> בלינצ'ס | Morcake

11 ביוני 2011

בלינצ'ס

אני צריכה להתוודות. אני רק בערך הכנתי את הבלינצ'ס האלה. אמא שלי התחילה ואני הצטרפתי אליה בשלב מתקדם של ההכנה. אבל היא תדרכה אותי לגבי כל מה שפספסתי, כך שאני לחלוטין יכולה לספר לכם עליהם.
תכלס, אם זה היה תלוי בי, בחיים לא הייתי מכינה בלינצ'ס לשבועות. אוקיי, אם זה היה תלוי בי, הייתי בכלל מדלגת על שבועות. אבל זה לא קשור. אז זה מה שקרה: המשפחה שלי בכלל לא היתה אמורה לעשות ארוחה בערב החג, ורק יום קודם הוחלט שכן. באותו היום (יום לפני ערב החג) גם התחלתי לעבוד ( בעבודה אמיתית של גדולים. כיפאק היי לי!!), כך שלא היה לי כל כך הרבה זמן לחשוב על קינוח הולם לחג ולמען האמת, גם הייתי מותשת מדי בשביל זה.
במהלך ועידת הפסגה אשר קמה על מנת לדון בתפריט המיועד לארוחת החג (רוצה לומר - אחותי ואמא שלי), הוחלט כי אחותי תביא את עוגת הגבינה עם בצק עוגיות של בצק אלים. היא הכינה אותה כבר כמה וכמה פעמים בעבר וכולם אצלנו מתעלפים ממנה כל פעם מחדש. כמובן שמעולם לא טעמתי, אבל אני מוכנה להודות שהיא מגניבה למדי. כי אם כבר עוגת גבינה, אז לפחות שיהיו בה עוגיות שוקולד צ'יפס.
בנוסף לעוגה של אחותי, סוכם בהתחלה שאני אכין עוגיות, לטובת מתנגדי הגבינה במשפחה (אחי לא היה איתנו בחג, לכן כל האנשים האלה היו בעצם... אני) אבל בסוף אמא שלי חזל"שה את הרעיון וחסכה לי שעות של נבירה במתכונים במשפט אחד קצר: "אני אכין בלינצ'ס". קצת מפספס את כל עניין הבואו-נכין-קינוח-ללא-גבינה, אבל כאמור - העייפות של היום הראשון בעבודה הכריעה אותי ולא טרחתי למחות.
בסופו של דבר, כפי שכבר כתבתי בהתחלה אבל אני אוהבת לחזור על עצמי, אמא שלי החלה בהכנת הבלינצ'סים ואני הצטרפתי אליה בשלב הטיגון (לכן אין לי בכלל תמונות של ההכנה עד שלב זה, כולל). התוצאה הסופית היתה מוצלחת מאד וכולם אהבו. אני יודעת שאתם דואגים לי ותוהים לעצמכם מה עשיתי, האם באמת לא אכלתי קינוח, מסכנה... היו רגועים, מספר בלינצ'סים נשארו ריקים ממילוי, לכן לקחתי לי אחד כזה ודחפתי לתוכו בערך חצי צנצנת חמאת בוטנים. אני יודעת, אני יודעת. הגיוון הוא ממני והלאה. איכשהו הצלחתי להכניס את חמאת הבוטנים גם לפוסט של שבועות, אין לי בושה ואין לי מעצורים. בת דודי התעמקה בבלוג אתמול בפעם הראשונה ואבחנה אותי כבעלת הפרעת חמאת בוטנים קשה. מילים שלה, לא שלי. ואז היא המשיכה: "עזבי את הנזק הבריאותי. השריטה הנפשית עולה על כל דמיון!"

אין לי מושג איך היא הגיעה למסקנה המטופשת הזו. הפרעת חמאת בוטנים? קשה? אני?


***
בלינצ'ס
מקור המתכון: מבוסס על מתכון מהאתר מתכונלה. אמא שלי שינתה קצת, אז אני מעלה את הגירסא שלה, ברשותכם.

כמות: לפי המתכון המקורי, עשר מנות. אני לא יודעת אם ב"מנה" הכוונה היא ליחידה אחת או שתיים, בכל אופן לנו יצאו חמישה עשר בלינצ'ס (זה זכר, נכון?), כל אחד בקוטר של כ-22 ס"מ. המילוי הספיק לעשרה בלינצ'ס בלבד.

