> מאפינס שיבולת שועל ורסק תפוחים | Morcake

25 בנובמבר 2010

מאפינס שיבולת שועל ורסק תפוחים

קמח מלא. סוכר חום. ביצה אחת. אפס גרמים של חמאה. אפס כוסות שמן. איכשהו, זה נגמר במאפינס ממש טעימים (לדעתי האישית, כמובן), לחים ועסיסיים בצורה מפתיעה (או שלא, בכל זאת יש שם גביע של רסק תפוחים).
כבר כמה זמן שבכל פעם שפתחתי את ארון המטבח, ראיתי צנצנת מלאה של שיבולת שועל עושה לי עיניים ואומרת לי שהיא לא תהיה בתוקף לנצח, ואולי כדאי שאעשה איתה משהו (אז אוכל מדבר אלי לפעמים, אז מה. זה לא שאני עונה לו... הוא בלאו הכי לא מקשיב לי). אז לא היתה ברירה, יום אחד פשוט הייתי חייבת להכין מאפינס ועוגיות - שניהם עם שיבולת שועל.
לא היתה מטרה מיוחדת למאפינס האלה. פשוט מצאתי את המתכון לאחרונה והוא נראה לי מעניין, בעל פוטנציאל להיות קצת יותר בריא וקצת פחות מזיק קלורית משאר החוויות שלי במטבח. וכאמור - שיבולת שועל.
אז יצאו אחלה מאפינס, מאד מוצלחים בעיניי. הם גם מתמודדים יפה עם עניין ההקפאה-הפשרה שכפיתי עליהם ובזכותו אני יכולה לקחת איתי מאפין אחד לאוניברסיטה כל כמה ימים, על מנת לגוון את תזונת האנרג'י/טוסטעים הקבועה שלי.
אני אמנם חוזרת על מתכונים לעתים די רחוקות (יש כל כך הרבה עוגות בעולם שצריך לנסות, זה פשוט בזבוז להכין את אותה אחת שוב ושוב!), אבל אני כמעט בטוחה שאת המאפינס האלה אכין שוב בקרוב.


***
מאפינס שיבולת שועל ורסק תפוחים
מקור המתכוןBrown Eyed Baker

כמות: 12 מאפינס בגודל רגיל, בינוני, קראו לזה איך שתרצו

מצרכים:
1 כוס שיבולת שועל
1 כוס חלב (דל שומן לפי המתכון המקורי, אני באמת השתמשתי ב-1% כי זה מה ששותים אצלנו בבית, אבל זה לא באמת קריטי למי שלא היסטרי לגבי הערך הקלורי)
1/2 כוס רסק תפוחים לא ממותק - אני השתמשתי בגביע של 113 ג'
1 ביצה (2 חלבונים במקור, אבל התעצלתי להפריד ולא ידעתי מה אעשה עם שני החלמונים שהיו אמורים להישאר לי, אז השתמשתי בביצה שלמה במקום)
1/2 כוס סוכר חום (אני השתמשתי בחום כהה)
1 כוס קמח מלא
1 כפית אבקת אפיה (אני השתמשתי בקמח מלא תופח, אז ויתרתי על אבקת האפיה)
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
אגוזים/צימוקים (לא חובה, אני ויתרתי)
1 כפית קינמון
1 כפית סוכר (השתמשתי בלבן, אפשר גם אחר)

אופן ההכנה:
1. משרים את השיבולת השועל בחלב למשך כשעה.


2. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 12 שקעי מאפינס במנז'טים (או מרססים בשמן).
3. מערבבים שיבולת שועל וחלב עם רסק תפוחים וביצה, עד לקבלת תערובת אחידה (בגדול זה ייראה כמו שתערובת שיבולת השועל והחלב נראו קודם, רק מעט יותר דליל).


4. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים - קמח, סוכר, אבקת אפיה, סודה ומלח.


5. מוסיפים את תערובת הרטובים ליבשים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. שימו לב לא לערבב יותר מדי - מומלץ לערבב בכף עץ או מטרפה ולא במיקסר.


