> עוגת פירורים בסגנון ניו יורק | Morcake

22 בנובמבר 2010

עוגת פירורים בסגנון ניו יורק

אני לא יודעת למה העוגה הזו היא בסגנון ניו יורק. הייתי בניו יורק אמנם (פעמיים, ואם מישהו רוצה לממן לי את הפעם השלישית - זה יהיה מעולה, תודה), ועדיין לא התחברתי לשם. אבל ככה קוראים לה, אז מי אני שאתווכח.
לשם שינוי, אף אחד לא חגג יום הולדת. זו סתם עוגה לסוף השבוע (של לפני שלושה שבועות בערך, כן? אני פשוט לא מוצאת זמן להעלות מתכונים. מזל שהיום - התכוננו, זה מביך - התעוררתי קצת לפני שבע אפילו שהשעון המעורר מכוון לשמונה. מה לא בסדר איתי?!), אבל היא מעולה. ממש מעולה. בעיני, בכל אופן.
העוגה מיועדת לתבנית די קטנה, ובכל זאת בחרתי לחלק אותה לשתי תבניות אינגליש קייק (טעות!), אז שתי העוגות יצאו לי די נמוכות. מצד שני, כמות הפירורים עצומה. ענקית. לא משנה כמה טעמתי תוך כדי ההכנה (ו-clearly טעמתי), נשארו המון פירורים, במגוון גדלים. זה כל הכיף, לדעתי. בכל זאת, זו עוגת פירורים.
אז למי שבוחר להכין (בבקשה תבחרו. היא נראית פשוטה אבל היא טעימה לאללה. אתם יודעים, בסגנון ניו יורק.. מה זאת אומרת למה הכוונה? אתם לא יודעים מה זה סגנון ניו יורק? מוזרים..), הייתי הולכת על עוגה אחת ולא מחלקת לשני חלקים. ואם יש לכם שאריות פירורים שאתם לא יודעים מה לעשות איתם, המייל ומספר הטלפון שלי מופיעים פה משמאל. יש לי אוטו, אני מבטיחה להגיע מהר ולטפל בבעיה :-)


***
עוגת פירורים בסגנון ניו יורק
מקור המתכוןbrown eyed baker

כמות: במקור, תבנית מרובעת (אפשר גם עגולה) באורך (או קוטר, נו) 20 ס"מ. אני אפיתי בשתי תבניות אינגליש קייק, אפשר בכיף לאפות באחת. או שאפשר להקשיב לאופה חומת העיניים, להכפיל את המתכון ובהתאם לאפות בתבנית גדולה יותר. מה שכן, אני לא יודעת אם הייתי מכפילה גם את כמות הפירורים, אולי עובדת עם כמות וחצי..

מצרכים:
לציפוי הפירורים
1/3 כוס סוכר לבן
1/3 כוס סוכר חום כהה
3/4 כפית קינמון
1/8 כפית מלח
100 ג' חמאה מומסת, אך עדיין חמימה
3/4 1 כוסות קמח לעוגות (אני השתמשתי בקמח לבן רגיל, מה תגידו על זה?)

לעוגה
1/4 1 כוסות קמח לעוגות (שוב - אני. רגיל. הא!)
1/2 כוס סוכר לבן
1/4 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
85 ג' חמאה, חתוכה לקוביות, רכה אך עדיין קרה
1 ביצה
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס חלב (במקור זה buttermilk, סוג של רוויון. החלב ה"רגיל" שלי עבד מצוין. כנראה אפשר להשתמש גם בלא-אומרים-איכס-על-יוגורט)
אבקת סוכר, לזריה על העוגה המוכנה (לא חובה. אני ויתרתי, לא מחובבי הז'אנר. אבל כן הוספתי לציפוי הפירורים קרמל-צ'יפס)

אופן ההכנה:
1. מתחילים בפירורים: בקערה בינונית מערבבים סוכר לבן, סוכר חום, קינמון, מלח וחמאה.
2. מוסיפים קמח ומערבבים עם מרית או כף עץ, עד שהתערובת נראית כמו בצק סמיך ועבה (וואו, איזה תרגום עילג מאנגלית).


