> גרגרי חומוס פריכים מתובלים | Morcake

10 ביוני 2012

גרגרי חומוס פריכים מתובלים

יש לי כמה דברים לומר. הם קצת קשורים וקצת לא קשורים זה לזה, לכן ברשותכם אני אמספר:


1. זוכרים את מה שאמרתי אתמול על זה שלשבת לבד בבר עם עצמי ועם כוס בירה זה קצת אלכוהוליסטי? אז חשבתי על זה קצת והחלטתי שלשבת לבד בבית, על הספה, עם עצמי, בקבוק בירה וקערה של גרגרי חומוס מתובלים זה דווקא סבבה.


2. אם כבר הבנתם בשלב הזה (נניח.. כי קראתם את הכותרת) שהמתכון של היום הוא לגרגרי חומוס מתובלים ואתם מתרעמים, כי אתם זוכרים שמאיה מבצק אלים כבר פרסמה פעם מתכון כזה וכי באופן כללי היא הרבה יותר מקורית ומגניבה ממני - אז א) צודקים במאה אחוז, ב) במתכון שלי יש תבלינים אחרים ו-ג) you're not the boss of me.


3. אני אוהבת גרגרי חומוס. זה טעים לי מאד. ועכשיו גיליתי שגרגרי חומוס פריכים טעימים לי אפילו יותר ממאד. באיזו מילה אני יכולה להשתמש? המון? הם טעימים לי המון? יאללה בכיף. מצד שני, אני לא אוהבת חומוס. חומוס-חומוס, כזה שאמור להגדיר אותנו כישראלים או משהו בסגנון, זה שמשמח לבב אנוש ומאחד כל שני זרים. אז כזה.. כזה אני לא אוהבת. אולי זה קשור למרקם, אולי זה קשור לזה שאני לא רוצה שיאחדו אותי עם אנשים זרים, לא יודעת. בכל אופן, לסיכום: גרגרי חומוס - טעים. ואפילו מאד. ואפילו המון. חומוס - פויה.


4. אל תחפשו הגיון בעולמי הקולינרי. אפשר לעניין אתכם במעט איגיון?


5. טוב, הסעיף הזה חשוב, אז שימו לב: לא משנה כמה בא לכם לייבש גרגרי חומוס בתנור, וכמה מרגיש לכם שזה ילך טוב עם משחק הכדורגל שאתם מתכננים לצפות בו בערב וכמה זה יתן לכם תירוץ לשבת לבד עם עצמכם בסלון ולשתות בירה (כי מי אוכל גרגרי חומוס פריכים מתובלים בלי בירה?). אז כל זה? כל זה לא משנה. אם אין לכם פותחן קופסאות בבית, אל תעשו את זה. פשוט ותרו. אכלו משהו אחר. הזמינו פיצה. רדו על שלוש קופסאות של גלידה. מה שאתם לא עושים, אל אל אל תגגלו "איך פותחים קופסת שימורים בלי פותחן", כי אמנם בסרטונים שתמצאו זה ייראה כאילו אפשר לפתוח קופסת שימורים בקלות רבה עם כף, אבל אם זה אכן היה המצב, לא היה צורך בפותחן קופסאות מלכתחילה, נכון? נכון.
ונניח שכבר גיגלתם את זה, אבל הבנתם שלא תמצאו אף עצה מועילה בעברית, אל תתחילו לחפש באנגלית. זה לא יקדם אתכם יותר מדי, ובסופו של דבר תמצאו את עצמכם עומדים במטבח עם כף, סכין וסכין שף, מתפללים לאלוהים שלא תדקרו את עצמכם למוות מחד ותצליחו לחורר את הפחית הארורה מאידך. ובסופו של הסופו של דבר תצליחו לפתוח את הקופסא ממש בקושי ולשפוך החוצה את הנוזלים, אבל אז יקח לכם עוד עשרים ומשהו דקות כדי לחלץ מתוכה את הגרגרים עצמם. ויהיה לכם חם ותהיו רעבים אבל לא תתייאשו כי אתם עקשנים ואתם לא הטיפוס שמוותר באמצע ובא לכם גרגרי חומוס פריכים מתובלים ובעצם אין לכם בבית שום דבר אחר שיכול להוות ארוחת ערב סבירה, כי לא - צנצנת של נוטלה, צנצנת של חמאת בוטנים וכפית זה לא ארוחת ערב סבירה.


זאת אומרת, נראה לי.. נראה לי שזה מה שיקרה אם אין לכם פותחן קופסאות בבית. אני, כמובן, לא מתחברת לכל העניין הזה כי לחלוטין יש לי פותחן קופסאות בבית. וממש ממש לא הרגתי את סכין השף שלי (ובדרך נס לא קיפחתי גם אני את חיי) לפני כמה שעות. ממש לא.


6. תראו אותי, מעלה פוסט יום אחרי יום. איזו גיבורה. אני מרגישה שמגיע לי איזה פרס (פותחן קופסאות שימורים יתקבל בברכה), או לפחות איזו מילה טובה.


7. אזדרכת. זו מילה טובה. גם הכצעקתה.


8. גלידה. זו המילה הכי טובה.


***
גרגרי חומוס פריכים מתובלים
מקור המתכוןCupcake Project וגם The Pastry Affair. אבל בסוף די עשיתי מה שבא לי. 

כמות: אממ.. להעמיד פנים שלא אכלתי פחית שלמה של 550 ג' לבד? היי, תפסיקו! זה רק 290 ג' לאחר סינון!!

