> עוגיות שוקולד צ'יפס כמעט בריאות עם שיבולת שועל ושמן זית | Morcake

9 ביוני 2012

עוגיות שוקולד צ'יפס כמעט בריאות עם שיבולת שועל ושמן זית

איזו התרגשות, איזו התרגשות, איזו התרגשות - היורו פה!


שלושה. שבועות. שלמים. של כדורגל. ווהו.


האמת היא שפעם הייתי הרבה יותר רצינית באהבתי לכדורגל: בכל רגע נתון יכולתי לומר לכם איך נגמרו כל משחקי הליגה (הישראלית. מעולם לא עקבתי ברצינות אחרי הליגה האנגלית או הספרדית) בשבת האחרונה, מי משחק עם מי במחזור הבא, מי היה מלך השערים באותה נקודת זמן ואיך נראתה הטבלא כולה, כולל הפרשי שערים.


אבל בשנים האחרונות נרגעתי קצת. אני עוברת ברפרוף על מוסף הספורט בעיתון ובאינטרנט קוראת רק כותרות. אפילו ליגת אלופות אני רואה לעיתים רחוקות בלבד.


ובכל זאת, פעם בשנתיים העולם שלי עוצר לחודש, פחות או יותר: בין אם זה מונדיאל או יורו, אני שם: תולה לוח משחקים, מעדכנת בו את התוצאות ומשתדלת לצפות בכמה שיותר משחקים.


עד כה זה תמיד הסתדר לי - בבית הספר הייתי פנויה כי כבר יצאנו לחופש בתקופת המשחקים, בצבא הייתי חוזרת כל יום הביתה, ובאוניברסיטה? גם באוניברסיטה הסתדרתי. המונדיאל האחרון נפל לי על תקופת מבחנים, אז "למדתי" לתורת המספרים עם קלסר שהנחתי בחיקי ועיניים מרותקות למסך. במערכות הפעלה זה היה קצת יותר מסובך: למדתי עם חברות, והן התעקשו לא לעשות את זה מול הטלוויזיה. אז השארנו אותה דולקת על ווליום גבוה, הנחיתי את אבא שלי להודיע לי בכל פעם שקורה משהו מעניין, ורצתי כמו משוגעת מהמטבח של חברה שלי לסלון בכל פעם שקיבלתי הודעה ו/או שמעתי צעקות מהטלוויזיה. זה היה המשחק בו גרמניה הביסה את ארגנטינה ארבע-אפס. הייתי מותשת בסיום המשחק מכל הריצות הלוך ושוב, הרגשתי כאילו אני שיחקתי עכשיו תשעים דקות.


 אז כן, כשאני אומרת "הסתדרתי", אני מתכוונת לכדורגל. פחות ללימודים.


ברצינות, אתם יודעים כמה קשה זה ללמוד למבחנים כשצריך לעקוב כל יום אחרי שלושה משחקים? העובדה שהצלחתי לסיים את התואר - לא פחות מנס.


אבל הפעם. הפעם זה עניין אחר.


קודם כל, קניתי טלוויזיה לכבוד היורו. בחודשיים הראשונים בדירה לחלוטין הסתדרתי בלי, המחשב שלי סיפק את כל צרכיי הטלוויזיוניים. אבל אז הבנתי כמה היורו קרוב, והחלטתי שאני חייבת טלוויזיה, כי כמה אני יכולה להתנחל אצל חברים שבבעלותם טלוויזיה? אז נכון שהאופציה ללכת לראות את המשחקים באיזה פאב היתה קיימת, אבל לשבת במשך שלושה שבועות לבד על הבר, עם כוס בירה ביד? זה כבר גובל באלכוהוליזם.


אז קניתי טלוויזיה. ידעתי שרוב המשחקים ישודרו רק בתשלום, ולי יש כלל לפיו אני לא משלמת על כדורגל בטלוויזיה, אבל חלק מהמשחקים - בטח משלבי ההכרעה - היו אמורים להיות משודרים בערוץ עשר.


ואז גיליתי ששנים עשר מתוך ארבעה עשר המשחקים המוקדמים ישודרו בטלוויזיה, ומתוכם רק שלושה בערוץ עשר. כל השאר בערוץ תשע. זה הזמן לציין שהטלוויזיה שלי לא קולטת את ערוץ תשע. nooooooooooooooo (לחצו, לחצו!)


(בשלבי ההכרעה יש רק שיפור קל, אגב. שניים מארבעת רבעי הגמר, חצי גמר אחד והגמר עצמו ישודרו בערוץ עשר)


אז נכון שבינתיים ממש התרגלתי לזה שיש לי טלוויזיה בבית, הספקתי להתמכר לתכניות הבוקר של ערוץ שתיים ואיכשהו אני תמיד מוצאת את עצמי בוהה בגירסא הישראלית המזעזעת של "נשואים פלוס" (הדבר הזה כמו תאונה - פשוט אי אפשר להסיט את המבט). ובכל זאת, קניתי את הטלוויזיה שלי בשביל הכדורגל. ועכשיו אני לא יכולה לראות אותו. אוף. סליחה, nooooooooooooooo.


