> עוגת שוקולד וחמאת בוטנים בציפוי ריסז קאפס ביתיים | Morcake

29 בדצמבר 2011

עוגת שוקולד וחמאת בוטנים בציפוי ריסז קאפס ביתיים

תגידו. על מה אתם חולמים בלילה?

כי אני, מסתבר, חולמת על עוגות. למען השם, יש לי סיוטים על עוגות.

טוב, לא על עוגות באופן כללי. חלמתי דברים רעים על עוגה אחת מסוימת. בלילה אחד, לפני מספר שבועות, חלמתי לפחות ארבעה חלומות בלהה שונים הקשורים אליה. שניים מהם אפילו זכרתי בבוקר. וכשאני אומרת, אני מתכוונת לחמש וחצי בבוקר. כי זו השעה שהתעוררתי בה - יקיצה טבעית, כמובן, השעון תכנן להעיר אותי רק בשבע וחצי - וכמעט קמתי למקרר, כדי לבדוק מה שלום העוגה. בסוף, אגב, התאפקתי והצלחתי לחזור לישון.

בערך.
קמתי סופית בשבע.

זה הגיוני, לא? החלומות שלי, זאת אומרת.


העניין הוא שהכנתי עוגה למישהי. לאמא שלה, בעצם. יום הולדת עגול וזה.. והאמא רגישה ללקטוז. אז העוגה צריכה להיות נטולת חלב-שמנת-חמאה לחלוטין. אך חגיגית. אין בעיה, חשבתי. פשוט אלך על בטוח ואאפה משהו שכבר הכנתי בעבר.
ואז גיליתי שלא הכנתי מעולם - וכשאני אומרת מעולם, אני מתכוונת בשנתיים האחרונות, מאז קיומו של הבלוג, כי עוגות ישנות יותר אני אפילו לא קצת זוכרת - אף עוגה חגיגית מספיק שהיתה גם פרווה. כי אם היא לא הכילה חמאה, אז חלב. וכמובן שעוגות חגיגיות אני תמיד מצפה בקצפת. יופי.

האמת היא שמלכתחילה ידעתי מה הכיוון שלי. האם החוגגת, לשמחתי הרבה, חובבת שוקולד וחמאת בוטנים גדולה. מכירים עוד מישהי כזו? לא.. גם אני לא.
אז רציתי עוגת שוקולד וחמאת בוטנים. בציפוי שוקולד. ולקשט אותה בריסז קאפס. הום מייד כמובן, אלא מה. עכשיו רק הייתי צריכה למצוא מתכון ראוי לעוגה. ובעיקר לציפוי - קרם כלשהו שיהיה מספיק נוזלי כדי שאוכל למזוג אותו מעל העוגה, אך שיתייצב ואוכל להדביק עליו את גביעי חמאת הבוטנים. אה, וכמובן נטול לקטוז. או משהו כזה.

בסוף לקחתי שני מתכונים, ערבבתי, שילבתי. הכנתי מעין ציפוי (גם כן מבוסס על מספר מתכונים. תודה לך, אינטרנט) ו.. קיוויתי לטוב.


הכל היה טוב ויפה, חוץ מזה שפני העוגה שלי לא היו ישרים. אוקיי, סבבה. גם ככה אני מכסה את העוגה בריסז, בקטנה.
ואז הגיע רגע האמת: מזגתי את הציפוי, לאט... לאט... ל.א.ט.

וכמובן שהוא בכל זאת נזל לצדדים. 

טוב, חיכיתי שהוא יתייצב קצת. היה לי המון זמן, הייתי רגועה ורעננה. זה לא שהיה שישי בערב. זה לא שהייתי חולה כל אותו שבוע, כולל אנטיביוטיקה. זה לא שעמדתי כל היום על הרגליים, כי באותו בוקר הכנתי שני טארטים בקורס ובערב, במקביל לעוגה המדוברת, הכנתי גם את עוגת עולם הממתקים היפהפיה.

אוי, בטעות השתרבבו לי מלא מופעים של המילה "לא" בפסקה הקודמת.

אוי, במשפט הקודם השתמשתי במילה "מופעים". אני כל כך מתכנתת שזה פשוט מביך.


קיצור... העניין הוא כזה, כי הסיפור כבר נהיה ארוך והוא מעולם בעצם לא היה מעניין: לקרם לקח מלא זמן להתייצב (כל הלילה במקרר). חלק מהריסז שהנחתי על הקרם-הלא-מספיק-צונן-כי-עשיתי-את-זה-בערב-לפני-שהוא-התייצב התעקשו להחליק וליפול מהעוגה. לכן לא ישנתי טוב בלילה - פחדתי שכולם יצנחו וישאירו את העוגה שלי מכוערת ו.. טוב, מכוערת. אבל בסופו של דבר הצלחתי לייצב את אותם. בשבת בבוקר (זוכרים שקמתי בשבע, כן?) עוד הכנתי כמה ריסז-קאפס-חירום ומילאתי בעזרתם מספר חורים שנותרו לי בעוגה.

