> פאי בייגלה ובראוניז, או - האופה והחנון | Morcake

17 במרץ 2011

פאי בייגלה ובראוניז, או - האופה והחנון


היום חוגגים בעולם את סיינט פטריקס דיי, כך שרוב הבלוגים דוברי האנגלית עמוסים במתכונים ירוקים המכילים מגוון משקאות אלכוהוליים ו/או מנטה בצורה כלשהי. מצד שני, פורים ממש ממש קרוב, אז הבלוגים העבריים מציעים אזני המן ושלל מנות עם פרג.
אבל עזבו אתכם מזה, לפני שלושה ימים ציין העולם את החג השווה באמת - יום הפאי. למי שלא יודע עדיין, ה-14 במרץ (3.14, אם תרצו) הוא יום הפאי הבינלאומי, על שמו של המספר הטרנסצנדנטלי (או טרנסצנדנטי, לפי ויקיפדיה) המגניב מכולם, או לפחות שלוש הספרות הראשונות שלו. את היום הזה חוגגים חנונים באשר הם (כן? מישהו קרא לי?) ואנשים "רגילים" מנצלים אותו כדי להכין ולאכול הרבה פאי. לכן, להלן ייקרא יום הפאי "יום האופה והחנון" (ואם כבר העלינו את הנושא - אלכס וליטל שולטיםםםם).
עכשיו בואו נעבור רגע לנושא אחר. בשבועות האחרונים עבדתי בטירוף יחד עם הבנות מהאוניברסיטה על פרויקט גדול ללימודים - פיתוח אפליקציה למען עיוורים, המיועדת לטלפון הסלולרי של מיקרוסופט. ההגשה היתה השבוע - אתמול, ליתר דיוק - ובדרך נס הצלחנו לעבור את התקופה הנהדרת הזו, למרות כמה מחלות, עייפות קולקטיבית מצטברת, אובדן תיאבון וייאוש כללי (ותודה לך, באג מעצבן בתוכנה שהחליט לזקוף את ראשו רבע שעה לפני ההגשה). אפשר לראות את האפליקציה כאן. בעצם, אפשר יהיה עוד יום-יומיים.
ועכשיו בואו נתחבר חזרה ליום הפאי (ראיתם מה זה? לא תמיד אני חופרת בלי סיבה, בסוף דווקא יש קשר בין שני הדברים). אח שלי עזר לנו לא מעט במהלך העבודה על הפרויקט, לכן כשנפגשנו איתו השבוע כדי להראות לו את התוצאה הסופית, רציתי להכין לו עוגת תודה. בגלל שזה היה יום אחרי יום הפאי, החלטתי ללכת על... קאפקייקס. סתם, ברור שפאי.

אז ככה - הכנתי קלתית מבייגלה ומילאתי אותה בבראוניז. רק לאחר האפיה הבנתי שאפיתי סוג של הומאז' לטעם המעולה של בן אנד ג'ריז שגיליתי רק לאחרונה - Chubby Hubby. הדבר היחיד שהיה חסר הוא חמאת בוטנים (פעם אחת בחיי התאפקתי והכנתי משהו בלי הטעם הזה), ודווקא נראה לי שהיא היתה יכולה להוסיף לשילוב המתוק-מלוח שעובד פה ממש טוב.
דרך אגב, מזל שהכנתי את הפאי הזה לאחי, כי מה שקרה בסוף זה שהוא לא נגע בו, מה שממש אי אפשר להגיד עלי ועל החברות שלי......
ועוד משהו אחר אחרון: גיליתי עכשיו שבן (מבן אנד ג'ריז, דא) ואני חולקים שם משפחה (יחד עם עוד חצי עולם בערך). זה אומר שמגיע לי לקבל אחוזים מהמפעל שלהם? מה לא?! ככה מתנהגים למשפחה?


***
פאי בייגלה ובראוניז
מקור המתכון: את קלתית הבייגלה לקחתי מ-Cake Duchess. המלית היא הפאדג' בראוניז הקבועים שלי, אבל הפעם השתמשתי בכמות המצוינת במתכון המקורי (כלומר, חצי ממה שמופיע במתכון שהעליתי בעבר) ובפחות שוקולד.