6. אם רוצים, מקפלים פנימה אגוזים או צימוקים.
7. מחלקים את הבלילה בין 12 השקעים.
8 מערבבים את את הקינמון והסוכר וזורים מעט על כל מאפין.
9. אופים כ-20-25 דקות. אני אפיתי 21 דקות.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אז הכנתי את המאפינס, חילקתי ל-12 שקעים והכנסתי לתנור. ואז נזכרתי ששכחתי את תערובת הסוכר והקינמון. לשמחתי עברו רק שלוש דקות, אז פתחתי את התנור, הוצאתי את התבנית לכמה שניות, פיזרתי את התערובת מלמעלה והחזרתי לאפיה. ששש... אף אחד לא צריך לדעת מה קרה. אבל עכשיו סיפרתי, אז כנראה שנחשף הסוד. אוי. חבל.
  • משום מה החלטתי שיהיה הגיוני לשלב פיסטוקים במאפינס, אז על כמה נבחרים (ארבעה מתוך שנים עשר, אם אתם מתעקשים) פיזרתי פיסטוקים שלמים מעל לתערובת הסוכר והקינמון. זה יצא חביב מבחינת המראה ומיד אחרי האפיה אפילו היה טעים (זאת אומרת, אם הייתי מקלפת כמה פיסטוקים מעל המאפינס וטועמת, זה כנראה מה שהייתי אומרת. לא עשיתי את זה, כמובן. באופן כללי, אני לא אוכלת. כלום. אף פעם). אבל לאחר כמה זמן הפיסטוקים התרככו וממש לא הוסיפו לטעם. אולי אם הייתי קוצצת אותם לחתיכות קטנות יותר (טיפ מאמא..), הם היו משתלבים יותר טוב. תכלס, המאפינס מצוינים גם בלי הקישוט הזה.
  • דבר אחרון, כפי שציינתי - אפשר להקפיא את המאפינס ולהפשיר כשרוצים לאכול. אני מתארת לעצמי שאפשר לחמם קצת בתנור, אבל האמת היא שאם מוציאים מספיק זמן מראש, אין צורך - הם מפשירים מעולה בעצמם. חלק מהמאפינס לא הקפאתי, והם התחילו להתייבש קצת אחרי יום-יומיים, גם בקופסא אטומה, אבל עדיין נשארו טעימים.
זה מה שקורה כשאני מצלמת בפינת האוכל בשתים עשרה בלילה ונאלצת להשתמש בפלאש...

...וכך זה נראה למחרת בבוקר, במרפסת. ותודה לשמש על התמיכה הטכנית

12 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

האם המנזטים קטנים או גדולים?

Mor אמר/ה...

אממ רגילים :-)
סתם, אני משערת שאפשר לומר גדולים. בקיצור, אלה לא מיני-מאפינס.

אנונימי אמר/ה...

המאפינס לא ניראים כמו מאפינס... אין שיפוע כזה יותר שטוח :/ . יש לך מושג מה יכולה להיות הבעייה?

Mor אמר/ה...

הממ השתמשת בסודה לשתיה ואבקת אפיה/קמח תופח? ולא ערבבת יותר מדי?
אלה הדברים היחידיים שאני יכולה לחשוב עליהם..
מקווה שזה עוזר איכשהו.

אנונימי אמר/ה...

טוב, אז ניתקלתי בבלוג הזה לראשונה לפני כשבועיים כשחיפשתי לעשות משהו עם שיבולת שועל שהילד שלי בן 18 החודשים יסכים לאכול כדי להיפתר מהעצירות האומללה שלו..... מה אני אגיד לך - המתכון הזה הוא הצלחה מסחררת. כל בוקר הילד דורש "איה" (כלומר - עוגיה) והמעיים, טפו טפו טפו, עובדות!
זהו זה. רק רציתי לומר ששימחת את ליבו של הרך ואמו. תודה!

Mor אמר/ה...

איזה יופי, אני ממש שמחה לשמוע!

טלי מאילת אמר/ה...

מחפשת תחליף לרסק תפוחים .אולי שמן?! יש לך רעיון?

Mor אמר/ה...

בטח, שמן אמור לעבוד. לרוב רסק תפוחים מהווה תחליף לשמן או חמאה בעוגות, אז אין סיבה שההמר ההפוכה לא תעבוד :-)

טלי מאילת אמר/ה...

טוב אז הכנתי את המאפינס עם שמן קנולה, ולקישוט פיזרתי גרעיני חמנייה ודלעת. יצא טעים מאוד אפילו הילדים אכלו. תודה רבה!!!

אנונימי אמר/ה...

היי, רציתי לשאול האם מדובר בשיבולת שועל שלמה?
תודה

Hanita אמר/ה...

תקשיבי, זו הולכת להיות גם ארוחת הבוקר שלי ב 11 הימים הבאים P:
יצא להיט! תודה רבה!

Mor אמר/ה...

חניתה, כיף! :-)

אנונימי #10 - בטח. אני הכנתי לפני כמה ימים עם שיבולת שועל שלמה ויצא אחלה.

הוסף רשומת תגובה