און דה ברייט סייד (או דארק סייד), יש לי כל מיני דברים בערבים במהלך השבועות הקרובים, אז גם ככה לא הייתי יכולה לראות את כל המשחקים, גם אם כולם היו משודרים בחינם, בערוצים שהטלוויזיה שלי מסוגלת להתמודד איתם.


אז בעצם.. אני צריכה לשמוח? כי מינוס ומינוס זה פלוס? אם משחקים שאני רוצה לראות לא משודרים בימים שאני גם ככה לא פנויה בהם.. אז זה דבר טוב?


וואלה. הממ. מגניב.

אני חייבת ללמוד שהספה שלי היא לא חלק מהמטבח. אבל אני לא שם עדיין - מבחינתי היא מתפקדת כאי

טוב, אחרי שסבלתם את הליהוג הלא-חשוב ולא-מעניין שלי על כדורגל והיורו וערוץ תשע (מצטערת, פשוט ממש הייתי צריכה להוציא את זה), נראה לי שמגיע לכם איזה פרס, לא?

מה אתם אומרים על עוגיות שוקולד צ'יפס חצי-בריאות? כאלה שמכינים עם קמח מלא, שיבולת שועל ושמן זית? הולך? Yes?


***
עוגיות שוקולד צ'יפס כמעט בריאות עם שיבולת שועל ושמן זית
מקור המתכון: מבוסס על מתכון מהבלוג baking = love. אני הפחתתי את כמות הסוכר והשתמשתי בתערובת של קמח לבן וקמח מלא + שיבולת שועל במקום במאה אחוז קמח לבן. וגם הוספתי קפה לבצק.

כמות: אמורות לצאת כ-36 עוגיות, אבל נראה לי שדי קטנות.. לי יצאו 24 עוגיות בגודל בינוני.

מצרכים:
1/2 1 כוסות קמח לבן
1/2 כוס קמח מלא
1/4 כוס שיבולת שועל
1/4-1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/3 כפית אבקת נס קפה (לא חובה)
2 ביצים גדולות
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום דמררה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס שוקולד צ'יפס/200 ג' שוקולד מריר קצוץ גס

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות תנור גדולות בנייר אפיה (או אחת, ואז אופים בטור ולא במקביל).
2. מערבבים שני סוגי קמח, מלח, סודה וקפה בקערה. מניחים בצד.
3. מניחים ביצים בקערת המיקסר. מחברים את וו הבלון ומפעילים את המיקסר, עד שהביצים מתחילות להיראות כמו קצף.
4. מוסיפים לביצים שמן זית ווניל וממשיכים לערבב. מקציפים היטב.
5. מוסיפים שני סוגי סוכר ומערבבים היטב.
6. מעבירים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים בהדרגה חומרים יבשים, תוך כדי ערבוב.
7. מוסיפים שיבולת שועל ומעבדים עיבוד קצר, רק עד להיטמעות.
8. מקפלים שוקולד צ'יפס עם לקקן, או שמפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה למספר שניות, רק עד לפיזור אחיד של השוקולד בבצק.
9. מניחים תלוליות בצק בתבנית, תוך שמירה על מעט רווח ביניהן, כיוון שהן מתפשטות - אפשר להשתמש בכף גלידה קפיצית (זה מה שאני עשיתי) או בשתי כפיות.
10. אופים 15-18 דקות, עד שהעוגיות מתחילות לקבל גוון זהוב-שחום. מצננים מספר דקות בתבנית ולאחר מכן מביאים לרשת, לטובת צינון מלא.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אני השתמשתי בכפית שלמה של מלח, אבל לדעתי זה היה קצת מלוח מדי, כנראה כיוון שהפחתתי את כמות הסוכר. לכן אני ממליצה להסתפק ברבע, אולי חצי כפית.
  • מבחינת הסוכר, אני חושבת שהעוגיות מתוקות מספיק, אבל זה עניין של טעם. אם הן לא מתוקות דיין עבורכם, הוסיפו עוד רבע-חצי כוס סוכר.
  • אם אתם לא בקטע של קמח מלא או שיבולת שועל, אפשר להמיר לקמח לבן. אני משערת שאפשר גם להמיר את הלבן במלא, אבל אני לא מתחייבת לגבי המרקם הסופי של העוגיות - יש מצב שהן תצאנה דחוסות מדי.
  • הקפה בבצק הוא תוספת שלי - אני אוהבת טעם של קפה, אבל אפשר להשמיט אותו, אם אתם לא בקטע. אגב, בתמונות ניתן לראות שהוספתי אותו בנפרד מהחומרים היבשים, אבל זה סתם כי חשבתי על ההוספה שלו תוך כדי ההכנה. לגמרי אפשר להוסיף אותו יחד עם הקמח, לכן כתבתי את זה ככה במתכון עצמו.
  • במקום להשתמש בשתי כפיות או כף גלידה קפיצית, אפשר לגלגל את הבצק לכדורים. הבצק שלי היה די נוזלי ודביק, אז ויתרתי על האפשרות הזו, אבל אם הבצק שלכם נוח לעבודה, אפשר לגלגל לכדורים. אם הוא בכל זאת דביק מדי, ניתן לנסות להכניס אותו לחצי שעה-שעה למקרר להתייצבות ורק אז לגלגל לכדורים.
  • לפני האפיה, הנחתי מספר שוקולד צ'יפס על כל עוגיה, על מנת לייפות אותן. ממליצה גם לכם, אבל ממש לא קריטי, זה רק מטעמי אסתטיקה :-)
  • גילוי נאות: לדעתי העוגיות יצאו טיפה יבשות מדי, אבל אנשים אהבו אותן. חבר אחד מהעבודה ממש התלהב. ציטוט כמעט מדויק: "יבשות מדי? מה? הן מעולות! אכלתי שלוש!" (מזל, הכנתי אותן במיוחד עבורו, כיוון שהוא רגיש ללקטוז)
  • טוב, הגילוי הנאות האמיתי הוא שאפיתי את העוגיות בערב, יצאתי מהבית, חזרתי בשתים עשרה בלילה ומיד הלכתי למטבח, נעמדתי מעל השיש ואכלתי עוגיה. למי קראתם קוקי מונסטר?



