> עוגת שוקולד-מנטה עם קצפת מנטה ופצפוצי שוקולד | Morcake

17 בפברואר 2012

עוגת שוקולד-מנטה עם קצפת מנטה ופצפוצי שוקולד

אוהבים שוקולד ומנטה? יופי, הגעתם ביום טוב.


לא אוהבים שוקולד ומנטה? אממ.. תישארו בשביל החברה?


anyway.
זוכרים שהכנתי עוגיות משחת שיניים לפני כמה חודשים? הבקבוקון של תמצית המנטה עמד מיותם בארון מאז. לא נגעתי בו בכלל, חוץ מפעם אחת. ניסיתי להכין לעצמי קפה עם שוקולד ומנטה. נסיון מזעזע לשחזר peppermint mocha מעולה ששתיתי פעם בניו יורק. עזבו, אני לא רוצה לפרט. זה קצת טראומטי מדי. בואו פשוט נסכם את זה בלא היה לי טעים.


אז החלטתי שהגיע הזמן לקמבק אותו. את הבקבוקון. של המנטה. אני לא מבינה, למה אתם לא עוקבים?

לעבוד נקי זה לא בושה

הכנתי עוגת שוקולד. הוספתי לה קצת מנטה. ממש קצת. למדתי מתקרית העוגיות ההיא.


הכנתי קצפת. הוספתי גם לה מנטה. ופצפוצי שוקולד. הכי mint chocolate chip.


ציפיתי את העוגה בקצפת.

תכלס? לא משהו מפוצץ מדי. לא עוגת שכבות, לא זילוף מתוחכם מדי של הקצפת (ניסיתי, תאמינו לי. המטרה היתה לחנוך אחד מצנתריי החדשים והמגניבים, אבל הוא היה דק מדי בשביל פצפוצי השוקולד בקצפת. כל הבאסה). פשוט עוגת שוקולד רכה וטעימה עם קצפת פשוטה. קלה להכנה, אבל בסופו של דבר יש לה לוק של סנובית. בקטע טוב. כאילו.. אוף נו, אתם מבינים למה אני מתכוונת, נכון?


טוב, מיציתי את ההקדמה. במחשבה שניה, אולי לא היה כזה שווה להישאר בשביל החברה. בא לי לכתוב לכם משהו משעשע ונחמד וכיפי, אבל אני כל כך עייפה (בפרזנט סימפל ופרוגרסיב) והגשם והרוח והגשם עושים לי חשק לישון שנת חורף מעכשיו ועד יולי. אל תדאגו, זה סתם עוד יום. מחר זה יעבור. אז פשוט תדמיינו שכתבתי משהו משעשע ונחמד וכיפי, טוב?


הנה, בבקשה. שלא תגידו שאין לבלוג ערך מוסף ושיצאתם היום בידיים ריקות. קיבלתם תרגיל בפיתוח הדמיון. אין בעד מה.


אה, ומתכון לעוגת שוקולד. נכון. וזה משהו שתמיד כיף לקבל. לא?


***
עוגת שוקולד-מנטה עם קצפת מנטה ופצפוצי שוקולד
מקור המתכון: הקצפת זה "מתכון" שלי, אבל אתם יודעים.. קשה לקרוא לזה מתכון באמת. בעוגה התבססתי על Raspberri Cupcakes, אבל שיניתי לא מעט דברים (נניח, הוספתי מנטה לעוגה. אצלה יש מנטה רק בקרם). אני ממליצה להיכנס ללינק ולראות איזו עוגה מהממת היא הכינה - היא סידרה את הקרם שלה כך שהוא ייראה כמו כדורי גלידה על העוגה... 

כמות: תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ

מצרכים:
1/4 כוס אבקת קקאו
1/4 1 כוסות קמח לבן
3 כפות קורנפלור
1/2 1 כפיות מלח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית אבקת אפיה
100 ג' חמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
1 כוס סוכר לבן
2 ביצים, בטמפרטורת החדר
100 ג' שוקולד
1/4 כפית תמצית מנטה (לא חובה, אם אתם לא בקטע של מנטה)
1/2 כוס קפה (אני הוספתי מים חמים לכפית אחת גדושה של רד מאג)
1/2 כוס חלב

לקצפת
1/2 כוס (= 1/2 מיכל = 125 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 כפית תמצית מנטה (שוב, רק אם אתם בקטע)
2-3 כפות סוכר
1/2 כוס פצפוצי שוקולד (אני השתמשתי בפצפוצי שוקולד ומזרה שוקולד. אפשר גם להשתמש בשוקולד קצוץ דק מאד/מגורר)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. ממיסים שוקולד - אפשר במיקרוגל - ומניחים בצד.
3. מנפים אבקת קקאו, קמח, קורנפלור, מלח, סודה ואבקת אפיה בקערה. מערבבים ומניחים בצד.
4. מניחים חמאה וסוכר בקערת המיקסר, מחברים את וו הגיטרה, ומקרימים למשך כחמש דקות, עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית.
5. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומערבבים עד להטמעתן.
6. מוסיפים שוקולד ותמצית מנטה ומערבבים היטב.
7. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים חצי מכמות החומרים היבשים ומערבבים עד להטמעה.
8. מערבבים קפה וחלב בקערה קטנה. אפשר גם פשוט להכין קפה "רגיל" - ממלאים חצי כוס במים ואת החצי השני בחלב.
9. מוסיפים את הקפה והחלב לקערת המיקסר, תוך כדי ערבוב.
10. מוסיפים את שאר היבשים ומערבבים, רק עד לקבלת תערובת חלקה.
11. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. אני אפיתי 28 דקות.
12. מצננים לגמרי את העוגה לפני הציפוי.


