> עוגיות שוקולד צ'יפס עם חמאה שחומה | Morcake

15 באפריל 2012

עוגיות שוקולד צ'יפס עם חמאה שחומה

1. היום, לפני בדיוק מאה שנים, טבעה הטיטאניק. גלגל"צ היקרים, זה לא אומר שזה בסדר לפוצץ לי את האזניים והראש עם שיר הנושא המטופש של סלין דיון.
דרך אגב, רק לי נדמה שאם הטיטאניק היתה טובעת היום - ולא ב-1997, כי מה שקרה בסרט יותר נחשב מהמציאות עצמה  ו-1997 זה ה-1912 החדש. או משהו כזה - ליאונרדו דיקפריו היה שורד? פשוט קייט וינסלט ממש רזתה מאז, יכול היה להיות לו ים מקום (סליחה על משחק המילים הלא-פוליטיקלי-קורקט) על הרפסודה לידה. לא רפסודה, חתיכת קרש.. על מה היא בדיוק צפה, בעצם? קוראת מסוימת של הבלוג שחושבת לעצמה עכשיו "היי, למה מור ממחזרת תהיה שהיא כבר העלתה בפניי לפני שבוע" - אני מתנצלת. את צודקת. הכי ממחזרת.


2. נכון להיום, שלומי שבת נמצא במקום הראשון במצעד הישראלי של גלגל"צ (כן, אני עדיין איתם. למרות התעלול הזה שהם עשו לי קודם עם סלין והצרחות). אני ממש לא רוצה לאהוב את השיר הזה. אני ממש חושבת שאני לא אוהבת אותו. אז איך זה שאני בכל זאת כן?

3. היום זה היום הראשון אחרי פסח. אתם יודעים מה גיליתי? ללכת לקניות בסופר יום אחרי פסח - לא רעיון כל כך טוב.
וואו. וואו. וואו.
אני לא מבינה, התורים המטורפים לא אמורים להיות לפני החג? אנשים קנו כאילו מחר מלחמה. רגע, הודיעו ברדיו שיש מלחמה או משהו? לא שמעתי על זה כלום בגלגל"צ (והנה הצלחתי להכניס אותם גם לסעיף הזה. יש לי כשרון בלתי ייאמן)...

בקיצור. זוועה.
עכשיו.. אני מבינה מה אתם אומרים. גם את היית שם, מור. את אחת מהעדר. אז קודם כל - אתם בעצמכם עדר. אל תקראו לי ככה. וחוץ מזה, מה יכולתי לעשות. נגמר לי החלב. והייתי צריכה להחזיר רוטב סויה שלא יכולתי להחזיר שבוע שעבר, כי מסתבר שהוא לא היה כשר לפסח ואי אפשר להחזיר בפסח דברים שהם לא כשרים לפסח. מי ידע. לא אני. עכשיו כן. וגם אתם. למקרה שלא ידעתם קודם.


אז קניות. בסופר. למחרת חג. לא רעיון טוב. זכרו את זה בעתיד. ואם תוכלו להזכיר גם לי, זה יהיה מעולה. תודה. אין עליכם.


5. היום זה היום בו בגדתי בבן אנד ג'ריז וקניתי האגן דאז. אני כבר לא מכירה את עצמי.


6. גלגל"צ ממשיכים להיות הפכפכים היום. עכשיו דווקא יש שיר טוב. Kings of Leon. מה אמרתם? שבעצם לא שאלתם איזה שיר יש? אני יודעת. מצד שני, אני לא שאלתי אם שאלתם או לא. אז זהו.


7. היום זה פשוט יום טוב להכין בו עוגיות שוקולד צ'יפס. נכון, אני אמנם לא הכנתי את העוגיות שלי היום, אבל הלוואי שכן. הן היו טובות. בעצם, שכחו ממה שאמרתי. לא רק היום טוב, כל יום טוב לעוגיות שוקולד צ'יפס. כי עוגיות שוקולד צ'יפס זה... זה הלחם וחמאה של העוגיות. לא, של הקינוחים בכלל. רק שבמקום לחם יש שוקולד צ'יפס. ובמקום חמאה יש.. חמאה.