מצרכים:
4 ביצים
1 כוס מים
1 כוס חלב
1 כף סוכר (אפשר לשחק עם זה קצת אם מדברים יותר/פחות מתוק. עם כף אחת הבלינצ'ס עצמם לא היו מתוקים)
2 כוסות קמח לבן
1 כפית חמאה, לטיגון (אפשר גם מעט שמן)

למילוי
250 ג' (חבילה אחת) גבינת טוב טעם
150 ג' (קצת יותר מחצי חבילה) גבינה לבנה (אנחנו השתמשנו בסקי 3%)
כ-1/2 כוס סוכר (שוב, לפי הטעם. אפשר גם להוסיף מעט תמצית וניל ו/או סוכר וניל)

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה ביצים, מים, חלב, סוכר וקמח (בקיצור - הכל). חשוב לנפות את הקמח!
2. מחממים מחבת על אש גבוהה וממיסים בה כפית חמאה. מנמיכים את החום לאש בינונית.
3. ממלאים מצקת קטנה בבלילה ויוצקים למחבת החמה. מטים את המחבת במהירות לכל הכיוונים כך שהבלילה תתפשא ותמלא את המחבת כולה בשכבה דקה ואחידה עד כמה שאפשר.
4. ממתינים כחצי דקה והופכים את הבלינצ'ס (ביחיד זה... בלינצ'ה?) על מנת לטגן את הצד השני, בעקרון פשוט כמו חביתה. בעקרון הבלינצ'ס אמורים להשחים קצת, אבל יכול מאד להיות שהם יישארו די בהירים (כמו שקרה לנו). אפשר לנסות להפוך את הבלינצ'ה (החלטתי. בלינצ'ה אחד, הרבה בלינצ'ס) לפני שעוברת חצי דקה, אם הוא מתהפך ולא מתפרק. זה בסדר אם לאחר שהפכתם אותו הוא עדיין נראה חיוור מדי, מקסימום תוכלו להפוך אותו שוב על הצד הראשון. מצד שני, אם אתם רואים שהוא עדיין לא עשוי - כלומר מתפרק כשמנסים להפוך אותו, חכו קצת ותנו לו הזדמנות להיעשות. 
5. לאחר כחצי דקה של טיגון הצד השני, מוציאים את הבלינצ'ה, מניחים על צלחת (אפשר על נייר מגבת, אבל לא חובה, כיוון שכמות השומן בטיגון - חמאה/שמן - מאד קטנה) וממשיכים עם שאר התערובת. עורמים כך את כל הבלינצ'ס אחד על השני ונותנים להם להתקרר קצת.
6. בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את שני סוגי החמאה והסוכר.
7. לוקחים חביתית אחת (חלופה הגיונית לבלינצ'ה, לא?), מניחים במרכזה כף גדושה של המילוי וסוגרים לצורת מעטפה, לפי התמונות:


מקפלים את הבלינצ'ה מעל המילוי, מהצד הקרוב אליכם לכיוון הצד הרחוק

מועכים קלות את המילוי, אבל לא יותר מדי

מקפלים פנימה את שני הצדדים

ובסוף הופכים את החלק ה"שמן" (החלק המכיל את כל המילוי) מעל החלק הדק,
הרחוק מכם. כך סוגרים את החביתית

8. ניתן להגיש מיד או להניח את כל הבלינצ'ס בתבנית, לכסות בניילון נצמד ולקרר. לפני ההגשה, מחממים תנור ל-180 מעלות, מניחים מעט חמאה מעל כל בלינצ'ה ומכניסים את התבנית לתנור למספר דקות, לחימום קל.

רואים את ההוא מצד שמאל למטה, זה שקצת מרחף באוויר? זה שלי :-)

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אם רוצים, אפשר לזרות מעט אבקת סוכר על הבלינצ'ס לפני ההגשה. לחילופין, אפשר להגיש עם סירופ שוקולד או סירופ מייפל. מייפל.. זה מה שקרה בשולחן החג שלנו.
  • אם אתם רוצים (אין לי מושג למה, אבל זה עניין שלכם עם עצמכם..), אפשר להוסיף למילוי הגבינה צימוקים. צימוקים.. עוד משהו שאני לא אבין את המהות שלו לעולם.
  • כפי שציינתי במתכון עצמו, מילוי הגבינה הספיק רק לעשרה מתוך חמישה עשר הבלינצ'ס שלנו, כך שאולי שווה להגדיל כמויות, למשל להשתמש בקופסא שלמה של סקי (או גבינה לבנה אחרת) ולא ב"קצת יותר מחצי".
  • מצד שני, אפשר לנצל את ההזדמנות הנהדרת שעשויה ליפול בחיקכם ולמלא במשהו אחר, נניח חמאת בוטנים. או שוקולד. אולי אפילו אגוזים או ריבה. טוב, מישהו חייב לומר את זה - גם לאכול את החביתית הריקה ללא כל מילוי זו אופציה.
  • אפשר בכלל ללכת לכיוון אחר ולמלא את הבלינצ'ס במשהו מלוח, אבל יכול להיות שבמקרה זה כדאי להמיר את כף הסוכר במתכון בכפית מלח.
  • לבסוף, אם רוצים להכין גירסת פרווה של הבלינצ'ס, אפשר להמיר את כוס החלב בכוס נוספת של מים. אבל אז צריך לדאוג גם למילוי פרווה, מן הסתם.



2 תגובות:

sugarcook אמר/ה...

אחותי את. גבינה מתוקה זה פיכסה, צימוקים עושים את זה הרבה יותר גרוע. חמאת בוטנים רולז.

Mor אמר/ה...

oh happy day, אני לא לבד בעולם.. ידעתי שאוכל בסוף למצוא מישהו שפוי. תודה לך, שוגר!

הוסף רשומת תגובה