איזה עולם מושלם!


אני חושבת שמגיע לי פרס נובל.


או לפחות שוקולד.


הממ. אני רוצה שוקולד.

***
צמד קאפקייקס שוקו-וניל
מקור המתכון: התחלתי עם המתכון של מאפינס הבננה האלה שהכנתי פעם, אבל אממ.. טוב עזבו, שיניתי לגמרי. אוקיי, אז אני מקור המתכון, מסתבר.

כמות: שני קאפקייקס!! הלו.. אתם מקשיבים לי בכלל?

מצרכים:
40 ג' חמאה רכה
2 כפות סוכר חום דמררה (אפשר גם לבן)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
4 כפות קמח מלא (אפשר גם לבן)
1/2 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
2 כפות חלב
1 כפית אבקת קקאו

לציפוי
50 מ"ל שמנת מתוקה
10 ג' אבקת סוכר
מעט אבקת קקאו (נניח כפית? פחות אפילו)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים שני מנז'טים מסיליקון. לחילופין מרפדים שני שקעים בלבד בתבנית שקעים במנז'טים מנייר.
2. מקציפים בקערה חמאה וסוכר. כיוון שהכמות קטנה, אין טעם לעשות זאת במיקסר - אפשר פשוט עם מטרפה.
3. מוסיפים ביצה ווניל. טורפים היטב.
4. מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומלח. טורפים חלקית, לא עד להיטמעות מלאה.
5. מוסיפים חלב וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה.
6. מעבירים חצי מהבלילה לאחד מההמנז'טים.
7. לבלילה שנשארה מוסיפים אבקת קקאו וטורפים עד לקבלת בלילה שוקולדית.
8. יוצקים את הבלילה שנשאר למנז'ט השני.
9. אופים עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייקס יוצא נקי עם מעט פירורים. זה יכול להגיע ל-20-25 דקות, אך תיאורטית ייתכן שאפילו 10-15 דקות יספיקו. פשוט בדקו אותם מדי פעם.
10. לאחר שהקאפקייקס נאפו והצטננו, מכינים את הציפוי: מקציפים שמנת ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה (לא חובה, היא יכולה להיות די קרמית.. תלוי אם רוצים למרוח את הציפוי עם כף/לקקן או אם רוצים לזלף אותו). מורחים חצי כמות (או מזלפים, כאמור) על הקאפקייק החום.
11. מוסיפים לשאר הקצפת אבקת קקאו ומערבבים היטב.
12. מורחים/מזלפים את הקצפת החומה על הקאפקייק הבהיר.
13. אוכלים לבד או עם עוד מישהו ונהנים.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • את השמנת הקצפתי ידנית. בערך... עם מקצף ידני כזה, מהסוג שעובד על סוללות ויכול גם להקציף חלב לקפה. פשוט היתה כמות קטנה ומיקסר נראה כמו בזבוז זמן. מצד שני, לא היה לי כח להקציף עם מטרפה, אז זה היה פתרון ביניים הגיוני. במיוחד כי לא היה קריטי לי להגיע לקצפת יציבה מאד.
  • אם בא לכם רק קאפקייקס וניל, השמיטו את הקקאו. ולהיפך - אם בא לכם רק שוקולד, הוסיפו קקאו לכל הבלילה.
  • כנ"ל לגבי הקצפת :-)
  • ואם אתם רוצים שקאפקייק אחד יהיה וניל לגמרי, והשני שוקולדי לגמרי, גם זה בסדר. לא חייבים להפוך בין הקאפקייק לקצפת.
  • כפי שבטח ראיתם בתמונות, אני השתמשתי במנז'טים מסיליקון אבל הנחתי בתוכם גם מנז'טים מנייר. לא חייבים, אבל קודם כל זה פחות מלכלך את הסיליקון וחוץ מזה - המנז'טים מנייר כל כך יפים! עם לבבות והכל.
  • אגב, זה קצת מפר את כל עניין הקאקפקייק הזוגי וולנטיינז וזה, אבל אם ממש מתאמצים (ולא אוכלים את כל הבלילה תוך כדי ההכנה, כמו אממ... לא כמוני. ממש לא כמוני), וממלאים כל מנז'ט קצת פחות, אולי אפשר אפילו להצליח לייצר קאפקייק שלישי מאותה כמות בלילה. 
  • אה, ואת טבלאות השוקולד בהן השתמשתי כדי לקשט אתם בטח מזהים מהעוגה הזו.
  • רגע, משהו חשוב לפני סיום! את קאפקייק הווניל אכלתי מספר שעות לאחר ההכנה - היה טעים. את אחיו השוקולדי אכלתי כעבור שלושה-ארבעה ימים - עדיין היה טעים. אז ווהו וזה. כלומר: איזה עולם מושלם!



