> מאפינס בוקר מקמח תירס | Morcake

29 בדצמבר 2012

מאפינס בוקר מקמח תירס

גילוי נאות: בעבודה שלי צחקו עלי בעקבות המאפינס האלה.


גילוי נאות #2: בעבודה שלי לא מבינים כלום על כלום. אבל אתם כבר יודעים את זה.


נכון, לכאורה אין להם טעם של ממש, כפי שטרחו להסביר לי המלגלגים כשהבאתי אותם לארוחת בוקר במשרד לפני איזה חודשיים.

אבל אלה מאפינס של ארוחת בוקר. לא אמור להם להיות טעם של ממש. הם אמורים להיות רק רק כלי קיבול או או.. מגש או.. לא יודעת, משהו שאפשר להניח עליו דברים כמו גבינות או משהו כזה. או למרוח עליו גבינות אחרות (מהסוג שמורחים, דא) או חמאה או ריבה או משהו אחר שמורחים או.. אוף. אני לא טובה בדברים האלה.


נכון, אני אכלתי מאפין כזה (אולי שניים? לא זוכרת. המח שלי כנראה בחר להדחיק ולהגן עלי מפני דברים מסוימים. מח טוב, כל הכבוד!) בלי כלום ונהניתי. אבל זו אני. אני אוכלת לחמניה ריקה או פיתה ריקה או פשוט חתיכת בצק - לרוב אפויה, אבל אממ.. לא תמיד - בכל בוקר. כן, בצק. כל בוקר. אני גורו של בריאות.


בכל אופן, אני רגילה לאכול בצק בלי כלום ולהנות מזה, כי זה טעים לי.

אבל אנשים רגילים.. אנשים רגילים אמורים לקחת מאפין כזה, שמכיל דברים מאד בסיסיים כמו קמח (וקמח תירס גם, ווהו!) ומלח וביצה ושמן וחלב ו.. לשים עליו דברים. גבינה, ריבה, ממרח, וואטאבר. הבנתם את העקרון.


ובתור כלי קיבול למאכלים (דוחים) אחרים, אני חושבת שזה יופי של מאפין. קל להכנה, בעל טעם עדין, אש. כן, קראתי למאפינס שלי אש, אז מה. אל תצחקו עלי. כל האנשים בעבודה כבר נכנסו לרשימה השחורה שלי, רוצים גם?

קיצור. למי אתם בוחרים להאמין, לאנשים הרעים בעבודה שלי או לי?


טוב, אל תענו. אני לא חושבת שאני מוכנה נפשית לתשובה שלכם.

אולי קודם תכינו כמה מאפינס מקמח תירס ואז תקבלו החלטה סופית? כן? עשינו עסק?


יא, ידעתי שתסכימו! אתם באמת משהו מיוחד. בא לי לאפות לכולכם עוגה.

***
מאפינס בוקר מקמח תירס
מקור המתכון: שאבתי השראה מפה ופה, אבל שיניתי קצת.

כמות: עשרה מאפינס בינוניים (די גדולים בקוטר, אבל לא עמוקים במיוחד)

מצרכים:
1 כוס קמח תירס (ראו הערה בהמשך)
1 כוס קמח לבן
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1 ביצה גדולה
2 כפות שמן קנולה
1 כוס חלב