3. מניחים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר, 10-15 דקות (מן הסתם אפשר להכין את העוגה בזמן הזה).
4. מחממים תנור ל-160 מעלות (אפשר היה לעשות את זה קודם, אבל לא חבל סתם לעייף אותו יותר זמן ממה שצריך?).
5. משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפיה (או שלא).
6. מניחים בקערת המיקסר קמח, סוכר, אבקת אפיה ומלח. מפעילים אותו על מהירות נמוכה ומערבבים.
7. בזמן שהמיקסר פועל, מוסיפים את קוביות החמאה.
8. מוסיפים ביצה, חלמון וניל וחלב.
9. מעבירים את המיקסר למהירות בינונית-גבוההה וממשיכים לערבב עד שהבלילה בהירה ותפוחה, כדקה אחת.

הבלילה נראית קצת כבדה, אולי כי היא באמת קצת כזו..

10. מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.


11. מפוררים את הפירורים לחתיכות בגודל אפונה (בערך, כן? חלק מהפירורים יהיו גדולים יותר, חלק פחות, זה כל הכיף. זה, והטעם שלהם) ומפזרים באופן אחיד על פני כל העוגה.


12. אופים עד שהפירורים מזהיבים וקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, כ-35-40 דקות. אצלי זה לקח 39 דקות.
13. מקררים חצי שעה לפחות ולפני ההגשה זורים, אם רוצים, אבקת סוכר.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אני הוספתי לפירורים גם קרמל-צ'יפס, כפי שציינתי באחת מאלפי הערות הסוגריים למעלה. לא לפירורים עצמם, אלא מעליהם. ליתר דיוק: על כל אחת מהעוגות פיזרתי שכבת פירורים, מעליה צ'יפס, מעל עוד שכבת פירורים (אמרתי לכם שהיו הרבה) ולבסוף עוד קצת צ'יפס. הקרמל-צ'יפס התקשו קצת באפיה, אבל לא בקטע רע. הם היו טעימים. גם הפירורים היו טעימים. בא לי קצת פירורים. היי, נראה לי שנשארה עוגה אחת בפריזר. מיד אשוב...
  • אהההה הספקתי לסיים את הפוסט, אני בהלם! אני מקווה שכל הסובבים אותי מוכנים לשמוע על ההישג הזה בשבוע הקרוב. ולחשוב שרק אתמול בערב סיפרתי לחברה (כן, לך) משהו והשתמשתי במשפט בסגנון של "אם יש זמן שאני לא מעלה בו כלום, זה בין שבע לתשע בבוקר".השעה היא 07:59 - in your face, yesterday me!!
  • אוקיי, השעון מעורר התחיל לצלצל הרגע (כנראה שעברה דקה...), אני הולכת להתארגן ללימודים. חדו"א, אני באה! (note to self: אני צריכה לבדוק מה נסגר עם כל סימני הקריאה האלה על הבוקר. למה אני צועקת כל כך הרבה?)
 אז הקפה שלי נראה יותר כמו כוס חלב, אז מה?

6 תגובות:

הגר אמר/ה...

מור, למה לא טעמתי ממנה? למה? ולמה גם אני ערה בשעות כאלה....
נראית מעולה!

הילה אמר/ה...

הכנתי אותה השבוע והיא אכן מעולה!!!

בישול בזול אמר/ה...

:) אולי תשני את שם הבלוג שלך ל"לא אומרים איכס על יוגורט"?

אסנת קארה אמר/ה...

היי,
הכנתי את העוגה והיא דומה מאוד למקור של אנטמנ'ס שאי אפשר למצוא יותר משום מה.
יש לך אולי רעיון איך אפשר לעשות את הפירורים רכים ונימוחים יותר ולא קראנצ'ים?

אסנת קארה אמר/ה...

שכחתי לרשום שהיא פשוט מעולה

Mor אמר/ה...

יש, אני שמחה שאהבת, אסנת :-)
אני חושבת שהאפיה היא בעיקר מה שהופך את הפירורים לקראנצ'יים.. אם זה ממש חשוב לך, אולי את יכולה לפזר אותם במהלך האפיה, אחרי שהעוגה כבר החלה להיאפות, ואז לפירורים יהיה פחות זמן בתנור והם יישארו יחסית רכים.
האמת היא שאני משערת שאפשר גם לשנות קצת את היחסים בין מרכיבי הפירורים, אבל אין לי תשובה בשלוף של איך לעשות את זה, אם כי הניחוש הראשון שלי הוא יותר חמאה/פחות קמח. אבל אולי זה קשקוש, מה שאני אומרת..

הוסף רשומת תגובה