> קאפקייקס מוקה בציפוי קצפת קפה ועוגיות "מזל טוב" | Morcake

9 במרץ 2011

קאפקייקס מוקה בציפוי קצפת קפה ועוגיות "מזל טוב"

השעה אחת עשרה בלילה. ואני ערה. זה סוג של נס, בפרט בשבוע האחרון.
יודעים מה ממש ממש מעייף? לשבת כל היום על המחשב ולתכנת. ומה ממש מלחיץ? הידיעה שהדדליין להגשת הפרויקט הולך ומתקרב ואפליקציית הפלאפון שאתם כותבים לא ממש עובדת על פלאפון. והיא גם לא בדיוק אפליקציה. כן...
האסטרטגיה הנוכחית שלי היא לאפות עוגה בצורת טלפון נייד ולשחד את המרצים לתת לנו (לחברות שלי ולי) ציון טוב. אבל יש עוד שבוע להגשה, אני מקווה לחשוב על תכנית פעולה אחרת עד אז.
בקיצור, כל התכנות הזה מתיש. באמת. אם ביום רגיל כל מה שאני רוצה לעשות זה ללכת לישון בעשר (אני כנראה האדם הצעיר המבוגר ביותר בעולם), אז לאחרונה כואבות לי העיניים מרוב עייפות כבר בשש בערב. אפילו קודש הקודשים נפגע - התאבון שלי: בימים האחרונים לא בא לי לאכול כלום חוץ מלחם ואורז (הישרדות, היר איי קאם!), למרות העובדה שהמקפיא שלי מכיל כרגע לא פחות מארבעה טעמים שונים של בן אנד ג'ריז (תודה, אמא). אז ברור שאין לי כח לאפות, ותכלס גם לא לכתוב.
אבל הערב נוצר מצב שאני ערה עד "מאוחר" - בהתחלה ישבתי על תרגיל ללימודים, ועכשיו גם ככה יש ליגת אלופות בטלוויזיה. בתור מישהי שפספסה עקב שינה כמה מהמשחקים הגדולים של השנים האחרונות, אני נשארת ערה כשיש ארסנל-ברצלונה, ויהי מה!
אז אחרי שהעליתי בערך שישה נושאים שונים במקביל (אני יודעת שהכתיבה מקוטעת במקרה הטוב, אבל אם לוקחים בחשבון שאני כותבת חצי מתוך שינה, אז בעצם צריך לתת כבוד רב למלמולים שלי), לטס טוק שופ. או בעצם, לטס טוק קייק.
את הקאפקייקס האלה (כן, שוב קאפקייקס, אז מה אם הם כבר לא מגניבים וטרנדיים והפאי בעצם השתלט על העולם?) הכנתי לפני כמה שבועות ליום הולדת של חברה, כשהייתי בחופשת סמסטר (אח, אלה היו שישה ימים קסומים). מדובר בחברה חובבת קפה, ואחרי ששנה שעברה הכנתי לה את עוגיות הקפה של קרין גורן והחרבתי אותן לגמרי - הייתי חייבת לה השנה פיצוי מושקע במיוחד (הערת ביניים לא קשורה: מסכנים ארסנל, לא נעים מה שברצלונה עושה להם).
אחרי שעברתי על מיליון מתכונים, פחות או יותר, ואחרי שהחלטתי להכין קאפקייקס עם בירת גינס, בסוף התעצלתי ללכת לסופר לקנות בירה והלכתי על קאפקייקס מוקה. אמנם לא יצא לי לטעום מהגירסא האפויה, אבל ילדת יום ההולדת טענה שהיה טעים. אם הטעם דומה אפילו בקצת לטעם שהיה לבלילה (וואו, טעים!!), אז אני מאמינה לה.
לציפוי הכנתי קצפת קפה מעולה (אוקיי, יש קטע שמסתבר שגם אני מאד אוהבת טעם של קפה בעוגות/מילויים/ציפויים שלי) וקישטתי את הקאפקייקס בעוגיות חמאה פשוטות אך משובחות (הו, הצניעות) שעיצבתי בצורת המילים "מזל טוב". הכי אמנותי מצדי.......... אם רק הייתם יודעים כמה סבלתי במסגרת הכנת העוגיות האלה...

בסט אחד של "מזל טוב" השתמשתי כדי לקשט את הקאפקייקס..
הסט השני (האותיות הקטנות יותר, כמובן, כי הן דלות קלוריות ומופחתות שומן)
עשה לי מזל טוב בתוך הבטן :-)

באמת שיום אחד אני אצטרך לשבת לשיחה של אחד-על-אחד עם המערוך שלי ולנסות להבין מה יש לו נגדי והאם הוא נוטר לי טינה על משהו שעשיתי לו בעבר, אחרת באמת שאני לא יכולה להסביר את היחס המחפיר שלו.

***
קאפקייקס מוקה בציפוי קצפת קפה ועוגיות "מזל טוב"
מקור המתכון: את הקאפקייקס עצמם וגם את העוגיות לקחתי מ-evil shenanigans

כמות: שנים עשר קאפקייקס. הקצפת הספיקה לי לכל הקאפקייקס, ואפילו קצת יותר. לגבי העוגיות... לא יודעת, אפיתי רק חלק, את שאר הבצק  שמרתי בפריזר לשימוש עתידי.