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומכינים תבנית מאפינס. אפשר לרפד במנז'טים, אבל לא חובה.
2. מערבבים קמח תירס, קמח לבן, אבקת אפיה ומלח בקערה גדולה.
3. בקערה קטנה טורפים ביצה, שמן וחלב.
4. מוסיפים חומרים רטובים ליבשים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
5. מחלקים בין שקעי התבנית - לא ממלאים יותר מדי, בערך שני שליש גובה, כיוון שהמאפינס תופחים במהלך האפיה.
6. אופים 15-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז כל מאפין יוצא נקי. אני אפיתי 17 דקות, וסובבתי את התבנית במהלך האפיה.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אני השתמשתי בקמח תירס דק, כזה שנראה ממש כמו קמח רגיל, רק צהוב. אני חושבת שאמורים להשתמש בקמח תירס כמו של פולנטה (אם אתם חווים תחושה של דז'ה וו, אולי זה כי כבר דנתי בנושא פעם), אבל.. גם מה שאני עשיתי יצא טוב.
  • במקור רציתי להכין מאפינס תירס-קוקוס. הכי בניתי על חלב הקוקוס שלי. אבל הוא היה מאוחסן בפחית שימורים ובאותו זמן, עדיין לא היה לי פותחן. לאחר ניסיון כושל לפתוח את הפחית עם סכין (כמו במקרה הטראגי הזה, רק פחות מוצלח) וניסיון כושל לא פחות לשאול את השכן הצליאקי שלי (אם אתם סובלים אותי בפייסבוק, אתם יודעים על מי אני מדברת) אם יש לו פותחן, חזל"שתי את העניין ופניתי לידידי הטוב, חלב רגיל. אבל רק שתדעו, יש לי תחושה שחלב קוקוס יכול להיות מגניב פה. או שלא. לא יודעת.. תכלס, עכשיו כבר יש לי פותחן, אז אולי הגיע הזמן לנסות. ואז המאפינס גם יהיו פרווה. ווהו, לא?
  • אגב, כיוון שהחלב היה תחליף של הרגע האחרון, לא היה לי מספיק. אבל היתה לי שלושת רבעי כוס, וממש לא תכננתי ללכת לסופר בשביל רבע כוס חלב, אז דיללתי בעוד רבע כוס מים כדי לקבל כוס שלמה. ששש אל תגלו לאף אחד, טוב?
  • אה, אחרי שערבבתי את כל החומרים - יבשים, רטובים, הכל - החלטתי שהמאפינס שלי צריכים גם פלפל שחור. אבל אני לא באמת אוהבת פלפל, כי אני מהאנשים שחושבים שחריף זה כאב ולא טעם, אז שמתי ממש מעט. זהו. רציתי שתדעו.


אז בבוקר אחד הבאתי לעבודה קרקר-פיתהלחם דבש ובירהשיבולת שועל אפויה עם בננות, תבלינים ואגוזי מלך ואת המאפינס האלה. אה, ועוגיות שהכנתי משאריות של בצק פריך. עכשיו אתם רוצים אולי לענות לי על מה ששאלתי קודם ולהחליט האם אתם בצד שלי או של האנשים מהעבודה?

9 תגובות:

the sixteen sheep אמר/ה...

זה נשמע כמו תיאור של סקונס-מאפיין שמורחים עליו דברים. מצד שני אצלך אין המון חמאה ויש קמח תירס...
ואני לגמרי עם הצד שלך בעבודה. בצק זה טעים.
(נזכרתי שיש לי בצק עוגיות חמאה ותבלינים בפריזר.)

Mirelle אמר/ה...

אני מאוד אוהבת מאפינס מקמח תירס לארוחת בוקר. אני גם מאוד מתחברת לזה שאנשים בעבודה שלא מבינים כלום על כלום, בדיוק עזבתי מקום עבודה כזה כשזו הסיבה העיקרית לעזיבה. אל תקשיבי להם :)

בישול בזול אמר/ה...

מאפינס תירס חמים עם חמאה ודבש! החברים שלך בעבודה לוקים בהערכתם הקולינרית.

טל אמר/ה...

לא להאמין כמה מתכנתים יכולים להיות לא חכמים (ואני עדינה)
אני כבר אמרתי לך שהמאפינס האלה נראים מעולה, עם חמאה ריבה וגבינה ועוד דברים בוגרים שאת לא אוכלת, אם כי הם בטוח יעבדו בלי כלום P:
אבל תכלס זה חינוך שלך. את אשמה. גידלת עובדים מפונקים שאת מפטמת בעוגיות חמאת בוטנים ובננות. לא פלא שהם מתמרדים כשאת מכינה להם "רק" ארבעה מאכלים

בישול בזול אמר/ה...

יש משהו בדבריה של טל. וישמן ישורון ויבעט. ליטרלי.

פיץ אמר/ה...

אם הבנתי נכון מהתגובה של טל - את עובדת בהיי טק.
אני חייב לדעת איפה כדי שאני אתראיין לעבודה שם כדי שאני אוכל לאכול מאוכל המדהים שאת מכינה!! :))

מאיה אמר/ה...

הקמח תירס... זה קורנפלור?

אנונימי אמר/ה...

לפרוטוקול, לא כל האנשים שלך בעבודה לא מבינים כלום על כלום.
זה נכון שההגדרה הזו מתאימה לרובם אבל יש לפחות אחת שמאוד יודעת להעריך, אפילו אם היא בחופשת לידה כרגע...

mekoopelet אמר/ה...

די, נמאס לי, אני רוצה לדעת איפה את עובדת ומה עושים כדי לעבוד שם גם.....

הוסף רשומת תגובה