כמות: תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ

מצרכים:
לקלתית
2 כוסות בייגלה מלוח, שבור לחתיכות (יחד עם הבייגלה לקישוט, השתמשתי בשקית (150 ג') כמעט שלמה של מקלות בייגלה קטנים)
1/4 כוס סוכר חום (אני הלכתי על דמררה, מאמינה שאפשר גם חום כהה)
3/8 כפית מלח (נשבעת לכם שככה זה מופיע במתכון המקורי. זה יכול היה להיות יותר גרוע.. נגיד π/7 כפית)

85 ג' חמאה מומסת, צוננת

לבראוניז
50 ג' חמאה
100 ג' שוקולד מריר
3/4 כוס סוכר לבן
2/3 כוס קמח לבן
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
2 ביצים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. טוחנים גס במעבד מזון בייגלה וסוכר חום.

3. מעבירים לקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
4. מעבירים לתבנית ומרפדים היטב את התחתית והבייגלה. מעניין, רק עכשיו אני שמה לב שבעצם לא משתמשים במלח בהכנת הקלתית, אבל כבר הכנסתי בדיחה מתמטית לגביו, אז אין סיכוי שאני מורידה אותו מרשימת המצרכים.

5. אופים עד שהבייגלה משחים-מזהיב בקצוות (הא? זה בייגלה, הוא כבר שחום באופן טבעי..), כ-18 דקות. מצננים. אני אפיתי רבע שעה, אולי 16 דקות, והבייגלה שלי כבר התחיל להישרף קצת. בקיצור, אפשר להוריד קצת את זמן האפיה, גם ככה הקלתית תיכנס לאפיה נוספת יחד עם הבראוניז.

6. להכנת הבראוניז: ממיסים בסיר חמאה ושוקולד (כדאי בסיר גדול יחסית, כי כל המצרכים האחרים גם ייכנסו לשם עוד מעט).
7. מסירים מהאש. מוסיפים את שאר המצרכים (סוכר, קמח, וניל, אבקת אפיה, מלח וביצים) ומערבבים.

8. יוצקים לתוך הקלתית האפויה ואופים כחצי שעה. אני הסתפקתי ב-24 דקות.



הערות/תוספות/שדרוגים:
  • מטעמי עצלות לא טחנתי את הבייגלה שלי במעבד מזון, אלא שברתי ידנית לחתיכות יחסית קטנות וניסיתי לרסק אותו בעזרת פטיש שניצלים. זה לא היה חכם כל כך, ובסופו של דבר פשוט "ריפדתי" את התבנית במקלות בייגלה קטנים ולא בקלתית בייגלה חלקה ואחידה. זה עדיין יצא טעים, אבל למדו מהטעות שלי והוציאו את מעבד המזון מהארון.
  • לאחר שמזגתי את בלילת הבראוניז לתבנית, המסתי 50 ג' שוקולד לבן במיקרוגל ויצאתי מלמעלה. ערבבתי קצת (קלות, אם תרשו לי להתפלצן) לקבלת מראה משויש. לא חובה, מן הסתם, אבל זה קצת מגניב.
  • ולבסוף ממש לפני האפיה, פיזרתי מלמעלה כמה מקלות בייגלה שבורים ושאריות של גליליות למילוי (כאלה) שהיו לי, סתם כדי לקשט.
  • כפי שכבר ציינתי בעבר לגבי הבראוניז האלה, אפשר להוסיף להם אגוזים, שוקולד צ'יפס, חתיכות שוקולד לבן, קפה, חמאת בוטנים (כמובן), מה שבא לכם, הם מצוינים גם ככה, אבל מקבלים באהבה כל שדרוג.
  • טוב, אני הולכת לראות מה טריני וסוזנה עושות לישראל, דרלינג.

4 תגובות:

הגר אמר/ה...

ושכחת לציין שהשארת אותה כאן ומיותר לציין שהיא כבר איננה...
ממכרת. ממליצה בחום רב לכל מי שיש לו הרבה של שליטה עצמית.

אנונימי אמר/ה...

חחח מי בכלל לא נוגע בפאי כזה?
איזה חנון.

Taltul אמר/ה...

שיואו זה נראה מטורף ברמות על

MoranSha אמר/ה...

מממממ יצא טעיםםם!
זה באמת גאוני לעשות תחתית מבייגלה ומחמאה (ומדובר פה בשונאת חמאה מושבעת!).
קצת התבאסתי כי אחרי 20 דקות זה כבר נהיה לי יותר עוגתי מבראוני, אבל זה עדיין טעים.
הייתי אומרת שבפעם הבאה אני אוציא אחרי רבע שעה אבל זה יהיה שקר כי אני לא נוטה לחזור על מתכונים (תמיד מוצאים משהו חדש ומפתה לאפות!)

הוסף רשומת תגובה