סליחה, חמאה שחומה ומושחמת ואגוזית ונהדרת.

אז כן. זהו. 

ולא, אני לא באמת יודעת למה קראתי לחמאה גם שחומה וגם מושחמת.


***
עוגיות שוקולד צ'יפס עם חמאה שחומה. ומושחמת. ושחומה
מקור המתכוןThe Girl Who Ate Everything (מוזר, חשבתי שזה הבלוג שלי, מה שאתם קוראים עכשיו בשאט נפש. לא ידעתי שיש עוד אחד על שמי). אבל היא השתמשה בחמאה מומסת רגילה, אני השחמתי אותה. כי אני מגניבה. אה, וגם השתמשתי בשוקולד מריר קצוץ ולא בשוקולד צ'יפס. מאותה הסיבה, מן הסתם. עקב מגניבותי.

כמות: כ-40 עוגיות. אני אפיתי 32 בהתחלה ושמרתי עוד חתיכת בצק במקפיא לכמה ימים. מהשאריות יצאו לי 9-10 עוגיות, אם אני לא טועה. כמובן שזה תלוי בגודל, אני לא הכנתי אותן ענקיות. במקור הן אמורות להיות ממש גדולות, אז בטח יוצאת כמות יותר קטנה.

מצרכים:
150 ג' חמאה (פתאום לפי אחת התמונות נראה לי שהשתמשתי ב-125 ג'.. אז בואו נאמר 125-150 ג', טוב? טוב)
2 כוסות קמח לבן
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כוס סוכר חום כהה
1/2 כוס סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
1 חלמון
200 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-165 מעלות. מרפדים תבנית גדולה או שתיים בנייר אפיה.
2. מתחילים בהשחמת החמאה: מניחים חמאה בסיר קטן או מחבת וממיסים. לאחר שהחמאה נמסה, ממשיכים לבשל אותה עוד קצת עד שהיא מתחילה להשחים - היא אמורה לקבל מעין גוון צהבהב-חום. אתם אמורים להריח ריח אגוזי-קרמלי-טופיי-טעים. ריח טעים, בהחלט. מניחים בצד, על מנת שהחמאה תצטנן קצת (בינתיים אפשר לקצוץ את השוקולד).
3. מנפים קמח, סודה ומלח לקערה קטנה ומניחים בצד.
4. טורפים ביצה, חלמון ותמצית וניל בקערה קטנה אחרת. מניחים גם אותה בצד. מניחים מלא דברים בצד במתכון הזה, אבל בסוף כולם מתחברים יחדיו. ובמרכז.
5. מניחים שני סוגי סוכר בקערת המיקסר ומוסיפים את החמאה השחומה. מחברים וו בלון וטורפים היטב.
6. מוסיפים ביצה ושות' וטורפים, עד לקבלת תערובת בהירה וקרמית.
7. מוסיפים חומרים יבשים וטורפים עד לקבלת בצק. אם צריך - וכנראה צריך - מגרדים את הדפנות ואת תחתית הקערה עם לקקן, כדי לתפוס גושים יבשים או רטובים שלא התערבבו עם השאר. אין ברירה, צריך להכריח אותם לעשות מינגלינג עם כל החבר'ה.
8. לאחר שהתקבל בצק אחיד, מקפלים פנימה שוקולד קצוץ. אפשר עם לקקן (כמוני), אפשר להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה לכמה שניות. אני לרוב מעדיפה לקקן.
9. מניחים תלוליות בצק על התבנית (נעזרים בכפית או שתיים). לחילופין, אפשר לנסות לגלגל לכדורים (סביר להניח שהבצק לא יהיה נוח לעבודה בהתחלה, לכן מומלץ להכניס אותו למקרר להתייצבות לחצי שעה-שעה או יותר, עד שניתן יהיה לעצב אותו בקלות לכדורים) או אפילו ליצור גליל מהבצק, לעטוף בנייר אפיה או ניילון נצמד, להעביר למקפיא ולאחר שהגליל קפא לפרוס לעוגיות בעובי אחיד. אני דווקא אוהבת את המראה הכפרי שמתקבל כשיוצרים את העוגיות עם כפית. אוהבת את המראה, לא עצלנית! מי אמר שכנוע עצמי...
10. אופים 11-14 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להשחים, שוליהן מתייצבים אך המרכז עדיין רך ותפוח. אני אפיתי 14 דקות והעוגיות שלי היו ממש שחומות. אני אהבתי אותן ככה, אבל שימו לב, כי כל דקה משפיעה פה.
11. מצננים מספר דקות בתבנית ומעבירים לרשת לצינון מלא. או שמעבירים אותן מיד לקופסא ולוקחים אותן לחברים עשר דקות אחרי שהן יצאו מהתנור. אה, רק אני אופה ברגע האחרון? אז שכחו מזה.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אפשר להשתמש בחמאה מומסת "רגילה" ולא שחומה. לא קריטי, אבל חמאה שחומה זה טעים וריחני וטעים.
  • אני מתארת לעצמי שאפשר גם להשתמש בחמאה קרה חתוכה לקוביות, כפי שבדרך כלל עושים עם עוגיות שוקולד צ'יפס. אבל אז צריך להשתמש בוו גיטרה ולא בלון.
  • ואם אתם ממש מתעקשים, אתם יכולים גם להשתמש בשוקולד צ'יפס ולא בשוקולד קצוץ. אבל צ'אנקים של שוקולד זה כיף.
  • כפי שציינתי כבר, אפיתי את רוב העוגיות ישר אחרי ההכנה, אבל הקפאתי חלק מהבצק לפני האפיה. אמנם חיכיתי רק יומיים-שלושה, לא זוכרת בדיוק, אבל הוא לגמרי עבר יפה את ההקפאה. ממש אפשר להכין את הבצק מראש, להקפיא ולאפות בעת הצורך. כמובן שמה שאמרתי עכשיו מטופש, כי כל עת היא "עת הצורך" כשזה מגיע לעוגיות שוקולד צ'יפס, אבל נו.. אתם יודעים למה התכוונתי.
  • היום זה יום כזה שלא שמתם לב שאחרי סעיף #3 קפצתי ישר לסעיף #5. או שכן שמתם לב, ובמקרה זה - כל הכבוד לכם.
  • וכן, זה היה מכוון.
  • היום גלגל"צ סגרו את השעה עם Everybody Hurts וכמעט גרמו לי לבכות.