לסיום, הרשו לי להיעזר בחברתי הטובה ביונסה: לא משנה אם אתם קרייזי אין לאב או שאתם סינגל ליידי, הלוואי שיהיה לכם יופי של ולנטיינז דיי. או או או, או או או, או או או.

11 תגובות:

zaftigfoodblog אמר/ה...

And then God made Saturn, and he liked it - so he put a ring on it.
בכל מקרה, גם אני חשבתי לעשות קאפקייקס "הפכים", רק בטעמים אחרים. עכשיו אני ארגיש לא מקורית (אל תדאגי, אני אעשה את זה בכל זאת ואהיה לא מקורית).
אני גם מרגישה אשמה מהעובדה שתכננתי להכין לבנזוג קאפקייקס אתמול כדי שיהיו לו היום כשהוא חוזר הביתה, ואז הסתבר שהאוטו לא מתניע... לא יכולתי לנסוע לסופרמרקט (תכננתי להכין קאפקייקס טירמיסו. אי אפשר בלי מסקרפונה ואין במכולת) - אז לא הכנתי לו כלום. שומדבר. וכשכל הפוסטים אומרים שאני ~צריכה~ להכין משהו, ובכן, אני חברה נוראית וכו'.

לא דיברנו עוד על עגבניה אמר/ה...

איזה כיף מתכון ולנטיינס שהוא לא דביק וקיטש! אדירה את, לא רק ניצחת אלא זכית גם בחביב הקהל!

lost_dm אמר/ה...

מצחיק, שנון, יפה וטעים. כרגיל ^_^
פרס נובל > שוקולד ובהחלט מגיע לך.

דקלה אמר/ה...

איזה שווה, הולכת להכין!
ומאיפה התבניות המגניבות לשוקולד??

טל אמר/ה...

אבוני אנד אייבורי!
מגיע לך פרס נובל השוקולד
או פרס השוקולד
צריך לעשות תחרות כזאת את לא חושבת??

אפרת אמר/ה...

מקסים
מקסים
וגם
כמה זה יפה כשאת מצלמת ביום ;)
xxx

Unknown אמר/ה...

את מקסימה! וכ"כ מעודדת!

Unknown אמר/ה...

את מקסימה! וכ"כ מעודדת!

Mor אמר/ה...

אור, סליחה? למה שחבר שלך לא יכין לך משהו? למה את חייבת להכין לו? גירל פאואר, אחותי. את רוצה שאני שוב אצטט את ביונסה וחברותיה בשירן הנהדר independent woman?

דקלה, לגבי התבנית:
http://www.aliexpress.com/item/1pc-free-shipping-muffin-pan-non-stick-bakeware-12-cups-square-cake-Cookie-Icecream-chocolate-silicone/565577530.html

ולנטיינז שמח ל-כ-ו-ל-ם!!

zaftigfoodblog אמר/ה...

החבר שורף קורנפלקס. הוא הביא לי פרחים. (וביום למחרת המכונית שינתה את דעתה, אז קניתי חומרים והכנתי את הקאפקייקס הנ"ל והם ממש ממש ~ממש~ טעימים. במיוחד אחרי שהפחתתי את כמות הסוכר והגברתי את כמות הקפה).

arbel אמר/ה...

טוב זה אחד הפוסטים המצחיקים :) נהניתי מכל רגע!
(וגם העוגות אחלה ;))

הוסף רשומת תגובה