מצרכים:
3/4 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס אבקת קקאו
60 ג' חמאה מומסת
1/3 כוס חלב (buttermilk במקור)
1 ביצה גדולה + 1 חלבון
1 כפית תמצית וניל
3 כפות קפה חזק (הכנה: ממיסים 1 כף קפה עם 3 כפות מים רותחים)

לציפוי
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף קפה
1-2 כפות סוכר חום כהה
1-2 כפות קלואה (ליקר קפה)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית של 12 שקעים במנז'טים.
2. מנפים קמח, אבקת אפיה, סודה, קקאו, סוכר ומלח יחד בקערה. מערבבים היטב.
3. טורפים את הביצה והחלבון יחדיו.
4. יוצרים שקע באמצע תערובת הקמח ומוסיפים חמאה מומסת, חלב, ביצים, וניל וקפה. מערבבים עד שנותרים גושים מעטים בתערובת.
5. יוצקים לתוך תבנית השקעים ואופים כ-20 דקות.
6. מצננים כשלוש דקות בתוך התבנית ולאחר מכן מוציאים את הקאפקייקס מהתבנית ונותנים להם להצטנן לחלוטין.


7. להכנת הציפוי: ממיסים את הקפה במים חמים ומוסיפים סוכר חום וקלואה. מערבבים.
8. מקציפים במיקסר את השמנת וכשהיא מתחילה להתייצב, מוסיפים שלוש כפות מתערובת הקפה.
9. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
10. מזלפים את הקצפת על הקאפקייקס האפויים או מורחים בעזרת כף או מרית.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • לגבי הקאפקייקס עצמם אין לי יותר מדי מה לומר, המתכון ממש פשוט.
  • לגבי הציפוי: בהתחלה הוספתי לקפה המומס רק כף אחת של סוכר וכף אחת של קלואה. אבל בשלב מסוים, לאחר שהוספתי שלוש כפות מתערובת הקפה לקצפת, גיליתי שהיא לא מספיק מתוקה לטעמי, אז הוספתי עוד כף סוכר חום ישירות לקצפת ועל הדרך גם עוד כף אחת של קלואה. בגלל שלא המסתי את הסוכר הנוסף, ניתן היה להרגיש את הגרגרים בקצפת. בעיניי זה דווקא היה נחמד, אבל אם לא רוצים את זה, אפשר פשוט להוסיף מראש שתי כפות של סוכר (ו/או ליקר) לקפה המומס מלכתחילה, אבל יכול להיות שהקצפת עדיין לא תהיה מתוקה מספיק (מן הסתם, להוסיף כף אחת לתערובת הקפה זה לא כמו להוסיף כף ישירות לתוך הקצפת). בקיצור, תטעמו תוך כדי (מסכנים, איזה סבל) ותראו מה מתאים לכם.
  • מה לגבי העוגיות? כל מתכון של עוגיות חמאה יתאים כאן (או עוגיות אחרות שנוח לעצב מהן אותיות. או סתם עוגיות בצורה של עוגיות, אם לא רוצים לאיית משהו מיוחד). כמובן שאפשר גם בכלל לוותר. אני לא כותבת כאן את המתכון של העוגיות כי אפיתי ממש חלק קטן וגם הסתבכתי תוך כדי ההכנה: אני תכננתי לרדד את הבצק ולקרוץ ממנו אותיות (לא שהיו לי חותכנים מתאימים, חלילה), הוא תכנן להידבק לשיש לאות מחאה ולמרר את חיי. מיותר לציין שהוא ניצח, אז בסוף פשוט גלגלתי כל מיני נחשים ועיצבתי מהם אותיות. באופן מפתיע התוצאה הסופית יצאה ממש חמודה.
  • בכל אופן, נראה לי שהצלחתי לכפר על תקרית העוגיות מהשנה שעברה.
  • אה, ונגמר המשחק (כבר אחרי חצות, אבוי!) - באסה לארסנל.
  • טוב, לישון!

 

3 תגובות:

מכונת קפה אמר/ה...

וואו! איזו השקעה, איזה יופי הכל נראה! ממש אהבתי, נראה טוב ואני הייתי גם מתה לנסות ולטעום איך יצא! כנראה שניאלץ להסתפק במילה שלך שהיה טעים :)

Mor אמר/ה...

תודה תודה, בחברות טובות שווה להשקיע ;-)
האמת היא שתיאלצי להסתפק במילה של חברה שלי (וחבר שלה..), אני לא זכיתי לטעום מהקאפקייקס עצמם, אבל נאמר לי שיצא טוב. אין ברירה, איאלץ להכין שוב בעתיד ולבדוק זאת בעצמי. והיי, אולי גם את תכיני ותבדקי בעצמך!

Tomah אמר/ה...

הכנתי אותם היום, ועשיתי בערך כ40-50 קאפקייקס (מה שלקח כמה שעות טובות והמון קמח על הבגדים), והתוצאות מדהימות!
הכל כמעט חוסל, בקושי הצלחתי להגניב הביתה כמה בשביל עצמי. כולם התלהבו ורצו עוד אחד.
2 הערות קטנות:
*לקאפקייק עצמו אין טעם מוקה מובהק, הקפה דווקא מחזק את השוקולדיות ונותן טעם עשיר יותר.
*יצא כל כך טעים שאפילו לא הגשתי עם הקצפת.

הוסף רשומת תגובה