אח אינסטגרם, אתה יותר מדי טוב אלי

4 תגובות:

נטלי אמר/ה...

הרגת אותי עם הלחם והחמאה של העוגיות - גאוני ונכון :) נראות מעולה, ואהבתי את הרעיון של שימוש בחמאה שחומה, שגם בודאי מוסיפה טעם אגוזי מענג לבצק.

נטלי

טל אמר/ה...

אני אתחיל בזה שחמאה שחומה זה ממש מצחיק. רק אותי זה מצחיק? באמת אומרים את זה או שזה עוד יציאה בסגנון זמורקייק?

בכל מקרה,אני הכי אוהבת עוגיות שוקולד צ'יפס,אבל רק אם הן סדוקות. אז קנית אותי.

ותנסי האגן דאז אייריש קרים.

וביי. שלום.

אפרת אמר/ה...

שוב צחקתי בקול!! את פשוט מעולה, אני חייבת לפגוש אותך ::))

Mor אמר/ה...

נטלי, לגמרי. היא גם מוסיפה אחלה טעם אגוזי לעצמה. אני יודעת כי שתיתי חצי ממנה. ואני בכלל לא אוהבת חמאה.

טל, האמת הייתי ממש בטוחה שאומרים חמאה שחומה. אבל אז שאלת והבנתי שזה שקר, וצריך לומר בעצם חמאה חומה. או brown butter. או noisette. טוב, נראה לי שאני נשארת עם שחומה וזהו.
והאגן דאז אייריש קרים זכור לי לטובה מלפני מלא מלא זמן. ברגע שאסיים עם הפרלינים, אעבור לאייריש. תודה לך.

אפרת, יאללה! בואי! את חושבת שאת מאיימת עלי? ;-)

הוסף רשומת תגובה