העוגה נראתה.. שונה, ללא ספק. אם תשאלו לדעתי הלא אובייקטיבית, אשמח לומר לכם שהיה לה קטע. ואני אומרת את זה בקטע טוב. היא נראתה.. קצת חייזרית. אולי אפילו קצת אלמוגית או אציימית (= כמו אצה ימית. מה לא ברור?). הבחורה לה הכנתי את העוגה סיפרה לי שאצלה במשפחה קראו לה קיפודוגה (קיפוד. עוגה. את זה באמת הייתם אמורים להבין לבד). אהבתי. לכן מעתה נקרא לה כך: קיפודוגה.

אין לי מושג מה הטעם שלה (אם מתעלמים מזה שטעמתי מהבלילה וכמה פירורים סוררים בודדים), אבל נאמר לי שהיא היתה מצוינת. ושהמלצרים במסעדה בה נחגג יום ההולדת רבו עליה. אני במקום המלצרים הייתי בכלל מתקוממת על זה שהסועדים הביאו קינוח מהבית, אבל אתם יודעים.. אני לא המלצרים. אני האחראית על הקינוח מהבית. אז הידד לי.

אז רגע, ברצינות. אתם רוצים לומר לי שמעולם לא חלמתם משהו - טוב, רע, לא משנה - הקשור לעוגות?
זרקו לי איזו עצם. אל תתנו לי להאמין שאני לבד בסיפור הזה אם אני לא. נקים קבוצת תמיכה. נביא עוגות. יהיה כיף.

***
קיפודוגה - או עוגת שוקולד בציפוי גביעי חמאת בוטנים
מקור המתכון: לקחתי את המתכון הזה של קרין גורן ומתכון לעוגה מתוך אתר בשם calorie count, לא פחות, שילבתי ושיחקתי איתם קצת. הוספתי חמאת בוטנים ו.. יצא מה שתכף תראו. את הציפוי לקחתי מכאן ושיניתי קצת כמויות..

כמות: תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ. האמת המביכה היא שאני לא זוכרת באיזה גודל תבנית השתמשתי. בכל אופן, מומלץ לרפד את התחתית והדפנות בנייר אפיה, במיוחד אם בכוונתכם לחלץ אותה מהתבנית ולהעביר אותה לצלחת הגשה יפה.

מצרכים:
1/2 2 כוסות קמח לבן
1 כוס אבקת קקאו
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
3 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר לבן
3/4 כוס שמן (קנולה זה טוב)
3/4 כוס קפה חם (1 כפית גדושה של קפה + מים רותחים)
1 כוס מים
2 כפיות תמצית וניל (אפשר גם פחות. לי נגמר הווניל באמצע, אז השתמשתי בפחות..)
2 כפות גדושות חמאת בוטנים (אני השתמשתי בכף אחת של חמאת בוטנים חלקה ואחת עם צ'אנקס. אפשר להשמיט את זה לגמרי אם לא רוצים חמאת בוטנים או להשתמש ביותר)

לציפוי
1/4 כוס סירופ תירס
2 כפות אבקת קקאו
1/4 כוס מים
קורט מלח
1 כף קלואה (או ליקר קפה אחר. או ליקר אחר. או כלום)
1 כפית תמצית וניל (כאמור, נגמר לי.. אז לא השתמשתי בכלל)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מנפים קמח, קקאו, אבקת אפיה, סודה ומלח לקערה. מערבבים.
3. בקערה נפרדת, גדולה, טורפים ביצים, סוכר, שמן ווניל.
4. בקערה קטנה מערבבים קפה ומים.
5. מוסיפים לקערת הביצים שליש מהקמח ומערבבים קלות.
6. מוסיפים חצי מכמות הקפה והמים ומערבבים.
7. מוסיפים שליש נוסף מהקמח, את שאר הקפה והמים, ולבסוף את שאר הקמח. מערבבים בין לבין.
8. אם רוצים, מיערבבים לתוך הבלילה חמאת בוטנים.
9. יוצקים את הבלילה לתבנית. בעקרון אמורים לאפות 40-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז התבנית יוצא נקי. אני אפיתי 69, אפילו 70 דקות. פשוט התחילו לבדוק אחרי ארבעים דקות, אפילו קצת פחות, אבל קחו בחשבון שזה יכול לקחת קצת יותר זמן.
10. לציפוי: מניחים סירופ תירס בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
11. מנמיכים את האש ומוסיפים פנימה קקאו, מים ומלח. מבשלים את התערובת על אש נמוכה למשך כשלוש דקות נוספות.
12. מסירים מהכיריים ומערבבים פנימה ליקר ווניל.
13. מניחים את הציפוי בצד למשך חמש-עשר דקות, עד שהוא מסמיך קלות. אפשר אפילו קצת יותר, עד שהוא יגיע למרקם הרצוי מבחינתכם.
14. יוצקים את הציפוי מעל העוגה - ישירות מהסיר, בעזרת כף, איך שבא לכם.
15. אם רוצים, ממתינים עד שהציפוי מתייצב, אבל לא לגמרי, כך שעדיין אפשר להדביק אליו דברים, ומצפים בריסז קאפס - שלמים, שבורים, קצוצים, מה שבא לכם. אפשר גם דברים אחרים, נגיד סוכריות כלשהן, אגוזים.. או ריסז קאפס. אה, כבר הצעתי את זה? :-)