אה, ויאללה גרמניה (אני יודעת שזה נורא לא ישראלי לתמוך בהם. אבל אני מסמפטת אותם והם היו ממש טובים במונדיאל האחרון. אם כי אני ממש בהתלבטות, כי בבית המוקדם הם משחקים מול הולנד ופורטוגל, שתי נבחרות נוספות שאני מחבבת. הו כמה קשים הם חיי)!

8 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מה זה בדיוק ערוץ 9?
זה לא הערוץ הרוסי?

אפרת אמר/ה...

כמו תמיד- מתה עליך,
ובא לי להכנס למטבח, אפילו שיש לי חום ואני אמורה לשכב על הספה ולבהות בערוץ האוכל...
-עוברת לחומוס---
(ומה זה הסנדלים היפות האלה?)

Mor אמר/ה...

אנונימי - יאפ. הערוץ הרוסי. go figure.

אפרת - נכון? מתה על הנעליים האלה, אבל חרשתי עליהן שהן כבר מתחילות להיראות רע. נראה לי שצפויה לנו פרידה בעתיד הלא רחוק, אבל אני ממש לא מוכנה לזה.
ושתדעי, נורא ריחמתי עלייך כשראיתי את התגובה, אבל עד שיצא לי לענות, אני כבר יודעת שאת בריאה, אז הידד!

כרובית אמר/ה...

וואי נראה מעולה אבל מה זה הציפלוניות הזאת ?? - לאכול שלוש עוגיות , לאכול עוגיה בחצות - זאת ההתפרעות שלכם :)) ?? אולי פיספסתי הערה אך האם ניתן להמיר את הסוכר החום בלבן בלבד ? באיזו כמות אם כן ? תודהה :)

Mor אמר/ה...

כרובית, תודה - עכשיו אני מרגישה קטנה ורזה :-) בפעם הבאה שש עוגיות, לא שלוש!!
לגבי הסוכר, אני חושבת שאפשר להמיר בכמות זהה של לבן, אבל בדרך כלל עוגיות שוקולד צ'יפס מכילות גם לבן וגם חום, ונראה לי שזה אמור לעשות דברים טובים למרקם וכאלה. לא זוכרת מה בדיוק, אז אני אפסיק לקשקש.. אבל קשה לי להאמין שעוגיות כאלה יכולות לצאת רע עם סוכר לבן בלבד.

טל אמר/ה...

שכולם ידעו- הכנתי אותן 3 פעמים תוך שבועיים והן מדהימות ברמות אחרות! תודה מור
העוגיות הקבועות שלי מעכשיו

ביום טוב רואים את החרמון אמר/ה...

מור, העוגיות לא התפשטו כלל, הן נותרו כתלוליות. למה?
הן טעימות מאוד, אבל זה קצת קשה להתייחס אליהן כעוגיות ככה.

Mor אמר/ה...

הממ. לא יודעת. הבצק יצא כמו בתמונות פה? נוזלי יחסית או ממש בצקי?

הוסף רשומת תגובה