13. בינתיים מכינים את הקצפת: מקציפים שמנת עם תמצית ומנטה סוכר (מיקסר. וו בלון), עד לקבלת קצפת יציבה ונוחה לזילוף.
14. מקפלים פנימה את פצפוצי השוקולד בעזרת לקקן.
15. מעבירים לשק זילוף ומזלפים כרצונכם על פני העוגה - אני זילפתי טבעות על כל העוגה. אפשר גם למרוח בעזרת לקקן..

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • כפי שציינתי במתכון עצמו, אפשר לוותר על המנטה, הן בעוגה והן בציפוי. הכמות בה השתמשתי מאד קטנה והטעם לא דומיננטי, אבל כן מרגישים קצת את המנטה, אז למי שלא אוהב - אפשר להכין עוגת שוקולד רגילה. 
  • אפשר להשתמש במיכל שלם של שמנת מתוקה ולקבל כמות גדולה יותר של קצפת. כך תוכלו לצפות את כל העוגה, כולל הדפנות, או לחצות את העוגה ולמרוח קצפת בין השכבות.
  • אם אתם כן משתמשים במנטה ורוצים שכולם יראו את זה, אפשר להוסיף כמה טיפות של צבע מאכל ירוק לקצפת. אבל רק אם בא לכם.
  • כיוון שהעוגה מצופה בקצפת, יש לשמור אותה במקרר. הבעיה היא שהיא קצת מתקשה במהלך הקירור - אני טעמתי אותה מיד לאחר ההכנה והיא היתה רכה מאד, ולאחר כמה שעות במקרר טעמתי שוב (למטרות מחקר, כמובן!) והיא היתה טיפה יבשה. אז אני ממליצה לצפות אותה ממש לפני ההגשה, אם זה אפשרי. כך אפשר לשמור רק את הקצפת במקרר (או להכין אותה ברגע האחרון), והעוגה תישאר בטמפרטורת החדר בינתיים.



ולא, אנחנו לא הולכים לדבר על הלק שלי.

7 תגובות:

אפרתי אמר/ה...

מור - כמו תמיד את מצחיקה אותי, העוגה נשמעת יאמי יאמי, והיום יש לי יומולדת אז בכלל מגיע לי חתיכה...
שבת שלום :)

נטלי אמר/ה...

נראה מעולה, אני מתה על השילוב של שוקולד ומנטה, אך תמיד שוכחת לקנות תמצית :)

נטלי

אנונימי אמר/ה...

נראה מעולה. השילוב עם המנטה נראה לי מצויין.
מניסיוני - את המים ניתן להרתיח עם נענע נקבל את אותו אפקט.

המתכונים שלך נהדרים.
שבת שלום

פנינית

טל אמר/ה...

נשמע מעניין. אני לא בטוחה אם אני אוהבת מנטה ושוקולד בעוגה, למרות ששוקולד מנטה כשוקולד זה נחמד. אבל ברור שהייתי אוכלת את זה עם זה היה לידי.
אחלה תמונות ויצא לך זילוף יפה מאד!

בישול בזול אמר/ה...

אני מתה על שוקולד ומנטה! זה נראה ממש יפה וטעים, אני חושבת שהזילוף הלך לך סבבה.
לא התכוונתי לדבר על הלק שלך, אבל אז אמרת שאנחנו לא הולכים לדבר עליו אז הייתי צריכה לגלול חזרה את כל הפוסט כדי למצוא איפה יש תמונה של הלק שלך ועכשיו אני נורא רוצה לדבר עליו. אני דווקאית כזאת.

צנצנת אמר/ה...

מסכימה עם בישולבזול, המילה האחרונה שלך גרמה גם לי לחפש איפה הלק. וניחשתי שהלינק של השיר הוא לזה, אז קבלי :)

http://www.youtube.com/watch?v=vo9AH4vG2wA

Mor אמר/ה...

אפרת - באיחור גדול, אמנם, אבל מזל טוב!!

נטלי - רוצה קצת מהתמצית שלי? נראה לי שהיא תחזיק לי לעשור בערך :-)

פנינית - וואלה. מגניב, טוב לדעת. כשאני מרתיחה מים עם נענע, לרוב אני פשוט שותה את זה...

טל - היית, היית אוהבת. סמכי עלי.

בישול וצנצנת - אז בעצם מוטב היה לו הייתי שומרת לעצמי את עניין הלק? הבנתי. נו בסדר. למדתי לעתיד (ממש. כאילו אני יודעת לשמור משהו לעצמי).

הוסף רשומת תגובה