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • לגבי חמאת הבוטנים בעוגה, כשאני טעמתי מהבלילה, הרגשתי מאד את הטעם שלה. הבנתי שבעוגה האפויה היא היתה פחות דומיננטית. אז אם אתם אוהבים חמאת בוטנים (ובינינו, כנראה שלא הייתם פה אחרת), אפשר לתגבר את הכמות.
  • אתם יכולים גם לחמם קצת את חמאת הבוטנים לפני השימוש, ליצוק אותה מעל הבלילה שכבר בתבנית ואז לשייש בעזרת סכין. במקום להוסיף אותה לבלילה, מן הסתם. כמובן שאם אתם מצפים את העוגה בקרם, אפקט השיש ייעלם, אבל אתם יודעים.. סתם רעיון.
  • אם אין לכם סירופ תירס, אני מתארת לעצמי שאפשר להשתמש בדבש או סירופ מייפל, אם כי הטעם ישתנה קצת. יש קטע ששניהם אמורים להיות הרבה יותר מתוקים מסירופ תירס, אז השתמשו בכמות קטנה יותר, טוב? טוב.
  • טוב, אי אפשר שלא לדבר על הפילפילון בחדר: קיטרתי כל כך על עניין ציפוי-קישוט העוגה, שאני חייבת להיכנס לזה רגע. אני חושבת שלעוגה שלי היו שתי בעיות: הראשונה היא שהריסז שלי היו קצת כבדים מדי (אגב, הפעם הכנתי אותם יותר קטנים מאשר כאן. השתמשתי במנז'טים בגודל 1.5. רציתי להשתמש בקטנים יותר, אבל זה לא עבד טוב), וכנראה שהעוגה לא עמדה בכובד משקלם. העניין השני הוא התפיחה המשונה של העוגה - היא לא יצאה ישרה. אפילו לא קצת. לכן חלק גדול מהקאפס שלי הוצבו בשיפוע, מה שלא תרם להתייצבות שלהם. כח הכבידה וזה, אתם יודעים. אז ההמלצה שלי בעניין הזה היא פשוט לנסות ליישר את פני העוגה, זה אמור לעזור. או לא לצפות בריסז. סתם, ברור שההמלצה האחרונה מטופשת לחלוטין.
רואים? השבר הסורי-אפריקאי. זה מה שקרה לעוגתי היקרה.
  • כמובן שאפשר לשלב את העוגה עם כל ציפוי אחר, או לצפות כל עוגה אחרת בקרם שהשתמשתי בו כאן. ובעיקר אפשר להשתמש בריסז קאפס בשביל עוד דברים, אבל על זה כבר דיברנו לפני עשרה חודשים...
  • בסך הכל, אמנם לא אכלתי מהתוצר הסופי, אבל על סמך עדויות הטועמים ועל סמך טעימות תוך-כדי-תהליך.. זו עוגה שווה. טובה לרגישים ללקטוז, טובה לאירועים הדורשים קינוח פרווה. פשוט טובה.
  • אז חיפשתי עכשיו seaweed בגוגל אימאג'ז וגיליתי שהעוגה שלי לא דומה אפילו קצת לאצת ים. אבל כן לאלמוגים. לפחות בזה צדקתי.
  • אני יודעת שזה נראה כאילו חזרתי על אותה התמונה ארבע-חמש פעמים. זה לא המצב. פשוט לא צילמתי הרבה, והיה ממש קשה לצלם את העוגה הזו. פוטוגנית היא לא.



11 תגובות:

טל אמר/ה...

העוגה נראית בת פרוצה!
יואיוויאויאואיאויאוא

ואת חיבת להודות.נכון כשכתבת את השורות על בטוח גם אנחנו חלמנו מתישהו על עוגות ושנזרוק לך עצם, אנחנו הקוראים, נכון חשבת עליי??