מצרכים:
1 פחית גרגרי חומוס (550 ג'. היי, זה רק 290 ג' לאחר סינון!)
1/2 1-1 כפות שמן זית
1/2-1 כפית קינמון טחון
1/2-1 כף סוכר חום כהה
1/2 כפית אבקת שום
מעט מלח גס

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180-190 מעלות.
2. מסננים את גרגרי החומוס מנוזלים.
3. מפזרים את הגרגרים על תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפיה. צולים בתנור כחצי שעה.
4. מיד לאחר הוצאת התבנית מהתנור, מערבבים את הגרגרים עם הכל - שמן, קינמון, סוכר, שום ומלח. אוכלים ושמחים. כן, שמחים כפועל. כאילו.. אם מישהו ישאל אתכם "היי תגידו, מה אתם עושים כרגע?", תוכלו לענות לו "שמחים. אנחנו שמחים כרגע". סבבה? סבבה.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אני מתארת לעצמי ששמתם לב כמה הדיוק חשוב במתכון הזה. בעקרון, הוסיפו לחומוס אילו תבלינים שבא לכם, באיזו כמות שבא לכם, הוא ממש זורם. העיקר שיהיה לכם טעים. אפשר ללכת על שילוב פחות מוזר מסוכר, שום וקינמון, כי אולי אתם פחות מוזרים ממני. תכלס, הדבר הזה טעים גם בלי תבלינים בכלל - סתם צליה בתנור עושה לגרגרים דברים טובים ופריכים.
  • בכל אחד מהמתכונים בהם נעזרתי היה כתוב משהו אחר: באחד נאמר שיש להוסיף את שמן הזית והתבלינים לפני הכנסתם הגרגרים לתנור, ואילו בשני נכתב שממש אין צורך. לטובת המדע, ולטובתכם כמובן, החלטתי לבדוק את העניין: ערבבתי חצי כמות עם השמן והתבלינים לפני שהכנסתי לתנור, ואילו את החצי השני (טוב, בעצם את הכל. גם את החצי המתובל מראש) תיבלתי רק לאחר סיום הצליה. בתכלס, לא ממש הרגשתי הבדל בטעם בין אלו שתובלו מראש ואלו שלא. התיבול של לפני התנור קצת הלך לאיבוד לדעתי (אולי פשוט לא תיבלתי מספיק), אז לדעתי אפשר בהחלט לתבל רק בסוף, ממש לפני ההגשה.
  • אני צליתי את הגרגרים במשך חצי שעה על חום של 180 מעלות, וחלק גדול מהם יצאו פריכים וקריספיים וטעימים, ואילו חלק יצאו רק טעימים, פחות פריכים וקריספיים. לכן כתבתי שאפשר לחמם את התנור ל-190 מעלות. לחילופין אפשר גם להשאיר את התבנית בתנור ליותר זמן - שלושים וחמש, אפילו ארבעים דקות. איך יודעים שזה מוכן? פותחים את התנור, מוציאים גרגר חומוס בזהירות וטועמים. ושמחים, כמובן. 


כן, כך נראה שולחן הסלון שלי כרגע:
בקבוק מים, צמח גוסס, בלוק של דפיפים, רשימת דברים שאני צריכה לעשות לאפות ופתק מהשכנה.

10 תגובות:

נטלי אמר/ה...

הגרסה שלך נשמעת ממש מעולה, בהחלט אנסה בפעם הבאה שאכין :)

נטלי

אנונימי אמר/ה...

"הזדהות" זו מילה טובה?
בעיקר עם סעיפים 3 ו-8.

לירון אמר/ה...

כרגיל - העלית לי חיוך ענק על הפנים. הבלוג שלך אדיר.

עלמה אמר/ה...

מה, באמת את לא אוהבת חומוס...? איך זה אפשרי?

טל אמר/ה...

אני עדיין בהלם מזה שאת אוהבת גרגרי חומוס.
חשבתי שהם בניו של השטן או משהו.
שלא תביני אותי לא נכון, אני ממש אוהבת והייתי רוצה לנסות את המתכון הזה פעם,רק מינוס הקינמון כי זה לא טעים לי בבישולים,ופלוס פותחן :)

טל אמר/ה...

אה ופעם הבאה טובורג רד P:

בישול בזול אמר/ה...

בפוסט הקודם חשבתי שיש סיכוי שאת האישה המושלמת. חכמה, אופה, אוהבת כדורגל. עכשיו אני משוכנעת בכך שאת האישה המושלמת כי יש לך גם חיבה לשימוש בכלי נשק לשימושים לא קונבנציונאלים. מור, התינשאי לי?

אפרת אמר/ה...

אחרי שהעתקתי באיטיות את המתכון של העוגיות לדף, וכמובן חילקתי לחצי כי זה המון עוגיות, אני הולכת להדליק את התנור...
ומאד אהבתי את הפוסט הזה, הכי מגיע לך פותחן חשמלי!

אוכל בחוץ אמר/ה...

בתור חובב חומוס \ חטיפים אני מופתע שלא חשבתי או נתקלתי ברעיון הגאוני הזה קודם.

היה הבדל בין שתי השיטות?

Mor אמר/ה...

אנונימי/ת - "הזדהות" זו מילה נפלאה! במיוחד בהקשר של 3 ו-8.

עלמה - אם תדעי את כל הרגלי האכילה, זה כנראה יצמרר אותך. אבל כן, חומוס לא עושה לי את זה. בלשון המעטה.

ביז - I so do! אבל מה יאמר על זה אישך (אה? אה? איך ההפנמה שלי?)?

אוכל בחוץ - אתה מתכוון מבחינת התיבול לפני או אחרי האפיה? לא היה הבדל כל כך.. אני חושבת שאעדיף לתבל בסוף בפעם הבאה, היות שלגרגרים שתובלו לפני האפיה לא היה טעם שונה מהותית מאלו שלא תובלו, ובסוף הוספתי עוד תבלינים לשני הסוגים יחד.

הוסף רשומת תגובה