כי ברור שאני חולמת על עוגותתתתתתתת
אבל הן לא רודפות אחריי או משהו כזה פשוט יש לי הברקות בלילה ואז אני אופה אותן. אבל לא משנה מה, לחלום על עוגות זה לא נורמלי וואטס אור אבר

אז אל תרגישי רע. או שכן תרגישי רע? שתינו צריכות להרגיש רע?
זה לא נורמלי נכון?

פ. זיגמונד אמר/ה...

חלומות הבלהה שלך וכן הצורה של עוגה זו ועוגות קודמות שפירסמת מעידים על תסביך קונקורד קלאסי. יש לך איזשהו ISSUE לא פטור עם עוגות קונקורד, כנראה טראומת ילדות שקשורה במרנג.
ראיתי מקרים דומים בעבר, עם תרפיה אינטנסיבית אולי אוכל לעזור לך.
צרי קשר

בישול בזול אמר/ה...

עעעעעאאאאאאעעעאאא!!
בואי ואסביר לך איך הפוסט שלך נקרא עבורי:
מלל מלל מלל

מלל מלל מלל

וחוזר חלילה.

את רוצה לדעת מה אני חולמת בלילה? לא על עוגות, כלומר גם, אבל לא רק. זה קצת קריפי ולא אמרתי את זה עד עכשיו, אבל לפני שבועיים בערך חלמתי עליך ועל טל. אני לא זוכרת מה עשינו, זה היה איזה מפגש בלוגרים או משהו... לא זוכרת.
עכשיו סביר להניח שלא תדברי איתי יותר (וגם תזהירי את טל מפני הסטוקרית המטורפת), אבל חלמתי עליכן. בהן צדקי.

בישול בזול אמר/ה...

אוקי, וואו מזל שעברתי על זה שוב. מסתבר שהסימבול של הקטן מ- (<) וגדול מ-(>) לא מוצגים בכלל וכן כל מה שביניהם, מה שגורם למה שכתבתי להיות מעליב. אז בואי ננסה את זה שוב עם סימבול אחר:
מלל מלל מלל
|אהה! תמונה של ריסז! לבהות ולרייר!!|
מלל מלל מלל
|אהה! עוד תמונה! עוד לרייר!!!|
וחוזר חלילה.

נכון שזה עכשיו נשמע קצת יותר טוב?

Mor אמר/ה...

טל - אני תמיד חושבת עלייך! ואני חושבת ששתינו צריכות להרגיש רע. או טוב. או פשוט לא להרגיש. הממ...

זיגמונד - סליחה, זיגי - תודה לך. אני מעריכה את הדאגה. היית ותישאר #1 שלי.

ביזול - אז קודם כל, כן.. ראיתי את התגובה הראשונה וניסיתי להבין האם את מנסה לרדת עלי או לא. קיוויתי שלא. התיקון שימח אותי עד מאד :-)
ולגבי החלק השני, אני בוחרת להתעלם מהקריפיות הסטוקרית שלך. אמנם אני לא חזקה בפירוש חלומות, אבל לדעתי מה שזה אומר זה שאנחנו צריכות לערוך מפגש בלוגריות. ולקרוא לטל, כמובן.

בישול בזול אמר/ה...

אוף אוף, לא התכוונתי להעליב אותך, אפילו רק לדקה. זה היה אמור לבטא סנטימנט הפוך לחלוטין... |עוד ריור עכשיו שפתחתי שוב את הפוסט|

ניר אמר/ה...

אז למה לא בעצם לשים את הריסס פיסס הפוך (עם הבסיס הרחב) דבוק לעוגה? זה ידביק אותם חזק יותר.

נטלי אמר/ה...

טוב זה נראה כל כך טעים שעכשיו בא לי, אחרי כל המתוקים שאכלתי היום!!!

נטלי

Mor אמר/ה...

לא לא, ביזול, זה בסדר, לא נעלבתי. הכל טוב ויפה וטוב ויפה :-)

ניר - הממ. מעניין מה שאתה אומר. מעניין מאד. אני חושבת שהרעיון חלף לי בראש לרגע, אבל אז חשבתי שהצד הרחב יותר הוא הצד היפה יותר. וגם לא ידעתי שהריסז לא יידבקו. אבל תכלס, אין ספק שאתה צודק. זה יכול לעבוד יותר טוב.

נטלי - YAY. אני מקווה שאת מתכננת לפרט איפשהו, מתישהו על כל המתוקים האלה.

טל אמר/ה...

חחח שתי קרועות
רק עכשיו אני רואה את התגובה של ביזול
ביזול, את מוזרה.
מצד שני, גם אני.
אז אל תשכחו להזמין אותי :)

Royal אמר/ה...

אפשר גם להדביק אותם עם עוד חמאת בוטנים!!
:)

הוסף רשומת תגובה